تابناک _ امروز جلسه غیرعلنی مجلس شورای اسلامی با حضور فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و وزیر خارجه برگزار شد تا درباره چگونگی پاسخ قاطع به اقدام پارلمان اروپا، مبنی بر تروریستی خواندن سپاه بحث و تبادل نظر شود.
روز گذشته نیز محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس در دیدار با فرمانده سپاه تاکید کرد، اگر شورای اروپا بخواهد در راستای دفاع از تروریسم حرکت کند و ثلمهای به سپاه بزند، مجلس با قاطعیت برخورد خواهد کرد. همچنین دیروز کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در جلسه فوق العادهای به بررسی طرحهای اقدام متقابل نسبت به مصوبه پارلمان اروپا پرداخت.
عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی، جزئیات نشست غیرعلنی مجلس شورای اسلامی با حضور وزیر امور خارجه و فرمانده سپاه پاسداران را تشریح کرد.
علیرضا سلیمی، عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی در گفتوگویی، با اشاره به جزئیات جلسه غیرعلنی مجلس شورای اسلامی، اظهار داشت: امروز جلسه غیرعلنی مجلس با حضور امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه و سردار سلامی فرمانده سپاه پاسداران برگزار شد.
وی افزود: در این جلسه وزیر امور خارجه و فرمانده سپاه سخنانی را مطرح کردند و در این نشست تاکید شد که اگر اروپا خطایی نابخشودنی انجام دهد، ایران اقدام مقابله به مثل انجام خواهد داد.
عضو هیات رئیسه مجلس گفت: سپاه پاسداران طبق قانون اساسی، نهاد رسمی ایران است و اگر این نهاد توسط کشورهای اروپایی یک سازمان تروریستی اعلام شود، ایران نیز تمامی نهادهای نظامی اروپا را تروریست اعلام خواهد کرد و از این به بعد، هیچ یک از نهادهای نظامی اروپایی در منطقه در امان نخواهند بود و حتی مستشاران آنها در سفارتخانههای آنها احساس آرامش نخواهند کرد.
سلیمی تصریح کرد: اروپاییها پیغامهایی داده اند که قصد چنین اقدامی را ندارند و از ایران درخواست داشتند که ایران نیز اقدام متقابل انجام ندهد. همچنین آمریکاییها نیز پیامهایی به ایران فرستاده و درخواست مذاکرات داده اند.
وحید جلالزاده، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز در جمع خبرنگاران به ارائه توضیحاتی درباره جلسه غیرعلنی امروز مجلس شورای اسلامی با حضور سردار سلامی فرمانده سپاه و حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه پرداخت.
وی توضیح داد: جلسه غیرعلنی امروز مجلس برای بررسی اقدامات مداخله جویانه کشورها و نهادهای اروپایی درباره مسائل داخلی ایران تشکیل شد؛ البته این نخستین بار نیست که ما این سیگنالهای منفی را از کشورهای اروپایی دریافت میکنیم. آخرین اقدامات آنها در اغتشاشات اخیر و در فتنه ۱۴۰۱ بود که هرگز از حافظه تاریخی ملت ایران فراموش نخواهد شد.
وی ادامه داد: بعد از اقدام اخیر پارلمان اروپا در صدور یک قطعنامه غیرحقوقی و غیرالزام آور و به شدت سیاسی علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و فرزندان ملت، نمایندگان مجلس مواضعی را در پیش گرفته و امروز نیز در جلسه غیرعلنی با حضور سردار سلامی فرمانده کل سپاه و امیرعبداللهیان وزیر خارجه به این موضوع پرداختیم.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس یازدهم اضافه کرد: فرمانده سپاه و وزیر خارجه گزارش های خود را از آنچه در میدان عمل در حال رخ دادن است، ارائه کردند. همچنین درباره اقدامات احتمالی بعدی اروپاییها در شورای اروپا و اتحادیه اروپا توضیح داده و به قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی و اقدامات متقابل دستگاههای ما و نهادهای انقلابی اشاره کردند.
وی با اشاره به اعلام حمایت نمایندگان از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: از صحبتهای فرمانده سپاه در مجلس استقبال شد؛ وزیر خارجه نیز از پیش بینیها و اقدامات پیشگیرانه شان گزارشی ارائه کرد. البته انتظارات مجلس از دستگاه دیپلماسی بسیار بالاست و انتظار دارند، وزارت خارجه با ابتکار عمل بیشتری در صحنه سیاست خارجی به اتهامات و اقدامات مداخله جویانه اروپاییها پاسخ دهد.
