افزایش روزافزون ابهامات و تناقض‌ها پیرامون کشف توله یوز‌های ماده!

هم اکنون اطلاعات اولیه با تردید‌های جدی مواجه گشته است، چون فیلمی منتشر شده که ادعا شده، مربوط به لحظه مواجهه چوپان با یوز‌ها در منطقه حفاظت شده است؛ اما به جهاتی عجیب و سوال برانگیز به نظر می‌رسد، تا جایی که فرضیه ساختگی بودن آن هم مطرح شده است. فیلمی که در آن صدای چوپان قصه به گوش می‌رسد که با اولین مواجهه با توله یوز‌ها تاکید می‌کند که هر دو ماده هستند!
کد خبر: ۱۱۵۳۸۱۹
|
۱۷ آذر ۱۴۰۱ - ۱۰:۰۰ 08 December 2022
|
53894 بازدید
|

افزایش روزافزون ابهامات و تناقض‌ها پیرامون کشف توله یوز‌های ماده!با گذشت چند روز از پیدا شدن دو توله یوز در پارک ملی توران، ابهامات پیرامون این ماجرا رو به افزایش است تا جایی که می‌شود فهرستی از موارد ضد و نقیض ماجرا را تهیه کرد.

به گزارش «تابناک»؛ هنوز غائله مرگ دو توله یوز متولد شده در پروژه تکثیر این گونه در معرض انقراض بر اثر قصور و سهل انگاری‌های متعدد فراموش نشده و زمان زیادی از اظهارنظر عجیب مسئولان سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص ناتوانی از پرداخت هزینه‌های نگهداری «پیروز»، تنها توله بازمانده در تهران نگذشته، چند روزی است که بار دیگر تنها باقی مانده یوز آسیایی به صدر اخبار در کشورمان بازگشته است.

ماجرا درباره دو توله یوزی است که گفته می‌شود، چوپانی در منطقه حفاظت شده توران یافته و با خود به آغل گوسفندان منتقل کرده و با اطلاع محیط بانان، به پاسگاه محیط بانی منتقل شده اند و به نوعی بازگشت شان به طبیعت برای همیشه منتفی است. اسارت دردناک دو توله یوز خیلی کوچک (حدودا ۲۰ روزه) که ابتدا گفتند جنسیت شان معلوم نیست و بعد اعلام کردند که ماده هستند تا بر تلخی‌های خبر افزوده شود، چون از پتانسیل زادآوری این گونه در طبیعت کاسته شده است.

البته هم اکنون اطلاعات اولیه با تردید‌های جدی مواجه گشته است، چون فیلمی منتشر شده که ادعا شده، مربوط به لحظه مواجهه چوپان با یوز‌ها در منطقه حفاظت شده است؛ اما به جهاتی عجیب و سوال برانگیز به نظر می‌رسد، تا جایی که فرضیه ساختگی بودن آن هم مطرح شده است. فیلمی که در آن صدای چوپان قصه به گوش می‌رسد که با اولین مواجهه با توله یوز‌ها تاکید می‌کند که هر دو ماده هستند!

تعداد بازدید : 8191

این در حالی است که تشخیص جنسیت توله یوز‌ها کاری دشوار است و در بهترین حالت هم با مشاهده صرف ممکن نیست. شاهد ماجرا تولد سه توله یوز در پروژه تکثیر یوز که ابتدا اعلام شد هر سه ماده هستند، بعد یکی از آن‌ها به دلیل ناتوانی مسئولان پروژه در تغذیه مرد و سپس با انتقال آن‌ها به تهران بود که مشخص شد هر سه نر هستند! توله یوز‌هایی که بعد یکی دیگر از آن‌ها هم مرد و بخت یار بود که آخری جان به در برد و پیروز نام گرفت.

نکته قابل تامل آنکه بر اساس فیلم منتشره، مشخص شد بر خلاف اظهارنظر معاونت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست، چوپان از اتباع بیگانه نیست. اطلاعاتی که حالا کامل‌تر هم شده، چون نام و نام خانوادگی این فرد در رسانه‌ها اعلام شده و بر این اساس می‌دانیم که وی در اداره گاز سنگسر شاغل است و افزون بر آن به شغل اجدادش یعنی دامداری نیز اشتغال دارد و گله هزار راسی گوسفندانش را به چرا می‌برد.

