تصویب قطعنامه حذف ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل / چه کشورهایی رای مثبت، منفی و ممتنع دادند؟

قطعنامه حذف ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل با ۲۹ رأی موافق، ۸ رأی مخالف و ۱۶ رأی ممتنع به تصویب رسید. تصمیم گیری درباره این پیش نویس به نظر ۵۴ عضو اکوسوک بستگی داشت و نیازی به رای مثبت اکثریت اعضا نبود، بلکه برای تصویب این پیش نویس یا هر پیشنهاد دیگری در این نشست، فقط کافی است تعداد آرای موافقان بیشتر از مخالفان باشد.
کد خبر: ۱۱۵۴۹۶۶
|
۲۳ آذر ۱۴۰۱ - ۲۰:۳۴ 14 December 2022
|
213286 بازدید
|

تصویب قطعنامه حذف ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل/ چه کشورهایی رای مثبت، منفی و ممتنع دادند؟

بین الملل تابناک: قطعنامه حذف ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل با ۲۹ رأی موافق، ۸ رأی مخالف و ۱۶ رأی ممتنع به تصویب رسید.

بیشتر بخوانید 

اعتراض گروه دوستان حامی منشور ملل متحد
۱۴۰۱/۰۹/۲۳ - ۲۰:۴۳

گروه دوستان منشور ملل متحد شامل ۱۹ کشور از آسیا، آفریقا و آمریکای لاتین روز چهارشنبه به وقت محلی در سخنانی در نشست بررسی قطعنامه سیاسی آمریکا برای خاتمه عضویت ایران در کمیسیون مقام زن، نسبت به نقض منشور ملل متحد و آیین کار شورای اقتصادی اجتماعی ملل متحد (اکوسوک) که کمیسیون مقام زن زیرمجموعه آن است، اعتراض کردند.

گروه دوستان حامی منشور ملل متحد در نشست بررسی پیش نویس قطعنامه E/۲۰۲۳/L.۴ با عنوان «خاتمه عضویت جمهوری اسلامی ایران در کمیسیون مقام زن ۲۰۲۶-۲۰۲۲» در شورای اقتصادی و اجتماعی ملل متحد (اکوسوک) در نیویورک، اعلام کرد: این اقدام که عملا منجر به محروم کردن یک دولت عضو از اعمال حقوق اولیه خود برای مشارکت در یک ارگان منتخب ملل متحد است را رویه ای خطرناک می‌داند.

این گروه تصریح کرد: درحالی که سازمان ملل متحد بر فراگیری و شمولیت مشارکت همه کشورهای عضو از همه نقاط جغرافیایی تاکید دارد، محروم کردن یک عضو (جمهوری اسلامی ایران) را که با رای اکوسوک و پس از تایید اولیه گروه جغرافیایی آسیا- اقیانوسیه انتخاب شده است، غیرقانونی می داند.

گروه دوستان حامی منشور ملل متحد، اتهامات صورت گرفته علیه ایران برای توجیه خاتمه عضویت کشورمان در این کمیسیون را رد و اعلام کرد که اساسا معیارهای عضویت در این کمیسیون کاملا فنی و تخصصی بوده و مبتنی بر تجربه، تخصص و دانش هر کشور عضو است و بنابراین نسبت به سیاسی کردن نهادهای تخصصی و فنی سازمان ملل از طریق انحراف آن به برنامه های سیاسی مد نظر برخی از کشورها هشدار می دهد.

این گروه، با وجود علم به فشار سیاسی آمریکا بر ۵۴ کشورهای عضو اکوسوک، از کشورها خواست تا از ایجاد این رویه ناصواب در محروم کردن یک کشور عضو و منتخب در اعمال حقوق ناشی از عضویت در سازمان ملل خودداری کنند.

یادآور می شود گروه دوستان حامی منشور ملل متحد، در نامه ای جداگانه به تاریخ ۱۳ دسامبر ۲۰۲۲ (۲۲ آذرماه ۱۴۰۱) خطاب به رئیس اکوسوک و پیش از برگزاری نشست بررسی قطعنامه پیشنهادی آمریکا علیه ایران که درخواست توزیع آن بین اعضای اکوسوک نیز شده بود، از کشورهای عضو اکوسوک خواسته بود که به قطعنامه آمریکا رای منفی دهند.

متن سخنرانی مشترک گروه دوستان حامی منشور ملل متحد در نشست بررسی قطعنامه آمریکا علیه ایران به شرح زیر است:

خانم رئیس،

۱-جمهوری بولیواری ونزوئلا این افتخار را دارد که به نمایندگی از گروه دوستان حامی منشور سازمان ملل متحد صحبت کند.