جلال زاده افزود: هر اتفاق ما در روزهای آینده باید پیام اقتدار جمهوری اسلامی و قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران را به رقبا و دشمنان داده و با یک اجماع داخلی همراه باشد.
رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، با اشاره به اقدامات متقابل مجلس گفت: طرح اقدام متقابل در برابر پارلمان اروپا و هر اقدام دیگر کشورهای اروپایی در کمیسیون امنیت ملی تهیه شده است. مردم بدانند نمایندگان پشتیبان منافع ملی و نهادهای انقلابی هستند و ذرهای از منافع ملی و حقوق ملت ایران کوتاه نخواهند آمد.
وی با اشاره به جلسه روز گذشته کمیسیون امنیت ملی گفت: کمیسیون امنیت ملی در جلسه روز گذشته پیش نویس طرح اقدام متقابل را تهیه کرد که امیدوارم امروز در کمیسیون به رای گذاشته و به صحن علنی جهت بررسی ارجاع داده شود. این طرح یک عمل مبتکرانه و متقابل با رفتار کشورهای اروپایی است که دوفوریتی خواهد بود.
قالیباف: غربیها خوب فکر کنند
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: با قرار دادن نام سپاه پاسداران در لیست گروههای تروریستی، مشخص شد که کشورهای اروپایی مسیر اشتباهی را علیه منافع ملی کشورهایشان در پیش گرفته اند.
محمدباقر قالیباف در نطق پیش از دستور خود در جلسه علنی امروز یکشنبه (۲ بهمن ماه) مجلس شورای اسلامی بیان کرد: با مصوبه پارلمان اروپا مبنی بر قرار دادن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در لیست گروههای تروریستی، روشن شد که جریان حامی صهیونیسم دستگاه محاسباتی کشورهای اروپا را دچار خطای فاحش کرده است و این کشورها مسیر اشتباهی را علیه منافع ملی کشورهایشان در پیش گرفته اند.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: ابتدا باید روشن کنم بعد از تحریمهای گسترده و طولانی که جبهه غرب خصوصا آمریکا علیه مردم ایران انجام داده است، این قبیل اقدامات، تاثیرات حقوقی گسترده جدیتری نخواهد داشت و جریان حامی صهیونیزم، بیشتر به دنبال فضاسازی رسانهای برای مرعوب ساختن مردم ایران و کشورهای مستقل دنیاست، اما همه بدانند مردم ایران، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را بخشی از خود میداند که امنیت آنها را تامین کرده است و در همه سختی ها، از بلایای طبیعی مثل سیل، زلزله و بیماری فراگیر کرونا گرفته تا سازندگی و محرومیت زدایی این نهاد مقدس را در کنار خود میبینند و این قبیل هجمهها بیشتر باعث همبستگی اجتماعی در حمایت مردم از سپاه پاسداران برای حفظ عزت و امنیت ملی کشورشان میشود.
وی افزود: سپاه، منحصربفردترین نهاد ضدتروریستی در جهان است که به رغم همه حمایتهای آمریکا، با کمک مردم منطقه حکومت داعش را ساقط کرد و خطر جهانی این جریان تروریستی را از بین برد. سپاه، نه تنها در راه مبارزه با تروریسم، چندین تن از جمله یکی از بزرگترین فرماندهانش یعنی شهید سلیمانی را قربانی تروریسم دید بلکه برای مقابله با تروریسم بینالمللی، دهها شهید داد که فضای صحن مجلس امروز به اسامی سی تن از این شهدا زینت پیدا کرده است.
رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان با بیان اینکه هر نوع اقدام علیه سپاه، از جمله تحریم یا قراردادن در لیستهای موهوم مانند گروههای به اصطلاح تروریستی، توهین به همه ملت ایران است، ادامه داد: میلیونها ایرانی عضو سپاه و بسیج هستند، در سراسر منطقه خاورمیانه نیز میلیونها نفر تعلق عمیق و جدی به سپاه دارند. هرگونه قضاوت درباره سپاه به معنای قضاوت درباره ملت ایران و بسیاری از ملتهای منطقه است.
قالیباف تصریح کرد: ما گرایش خطرناکی را در مجموعه کشورهای غربی بویژه اروپاییها به سمت رفتارهای تروریستی و حمایت از تروریسم علیه ملت ایران مشاهده میکنیم که میتواند منجر به تصمیم گیری ایران برای طیفی از اقدامات متقابل بشود. اروپا در همه سالهای گذشته جنایت کارترین تروریستها علیه ملت ایران، یعنی منافقین، را پناه داد و از آنها حفاظت کرده است.