به این ملاحظه، سخنان این فرد با رسانه‌ها را هم می‌توان افزود که تاکید داشته، منتظر مادر یوز‌ها شده و وقتی به شب نزدیک شده و اثری از مادر ندیده، برای رهایی توله‌ها از سرمای مرگبار شبانه آن‌ها را به آغل منتقل و با شیر گوسفند تغذیه کرده است. از اینجای ماجرا به بعد هم اطلاع رسانی این کشف به محیط زیست در روز بعد (۱۱ آذر) بوده که نشان می‌دهد این دامدار با یوز و ملاحظات پیرامونش آشنایی داشته و آن بخش از اظهارات معاون سازمان در خصوص ناآگاهی وی هم درست نیست.

البته این فرد با لمس یوز‌ها خطایی بزرگ مرتکب شده که این اقدام را می‌توان ناشی از عدم آموزش در این خصوص به وی و امثال او دانست. نکته‌ای کلیدی که سازمان حفاظت محیط زیست باید در خصوص چرایی مغفول ماندنش پاسخگو باشد، اما تا کنون این گونه نبوده است؛ مجموعه‌ای که در ماجرای تکثیر یوز در اسارت هم کارنامه بسیار ضعیفی از خود بر جای گذاشت و حتی زمانی که مجاب به برگزاری نشست خبری برای پاسخگویی به ابهامان پیرامون فاجعه رقم خورده در آن پروژه شد هم، نمایشی دور از انتظار رقم زد!

افزایش روزافزون ابهامات و تناقض‌ها پیرامون کشف توله یوز‌های ماده!

چیزی شبیه فعالیت‌های این سازمان در چند روز اخیر که به بیان برخی موارد ابهام آفرین (مانند آنچه شرحش رفت) و حتی نادرست محدود مانده و از آن فراتر، به شکل گیری تعارضی بزرگ در این مجموعه هم منجر شده است؛ اینکه حسن اکبری، معاون سازمان که پیشتر تاکید کرده بود هزینه نگهداری پیروز روزانه ۱۰۰ میلیون تومان است و سازمان توان پرداختش را ندارد و لذا به زودی به توران منتقلش خواهد کرد، در خصوص محل نگهداری از دو توله یوز اخیر می‌گوید: «ترجیح ما تهران است، اما قرار شد یک کمیته کارشناسی در این زمینه تصمیم بگیرد که توله‌ها در سمنان باشند یا تهران، اما قطعا در توران نگه نمی‌داریم، چون توران امکانات ندارد.»

اتفاقی که به نوعی چرایی انتقال پیروز به توران را زیر سوال می‌برد؛ سوالی بی پاسخ که می‌توان به آن مواردی مانند چرایی مشخص نشدن زادآوری یوز در فصل پاییز را افزود که شاید ناشی از اشتباه بزرگ متولیان محیط زیست در کشورمان باشد، یا چرایی به کار نگرفتن دوربین‌های تله‌ای پر شمار در اطراف محوطه یافتن توله‌ها که ممکن است به شناسایی مادر آن‌ها منجر شود و به فرضیه بیشتر بودن توله هایش (اینکه ممکن است بیش از دو توله داشته و در مسیر جابجایی تک به تک آن‌ها بوده که چوپان سد راهش شده است) مهر تایید یا رد بزند.

ابهاماتی که جدی‌تر می‌شوند اگر بیاد آوریم هنوز از مرگ دو توله یوز در زیرمجموعه سازمان به دلیل اشتباهات، زمان زیادی نگذشته و معلوم نیست، آن ماجرای تلخ به درس عبرتی منجر شده که مانع از تکرار فاجعه شود یا همان گونه که در تامین شیرخشک ویژه و شیوه تغذیه توله‌ها با آن دچار مشکل اساسی و حیاتی بودیم، قرار است جان این دو یوز ماده هم دستمایه درس آموزی عده‌ای دیگر شود؟ فاجعه‌ای مشابه قبلی که هیچ عقوبتی متوجه هیچ کسی نکرد تا به سوال بی پاسخی در تاریخ بدل شود!

افزایش روزافزون ابهامات و تناقض‌ها پیرامون کشف توله یوز‌های ماده!

وضعیت غیرقابل قبولی که حالا ابعاد دیگری هم یافته است؛ اینکه به راستی چوپان‌ها و گله‌های دام در منطقه حفاظت شده، آن هم در زیستگاه تنها بازمانده نسل یوز آسیایی چه می‌کنند؟ سوالی که پاسخ مسئولان سازمان حفاظت محیط زیست به آن، ناتوانی در منع چرا در این محدوده است، زیرا به تاکید اکبری «براساس قانون ما تنها زمانی می‌توانیم دام را از یک منطقه خارج کنیم که تمام اوقافی آن را پرداخت کرده باشیم. این اقدام بسیار هزینه‌بر است و تاکنون دولت‌ها چنین بودجه‌ای به ما نداده‌اند و تاکنون اعتباری که بتوانیم تمام دام‌های موجود در یک منطقه حساس را خارج کنیم، محقق نشده است.»

