بین الملل تابناک: سیصد و یازدهمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور میگذرد؛ تهاجمی که رویدادهای بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.
ائتلاف نظامی ناتو در خصوص درگیری های نظامی میان روسیه و اوکراین نشست برگزار می کند.
کمیته نظامی ناتو قرار است در روزهای ۱۸ و ۱۹ ماه میلادی جاری نشستی را با محوریت درگیری نظامی در اوکراین برگزار کند. ادامه کمک های نظامی کشورهای عضو این ائتلاف به اوکراین برای مقابله با روسیه از دیگر محورهای نشست کمیته نظامی ناتو خواهد بود.
«الکساندر بوگوماز» فرماندار منطقه بریانسک روسیه از حمله پهپاد اوکراینی در بامداد دوشنبه (دوم ژانویه) به یک تاسیسات انرژی این منطقه خبر داد و گفت یک روستا در مجاورت آن در پی این حمله بدون برق ماند.
به گزارش راشا تودی، فرماندار روس در پیامی تلگرامی نوشت این حمله در منطقه کلیموفسکی واقع در مرز روسیه-اوکراین رخ داد. طبق این گزارش، این حمله، تلفات یا جراحتی در پی نداشت اما تاسیات انرژی دچار آتشسوزی شد.
وی گفت: یک روستای مجاور به دلیل حمله بدون برق شد و یک بیمارستان و سایر مکانهای کلیدی به ناچار به خط برق ذخیره متصل شدند. به گفته فرماندار بریانسک، آتشسوزی محدود شده و به محض خاموش شدن، تعمیرات آغاز خواهد شد.
روسیه در تدارک برای برگزاری رزمایش نظامی مشترک در سال ۲۰۲۳ با کشورهای مختلف در اروپا، آسیا و آفریقا است.
رسانههای روسیه خبر دادند که وزارت دفاع این کشور از برنامه ویژه ارتش روسیه برای برگزاری ۹ رزمایش نظامی بینالمللی مشترک با دیگر کشورها خبر دادند.
وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که به عنوان بخشی از همکاری نظامی بینالمللی این کشور، در سال ۲۰۲۳ برنامهریزی شده است که تمرینات مشترکی با واحدهای نیروی زمینی نیروهای مسلح روسیه و ارتشهای کشورهای خارجی انجام شود.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، وزارت دفاع روسیه در توضیح برگزاری رزمایشهای بینالمللی اعلام کرد که یک رزمایش در چارچوب «سازمان پیمان دفاع جمعی» در خاک ارمنستان تحت عنوان «برادری فناناپذیر-۲۰۲۳» برگزار میشود.
این وزارتخانه همچنین خبر داد که علاوه بر رزمایش در خاک ارمنستان، روسیه در هشت رزمایش نظامی مشترک با کشورهای هند، لائوس، پاکستان، الجزائر، مغولستان، ویتنام و کشورهای حوزه آسیای میانه حاضر میشود.
طبق اعلام وزارت دفاع روسیه اهداف همه رزمایشهای سال جاری ارتش این کشور حفاظت از صلح و مقابله با تروریسم است.
وزارت دفاع روسیه تایید کرد که کییف محل استقرار موقت نیروهای نظامی روسیه در منطقه «ماکیئیفکا» دونتسک را با شش موشک هیمارس هدف قرار داد.
طبق اعلام مسکو، دو موشک از شش هیمارس آمریکایی شلیک شده توسط سامانههای دفاع هوایی ساقط شد و در نتیجه اصابت چهار موشک دیگر، ۶۳ پرسنل نظامی روسیه کشته شدند.
بر اساس بیانیه وزارت دفاع روسیه، نیروهای این کشور هم با انجام یک حمله دقت بالا، محل استقرار موقت مزدوران خارجی در منطقه دونتسک در دونباس و در خارکیف را مورد اصابت قرار دادند که در نتیجه آن ۷۰ مزدور خارجی از بین رفتند و بیش از ۱۰۰ مزدور زخمی شدند.
همچنین طبق این بیانیه، ارتش روسیه ۳۰ نظامی اوکراینی را از بین برد و دو خودروی زرهی و سه خودروی دیگر ارتش اوکراین را در نزدیکی کوپیانسک منهدم کرد.
اوکراین: ۴۰۰ نظامی روسیه در یک حمله موشکی کشته شدند
منابع رسانهای از کییف خبر دادند، ارتش اوکراین آماری درباره حمله موشکی به یکی از مناطق تحت کنترل روسیه در استان دونتسک ارائه داد و اعلام کرد، در مجموع ۷۰۰ نظامی روس کشته و زخمی شدند.
