برنامه ریزی درسی برای کنکور

یکی از آزمون‌های مهم برای دانش‌آموزان که آینده آنها به آن وابسته است، کنکور می‌باشد که برای موفقیت در آن باید حتما اصول برنامه‌ریزی درسی برای کنکور را بدانید.
کد خبر: ۱۱۵۲۶۷۰
|
۰۹ آذر ۱۴۰۱ - ۱۸:۴۵ 30 November 2022
|
5087 بازدید

معمولا با شروع هر دوره و مقطع تحصیلی، دغدغه اصلی بیشتر دانش‌آموزان، گذر از امتحانات میان‌ترم، امتحانات کلاسی، فراگرفتن دروس و آمادگی کامل جهت حضور در امتحانات پایان‌ترم می‌باشد. با این حال با نزدیک شدن به سال‌های پایانی تحصیل در مدرسه، به امتحان موثر در آینده شغلی و زندگی، یعنی کنکور نزدیک می‌شویم. بنابراین برنامه ریزی درسی برای کنکور از این جهت بسیار حائز اهمیت است.

برنامه ریزی برای کنکور

برنامه‌ریزی درسی برای کنکور با برنامه‌ریزی روزانه و یا سالانه در سال‌های دیگر تحصیل کمی متفاوت است. این راهی بوده که شما برای نخستین بار است که می‌خواهید به آن قدم بگذارید. پس لازم است که یک راهنمای کاربلد داشته باشید که به بیراهه نروید.

اصول‌های برنامه‌ریزی درسی برای کنکور

یک برنامه‌ریزی درسی اصولی برای کنکور، برنامه‌ای می‌باشد که با یک هدف گذاری قوی ایجاد شود. هدف آن چیزی است که در راه سخت و تاریکی که در پیش گرفته‌اید چراغ راه شماست و مسیر را برایتان روشن و هموار می‌کند. پس در ابتدا استعدادها و توانایی‌های خود را بشناسید، هدف‌گذاری کنید و سپس به تدوین یک برنامه‌ریزی کنکور جامع برای خود بپردازید.

آهسته و پیوسته پیش بروید

قدم‌های اولیه شما جهت شروع یک برنامه‌ریزی برای کنکور موضوع بسیار مهمی است. برای مثال افرادی هستند که دیر برای برنامه‌ریزی اقدام می‌کنند، اما ناگهان با یک برنامه فشرده و خسته‌کننده موجب تحلیل رفتن تمام انرژی خود می‌شوند که این اصلا خوب نیست.

این وضعیت می‌تواند منجر به این شود که فرد به همان سرعتی که مطالعه برای کنکور را شروع کرده، به همان سرعت نیز همه چیز را کنار بگذارد و ضربه مهلکی به آینده تحصیلی و شغلی خود وارد کند. بنابراین بهتر است در ابتدا با مطالعه چند ساعته در روز شروع کنید و به مرور زمان و طی روزهای آینده این میزان را ارتقا دهید. و یا همچنین شما می‌توانید برای موفقیت در درس هایتان از یک معلم خصوصی با تجربه، مانند "گروه آموزشی پرش" که تمام دروس را با استفاده از تکنیک‌های جدید آموزشی، آموزش می‌دهد، کمک بگیرید!

به ساعت بدن خود توجه کنید

یکی از موارد مهم برای داشتن برنامه‌ریزی درسی اصولی کنکور توجه به مسائل جزئی اما پراهمیت برای داشتن یک برنامه موثر می‌باشد. یکی از این موارد ساعت بدن است. مواردی مانند ساعت خوابیدن، بیدار شدن، زمان غذا خوردن، تایم‌های زنده برای یادگیری، زمان‌های استراحت و یا تفریح از موارد مربوط به ساعت بدن هر فرد می‌باشد.

انواع برنامه ریزی درسی برای کنکور

با توجه به بررسی‌های انجام شده، محققان حوزه برنامه‌ریزی و مطالعه 3 روش معمول را تحت عنوان برنامه‌ریزی درسی اصولی برای کنکور معرفی کرده اند که عبارتند از:

  • برنامه‌ریزی زمانی
  • برنامه‌ریزی حجمی
  • برنامه‌ریزی تلفیقی

انواع برنامه‌ریزی

1.     برنامه‌ریزی زمانی

گاهی اوقات چالش های بزرگ و مهمی برای تدوین یک برنامه‌ریزی خوب پیش می‌آید که یکی از آن‌ها زمان است. به این معنی که یا زمان کمی دارید یا اینکه زمان شما برای میزان مطالعه‌ای که باید داشته باشید کم است. در این وضعیت تنها چیزی که شما به آن احتیاج دارید مدیریت زمان به صورت حرفه‌ای است که به شما این امکان را می‌دهد تا بتوانید کارهای خود را به موقع به اتمام برسانید.

2.     برنامه ریزی حجمی

در این نوع برنامه‌ریزی ابتدا باید میزان کل درس‌ها و حجم آن‌ها را بررسی کنید و مشخص کنید که مثلا چه میزانی از این حجم را در یک روز، یک هفته، یک ماه و در نهایت یک سال، می‌خواهید به پایان برسانید.

3.     برنامه‌ریزی تلفیقی

برنامه‌ریزی تلفیقی را می‌توان به نوعی برنامه‌ریزی درسی اصولی برای کنکور در نظر گرفت. زیرا تلفیقی از دو برنامه است و نظم بیشتری را در برمی‌گیرد. همچنین از دیگر مزایای آن این است که دیگر مطمئن خواهید بود تا پایان سال و یا دوره‌ای که برای برنامه خود در نظر گرفته اید، آن را به طور کامل به اتمام می‌رسانید و مبحثی برای شما نخوانده باقی نخواهد ماند. حتی اگر شما به هر علتی نتوانید برنامه یک یا چند روز را اجرا کنید، باز هم از برنامه خود عقب نخواهید ماند.

