قطعنامه شورای حکام آژانس علیه ایران تصویب شد/ چه کشورهایی رای منفی، مثبت و ممتنع دادند؟

قطعنامه پیشنهادی ایالات متحده آمریکا و تروئیکای اروپا که در تداوم سیاست فشار حداکثری و اتهام پراکنی به جمهوری اسلامی ایران پیرامون مسائل ادعایی پادمانی ارائه شد، روز پنجشنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۱ به تایید شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی رسید.
کد خبر: ۱۱۵۰۸۶۰
|
۲۶ آبان ۱۴۰۱ - ۱۹:۴۳ 17 November 2022
|
138748 بازدید
|

قطعنامه شورای حکام آژانس علیه ایران تصویب شد/ چه کشورهایی رای منفی، مثبت و ممتنع دادند؟

بین الملل تابناک: قطعنامه پیشنهادی ایالات متحده آمریکا و تروئیکای اروپا که در تداوم سیاست فشار حداکثری و اتهام پراکنی به جمهوری اسلامی ایران پیرامون مسائل ادعایی پادمانی ارائه شد، روز پنجشنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۱ به تایید شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی رسید.

استقبال عربستان از قطعنامه ضد ایرانی
۱۴۰۱/۰۸/۲۶ - ۲۱:۰۶

عبدلله بن خالد بن سلطان نماینده عربستان سعودی در شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی شامگاه امروز پنجشنبه ادعاهایی علیه جمهوری اسلامی ایران مطرح کرد.

شبکه خبری العربیه به نقل از بن سلطان گزارش داد، عربستان سعودی از پیش‌نویس قطعنامه‌ای که از ایران می‌خواهد با آژانس همکاری کند، استقبال می‌کند.

این مسئول سعودی همچنین مدعی شد که پیش‌نویس مذکور، بازتاب دهنده نگرانی در قبال آنچه آن را تخطیهای ایران نامیده است، می‌باشد.

عربستان سعودی در پایان ادعا کرد: خواستار اتخاذ موضع قاطعی برای مقابله با رفتار غیر مسئولانه ایران هستیم.

اهداق این قطعنامه محقق نخواهد شد
۱۴۰۱/۰۸/۲۶ - ۲۰:۱۰

سفیر و نماینده دائم ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی امشب (پنجشنبه) در واکنش به تصویب قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام گفت: شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در نشست امروز خود تحت فشار شدید سیاسی کشورهای آمریکا، انگلیسی، فرانسه و آلمان قطعنامه‌ای علیه فعالیت‌های صلح آمیز هسته‌ای کشورمان به تصویب رساند.

نذیری اصل در این باره افزود: در جریان بررسی این موضوع، حامیان پیش نویس قطعنامه اطلاعات ساختگی و ادعاهای بی اساسی برای توجیه رویکرد غیرسازنده خود به شورای حکام ارائه کرده و کوشیدند این نشست را به ابزاری برای پیگیری اهداف کوته بینانه سیاسی خود و فراتر از چهارچوب وظایف و اختیارات آژانس تبدیل کنند.

این دیپلمات ارشد ایرانی با بیان اینکه این دسته از کشورها در هفته‌های گذشته از هیچ تلاشی برای زیر سوال بردن تعامل مستمر ایران با آژانس و ایجاد تردید در مورد چشم انداز دستیابی به توافق در خصوص لغو تحریمهای ظالمانه علیه کشورمان و احیای برجام، دریغ نکرده‌اند، افزود: قویا معتقدیم این قطعنامه هیچ نتیجه‌ای برای بانیان آن به ویژه در زمینه ترمیم وجهه مخدوش شده آنها به عنوان ناقضان اصلی برجام و زمینه سازی برای توجیه تحریم‌های یکجانبه بیشتر علیه ملت ایران، نخواهد داشت.

نذیری اصل با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران تصویب قطعنامه غیر اجماعی ارائه شده از سوی سه کشور اروپایی و آمریکا در نشست امروز شورای حکام را به عنوان اقدامی سیاسی، غیرسازنده و نادرست به شدن محکوم و آن را غیر قابل قبول و مردود می‌داند، گفت: این قطعنامه از ایران می‌خواهد که با آژانس تعامل و همکاری داشته باشد. با توجه به تداوم همکاری‌های گسترده ایران با آژانس، دعوت از ایران برای همکاری با آژانس، آن هم با استفاده ابزاری از شورای حکام و اعمال فشار از طریق تصویب یک قطعنامه، غیرموجه و بی معنی است.

