تاملی بر استیضاح قریب الوقوع «بهرام عین اللهی»

وزیر بهداشت با «دهمین» طرح استیضاح، به ایستگاه آخر رسید!

در روز‌های آتی و با به جریان افتادن استیضاح، نکات بسیاری درباره موارد مندرج در طرح استیضاح خواهیم شنید و پی خواهیم برد که چرا به رغم تلاش‌های فراوان خانه ملت برای فرصت دادن به دولتمردان و همراهی با ایشان، وزیری که پیشتر با رای ۱۲۳ نماینده مجلس بابت عملکردش کارت زرد دریافت کرده و ۹ بار استیضاحش مطرح شده اما به جریان نیفتاده، حالا با دهمین استیضاح روبه رو شده و در آستانه دریافت کارت قرمز قرار دارد.
کد خبر: ۱۱۶۰۲۵۶
|
۲۹ دی ۱۴۰۱ - ۰۸:۰۶ 19 January 2023
|
24401 بازدید
|

وزیر بهداشت با «دهمین» طرح استیضاح، به ایستگاه آخر رسید!فردی که در واپسین دقایق به لیست وزرای پیشنهادی دولت راه یافته بود، آنچنان عملکردی از خود بر جای گذاشته که به نوعی بر سر نخواستنش دعوا به راه افتاده است!

به گزارش «تابناک»؛ «بهرام عین اللهی» که در سوم شهریور سال گذشته با ۲۱۴ رای موافق، ۵۵ رای مخالف و ۱۵ رای ممتنع، توانست از مجلس رای اعتماد بگیرد، به فاصله یک سال و چندماه آنچنان از آرای دریافتی فاصله گرفته که ده استیضاح در کارنامه دارد و با استیضاح آخر به ایستگاه پایانی رسیده است؛ طرحی که تلاش‌های مختلف برای توقف آن راه به جایی نبرده و طی روز‌های آتی کلید خواهد خورد و اجرایی خواهد شد.

اشاره به تعدد طرح‌های استیضاح وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کافی است تا دریابیم که زاویه بزرگی میان عین اللهی و مجلس بوجود آمده است؛ فاصله با نهادی که یکی از وظایفش نظارت بر عملکرد دولت است و شواهد حکایت از آن دارد که از همه ابزارهایش برای ادامه فعالیت عین اللهی در چارچوب قوانین و وعده‌های داده شده استفاده کرده، اما در نهایت چاره‌ای جز استیضاح نیافته است.

این را می‌شود از دعوت مکرر وزیر بهداشت به مجلس و کمیسیون‌های تخصصی برای ارائه توضیحات به نمایندگان، طرح سوال از وی در صحن و حتی دادن کارت زرد به این وزیر دریافت که در گام بعدی به امضای طرح استیضاح اول وی منجر و سپش طرح استیضاح دیگری توسط شماری دیگر از نمایندگان مجلس امضا شد، بعد استیضاح بعدی کلید خورد و این پروسه آنقدر تکرار شد تا به امضای دهمین طرح استیضاح وی رسید.

طرحی تفصیلی که به نوعی موارد مطرح در استیضاح‌های قبلی را هم شامل می‌شود و به این ترتیب اکنون حدود ۶۰ امضا پای آن نقش بسته و موجب شده برخی اتفاقات در زیرمجموعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کلید بخورد که نگرانی برخی را به دنبال داشته است؛ اتفاقاتی که از جمله آن‌ها ارتقای برخی دانشکده‌های علوم پزشکی به دانشگاه و ایجاد ظرفیت‌های تازه یا افزایش ظرفیت برخی رشته‌های محبوب در برخی از دانشکده‌ها و دانشگاه‌های علوم پزشکی، بدون فراهم کردن زیرساخت‌های لازم است.

وزیر بهداشت با «دهمین» طرح استیضاح، به ایستگاه آخر رسید!

نکاتی که تشدید اعتراض برخی کارشناسان از جمله شماری از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در خصوص عملکرد وزیر فعلی بهداشت را به دنبال داشته تا جایی که ترجیح داده‌اند، این بار بر استیضاح وزیر اصرار کرده و فرصت را برای اصلاح امور در این وزارت خانه غنیمت بشمرند. اصلاح روندی که باید حسب فرمان رهبری، به اجرای سیاست‌های کلی نظام سلامت منجر می‌شد و به نوعی فرصت طلایی برای تحقق برخی اهداف ذیل اصل سوم قانونی اساسی کشورمان در حوزه بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بود.

راهبرد‌هایی اساسی که اگر نبود، چه بسا خیلی پیش از این‌ها استیضاح وزیر بهداشت به جریان افتاده بود؛ اما نمایندگان مجلس کوشیدند با دعوت‌های متعدد از وزیر و گپ و گفت با وی در کمیسیون‌های تخصصی، اقدامات بهنگام در جهت رصد، حمایت، پشتیبانی و پیگیری امور را به انجام رسانده و در کنار وزارت بهداشت در صف مقابله با مشکلات قرار بگیرند و در نتیجه این رویکرد بود که به رغم برخی نارضایتی‌ها از عملکرد وزیر و همکارانش، الزامات قانونی طرح دارویار به تصویب رسید و همراهی همه جانبه در راستای اجرای این هدف عالی را  شاهد بودیم.

