چند روش خانگی و مهم برای مقابله با آلودگی هوا

همزمان با آغاز فصل سرما و وقوع مکرر پدیده وارونگی دما، میزان آلاینده‌های جوی در کلانشهرهایی، چون تهران افزایش یافته و محیط زندگی شهروندان را تحت تأثیر قرار داده است؛ پدیده‌ای که جدا اقدامات کلان مورد نیاز برای رهایی از آن، می‌توان با چند روش ساده و خانگی نیز نسبت به کاهش پیامد‌های زیانبار آن اقدام کرد.
کد خبر: ۱۱۵۶۵۵۳
|
۰۵ دی ۱۴۰۱ - ۰۹:۴۴ 26 December 2022
|
5520 بازدید

آمار وحشتناک کشته‌ها در ایران بر اثر آلودگی هوا - تابناک | TABNAK

به گزارش «تابناک»، افزایش غلظت آلاینده‌های جوی در محیط زندگی مانند محیط‌های خانگی به ویژه برای گروه‌های حساس می‌تواند آثار زیانباری به همراه داشته باشد. در ادامه شما را با چند روش ساده، ولی مهم برای کاهش میزان آلاینده‌های جوی در خانه آشنا می‌کنیم.  

در این قسمت مهم‌ترین منابع آلودگی هوای خانه را با هم مرور می‌کنیم.

  • گازها: گازهای مونوکسید کربن (CO) و دی‌اکسید کربن (CO2) از مهم‌ترین و شناخته‌شده‌ترین منابع آلودگی هوا هستند.گازهایی که در هنگام پخت‌وپز هم و یا نصب نادرست دودکش بخاری و… وارد محیط خانه می‌شود.

این گازها (به‌ویژه مونوکسید کربن) به‌راحتی با گلبول قرمز خون ترکیب و مانع انتقال اکسیژن به مغز و سایر اندام‌ها می‌شود، خب نتیجه‌ی این اتفاق را خودتان می‌توانید حدس بزنید! مسمومیت گازی و خفگی!

  • ذرات معلق: گرد و غبار، ذرات ناشی از فرش و موکت و مصالح ساختمانی، ترکیبات آلی فرار و… از جمله ذراتی هستند که با پخش شدن در فضای خانه وارد دستگاه تنفسی افراد می‌شود و کمترین تاثیرش ایجاد بیماری‌‌های تنفسی مثل آسم است.
  • دود سیگار: شاید برایتان عجیب باشد اگر بدانید سلامتِ کسی که در معرض دود سیگار قرار دارد بیشتر از خود فرد سیگاری در خطر است!

بنابراین بهتر است افراد سیگاری هیچ وقت در فضای داخلی خانه سیگار نکشند. چون پراکنده شدن دود سیگار در خانه هم تنفس را سخت می‌کند و هم اینکه باعث بروز مشکلات ریوی و آسم می‌شود.

  • مواد شوینده و حشره‌کش‌ها: استفاده بیش از اندازه از مواد شوینده و حشره‌کش می‌تواند در طولانی‌مدت باعث آسیب به دستگاه تنفسی شود.

اگر عادت کرده‌اید هر لکه‌ای را با سفیدکننده پاک کنید و یا حساب هر حشره‌ای را با انواع آفت‌کش‌ها بگذارید کف دستش، پس باید بدانید که دارید به خودتان هم آسیب می‌زنید.

گاز کلر فقط یکی از خطرناک‌ترین گازهایی است که از پاک‌کننده‌ها، شوینده‌ها و آفت‌کش‌ها آزاد می‌شود.

  • بوی چسب و رنگ: اگر در و دیوار خانه‌تان را به‌تازگی رنگ‌آمیزی کرده‌اید بهتر است در و پنجره را باز بگذارید تا هوای تازه وارد خانه‌تان شود. چون رنگ هم بوی نامطبوعی دارد و هم گازهای شیمیایی مختلفی از خود ساطع می‌کند که باعث سردرد و حالت تهوع می‌شود.

خوب است بدانید که چسبی که برای مبلمان استفاده می‌شود نوعی ماده‌ی شیمیایی خطرناک به نام فرمالید از خود آزاد می‌کند که برای سلامتی بسیار مضر است!

برای آلودگی هوا چه باید کرد؟

حالا که با منابع آلودگی هوای خانه آشنا شدید وقتش رسیده که راه‌های مقابله با آلودگی هوا در منزل را بررسی کنیم. پس اگر می‌پرسید موقع آلودگی هوا چه باید کرد؟ همین جا باشید تا جواب سوالتان را بگیرید!