وی افزود: در آشوبهای اخیر هم برخی کشورهای اروپایی به میدان داری تولید خشونت در ایران تبدیل شدند. همچنین اروپا از استمرار تروریسم رسانهای علیه ایران حمایت کرده و رسانههایی که صریحا در ایران ترویج خشونت میکنند، در پایتختهای کشورهای اروپا در حال فعالیت آزادانه هستند. اکنون هم میبینیم که اروپا قصد مقابله با سپاه به عنوان مهمترین و قویترین نیروی ضدتروریسم منطقه و جهان و مهمترین حافظ امنیت ملت ایران را دارد. اینها مواردی نیست که ما بتوانیم از کنار آنها به سادگی بگذریم و از ابزارهای خود برای هر اقدام متقابل و بازدارندهای استفاده خواهیم کرد.
رئیس قوه مقننه کشورمان ادامه داد: با وجود اینکه در روزهای گذشته چندین بار تصریح کردم، بار دیگر در اینجا تکرار میکنم که مجلس شورای اسلامی به هر اقدامی که به معنای لیست گذاری سپاه در فهرست گروههای تروریستی یا فهرستهای تحریمی باشد، اقدام متقابل، فوری و قاطع نشان خواهد داد. ما ارتشهای کشورهای اروپایی در منطقه را گروهها و سازمانهای تروریستی شناسایی کرده و اقدامات لازم برای مقابله با آنها را در دستور کار خواهیم گذاشت.
قالیباف تصریح کرد: ما آماده واکنش متقابل هستیم؛ اما از غربیها میخواهیم خوب فکر کنند تا پنجره فرصت برای دیپلماسی بسته نشود. آنها نمیتوانند از یک طرف مدعی باز بودن درهای مذاکره باشند و از طرف دیگر با بخشی از ساختار سیاسی و هویتی متعلق به مردم ایران مقابله رسمی کنند و مردم باهوش ایران بهتر از هرکس میدانند، چنین مذاکره ای، پایانی جز تاراج منافع اقتصادی و سیاسی و تضعیف عزت ملی ما نخواهد داشت و هیچ گاه تن به چنین فرایند از پیش باختهای نخواهند داد؛ لذا اروپا اگر خود را نیازمند به توافق میبیند، مسیر خود را از مخالفان توافق جدا کند.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: من واقعا امیدوارم اروپا بتواند خود را از چنگال القائات رژیم کودک کش صهیونیستی خلاص کرده و سیاست عقلانی تری را در پیش بگیرد. در غیر این صورت، اروپا در میان کشورهای غربی ضعیفترین طرفی خواهد بود که خود را در مقابله با سپاه و مقاومت در منطقه قرار میدهد و طبعا هزینه آن را تمام و کمال پرداخت خواهد کرد.
جزییات طرح اقدام متقابل در واکنش به مصوبه پارلمان اروپا علیه سپاه
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس به توضیحاتی درباره جزییات طرح مجلس درمقابله با اقدام اروپاییها علیه سپاه پرداخت.
ابوالفضل عمویی با اشاره به جلسه فوق العاده کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی گفت: کمیسیون امنیت ملی در ادامه جلسه فوق العاده دیروز خود در واکنش به مصوبه پارلمان اروپا، امروز هم جلسهای را تشکیل داد.
وی با اشاره به بررسی کلیات طرح واکنش مجلس به اقدام پارلمان اروپا گفت: در این چارچوب نمایندگان موضوعگیریهای قاطعی داشتند و جلسهای غیرعلنی نیز با حضور فرمانده سپاه پاسداران و وزیر امور خارجه برگزار شد و آخرین روندها مورد بررسی قرار گرفت؛ کمیسیون امنیت ملی نیز بیانیهای را آماده کرد که در حال امضا توسط نمایندگان است و امروز در مجلس قرائت میشود.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: کمیسیون امنیت ملی طرحی سه مادهای برای اقدام متقابل آماده کرده که موضوع این طرح اقدام متقابلی است که دولت جمهوری اسلامی ایران مکلف به اجرای آن است. در صورتی که طرف اروپایی، مقامات یا نهادهای کشور از جمله نهادهایی که در قانون اساسی نام برده شدهاند مانند سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یا بسیج مستضعفین را در فهرست سازمانهای تروریستی اتحادیه اروپا قرار دهد، واکنش متقابل و متناظری صورت خواهد گرفت.
وی اضافه کرد: در مصوبه پارلمان اروپا دیده شده که برخی افراد، مقامات و اشخاص حقیقی و حقوقی در فهرست تحریم قرار میگیرند و مواردی را نیز در فهرست سازمان تروریستی قرار دادهاند. در واکنش به این اقدام در طرح پیشبینی شده که در صورت هر اقدامی از طرف مقابل، دولت مکلف به تهیه فهرستی است که مقامات و اشخاص را به عنوان تروریست یا تحت تحریمهای مالی قرار دهد یا ورود آنها به ایران را ممنوع میکند.
