به گزارش تابناک به نقل از راشاتودی، ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه در نشستی با اعضای شورای توسعه جامعه مدنی و حقوق بشر (HRC) روسیه گفت که عملیات ویژه نظامی یک فرآیند طولانی است، اما در حال حاضر نتایج قابل توجهی به همراه داشته است. وی در همین حال از افزایش احتمال یک جنگ هستهای سخن گفت، ولی تاکید کرد که ارتش روسیه «بیگدار» تهدید به استفاده از چنین سلاحهایی نخواهد کرد.
ولادیمیر پوتین که بهندرت در باره مدت زمان این جنگ نظر داده، در جریان یک سخنرانی که بهطور زنده از تلویزیون روسیه پخش میشد، بر احتمال طولانیشدن آن اذعان کرد. مردشماره یک کرملین در ادامه تصریح کرد: «ما دیوانه نشدهایم و میدانیم معنی سلاح هستهای چیست. تسلیحات هستهای که ما در اختیار داریم از هر کشور دیگری پیشرفتهتر و مدرنتراست، اما قرار هم نیست آن را مانند یک تیغ دستمان بگیریم و شروع کنیم به دویدن در سراسر دنیا. روسیه تنها در پاسخ به حمله طرف مقابل از سلاحهای کشتار جمعی استفاده خواهد کرد.
او استراتژی هستهای خود را با آمریکا مقایسه کرد و گفت: آمریکاییها در استقرار سلاحهای هستهای خود در سرزمینهای دیگر از روسیه پیشی گرفتهاند. ما سلاحهای هستهای از جمله سلاحهای هستهای تاکتیکی در خاک کشورهای دیگر نداریم، اما آمریکاییها چنین سلاحهایی را در ترکیه و تعدادی دیگر از کشورهای اروپایی مستقر کرده اند.
پوتین در نشستی با شورای جامعه مدنی و حقوق بشر در مورد نتایج عملیات نظامی ویژه روسیه در اوکراین گفت:برخی نتایج ممکن است پس از مدتی طولانی خود را نشان دهند. قلمروهای جدیدی ظاهر شدهاند. این یک نتیجه قابل توجه برای روسیه است. اینها سوالات جدی است. دریای آزوف را در نظر بگیرید که به دریای داخلی روسیه تبدیل شده است. این خیلی جدی است.
رئیسجمهور روسیه گفت: البته، ممکن است این یک روند طولانی باشد. مسکو چارهای جز مداخله در فوریه برای دفاع از جمهوریهای دونباس یعنی دونتسک و لوهانسک - که به همراه بسیاری از مناطق خرسون و زاپوریژیا به الحاق به روسیه رای دادهاند، نداشت. این مناطق جدید یک دستاورد بزرگ برای روسیه است. حتی پتر کبیر به دنبال دسترسی به دریای آزوف بود.
پوتین گفت: مهمتر از همه، مردمی که در آنجا زندگی میکنند در یک همه پرسی نشان دادند که میخواهند در روسیه باشند و احساس میکنند که بخشی از جهان ما هستند. آنها اکنون با ما هستند، میلیونها نفر از آنها، و این بزرگترین نتیجه است.
وی همچنین گفت که بحث در مورد بسیج بیشتر «هیچ فایدهای» ندارد، زیرا بیش از ۳۰۰۰۰۰ نیروی ذخیره فراخوانده شده برای تکمیل ردههای ارتش کاملاً کافی است.
رئیس جمهور روسیه همچنین گفت که رهبران اروپای غربی که اکنون به عملیات نظامی اعتراض میکنند، وقتی به آنها یادآوری میشود که کشورهایشان قرار بود روند صلح در اوکراین را از سال ۲۰۱۴ تضمین کنند، "سکوت میکنند".
رهبران اتحادیه اروپا درست قبل از اینکه ناسیونالیستهای مورد حمایت غرب با خشونت قدرت را در فوریه همان سال به دست گیرند، برای پایان مسالمت آمیز ناآرامیهای میدان مذاکره کردند. فرانسه و آلمان بعداً در مورد صلح بین کییف و جمهوریهای دونباس در مینسک مذاکره کردند، اما هیچ کاری برای حمایت یا ترویج آن انجام ندادند. در اوایل سال جاری، پترو پوروشنکو، رئیسجمهور سابق اوکراین آشکارا اعتراف کرد که آتشبس تاکتیکی برای خرید زمان است تا کییف بتواند ارتشی برای راهحل نظامی ایجاد کند.