  • گردگیری و جاروبرقی را جدی بگیرید

اولین و ساده‌ترین کار برای مقابله با آلودگی هوا در منزل ، گردگیری و کشیدن جاروبرقی است. چون افزایش تراکم گرد و خاک در خانه به سلامت دستگاه تنفس آسیب جدی وارد می‌کند.

  • از دستگاه تصفیه هوا استفاده کنید

دستگاه‌های جدید تصفیه هوا مجهز به فناوری نانو هستند و به‌راحتی مواد آلاینده را از بین می‌برند. به‌علاوه با ایجاد جریان هوای تازه، هوای خانه‌تان را عوض می‌کنند.

  • گردش هوا ایجاد کنید

هر روز پنجره‌ها را باز بگذارید، هر از گاهی پنکه را روشن کنید تا هوای خانه‌تان تمیز شود. در هنگام آشپزی هم فن یا هود روشن کنید تا بخار، دود و انواع آلاینده تجمع نکند.

  • در انتخاب وسایل منزل دقت کنید

اگر مبتلا به آلرژی هستید و یا دلتان نمی‌خواهد هیچ وقت به آلرژی مبتلا شوبد پس بهتر است به جای فرش از پارکت و از پرده‌ی کرکره به جای پرده‌ی پارچه‌ای استفاده کنید. چون در این صورت ذرات معلق کمتری در فضا آزاد می‌شود.

  • از گل و گیاه استفاده کنید

بهترین درمان خانگی برای آلودگی هوا استفاده از گل و گیاه طبیعی است. چون گیاهان با جذب گاز دی‌اکسید کربن و انواع آلاینده‌ها، هوای سالمی را به شما هدیه می‌کنند.

  • رایحه‌های مصنوعی را کنار بگذارید

به جای استفاده از عود و شمع معطر که باعث آزادسازی دود و مواد آلاینده می‌شود بهتر است از روش‌های دیگری استفاده کنید.

برای مثال می‌توانید توی یک ظرف مقداری آب و دارچین یا هل و یا هر ماده‌ی طبیعی معطر دیگری بریزید و بگذارید به جوش بیاید. به این ترتیب به طبیعی‌ترین روش خانه‌تان خوشبو می‌شود.

  • با کفش وارد خانه نشوید

اگر مسئله‌ی آلودگی هوای خانه برایتان جدی است پس حواستان باشد که با کفش پا در خانه نگذارید. چون کف کفش‌ها منبع انواع آلودگی‌ها و مواد آلرژی‌زاست بنابراین بهتر است این توصیه را جدی بگیرید.

  • قبل از استفاده از بخاری یا شومینه دودکش را تمیز کنید

با تمیز کردن دودکش بخاری و شومینه هم امکان ورود گردو غبار به خانه را از بین می‌برید و هم مانع از سوخت ناقص گاز و انتشار گاز و انتشار مونوکسید کربن می‌شوید.

  • از بوی شمع های ساخته شده تجاری خلاص شوید

شمع های ساخته شده تجاری باعث آلودگی هوای داخل منزل می شوند بیشتر شمع ها حاوی موم پارافین هستند و وقتی روشن می شود موم به تولوئن و بنزن، که مواد سرطان زا هستند، کمک می کند. از طرف دیگر، فتیله شمع های معطر حاوی سرب هستند. شمع های معطر نیز حاوی رایحه مصنوعی هستند.

  • رختخوابها را هر هفته درون آب داغ بشویید

ذرات گرد و غبار، عناصر سمی و غذای حیوانات خانگی معمولا در طول زمان روی رختخواب ها انباشته می شوند. از آنجا که این ذرات خیلی ریز هستند، در هوا معلق می شوند و حتی بدون دانستن، به راحتی می توان آن ها را تنفس کنند. شستن هفتگی رختخواب در آب داغ بهترین راه برای از بین بردن آن ها برای بهبود کیفیت هوای داخلی است.

  •  در صورت امکان ازردیاب مونوکسید کربن استفاده کنید

مونوکسید کربن می تواند فردی را به آرامی خفه کند و باعث مرگ او شود و این ماده از احتراق ناقص به دلیل تهویه نامناسب شومینه و اجاق گاز تولید می شود استفاده از دستگاه های تشخیص مونوکسید کربن به کاهش تجمع و افزایش آلودگی هوای داخلی کمک می کند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