شرایط غیرقابل قبولی که به دلیل شناسایی سه خانواده یوز در توران در سال جاری (اگر مادر این دو توله یوز، توله دیگری نداشته باشد و کماکان چهارمین خانواده یوز در توران در سال جاری حفظ شده باشد) و علم به جدا شدن توله‌ها بعد از مدتی از خانواده و پراکندگی بیشتر آن‌ها در منطقه، ضرورت دارد به قید فوریت تغییر کند، وگرنه معلوم نیست چقدر زمان می‌برد که اخبار خوش زادآوری یوز‌ها در توران، کی به اخبار ناخوش و تلخ مرگ یوز‌ها در تصادفات جاده‌ای یا بر اثر حمله سگ‌ها یا هر عامل مرگبار دیگری بدل خواهد شد و افسوس شدیدمان را با تهدید بیشتر نسل این گونه منحصربفرد به دنبال خواهد داشت.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۸
در انتظار بررسی: ۱۱
انتشار یافته: ۴۳
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۰ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۷
معلومه عمدا از طبیعت جدا شدن حتما ملاحظات پولی و مالی در این کار هست
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۱۳:۰۲ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۷
اون چوپان میگه من صدایی شنیدم اولش نمی دونستم چیه رفتم تو ماشین نشستم بعد دوباره برگشتم همون صدا رو شنیدم و... خوب دوست عزیز گله 1000 راسی شما سگ نداشت؟ من خودم بچه روستا هستم سگ صدای اینار و بشنوه که سریعتر از انسان میشنوه میره بالای سرشون پارس می کنه. مخصوصا دوتا توله یوز باشن میره بالای سرشون. سگ های شما ساکت نشستن ور و ور شما رو نگاه کردن؟ چقدر سگ های ساکت و مودبی دارین
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۳ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۷
متاسفانه هر کی سعی میکنه یه جوری از بیت المال یه چیزی بکنه فقط خدا کنه مادر این بیچاره ها رو فقط فراری داشته باشند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۶ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۷
شرط می بندم
تا چند روز دیگه خبر تلف شدنشون رسانه ای می شود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۵ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۷
دیگه به این نمیشه گفت چوپان یه بزرگ مالک روستایی هست احتمالا از ترس حمله یوزپلنگ به گله مادر سربه نیست شده اینا رو هم برده تحویل دولت داده
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۳۸ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۷
آقا این یوزها بالاخره باید یک بیشه ای ریشه ای چیزی پیدا کنند که توله های خودشان را در آن پنهان و بزرگ کنند موقعی که در هر تکه آن هزار تا گوسفند بریزند دیگر جایی برای یوز نمی ماند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۷ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۷
هر چیزی تو این سرزمین پر گوهر تبدیل می شه به منبع غم و غصه و دردسر! دلیلش هم اینه که هر کس به فکر خویشه.
مهران
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۴ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۷
امیدوارم چوپان حقیقی مادر توله ها را نکشته باشد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۷ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۷
هر روز بشتر تو باتلاق دروغ فر میریم.
حسینی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۳ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۷
ظاهراً موضوع یوز ایرانی که مورد توجه قاطبه طبیعت دوستان است و حساسیت اجتماعی بالایی بین هموطنان ایحاد می کند، برخی قلم زنان را تحریک می کند که با نقدهای غیر کارشناسانه، توجه افکار عمومی را به نوشته های خود جلب کنند. اینکه با نگاه پلیسی دنبال تعارض گفته های دامدار یابنده یوز و یا متولیان محیط زیست باشیم، مشکلی را حل نمی کند. موضوع یک داستان ساده است و یک راه حل ساده. دارد
در ابتدا جای تقدیر است که یک دامدار محلی با دانش اندک خود از طبیعت، بهترین عکس العمل ممکن را انجام داده است:
_ برای مدتی، ضمن نظارت از جهت آسیب ندیدن توله ها از دشمنان طبیعی، با فاصله منطقی منتظر مادر توله ها مانده تا شاید آنها را به دامن وحش بازگرداند.