خانم رئیس،

۲- از زمان تأسیس گروه دوستان بیش از یک سال پیش، ما به طور پیوسته از چندجانبه گرایی حمایت کرده و با اقدامات یکجانبه از هر نوع مخالفت کرده ایم، زیرا این اقدامات را در تضاد با منافع جامعه بین المللی و ستون های اصلی آن، به ویژه بر خلاف اصول مندرج در منشور سازمان ملل متحد می دانیم.

۳-پایبندی به اصولی که سنگ بنای چندجانبه گرایی تلقی می شوند، که سازمان ملل بر آن استوار است و اساس حقوق بین الملل امروزی را تشکیل می دهند، از جمله اصول فراگیر بودن، برابری دولت ها در عضویت و مشارکت معنادار در همه مجامع بین المللی، نمایندگی در کلیه نهادهای بین المللی توسط همه کشورها به طور مساوی، متناسب و بر اساس توزیع جغرافیایی از تمام مناطق جهان، از اهمیت بالایی برخوردار است.

۴-در این زمینه، تفسیر نادرست و خودسرانه مفاد منشور ملل متحد، و همچنین قواعد آئین کار مربوطه ارگان های اصلی آن، نه تنها منجر به حمایت از چندجانبه گرایی نمی گردد، بلکه خطر تضعیف منشور را نیز به دنبال دارد و روابط بین الملل را نیز تضعیف میکند، در حالی که یک رویه خطرناک را نیز ایجاد خواهد کرد.

۵-به علاوه، چنانچه قدرت سیاسی به خصوص در داخل سازمان ملل، از جمله با منع کشورهای عضو از اعمال حق اساسی خود در عضویت، بر حاکمیت قانون برتری یابد، سیستم بین المللی از قبل تضعیف شده، نه تنها به طور قابل توجهی در معرض خطر قرار می گیرد، بلکه دوباره متلاشی می شود. ما تصویر واضحی از شکست جامعه ملل داریم که باید تک تک ملت های صلح طلب را از تکرار آن نگران کند.

۶-ما معتقدیم هیچ مقرره ای برای خاتمه عضویت یک کشور عضو اکوسوک یا عضوی از کمیسیون های کارکردی آن که به درستی انتخاب شده اند و از تأیید گروه های جغرافیایی منطقه ای مربوطه برخوردارند، در مقررات داخلی سازمان ملل متحد که توسط خود دولت ها نوشته شده است پیش بینی نشده است. ماده ۱۴۰ آیین‌نامه داخلی مجمع عمومی، در مورد «انتخابات ارگان‌های اصلی»، صراحتاً و صرفاً به «توقف داوطلبانه» عضویت در شورا توسط دولت‌های منتخب توجه می‌کند و پیش‌بینی می‌کند که در صورت تصمیم یکی از اعضاء به خاتمه عضویت خود در شورا قبل از پایان دوره عضویتش به صورت داوطلبانه، چه اقدامات بعدی باید انجام شود.

خانم رئیس،

۷-گروه معتقد است که این نوع اقدامات برای سیاسی کردن کار ارگانهای فنی و تخصصی سازمان ملل متحد، به ویژه اکوسوک، که عمدتاً با مسائل توسعه ای سروکار دارند، صرفاً بر اساس ادعاهایی که نه این نهاد تایید کرده است و نه مربوط به مأموریت آن است، نه تنها نامناسب بلکه تحقیرآمیز است.

۸-علاوه بر این، طبق بخش پنجم قطعنامه ۵۵۷ C (XVIII) شورای اقتصادی و اجتماعی در مورد عضویت، تنها معیار عضویت در کمیسیون‌های کارکردی اکوسوک، داشتن «علاقه به خدمت در کمیسیون» و برخوردار بودن از «گسترده‌ترین دانش، تجربه و تخصص ممکن» توسط کشورهای عضو است. تلاش‌های کنونی برای ارائه این قطعنامه بدون شک سابقه ناخوشایندی ایجاد خواهد کرد که بر خلاف آیین کار اکوسوک، همچنین شرح وظایف آن و کمیسیون های کارکردی آن و در تضاد با اصول و اهداف منشور ملل متحد می باشد و سایر کشورهای عضو با فرهنگ‌ها، آداب و رسوم و سنت‌های مختلف که علاقه‌مند به خدمت در کمیسیون‌ها نیز هستند را از مشارکت در فعالیت‌های یکی از کمیسیون‌های اکوسوک محروم می‌کند.

۹-در پایان، گروه دوستان از کشورهای عضو اکوسوک می‌خواهد که از ایجاد سابقه جدیدی در کار شورا که به طور واضح عملکرد حرفه‌ای و فنی آن را به سمت برنامه‌های سیاسی منحرف می‌کند و مانع از بهره مندی کامل یک عضو منتخب از حق عضویت خود در یکی از کمیسیون های کارکردی می‌شود، خودداری کنند.