وی در ادامه با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران تاکنون با حسن نیت کامل برای برطرف کردن برخی ابهامات در خصوص مسائل باقیمانده پادمانی با آژانس همکاری و تعامل سازنده داشته است، افزود: انتظار ما از آژانس این است که با رویکردی مستقل، بیطرفانه و حرفه‌ای، بدون تاثیرپذیری از اهداف سیاسی برخی کشورها جهت برطرف کردن این ابهامات پادمانی که به اذعان خود آژانس هیچوجه نگرانی عدم اشاعه‌ای نیز ندارند، تلاش کند. برخی از این ابهامات مربوط به موضوعات گذشته بین ایران و آژانس است که در سال ۲۰۱۵ برای همیشه توسط شورای حکام بسته شده‌اند.

نماینده ایران با ذکر این نکته که در حال حاضر برنامه صلح آمیز هسته‌ای ایران از شفاف ترین برنامه‌ها در بین کشورهای عضو آژانس است، اظهار داشت: اهداف سیاسی بانیان این قطعنامه ضد ایرانی محقق نخواهد شد، اما تصویب آن می‌تواند بر روند همکاری و تعاملات سازنده جمهوری اسلامی ایران با آژانس اثرگذار باشد.

نذیری اصل در پایان با تأکید بر اینکه اجرای بدون وقفه پادمان و فعالیت‌های گسترده راستی آزمایی آژانس در ایران طی دو دهه اخیر تنها در پرتو همکاری و حسن نیت ایران امکانپذیر بوده است، گفت: جمهوری اسلامی ایران ضمن پایبندی به اصل وفای به عهد در اجرای تعهدات بین المللی خود، در دفاع از منافع و حقوق کشور و مقابله با فشارها و زیاده خواهی های آمریکا و کشورهای غربی مصمم و پایدار خواهد بود.

 در این قطعنامه که با مخالفت چین و روسیه روبه رو شد، نویسندگان با تکرار ادعاهای ساختگی درباره کشف مواد هسته‌ای در سه مکان اعلام نشده در ایران، خواستار همکاری ایران با آژانس بین‌المللی هسته‌ای شده‌اند.

قطعنامه یادشده که به گفته منابع دیپلماتیک شب گذشته تحویل دبیرخانه آژانس شد، «ضروری و فوری می‌داند» که ایران بدون تأخیر «توضیحات فنی موجهی» را درباره ادعاهای مطرح و همچنین امکان «دسترسی به سایت‌ها و تجهیزات» برای «جمع‌آوری نمونه‌ها» فراهم کند.

۲۶ کشور به این قطعنامه رای موافق، ۲ رای مخالف و ۵ رای ممتنع دادند

این سومین قطعنامه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی علیه ایران پس از اجرایی شدن برجام و بسته شدن پرونده مسائل ادعایی پادمانی است که با فشار رژیم صهیونیستی در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی صادر می‌شود. سی ام خرداد ۱۳۹۹ و هجدهم خرداد ۱۴۰۱ هم قطعنامه مشابهی توسط سه کشور اروپایی عضو برجام و حمایت آمریکا پیشنهاد و تصویب شده بود.

تهدید نماینده آمریکا علیه ایران 

نماینده آمریکا در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در جلسه‌ شورای حکام این سازمان، ایران را به انجام اقدامات بیشتر در صورت عدم همکاری با نهاد دیده‌بان هسته‌ای سازمان ملل تهدید کرد.

نماینده آمریکا قبل از تصویب قطعنامه ضد ایرانی در شورای حکام آژانس گفت: «ایران باید هم اکنون بدون دادن وعده‌های توخالی، همکاری‌های لازم را با آژانس انجام دهد.»

وی اضافه کرد: «ایران باید متوجه باشد چنانچه قادر به ارائه همکاری‌های لازم برای حل و فصل این مسائل نباشد، این شورا آماده توسل به اقدامات بیشتر، از جمله اقدامات ذیل بند XII.C اساسنامه آژانس خواهد بود.»

خبرگزاری رویترز نوشته اشاره دیپلمات آمریکایی به بندی بوده که در آن شرایط مربوط به ارجاع پرونده به شورای امنیت سازمان ملل تشریح شده است.