مزایای برنامه ریزی درسی برای کنکور

با داشتن یک برنامه منظم سرعت پیشرفت در برنامه بیشتر و همچنین میزان انگیزه در فرد بالاتر می‌رود. زیرا فرد مقید به برنامه خود خواهد شد و برای اجرای آن به صورت درست و موفق‌تر، در روزهای آینده بیشتر تلاش می‌کند.

از دیگر مزایای داشتن برنامه، ایجاد انعطاف و تعادل در روند مطالعه است. اینکه می‌توانید برای خود تایم استراحت، خواب، تایم تمرین، جبرانی درس‌های عقب افتاده و یا تایم مرور درس‌های خوانده شده برای یادآوری و جلوگیری از فراموشی آن‌ها در نظر بگیرید.

اصول اولیه برنامه‌ریزی درسی برای کنکور

اصول برنامه‌ریزی

ساعت مطالعه

ساعت مطالعه همانطور که پیش‌تر به آن در ساعت بدن پرداختیم، لازم است با توجه به ساعت بدن و همان اصل آهسته و پیوسته در نظر گرفته شود. یعنی بهتر است از یکی دو ساعت مطالعه در روز شروع کرده و این میزان را ارتقا دهید. همچنین این ساعات باید به گونه‌ای باشد که کارهای شخصی و استراحت و خواب شما مختل نشود. 

واحد زمانی

واحدهای مطالعاتی در واقع تایم‌هایی است که برای مطالعه در نظر میگیرید و بعد از آن مدتی به خود استراحت می‌دهید. هر چقدر واحد زمانی مطالعه شما طولانی‌تر باشد بازدهی شما کمتر می‌شود و همینطور تمرکز شما برای فراگیری آنچه که لازم است روند کاهشی خواهد داشت. بنابراین بهتر است تایم و واحد مطالعه خود را کوتاه اما پیوسته در نظر بگیرید که تمرکز و بازدهی کارتان افزایش یابد. برای مثال می توانید 75 دقیقه مطالعه و یک ربع استراحت داشته باشید یا 90 دقیقه مطالعه و نیم ساعت استراحت.

مطالعات جبرانی

مطالعه جبرانی همانطور که از نامش پیداست برای زمان‌هایی است که احساس می‌کنید مباحثی به دلیل اهمیتشان باید بیشتر مرور شوند و یا بخش‌هایی که در برنامه‌درسی خود از آن غافل شدید و یا بعدا ممکن است اضافه شده باشند را مطالعه کنید. گنجاندن این بخش در یک برنامه‌ریزی درسی برای کنکور می‌تواند آرامش را در این روزهای حیاتی برای شما به ارمغان بیاورد.

استراحت و تفریح

این آیتم در برنامه شما می‌تواند انجام کاری متفاوت از درس باشد که به آن علاقه دارید و یا میتواند سفری یک روزه باشد. می تواند کوهنوردی و طبیعتگردی و یا حتی عکاسی و پرداختن به هنری باشد که به آن علاقه دارید. با انجام این کار علاوه بر اینکه مغز خود را برای ساعاتی کوتاه خاموش می‌کنید، در واقع به خود یک جایزه می‌دهید.

میزان و کیفیت خواب

بسیاری از دانش‌آموزان با نزدیک شدن به روزهای پایانی و در نهایت آزمون سراسری به دلیل اضطراب، خواب و استراحت را گناه می‌دانند و آن را به نوعی وقت تلف کردن می‌بینند. بسیاری تصوری که از رسیدن به موفقیت دارند این است که شب تا صبح را بیدار بمانند و بی وقفه به مطالعه بپردازند. با این روند مسلم است زمانی که روز بعد به آنچه که مطالعه کرده اند فکر کنند حتی کلمه‌ای از آن مطالب را هم به خاطر نخواهند داشت، پس خواب گناه نیست!

رعایت تعادل

تعادل مطالعاتی زمانی در برنامه‌ریزی شما به هم می‌ریزد که تمام تلاش شما بر این باشد که فقط انتظارات معلم و استاد خود را برآورده کنید. در صورتی که تنها هدف برنامه ریزی درسی اصولی برای کنکور باید قبولی در آزمون باشد.

ترتیب مطالعه دروس

ترتیب مطالعاتی از جمله مواردی است که بیشتر دانش‌آموزان آن را رعایت نمیکنند و مدام از این شاخه به آن شاخه می‌پرند. ترتیب پیشنهادی ما به شما این است که دو درس هم نوع را در کنار هم مطالعه کنید و بعد به یک درس حفظی بپردازید.  با این روند ذهن شما خسته نمی‌شود و این خود نوعی استراحت محسوب می‌شود.

تعهد به برنامه

و در نهایت این تعهد به برنامه است که می‌تواند شما را با موفقیت به هدف نهاییتان برساند. اینکه آن چه را که هر روز و برای هر ماه خود تعیین کرده‌اید با موفقیت به پایان برسانید و در صورت غفلت در هر روزی آن بخش جا افتاده از برنامه را در زمان‌هایی که به عنوان جبرانی در نظر گرفته‌اید بگنجانید.

جمع بندی

حال شما با خواندن این مطالب با نحوه اصولی برنامه‌ریزی درسی برای کنکور آشنا شدید! پس فرصت را از دست نداده و همین حالا برای کنکور خود برنامه‌ریزی درسی کنید. اگر دچار مشکل شدید یا سوالی برایتان پیش آمد می‌توانید به صورت کاملا رایگان با مشاوران گروه آموزشی پرش صحبت کنید.

 

انتهای رپرتاژ‌ آگهی/

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