_ با ناامیدی در مرحله بعد بدون دست زدن به توله ها آنها را به مکان امن انتقال داده و با دانش ذاتی خود برای تلف نشدن توله ها،به آنها غذا داده است.
_ در اولین فرصت خود را به نزدیکترین نقطه آنتن دهی موبایل رسانده و با متولیان محیط زیست تماس گرفته است.
در مرحله بعد عوامل محیط زیست محلی هم به وظیفه خود عمل و با توجه به تجربیات قبلی از سه توله یوز متولد شده در پناهگاه، حداکثر تلاش خود را جهت حفظ آنها کرده اند.
حال به جای دنبال مقصر گشتن و دست گذاشتن روی این و آن با هر هدف و غرض، باید در صدد رفع موانع زیرساختی و
مشکلات عمده و کلیدی که وجود دارد، بر آییم که حل آن فراتر از توانایی توسط سازمان محیط زیست است و همتی ملی را می طلبد.
قطعا برطرف کردن معضلات برشمرده زیر بخشی از راه حل نجات حیات وحش پارک ملی توران و پارک های مشابه است:
_ فراهم کردن امکانات اولیه همچون آنتن گیرنده امواج موبایل در اکثر نقاط دور افتاده پارک ملی توران که اتفاقا از مشکلات مهم ساکنان بومی این منطقه در مواقع اضطراری است. این ارتباط مخابراتی از ضروریات اولیه بین مردم و عوامل زیست محیطی است.
_ تجهیز کافی پارک به امکانات سخت افزاری مثل دوربین های تله ای جهت رصد دایمی حیات وحش و متجاوزین به آن.
_ راه اندازی و تجهیز مرکز تحقیقات و کلینیک و پانسیون جهت حفظ گونه های جانوری و گیاهی منطقه
_ سرمایه گذاری در صنعت گردشگری با هدف تغییر معیشت مردم از دامداری به صنعت توریسم و صنایع وابسته
_ آموزش مداوم و تخصصی حفظ محیط زیست برای ساکنان بومی پارک با هدف متقاعد کردن عامه به اینکه حفظ محیط مساوی است با افزایش درآمد ساکنان و سرمایه گذاری در صنعت گردشگری و صنایع وابسته.
_ جلب توجه ایرانیان به ارزش های ذاتی پارک ملی و جاذبه های توریستی آن برای بازدید میدانی و حضور فیزیکی با برگزاری جشنواره ها و ساخت فیلم و ....
برای کسانیکه از نزدیک منطقه را لمس نکرده واز پشت میز و اتاقهای شیشه ای قلم می زنند و دنبال تسویه حساب با عوامل دست اندر کار هستند قضاوت آسان و گمراه کردن مخاطبین آسان تر است.
یک دلسوز محلی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۴ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۷
چوپان دروغگو
پاسخ ها
سید مصطفی
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۳:۴۰ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۸
دوست عزیز
مطلب را هر کس نوشته نویسنده خوبی بوده است. اما کارشناسی و دقیق نیست و بنوعی همراهی با چوپان و هموطنان محلی کرده است
یک- توله ها هرگز گم نشده بودند که جناب چوپان آنها را پیدا
کرده است! ممکنه انسانها بچه های خود را گم کنتد ولی حیات وحش هرگز چنین اشتباهی نمیکنند. . اینکه جوپان دست به آنها نزده بعد از اینکه اخبار توله یوزها منتشر شد چنین ادعایی مطرح شد! چوپانی که میداند نباید دست به توله یوز یا پلنگ بزند صد در صد این آگاهی را هم دارد که یوز توله خود را گم نمیکند. و.......
متشکرم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۲ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۷
حالا دروغ یا راست بفکر او توله ها باشید الان موقع ثابت کردن نیست مسئولان اگر لرایشان مهم بود اول آن منطقه را تحت پوشش خودشان قرار میدادن هر چی پیش میاد چنان پاسخ دندان شکنی در آستین دارند مگر کسی حریف توجیحات اینها میشود خدایا در طببعتت چنان حیوانات کمیابب وجود دارد ببین میتوانند از اینها حمایت کنند با چنگ و دندان هم که شده باید منطقه را از وجود انسانهای دیگر پاک کنید چطور نمیتوانید راضی کنید صاحبانشان را قول بدهید بهشان نامه یی بدهید که هر سال سهم یک نفر را تصفیه میکنید بخاطر خدا پای این انسانها را ار این منطقه ببرید میشود ولی دلسوز و کار کنی وجود ندارد حیف به اون حیوانات که چ کسانی مسئولشان هستن خدایا خودت کاری بکن برایشان
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۰ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۷
گونه هایی برای باغ وحش. اینها اگر بزرگ هم بشوند چون شکارکردن را از مادر یاد نمی گیرند از گشنگی هلاک خواهند شد لذا بهترین اقدام اهداء آنها به باغ وحش است. البته حقیقتاً نمی دانم کدام بهتر است: زندگی در اسارت یا مرگ در آزادی.
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس‌آنجلس دارید؟