بین الملل تابناک: بیانیه مشترک بایدن و ماکرون درباره ایران، درخواست هیلاری کلینتون برای پایان مذاکرات هسته ای با ایران، نشست شورای امنیت ملی ترکیه درباره حمله به سوریه، پاسخ اولیانوف به ادعاهای رابرت مالی درباره ایران و تحریمهای جدید آمریکا در رابطه با حزبالله و کره شمالی از مهم ترین خبرها و رویدادهای منطقه ای و بین المللی در 24 ساعت گذشته بوده اند.
بیانیه مشترک بایدن و ماکرون درباره ایران
رؤسای جمهور آمریکا و فرانسه بعد از دیدار با یکدیگر بیانیه مشترکی منتشر کردند و در بخشی از آن درباره تحولات ایران اظهارنظر نمودند.
رهبران فرانسه و آمریکا در این بیانیه بار دیگر به حمایت از اغتشاشات در ایران پرداختهاند. درباره برنامه هستهای ایران، «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا و «امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه مدعی شدند مصمم هستند از دستیابی ایران به آنچه «سلاح هستهای» خوانده شده، جلوگیری کنند.
در این بیانیه آمده است: «فرانسه و ایالات متحده به همکاری با سایر شرکای بینالمللی برای مقابله با تنشآفرینی برنامه هستهای ایران، همکاری ناکافیاش با آژانس بینالمللی انرژی اتمی، فعالیتهای بیثباتکنندهاش در خاورمیانه و مهمتر از همه انتقال موشک و پهپاد به طرفهای مختلف از جمله بازیگران غیردولتی ادامه میدهند».
درخواست هیلاری کلینتون برای پایان مذاکرات هسته ای با ایران
«هیلاری کلینتون» وزیر خارجه اسبق آمریکا، بامداد امروز (جمعه)، اقدامات «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق این کشور را مورد انتقاد قرار داد.
وزیر خارجه اسبق آمریکا گفت دولت این کشور فعلاً نباید با ایران بر سر هیچ چیزی، از جمله توافق هستهای مذاکره کند.
او با وجود این گفته خروج دونالد ترامپ از برجام باعث شده آمریکا چشمهایی که اقدمات ایران در داخل ایران را نظاره میکردند، از دست بدهد.
نشست شورای امنیت ملی ترکیه درباره حمله به سوریه
شورای امنیت ملی ترکیه پس از برگزاری نشستی درباره حملات آنکارا به مناطق شمالی سوریه تاکید کرد هیچ گروه تروریستی اجازه حضور و فعالیت در منطقه را نخواهد داشت.
به گزارش خبرگزاری آناتولی، نشست شورای امنیت ملی ترکیه درباره حملات آنکارا به سوریه و احتمال انجام حملات زمینی به این کشور به ریاست رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری این کشور در مجتمع بشتپه آنکارا برگزار شد.
شورای امنیت ملی ترکیه با صدور بیانیهای پس از برگزاری این نشست تاکید کرد: هیچ گروه تروریستی اجازه حضور و فعالیت در منطقه ما را نخواهد داشت و هر اقدام لازم برای این منظور انجام خواهد شد. تنها هدف عملیات انجام شده در مرزهای جنوبی ترکیه، گروههای تروریستی است.
در این نشست، شورای امنیت ملی ترکیه در جریان عملیات انجام شده در داخل و خارج از ترکیه قرار داده شد و اتخاذ تدابیر اضافی در این زمینه نیز مورد بررسی قرار گرفت.
در این بیانیه همچنین تاکید شده است: ترکیه به هیچ وجه هدف قرار گرفتن نیروهای امنیتی خود توسط تروریستها را تحمل نخواهد کرد و اقدامات جدیدی را در این زمینه اتخاذ میکند.
به دنبال انفجار تروریستی اخیر در مرکز استانبول که به کشته شدن شش تن و زخمی شدن ۸۱ تن دیگر منجر شد، ترکیه گروههای مسلح کُرد مستقر در مناطق شمالی عراق و سوریه را مسئول این اقدام دانست و به همین منظور عملیات نظامی هوایی را علیه حزب کارگران کردستان ترکیه (پ.ک.ک) و یگانهای مدافع خلق کرد (ی.پ.گ) در شمال سوریه و عراق آغاز کرده است.
مقامات بلند پایه ترکیه و در رأس آنها رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری این کشور همزمان با حملات هوایی به انجام یک عملیات زمینی در این مناطق تهدید کردهاند.
پاسخ اولیانوف به ادعاهای رابرت مالی درباره ایران
«میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در سازمان های بین المللی شامگاه روز (پنجشنبه)، در حساب کاربری خود در شبکه توئیتر به ادعای «رابرت مالی» نماینده ویژه آمریکا در امور ایران واکنش نشان داد.
رابرت مالی در مصاحبهای، شب گذشته، مدعی شده بود در صورت بیاثر بودن فشارها بایدن آماده استفاده از گزینه نظامی علیه ایران است.
اولیانوف در توییتر نوشت: «مقامهای آمریکایی در خصوص پیشرفت برنامه هستهای ایران ابراز نگرانی میکنند. مسیر آسانی برای رفع این نگرانیها وجود دارد و آن هم نهایی کردن مذاکرات وین است».
وی اضافه کرد: «عدم آمادگی برای اتمام مذاکرات همراه با اشاره به گزینه نظامی غیرمسئولانه است».
تحریمهای جدید آمریکا در رابطه با حزبالله و کره شمالی
خزانهداری آمریکا، شامگاه پنجشنبه، چند فرد و نهاد مرتبط با جنبش حزب الله لبنان و چند مقام کره شمالی را به فهرست تحریم های خود اضافه کرد.
خزانه داری آمریکا اعلام کرد اسامی ۲ فرد و ۲ نهاد را به دلیل ارائه خدمات مالی به حزبالله و یا خرید سلاح برای این گروه در فهرست تحریم قرار داده است.
دولت آمریکا، شامگاه پنجشنبه، همچنین به بهانه اقدامات اخیر کره شمالی در شلیک آزمایشی موشکهای بالستیک، تحریمهایی را علیه مقامات پیونگیانگ وضع کرد.
وزارت خزانهداری آمریکا سه مقام کره شمالی را که با آزمایش جدید موشک بالستیک قارهپیمای «هواسونگ-۱۷» مستقیما ارتباط داشتند، تحریم کرد.
طبق بیانیه این وزارتخانه، سه مقام کره شمالی که پیشتر نیز در ماه آوریل توسط اتحادیه اروپا تحریم شده بودند، «نقش مهمی در تولید سلاحهای کشتار جمعی ایفا کرده» و بر اجرای تصمیمات سران این کشور در برنامه موشکی نظارت داشتند.