مخالفت روسیه، چین، سوریه، پاکستان، بلاروس
۱۴۰۱/۰۹/۲۳ - ۲۰:۴۱

کشورهای روسیه، چین، سوریه، پاکستان، بلاروس در سخنانی با اقدام آمریکا مخالفت کردند.

روسیه پیشنهاد حضور مشاور حقوقی در این نشست را داد که نظر دهد آیا اقدام آمریکا بر اساس آیین کار شورای اقتصادی اجتماعی ملل متحد (اکوسوک) و قانونی است که این پیشنهاد به تصویب نرسید.

نماینده روسیه گفت که مکانیزمی برای لغو عضویت کشورها از کمیسیون مقام زن سازمان ملل وجود ندارد و پیشنهاد داد پیش از رای‌گیری در شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل، جنبه‌های حقوقی چنین اقدامی را بررسی کند.

نماینده روسیه اظهار داشت که مطمئن است در ایران تحقیقات جامع و کاملی درباره کشته شدن مهسا امینی انجام شده است.

وی تصریح کرد: به یاد نمی آورم که هرگز در شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل درباره سرکوب معترضان مسالمت‌آمیز در فرانسه و انگلیس جلسه‌ای برگزار شده باشد. یا بعد از کشته شدن جرج فلوید در آمریکا چنین جلسه‌ای برگزار شود.

نماینده روسیه از پیشنهاد دهندگان قطعنامه ضد ایرانی باری لغو عضویت ایران در کمیسیون مقام زن سازمان ملل خواست که اول از همه وضع خودشان را بهبود ببخشند.

چه کشورهایی به قطعنامه حذف ایران از کمیسیون مقام زن رأی مخالف دادند؟ 

کشورهای بولیوی، چین، قزاقستان، نیکاراگوئه، نیجریه، عمان، روسیه و زیمبابوه به قطعنامه پیشنهادی برای حذف ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل رأی مخالف دادند.

تصویب قطعنامه حذف ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل/ چه کشورهایی رای مثبت، منفی و ممتنع دادند؟

این نشست به ریاست خانم "لاشزارا اسووا " ( Lachezara Stoeva ) رئیس شورای اجتماعی- اقتصادی سازمان ملل (اکوسوک) سفیر و نماینده بلغارستان در سازمان ملل برگزار شد که ابتدا پیش نویس قطعنامه ضد ایرانی پیشنهادی آمریکا یعنی قطعنامه E/۲۰۲۳/L.۴ با نام «پایان دادن به عضویت جمهوری اسلامی ایران در کمیسیون مقام زن برای باقی دوره ۲۰۲۲-۲۰۲۶ عضویت آن» ذیل دستورکار ۱۹(a) پیشرفت زنان در اکوسوک از سوی سفیر و نماینده آمریکا ارائه شد و سپس کشورها و همچنین نماینده جمهوری اسلامی ایران سخنرانی کردند. پس از پایان سخنرانی ها، درباره پیش نویس قطعنامه پیشنهادی آمریکا رای گیری شد.

تصمیم گیری درباره این پیش نویس به نظر ۵۴ عضو اکوسوک بستگی داشت و نیازی به رای مثبت اکثریت اعضا نبود، بلکه برای تصویب این پیش نویس یا هر پیشنهاد دیگری در این نشست، فقط کافی است تعداد آرای موافقان بیشتر از مخالفان باشد. رای ممتنع کشورها به منزله عدم حضور در نشست است.

کمیسیون مقام زن، نهادی زیرمجموعه اکوسوک است که از سال ۱۹۴۶ تلاش می‌کند در حوزه چالش‌ها و مشکلات زنان، راهگشا باشد و جمهوری اسلامی ایران از طریق انتخاباتی شفاف و دموکراتیک و با حمایت گروه آسیا و اقیانوسیه و با رای اکثریت اعضای اکوسوک به عضویت آن درآمده است.

شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل (Economic and Social Council) به نام اکوسوک(ECOSOC) یکی از شش رکن اصلی سازمان ملل بوده و مسئولیت رسیدگی به امور اجتماعی، اقتصادی و امور مرتبط با کارگزاری های تخصصی سازمان ملل را بر عهده دارد.

