وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دولت سیزدهم پس از بارها رهیدن از خطر، بالاخره با استیضاح مواجه شده و میبایست مهیای دفاع از خود در خانه ملت شود.
به گزارش «تابناک»، بهرام عین اللهی که در واپسین دقایق تهیه فهرست وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم به این فهرست راه یافت و با دریافت رای اعتماد از مجلس، به کرسی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشورمان تکیه زد، حالا با وضعیتی مواجه شده که ممکن است به خداحافظی وی با این سمت ختم شود چراکه روز گذشته طرح استیضاح وی بعد از وقفهای طولانی به کمیسیون مربوطه ارجاع شد.
شروع روند قانونی استیضاح وزرا که یکی از ابزارهای قانونی نمایندگان مجلس برای اعمال نظارت بر دولت است و به سادگی هم به کار گرفته نمیشود. فرایندی که در جریان استیضاح عین اللهی هم شاهدش هستیم؛ وزیری که بارها و بارها با دعوت به کمیسیونهای مجلس مورد پرسش و پاسخ قرار گرفته، اما تغییری در روند وزارت خانه تحت امرش حاصل نشده تا در نهایت در صحن مجلس مورد سوال نمایندگان قرار گیرد و به دلیل ناکامی در ارائه پاسخ قانع کننده، با ۱۲۳ رای از مجلس کارت زرد دریافت نماید.
روندی که باز هم به روال سابق ادامه یافت تا شماری از نمایندگان طرح استیضاح وی را تهیه کرده و با امضای آن، خواستار رسیدگی جدیتر به عملکرد این مجموعه مهم شوند، اما به دلایلی راه به جایی نبرد تا کمی بعد تکرار شود و باز هم تکرار شود و آنقدر این روند ادامه بیابد تا چندی قبل که خبر رسید برای دهمین بار استیضاح وی تهیه شده و دلایلی ۱۶ گانه برای این کار اعلام شد. استیضاحی که این بار به جریان افتاد و روز گذشته به نوعی روند رسیدگی به آن شروع شد.
فهرست نمایندگانی که در ساعات اخیر اخباری در خصوص تلاشها و حتی اعمال فشار بر ایشان برای پس گرفتن امضا و انصراف از استیضاح به گوش میرسد که در نوع خود جالب توجه و حتی ابهام آفرین است؛ تلاش برای جلوگیری از طرحی که اجرایی شده و مستندات ارجاع آن به کمیسیون مربوطه هم موجود است و اساسا جلوگیری از آن به هر طریق، جز خلق شائبههای فراوان و افزایش نگرانیها در خصوص این وزارت خانه مهم، آن هم در آستانه موج بعدی کرونا و در شرایطی که مشکلاتی مانند کسری بودجه طرح دارویار به نگرانیها دامن زده، در پی نخواهد داشت و بر ضرورت استیضاح فوری وزیر تاکید میکند.
چه کسانی خواستار استیضاح وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هستند؟ نکته قابل تامل در این میان، اخباری است که درباره پس گرفتن برخی امضاهای نقش بسته زیر این طرح مطرح میشود؛ اخباری که موجب شد روز گذشته و پیش از ارجاع استیضاح عین اللهی به کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، راستی آزمایی درباره تعداد امضاها در دستور کار قرار گیرد و مشخص شود که از ۵۹ امضای ثبت شده در سامانه مجلس، حدنصاب امضای مورد نیاز برای ارجاع به کمیسیون وجود دارد و در نتیجه فرایند قانونی پی گرفته شود.
این در حالی است که به گفته روح الامینی، طراح این استیضاح، امروز صبح بار دیگر در تعداد امضاها تشکیک صورت گرفت و مثلا کاغذهایی ارائه شد که حکایت از انصراف فلان نماینده از استیضاح داشت، در حالی که در سامانه مجلس هنوز امضای آن نماینده وجود دارد و لازمه انصراف وی از استیضاح، حذف آن امضا از سامانه است. وضعیتی که موجب شد این نماینده با ارسال نامهای خطاب به هیات رئیسه مجلس، راستی آزمایی شدن امضاها و تایید طرح و همچنین ملاک بودن سامانه را متذکر شود.