اتهام زنی نماینده اتحادیه اروپا علیه ایران 

«استفان کلِمنت» نماینده هیأت اتحادیه اروپا در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اتهام‌زنی‌های بی‌اساس علیه تهران را تکرار کرد.

کلمنت امروز پنجشنبه طی سخنرانی در نشست شورای حکام آژانس اتمی ابراز نگرانی کرد که هیچ پیشرفتی در اقدامات شفاف‌سازی ایران و برطرف کردن مسائل برجسته پادمانی رخ نداده است.

به نوشته وبگاه اطلاع‌رسانی خارجی اتحادیه اروپا، وی در ادامه از ایران خواست بدون هیچ تأخیری، توضیحات فنی معتبر شامل دسترسی به مکان‌ها و مواد هسته‌ای و امکان نمونه‌گیری مناسب توسط آژانس اتمی را ارائه کند.

این دیپلمات اروپایی در بیانیه‌ای گفت: «اتحادیه اروپا از گزارش مدیرکل آژانس در مورد اجرای توافقنامه پادمانی ان‌پی‌تی و وضعیت اجرای پروتکل الحاقی در ایران استقبال می‌کند و از ماسیمو آپارو، معاون گروسی به‌ خاطر توضیحات فنی تشکر می‌کند. ما از مدیرکل و دبیرخانه آژانس به دلیل کار حرفه‌ای، عینی، مستقل و بی‌طرفانه برای راستی‌آزمایی از اجرای تعهدات پادمانی ایران قدردانی می‌کنیم. اتحادیه اروپا، آژانس اتمی را تشویق می‌کند تا به استفاده از تمام اطلاعات مربوط به مسائل پادمانی که طبق رویه استاندارد در دسترس است، ادامه دهد.»

در این بیانیه آمده است: «در سال‌های گذشته، اتحادیه اروپا بارها نگرانی‌های جدی خود را از وجود مواد هسته‌ای در مکان‌های اعلام‌نشده در ایران ابراز کرده و امروز نیز دوباره تکرار می‌کند. اتحادیه اروپا عمیقاً نگران است که مکان فعلی این مواد هسته‌ای یا تجهیزات آلوده رادیواکتیو که ممکن است امروز هنوز در ایران وجود داشته باشد، برای آژانس شناخته نیست.»

کلمنت با بیان اینکه اتحادیه اروپا بارها از ایران خواسته تا توضیحات لازم را مطابق با تعهدات مندرج در توافقنامه پادمانی جامع خود به آژانس ارائه کند، توضیح داد: «شورای حکام دو قطعنامه را در ژوئن ۲۰۲۰ و ژوئن ۲۰۲۲ به تصویب رساند و از ایران خواست موضوعات پادمانی باقی‌مانده را شفاف‌سازی کند. در نشست سپتامبر ۲۰۲۲، پنجاه‌وشش کشور از طریق بیانیه مشترک بر این درخواست تاکید کردند. با وجود درخواست‌های مکرر برای اقدام، ایران هنوز اقدامات لازم و توضیحات فنی معتبر را ارائه نداده است.»

وی با ادعای اینکه اقدامات رویه‌ای کافی نیست و ایران باید اقدام اساسی انجام دهد، اظهار داشت: «اتحادیه اروپا همچنان نگران است که آژانس نتواند صحت و کمال اطلاعیه‌های ایران را تحت توافق پادمانی ان‌پی‌تی تایید کند، مگر تا زمانی که ایران توضیحات فنی معتبری ارائه کند و آژانس را از مکان های فعلی مواد هسته‌ای یا تجهیزات آلوده مطلع کند؛ بنابراین، آژانس در موقعیتی نیست که تضمین دهد برنامه هسته‌ای ایران منحصراً صلح آمیز است. تا زمانی که ایران توضیحات معتبر فنی مورد انتظار را ارائه ندهد، این موضوعات بدون هیچ گونه رضایتی تحت نظارت دقیق ما باقی خواهند ماند.»

این دیپلمات اروپایی در ادامه ادعاهای خود افزود: «اتحادیه اروپا و کشورهای عضو با یادآوری قطعنامه‌های تصویب شده در ژوئن ۲۰۲۰ و ژوئن ۲۰۲۲ قویاً از قطعنامه پیشنهادی فرانسه، آلمان، بریتانیا و ایالات متحده حمایت کرده و از سایر اعضای شورای حکام می‌خواهند از آن حمایت کنند. اقدام اساسی ایران اکنون برای حفظ یکپارچگی رژیم حفاظتی آژانس اتمی ضروری و فوری است.»