هم اکنون اکوسوک دارای ۵۴ عضو است و آخرین بار جمهوری اسلامی ایران از آغاز سال ۲۰۱۹ میلادی، سه سال به عضویت آن انتخاب شده بود که دوره اش سال گذشته به پایان رسید.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲۰۶
در انتظار بررسی: ۷۰
انتشار یافته: ۱۶۸
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۴۶ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۳
دنیای امروز یک دهکده است.
هر خانه یک کشور.
این قدر نزدیک.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۵۲ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۳
این یعنی آمریکا همچنان قدرت بلامنازع است و هر چیزی علیه هر کشور دیگر می تواند تصویب کند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۵۳ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۳
این قدر در رفتارهای اشتباه زیاده روی کردیم که هرچه به زحمت بافتیم رشته شد !
پاسخ ها
جواد
| United States of America |
۱۷:۲۰ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۴
شما یه توضیح میدی که اصلا این کمیسیون مقام زن چی هست؟ تا بعد در مورد رشته های پنبه شده صحبت کنیم!!!
سيد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۵۶ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۳
اگه سر قضيه خانم اميني ، يه عذر خواهي كوچييك انجام ميدادن الان اين همه هزينه نميداديم ،فشارهاي بيروني اين همه گرفتاريهاي اخير همه محصول بي تدبيري مسولين هست
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۴۹ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۴
فکر می کنی عذرخواهی دختر مردم رو زنده می کنه یه دختر جوان مرده تو حرف از عذرخواهی می زنی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۵۶ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۳
عجب اتفاقی بزرگ رخ داده با ۲۹رای موافق رای به اخراج از کمسیون مقام زن در سازمان ملل داده اند .جالبه آن ۱۶کشور هم از سر ناچاری رای ممتنع داده آند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۰۱ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۳
الان نمی دانیم خوشحال باشیم یا ناراحت.چرا کل دنیا غیر از روسیه و چین مقابل ما هستند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۰۶ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۵
هیچکدوم از کشورهایی که رای مثبت دادن مستقل نیستن همه شون وابسته به آمریکان و تحت فشار آمریکا رای مثبت دادن
Nim
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۳۴ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۵
داداش خوابی ها همون چین هم بر ضد ایران چند روز پیش کار کرد

روسیهه هم که از قدیم معلومه چیه الانم گرفتار جنگ و تحریمه
ناشناس
|
Netherlands
|
۲۱:۱۰ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۳
نمایشی مضحک که با کارگردانی امریکا و رژیم صهیونستی اجرا شد و بیش از پیش حقانیت ما را برای جهان اشکار کرد و نشان دهنده معیارهای دوگانه و بازیچه بودن مجامع جهانی در دستان استکبار برای اعمال فشار بر کشورها و حکومتهایی که زیر بار نوکری و اطاعت از آن نمی روند این حرکت بیش از هر چیز ابروی سارمان ملل به عنوانی نهادی مستقل را برد بدون شک این قبیل حرکات مذبوحانه خللی در اراده ملت مسلمان ایران در نیل به آرمانها و اهداف بلندشان ایجاد نمیکند
پاسخ ها
سعید
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۳ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۴
یعنی پس با حساب کتاب شما ، بقیه کشورها پوست هویج هستن و آمریکا مالک کل کره زمینه و هرررررکاری دلش بخاد انجام میده و بقیه کشورهای کره زمین گوش ب فرمان امریکا هسنن
واقعا که برا مغز امثال شما متاسفم ی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۳۲ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۴
مهرداد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۰۰ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۴
تا الآن 16 بار شده که حقانیت ما برای جهان آشکار شده از انرژی هسته ای، موشک، ماهواره و پهپاد گرفته تا ممانعت از دخالت در امور داخلی و مدیریت اغتشاش و شورش ها، ولی نمی دونم چرا این حقانیت کاری برامون نمی کنه. امریکایی که این قدر ناحق هست چرا با یه لایحه کلی کشور رو همراه خودش می کنه؟ مگه این کشورها چقدر کم هوش و نادون هستند که باید هر بار حقانیت مون رو بهشون نشون بدیم؟ شاید مشکل بینایی دارند، شاید امریکا کورشون کرده؟
mohamad
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۲۵ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۴
خدا بهت عقل بده
عظما
| United States of America |
۰۰:۱۹ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۵
نوکری روسیه و چین کمونیست چطوره؟حقانیت برای کدوم جهان؟ همونا که اکثریت مخالف؟!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۱۳ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۳
می دونید چه ضرر و زیانی برای کشور ما خواهد بود؟
شما چه می دانید که این کمسیون چقدر در امور بین المللی مهم بود و چه اختیاراتی داشت
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۷ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۴
هیچی سند 2030 را می نوشتند
جواد
| United States of America |
۱۷:۲۲ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۴
یکم توضیح میدید اصلا این کمیسیون چی هست و ما چی از دست دادیم؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۱۴ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۳
مگه همه دنیا غربه؟دوستان ما عمان و نیکاراگوئه و ونزوئلا
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۱۵ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۳
فردا حاج حسین کیهانی تیتر می زند گشت ارشاد را با شدت بیشتر راه اندازی کنید و تنگه هرمز را ببندید .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۰۵ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۴
حسین اقا خودش یک تنه تنگه هرمز رو می بنده
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