عمویی ادامه داد: همچنین به دنبال تعبیه ساز و کاری در کشور برای موارد نقض حقوق بشر هستیم؛ اقدامات خلاف حقوق بین الملل از جمله کشتار و نسل کشی و مواردی که اروپاییها در آن سابقهای داشتند، باید ثبت و در مراجع بینالمللی پیگیری قضایی شود؛ این موارد هم در این طرح پیشبینی شده است.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی با تاکید بر اینکه قطعنامه پارلمان اروپا الزام آور نیست، افزود: پارلمان اروپا عمده مصوباتش جنبه مشورتی دارد. تصمیمگیر نهایی شورای اروپاست که فردا نشستی خواهد داشت؛ این سوال همچنان مطرح است که آیا این قطعنامه در شورای اروپا مطرح یا تصویب میشود یا خیر؟ با توجه به رصد اطلاعات و نظرات برخی کشورهای اروپایی و با توجه به واکنش قاطع نمایندگان و مقامات ایران، شورای اروپا این موضوع را در دستور کار ندارد، اما هر اقدام علیه نهادهای قانونی و مردمی ما با واکنش مواجه خواهد شد و این الزام قانونی برای دولت است و طرف مقابل باید قبل از هر تصمیم، به عواقب آن بیندیشد.
عمویی با اشاره به بررسی تحولات اروپا در جلسه عصر امروز کمیسیون گفت: آلمان یکی از کشورهای اروپایی است که در مدت اخیر اقدامات منفی علیه کشورمان انجام داده است؛ لذا عملکرد حوزه سیاسی و دیپلماسی آلمان با حضور مسئولان وزارت امور خارجه و سایر دستگاهها مورد بررسی و نقد قرار خواهد گرفت. دستور دیگر بررسی ایرادات شورای نگهبان به لایحه عضویت دولت جمهوری اسلامی ایران در سازمان همکاری شانگهای است.
طرح اقدام متقابل با مصوبات اتحادیه اروپا اعلام وصول شد
محمد رشیدی عضو هیات رییسه مجلس در جلسه علنی امروز (یکشنبه) یک مورد اعلام وصولی را قرائت کرد؛ بنابراین، طرح اقدام متقابل و متناظر با مصوبات اتحادیه اروپا در راستای صیانت از قانون اساسی و منافع و حقوق ملت ایران به صورت عادی اعلام وصول شد.
امیرعبداللهیان: اروپاییها مواضعشان را اصلاح نکنند، خروج ایران از NPT متصور است
حسین امیرعبداللهیان وزیر امورخارجه در حاشیه جلسه امروز یکشنبه دوم بهمن مجلس شورای اسلامی در واکنش به اقدام اخیر پارلمان اروپا علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اظهار کرد: اروپاییها به این جمعبندی رسیدهاند که این موضوع در اتحادیه اروپا مطرح نشود، چون مصوبات شورای وزیران اتحادیه اروپا برای خودشان الزام آور است، اما در سطح پارلمان اروپایی آنها برای اینکه یک شو و نمایشی داشته باشند، این کار را انجام دادند.
وی با اشاره به مصوبه مجلس شورای اسلامی در راستای اقدام متقابل علیه اروپاییها افزود: طرح مجلس دولت را ملزم میکند تا نیروهای نظامی اروپا را به عنوان نیروهای تروریستی و یا ارتش تروریستی قلمداد کند.
وزیر امور خارجه افزود: این اقدام مجلس، اقدام مقابلهای خواهد بود که در منطقه و در شکل آرایش نیروهای نظامی در منطقه تغییرات عمیق و تاثیرات مهمی خواهد داشت.
امیرعبداللهیان به گفتوگوی خود با بورل و رئیس دورهای اتحادیه اروپا اشاره کرد و گفت: آنها به دنبال اجرای این قطعنامه نیستند و این قطعنامه صرفاً بیان احساسات بخشی از نماینگان پارلمان اروپا ولو به صورت احساسی و غیر عقلانی است.
وی در پاسخ به این که آیا احتمال خروج ایران از NPT وجود دارد، گفت: اگر تعداد اندکی از رهبران سیاسی اروپا که واقعاً هیچ تجربهای در عرصه دیپلماسی ندارند و امروز در راس دستگاههای دیپلماسی کشورهای اروپایی قرار گرفتهاند -از جمله وزیر خارجه آلمان - در مسیر عقلانیت حرکت نکنند و مواضع خودشان را اصلاح نکنند هر احتمالی متصور است.