رویکردی که دست کم از دید نمایندگان پرشمار امضا کننده استیضاح عین اللهی، آنچنان که باید موثر واقع نشد و حتی نتوانست به فرجام خوبی برای امثال طرح دارویار منجر شود و نشانه‌های آن را در کمبود بزرگ به وجود آمده در حوزه دارو می‌توان سراغ گرفت که هنوز رفع نشده و بیم آن می‌رود که وسعت بگیرد و به سایر حوزه‌های درمان، از جمله تجهیزات پزشکی سرایت کند که در آن صورت، آسیبی بزرگ رقم خواهد خورد. آسیب به نظام بهداشت و درمان، که یکی از برترین دستاورد‌های انقلاب اسلامی است و در بزرگی آن همین بس که به رغم تحریم‌های وسیع و مشکلات بسیار، ایران از موفق‌ترین کشور‌ها در حوزه مهار کرونا در جهان است.

ساختار قدرتمند و ارزشمندی که هم اکنون زیر سایه تهدید‌هایی قرار گرفته که برخی از آن‌ها به شدت عجیب است؛ نظام بهداشت و درمانی که با کمترین میزان وابستگی به جهان، با قدرت روی پای خود ایستاده و افتخارات ارزشمندی را رقم زده، اما اکنون مدتی است با مشکلاتی پیش پا افتاده مانند کمبود دارو‌های ساده مانند استامینوفن و آنتی بیوتیک‌های پایه مواجه است و در برخی اقدامات اساسی و اهداف کلان کشور مانند نظام ارجاع و پزشک خانواده، در گام‌های ابتدایی متوقف مانده و حتی نمی‌تواند بی بروز حاشیه و جنجال، هزینه واکسن‌های خریداری شده از تولیدکنندگان بومی را بپردازد!

وزیر بهداشت با «دهمین» طرح استیضاح، به ایستگاه آخر رسید!

اشکالات دور از باوری که شمارشان آنقدر زیاد است که دیگر چاره‌ای نمانده جز استیضاح وزیر؛ همان وزیری که در ساعات آخر تهیه لیست کابینه به زمره وزرای پیشنهادی دولت افزوده شد تا رئیس جمهور حین معرفی وی به نمایندگان بگوید: «با هر چهره انقلابی در وزارت بهداشت و درمان بگویید آقای عین اللهی، همه او را به عنوان یک چهره انقلابی در این حوزه می‌شناسند. او استاد تمام دانشگاه و فردی در میدان است. ما دیگر چهره‌هایی در این حوزه داشتیم که او را معرفی نکردیم مثل آقای ایمانیه که چهره‌ای شاخص در بهداشت و درمان در شیراز است؛ شخصیتی است که هم علم و هم عمل دارند که مسائلی بود که نشد در خدمت او باشیم.»

اظهاراتی که به وضوح نشان می‌داد گزینه ابراهیم رئیسی برای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، فرد/افراد دیگری بوده اند، اما در نهایت مسائلی پیش آمده که قرعه فال به نام بهرام عین اللهی زده شد و این فرصت در اختیار وی قرار گرفت تا توانایی هایش را به اثبات برساند، اما در نهایت به اینجا رسید که به نوعی رکورددار استیضاح در زمان یک سال و چند ماهه شده و از حیث دلایلی که در طرح استیضاحش برشمرده شده، هم کارنامه‌ای عجیب و تامل برانگیز رقم زده است؛ از دخالت خویشاوندان و اطرافیان وزیر در انتصابات تا بی توجهی به افکار عمومی و انجام کار‌های نمایشی!

مواردی که برخی از آن‌ها آنچنان که باید در افکار عمومی مطرح نشده و احتمالا در روز‌های آتی و با به جریان افتادن استیضاح وی در اولین فرصت بعد از بازگشایی مجلس در هفته آتی، بیشتر درباره آن‌ها خواهیم شنید و پی خواهیم برد که چرا به رغم تلاش‌های فراوان خانه ملت برای فرصت دادن به دولتمردان و همراهی با ایشان در پیشبرد امور برای رسیدن به وعده‌های داده شده در روز رای اعتماد، وزیر بهداشتی که پیشتر با رای ۱۲۳ نماینده مجلس بابت عملکردش کارت زرد دریافت کرده و ۹ بار استیضاحش مطرح شده، اما به جریان نیفتاده، حالا با دهمین استیضاح روبه رو شده و در آستانه دریافت کارت قرمز و خروج از کابینه قرار گرفته است.

