به گزارش ایسنا، طبق آمار رصد کشتی و اسناد شرکت نفتی دولتی PDVSA ونزوئلا، تولید و صادرات نفت PDVSA و جوینت ونچرهای این شرکت، امسال به دلیل اختلالات، کمبود مستمر سرمایه گذاری و کاهش شرکایی که تمایل دارند به فعالیت در این کشور تحت تحریم آمریکا ادامه دهند، نوسان داشته است.
این کاهش تا حدودی با افزایش صادرات فرآوردههای فرعی نفت و پتروشیمی از جمله کک نفتی و متانول، جبران شده و نقدینگی مورد نیاز شرکت PDVSA و شرکتهای دولتی دیگر را فراهم کرده است.
طبق آمار رصد نفتکش رفینیتیو آیکان و گزارش شرکت PDVSA، در اکتبر، مجموعا ۲۵ محموله حامل ۵۳۳ هزار و ۹۶۸ بشکه در روز نفت و فرآوردههای نفتی، آبهای ونزوئلا را ترک کردند که ۲۵ درصد کاهش در مقایسه با سپتامبر و ۲۳ درصد کاهش در مقایسه با اکتبر سال ۲۰۲۱ داشته است.
کاهش تولید نفت و ذخایر ناکافی گرید نفتی صادراتی "مری ۱۶" (Merey ۱۶) به صادرات نفت ونزوئلا آسیب زد و آن را به چهارمین میانگین پایین ماهانه از ابتدای سال میلادی جاری تاکنون رساند.
ونزوئلا به اوپک اعلام کرد تولید نفت این کشور در سپتامبر ۵۷ هزار بشکه در روز کاهش یافت و به ۶۶۶ هزار بشکه در روز رسید که دومین آمار ماهانه پایین در سال میلادی جاری بود. شرکت PDVSA دسامبر گذشته، رسیدن تولید نفت به یک میلیون بشکه در روز را جشن گرفت اما این افزایش، موقتی بود.
این اواخر موجودی گرید نفتی صادراتی اصلی شرکت PDVSA کاهش پیدا کرده است. این شرکت ذخایر اندک "مری ۱۶" را گزارش کرده که آخر ماه میلادی گذشته، به کمتر از یک میلیون بشکه رسید.
اکثر محمولههای نفتی که در اکتبر صادر شدند، به مقصدهای آسیایی و عمدتا به مالزی و چین روانه شدند. همچنین، ونزوئلا ۵۲ هزار بشکه در روز نفت خام، نفت کوره، دیزل و سوخت جت را به کوبا فرستاد که متحد سیاسی این کشور است و در بحبوحه افزایش مصرف و واردات ناکافی، برای تامین سوخت داخلی با مشکل روبرو شده است.
بر اساس گزارش رویترز، همچنین ونزوئلا در اکتبر، عمده واردات نفت و میعانات از ایران در سپتامبر که در راستای توافق سواپ نفت بین شرکتهای دولتی دو کشور انجام گرفت را تخلیه کرد. یک محموله ۱.۹ میلیون بشکهای نفت سنگین ونزوئلا ماه گذشته به عنوان بخشی از پرداخت واردات مذکور، به ایران ارسال شد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.