کلمنت اما مجبور شد اذعان کند: «توجه داشته باشیم که ایران موافقت کرده تعامل خود با آژانس را برای حل‌وفصل مسائل پادمان باقی‌ مانده از سر بگیرد و انتظار می‌رود یک دیدار فنی در تهران قبل از پایان نوامبر ۲۰۲۲ برگزار شود. ما از ایران می‌خواهیم که این فرصت جدید را برای ارائه توضیحات فنی معتبر مورد انتظار، از جمله دسترسی به مکان‌ها و مواد و نیز نمونه‌گیری در صورت لزوم استفاده کند.»

وی با بیان اینکه اتحادیه اروپا یادآوری می‌کند که استاندارد جهانی راستی‌آزمایی کنونی بر اساس موافقتنامه جامع پادمانی همراه با پروتکل الحاقی است، گفت: «اکثریت قریب به اتفاق کشورهای عضو آژانس اتمی و در میان آنها همه کشورهای عضو اتحادیه اروپا این استاندارد را پذیرفته‌اند. اتحادیه اروپا حمایت کامل خود از آژانس اتمی و اعتماد به آن را برای اجرای مأموریت خود تحت موافقت‌نامه‌های پادمانی ان‌پی‌تی تکرار می‌کند. ما تاکید می‌کنیم که اجرای کد اصلاح‌شده ۳.۱، یک تعهد قانونی برای ایران بر اساس سی‌اِس‌اِی است که قابل تغییر یا تعلیق یکجانبه نیست و از ایران می‌خواهیم این موضوع را برطرف کند. اتحادیه اروپا قویاً از تلاش‌های خستگی ناپذیر رافائل گروسی برای پیگیری تعامل سازنده با ایران به منظور رسیدگی به همه مسائلی که نیاز به حل فوری دارند، حمایت می‌کند.»

در پایان این بیانیه آمده است: «اتحادیه اروپا گزارش آژانس اتمی را مورد توجه قرار می‌دهد، منتظر ادامه گزارش مدیرکل به شورای حکام در صورت لزوم است و درخواست می‌کند که این گزارش به اطلاع عموم برسد. اتحادیه اروپا انتظار دارد که پیشرفت سریع و ملموس در کوتاه‌ترین بازه زمانی حاصل شود و بنابراین اقدامات بعدی را در نظر خواهد گرفت.»

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۵۰
در انتظار بررسی: ۹۴
انتشار یافته: ۹۸
مجتبی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۰۰ - ۱۴۰۱/۰۸/۲۶
دوباره پرونده میره شورای امنیت .یه مدت ارامش داشتیم ظریف داره کار می کنه ولی باز به پشتکار دولت مردمی اقای رییسی و نخبگان ایشون باز تحریم و جنگ بر ایران سایه انداخت .اقا ناهار یادتون نره
عباس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۰۵ - ۱۴۰۱/۰۸/۲۶
اگر آلودگی در مکانهای مورد اشاره آژانس صحت داشته باشد قطعا آن محلها توسط جاسوسان خود آنها آلوده شده است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۰۸ - ۱۴۰۱/۰۸/۲۶
شارژر اغتشاش تروریستی توسط آژانس؟ پس ما هم باید از ان پی تی خارج شویم و بالاتر از سیاهی رنگی نیست و غلطی نمی‌توانند بکنن
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۴۶ - ۱۴۰۱/۰۸/۲۷
منظورت از ما همون اقلیت ده درصدیه؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۴۵ - ۱۴۰۱/۰۸/۲۷
ما؟؟:!!بازهم که از مردم مایه گذاشتی؟::!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۱۰ - ۱۴۰۱/۰۸/۲۷
من مطمئن هستم ایران نیستی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۲۰ - ۱۴۰۱/۰۸/۲۶
اوضاع داخلی مون اینجوری !
اوضاع خارجی مون اونجوری !
هر روز تصویب یک قطعنامه بر علیه این کشور مون
چرا این مملکت اینجوری شده ؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۵۰ - ۱۴۰۱/۰۸/۲۷
شما هنوز نمی دانی چرا مملکتی نازنینان اینجوری شده ؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۴۶ - ۱۴۰۱/۰۸/۲۷
وقتی اونجوری بشه، آخرش اینجوری میشه!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۲۲ - ۱۴۰۱/۰۸/۲۶
به این نماینده امریکا که گفته همین حالا ....بفرمایید زیاد حرص نخور شیرت خشک میشه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۲۳ - ۱۴۰۱/۰۸/۲۶
تبریک به همه‌ی آقایانی که برجام رو با پا پس می‌زنن و با دست پیش می‌کشن. بعد از دو سال، هنوز از رو نمی‌رن!