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۵
در انتظار بررسی: ۵۹
انتشار یافته: ۵۸
ناشناس
|
Finland
|
۰۸:۳۸ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۹
مگه با تغییر رییس بانک مرکزی تغییری در سیاستهای اشتباه پولی و اقتصادی ایجاد شد ؟ تغییر فرد مشکلی رو حل نمی کنه و در این سیستم هر کسی که وارد بشه مجبوره فقط و فقط روزمره گی داشته باشه . تا زمانی که دست از سیاستهای غلط بر نداریم مشکلی حل نمیشه . این رو من بیسواد فهمیدم چطور سیاستمداران متوجه نمیشن برای من سواله
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۰ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۹
گناه داره بنده خدا. چه کارش دارند؟ داره کارش را انجام می دهد!
آیا در این 40 سال، اوضاع دارو و درمان و بهداشت و آموزش پزشکی و رضایت کادر درمان به این افتضاحی بوده که الآن است؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۶ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۹
کدام وزیر در کارش موفق است که وزیر بهداشت باشد؟
آنچه باعث تاسف است این است که درکشوری با این همه افراد کارآمد و تحصیل کرده واقعی، افرادی برای دولت انتخاب شده اند که هیچ نقطه مثبتی در کارنامه شان نیست. تاسف بار تر نماینده های مجلسی هستند که به این افراد به صرف اینکه از جنس خودشان هستند، رای اطمینان داده اند.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۵۵ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۹
بنده چکار کنه آنفولانزا زودتر از موعد همه گیر شد و غافلگیرش کرد؟
جعفری
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۰۷ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۹
باید تاسف خورد به حال مجلس به گفته خود مجلسیان وزیری که هروز باید در کمیسیون‌های مجلس پاسخ خواسته های نامشروع آنها را بدهد چه توقعی دارید انصاف چیز خوبی است که متاسفانه در وجود نماینده های مجلس وجود ندارد در دولت گذشته روزانه هزار نفر فوت می‌کرد مگه همین نماینده های فعلی نبودند چرا در آن زمان جرات سوال نداشتند ،برای مجلس باید تاسف خورد ،به گفته مقام معظم رهبری نماینده ها نباید در انتصابات دخالت کنند که متاسفانه خواسته تمای امضا کنندگان وزیر بهداشت به خاطر نصب هم کیشان خود وزیر انقلابی و پاکدست را زیر تیغ ناعدالتی استیضاح برده اند تاریخ قضاوت خواهد کرد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۳ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۹
این عین الله خان ( باقر زاده ) باید حواسش باشد که اگر استیضاح شود

نه تنها در خارج از کشور ( که خودش گفته ) کاری و شغلی

ندارد ، که حتی در داخل هم بیکار خواهد ماند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۱۷ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۹
بگید عین الله بره تنگه هرمز و ببنده
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۹ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۹
بسیار مبارک است !
حسن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۵۶ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۹
نه تنها باید برکنار شود. بله به خاطر اقداماتش محاکمه شود. از همه بدتر انتصابات بد و فقط به خاطر رضایت نمایندگان است و ...
پاسخ ها
جعفری
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۰۸ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۹
اگه این وزیر نبود الان به خاطر مرگ ناشی از کرونا در قبرستان بودی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۵۱ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۹
جعفری گرامی : این وزیر همونه که گفت واکسن ایرانی زده بعد معلوم شد خارجی زده
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۲۷ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۹
جعفری؟؟؟این همون وزیریه که تو زمان روحانی ،نامه زد با 250 نفر دیگه و گفت مخالف واردات واکسنه،آه کشته شدگان کرونا داره دامنشو میگیره.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۵ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۹
این مجلس سلب اختیار شده واجازه استیضاح ندارد . اگر خبلی مسله حاد شد وزیر استعفا می دهد .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۶ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۹
ایشون وقتی که گفتن واکسن برکت زدن ولی سند رو شد که دروغ گفتن همون موقع به خاطر دروغی که گفت باید برکنار میشد.
اگه هزینه دروغ مسئولین و مدیران تو کشور سنگین و تا حد برکناری و اخراج بود الان هیچ مسئولی جرات نمیکرد امار و ارقام دروغ منتشر کنه. هیچ مدیری به دروغ وضع اداره و تحت مدیریتش رو گل و بلبل نشون نمیداد. هیچ مدیری وعده ناممکن و دروغ نمیداد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۰ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۹
مملکت رو باش. طرف ۹ بار اخطار گرفته ولی همچنان داره به کارش ادامه میده. البته کار که چه عرض کنم خرابکاری
قادر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۵ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۹
این آقا الان 4 ماهه که مدام میگه مشکل آنتی بیوتیک یک ماهه حل خواهد شد قول می دهم
قادر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۵ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۹
این آقا الان 4 ماهه که مدام میگه مشکل آنتی بیوتیک یک ماهه حل خواهد شد قول می دهم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۷ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۹
این دولت و ریس و وزیرش باقی مانده هر آنچه بود را هم به فنا دادند من خودم به شخصه امیدم را از دست دادم
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