به گزارش شبکه جهانی «بیبیسی»، ارتش اوکراین اعلام کرد، حدود ۴۰۰ نظامی روس در حمله موشکی به «مائیکیفکا» در منطقه تحت کنترل روسیه در استان دونتسک کشته و ۳۰۰ تن دیگر هم زخمی شدهاند.
بنا بر ادعای این رسانه انگلیسی، «دنیل بزسونوف» یکی از مقامهای ارشد نزدیک به روسیه در منطقه تحت تسلط روسیه در دونتسک اعلام کرد که دو دقیقه بعد از نیمه شب به مائیکیفکا حمله موشکی شد.
طبق گزارش بیبیسی، بزسونوف به موشکهای ارسالی واشنگتن به اوکراین اشاره کرد و افزود: «ضربه بزرگی از سوی هیمارس آمریکایی وارد شد... افرادی کشته و زخمی شدند اما هنوز تعدادشان مشخص نیست.»
مقامهای اوکراین تاکنون این موضوع را که حمله موشکی به مائیکیفکا با موشکهای هیمارس انجام شده است، تایید نکردند.
دعوت ژاپن از زلنسکی برای سخنرانی در نشست گروه ۷
ژاپن قصد دارد از رئیس جمهور اوکراین برای حضور مجازی در نشست گروه هفت که قرار است ۱۹ تا ۲۱ ماه می سال جاری میلادی (۲۹ تا ۳۱ اردیبهشت) در هیروشیما برگزار شود، دعوت کند.
به گزارش روزنامه نیکئی، همچون اتفاقی که در نشست قبلی سران کشورهای گروه هفت در المائو واقع در جنوب آلمان رخ داد، ژاپن نیز به عنوان کشوری که امسال ریاست گروه هفت را بر عهده دارد، میخواهد شرایطی را برای گفتوگو درباره بحران اوکراین فراهم کند.
به گفته توکیو، سخنرانی ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین در این نشست باعث خواهد شد تا رهبران گروه هفت با شرایط کنونی آشنا شوند.
در گزارش روزنامه نیکئی آمده است، برای توکیو هماهنگی گروه هفت در اوکراین گامی مهم در راستای آماده شدن برای حمله احتمالی به تایوان است. ژاپن معتقد است در صورت وقوع چنین درگیری، مستقیم درگیر آن خواهد شد و به واکنش سریع آمریکا و اتحادیه اروپا درست همانند اتفاقی که در رابطه با روسیه رخ داد، تکیه کرده است.
همچنین کشورهای گروه هفت کمکهایی را که برای بازسازی اوکراین جمعآوری میشوند، هماهنگ خواهند کرد.
ژاپن علاوه بر زلنسکی همچنین قصد دارد از نارندرا مودی، نخست وزیر هند که ریاست امسال گروه ۲۰ را بر عهده دارد و جوکو ویدودو، رئیس جمهور اندونزی که ریاست مجمع جنوب شرق آسیا (آسهآن) را بر عهده گرفته، برای شرکت در نشست سران گروه هفت دعوت کند.
فومیو کیشیدا، نخست وزیر ژاپن قصد دارد در نیمه نخست ژانویه به کشورهای گروه هفت سفر کند. وی از هشت ژانویه (۱۸ دی) به انگلیس، فرانسه، ایتالیا، کانادا و سپس ۱۳ ژانویه (۲۳ دی) به آمریکا سفر خواهد کرد.
ناتو: پوتین کوتاه نمیآید
دبیرکل ناتو با بیان اینکه هیچ نشانهای مبنی بر تمایل به پایان جنگ از سمت روسیه دیده نمیشود، گفت که غرب باید برای حمایت بلندمدت از اوکراین آماده باشد.
ینس استولتنبرگ، دبیرکل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در گفتوگو با بیبیسی گفت که حفظ اوکراین به عنوان یک کشور مستقل و واداشتن روسیه به مذاکره، به حمایت نظامی از کییف نیاز دارد.
استولتنبرگ گفت که روسیه با اعلام بسیج عمومی نسبی در ماه سپتامبر سال گذشته، نشان داد که در حال حاضر قصد پایان جنگ را ندارد.
وی افزود: نیروهای اوکراین چندین ماه ابتکار عمل را در دست داشتند، اما میدانیم که روسیه هم سربازان زیادی را بسیج کرده و در حال آموزش آنهاست. اینها نشان میدهد که مسکو برای ادامه جنگ آماده است و سعی دارد که حملات جدیدی را آغاز کند.
دبیرکل ناتو همچنین گفت که جنگ روسیه و اوکراین «به احتمال زیاد از طریق مذاکرات پایان مییابد، اما اکنون ضرورت دارد که کییف تسلیحات مورد نیازش را دریافت کند.»