رونوشت: آقا حسین شریعتمدلری
ناشناس
|
Netherlands
|
۲۰:۲۴ - ۱۴۰۱/۰۸/۲۶
غلط کردن، وقتی زمستون یخ زدن، میان به دست و پای ایران می افتن.
پاسخ ها
رضا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۱ - ۱۴۰۱/۰۸/۲۷
هیچ وقت طرف مقابل را دستکم نگیر....نیروگاههای حرارتی اکثر دوگانه سوز هستند..اروپا هم دارای معادن ذغال سنگ بزرگیست... دیگه بقیه اش را ...
محمدرضا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۸ - ۱۴۰۱/۰۸/۲۷
ساعت خواب دوست عزیز!!!
شما هنوز منتظر سرمای زمستون اروپا هستی؟
محض اطلاع عرض کنم که این وعده ای بود که احتمالا پوتین به مسئولان ما داده بود و با کمال تأسف اینها هم باور کردند
آقا جان شما فکر کردین اروپایی‌ها اینقدر بی فکر هستند که همینجوری بدون در نظر گرفتن احتمالات دست به تحریم روسیه بزنند ؟؟
اونها خیلی وقته که فصل سرما در کشورهاشون شروع شده و فکر ذخیره سوخت مورد نیازشان را هم کرده اند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۳۵ - ۱۴۰۱/۰۸/۲۷
شما توی هلند یخ نزنی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۰۷ - ۱۴۰۱/۰۸/۲۷
برای چی به دست و پای ما می افتن؟ مگه ما گاز داریم برای صادرات؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۲۳ - ۱۴۰۱/۰۸/۲۷
شما فکر می کنید مسولین انها مثل مسولین ما هستند شما مطمئن باشد انها برای سرمای زمستان قبلا فکری کرده اند و تنها کسانی که مثل شما فکر می کنند یخ می زنند
زینال بندری
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۳۲ - ۱۴۰۱/۰۸/۲۶
حالا که آژانس با تحریک چند دولت بدبخت اروپایی و آمریکا به مکان هایی در مریوان ، ورامین و تورقوزآباد گیر داده که طبق راپورت اسرائیل در این مکان ها اثر مواد رادیواکتیو یافت شده لازم است ما هم در این کشورها در مکان هایی مواد آلوده قرار دهیم تا آژانس بداند که هر ننه قمری می تواند چنین آلودگی هایی ایجاد کند و ربطی به فعالیت مخفی یک کشور ندارد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۵۱ - ۱۴۰۱/۰۸/۲۷
زینال؟؟؟!!شوخی ویاجدی بودن نظرت را با گذاشتن علامت تعجب در آخر متن،مشخص کن،تا مردم تکلیفشون معلوم بشه
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۴۵ - ۱۴۰۱/۰۸/۲۶
البته ما وظیفه داریم گوش کنیم به حرفهای ظالمان چون قانون جنگل در جهان خامنه
یادتون هست یاسین رییس جمهور شوروی گفته بود با بمب اتم میزنمت ها رییس جمهور فرانسه گفت فکر کردی چی ماهم نابودت میکنیم ها
دنیا همه اش همین کشورهای به ظاهر دوست پر شده
موضوع اسراییل هم اینها آوردن و دارن از بمب اتمی اسراییل دفاع میکنن
دنیا فقط داره زور میگه نظم نوین جهانی حکم برده داری را اجرا میکنه هر کسی حرفی بزنه اون و اجدادش نابود میشه
همین و بس
کفر و الحاد داره بیداد می‌کنه و آدمیت بمرور از بین خواهد رفت و چهره آدمها شبیه آدم خوارها میشه
بزارید مردم دنیا باهم صحبت کنن بزارید با هم دوست باشم
جنگ و کشتار را کنار بزارید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۵۵ - ۱۴۰۱/۰۸/۲۶
کلا همه اتهام میزنن و ما هیییییچ مشکلی نداریم. گرونی کار دشمنه بی آبی کار دشمنه.....
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