نشست خبری سخنگوی وزارت امور خارجه

تبادل پیام‌ها پیرامون مذاکرات هسته‌ای در جریان است/ همکاری کره جنوبی برای آزادسازی دارایی‌های ایران رضایت بخش نبوده است

امروز دوشنبه، سوم دی ماه ۱۴۰۱ نشست خبری سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی برگزار شد و ناصر کنعانی به پرسش‌های خبرنگاران داخلی و خارجی پیرامون مسائل مختلف سیاست خارجی پاسخ داد.
کد خبر: ۱۱۶۰۸۴۱
|
۰۳ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۲:۰۴ 23 January 2023
|
9272 بازدید
|

تبادل پیام ها پیرامون مذاکرات هسته ای در جریان است

بین الملل تابناک: امروز دوشنبه، سوم دی ماه ۱۴۰۱ نشست خبری سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی برگزار شد و ناصر کنعانی به پرسش‌های خبرنگاران داخلی و خارجی پیرامون مسائل مختلف سیاست خارجی پاسخ داد.

 ناصر کنعانی روز دوشنبه در نشست خبری در پاسخ به سوالی در مورد مذاکرات لغو تحریم ها و تبادل پیام‌ها که وزیر امور خارجه به تازگی مطرح کرده است، گفت: توضیحاتی که آقای وزیر دادند، جدیدترین نظر وزارت خارجه در ارتباط با مسائل هسته‌ای بود و کافی است اما تاکید می‌کنم که همانطور که قبلا هم عرض کردیم تبادل پیام ها از کانال های مختلف ادامه دارد و به قوت خود باقی است.

وی افزود: موضوع هسته‌ای صرفاً موضوع جمهوری اسلامی ایران نیست همانطور که سخنگوی اتحادیه اروپا هم اخیرا اعلام کرده است، آقای بورل مسئول عالی سیاست خارجی اتحادیه اروپا در این ارتباط در تعامل با طرف‌های ذیربط از جمله با طرف ایرانی و طرف آمریکایی است و در این چهارچوب و همچنین از طریق چهارچوب های ارتباطی دیگری که در سطوح مختلف در کانال‌های دیپلماتیک وجود دارد، تبادل پیام ادامه دارد.

کنعانی تصریح کرد: در ارتباط با مذاکرات باید گفت که عدم مذاکرات رسمی و برگزاری یا عدم برگزاری جلسات رسمی مذاکرات به معنی عدم وجود تعامل یا تبادل پیام و دیدگاه نیست؛ در مجموع در این زمینه مواضع و دیدگاه‌های جمهوری اسلامی ایران روشن است و اگر منافع جمهوری اسلامی ایران در آن هست حتماً منافع طرف های دیگر هم از جمله دولت آمریکا و اعضای اروپایی برجام هم در آن است و به نظر می‌رسد همه طرف ها نسبت به این موضوع اهتمام دارند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی افزود: پیگیری موضوع هسته‌ای و رفع تحریم‌های ظالمانه و یکجانبه علیه جمهوری اسلامی ایران در چارچوب های دیپلماتیک مورد اهتمام جدید جمهوری اسلامی ایران است و طرف‌های دیگر هم در مواضع نشان داده اند نسبت به اصل برجام اهتمام دارند و تا الان نسبت به حفظ آن تاکید داشته اند باید ببینیم در روند عمل چه میزان با اقدام عملی اعضای غربی برجام در ارتباط با حفظ این توافق و از سرگیری اجرای آن روبرو خواهیم بود و همکاری سازنده آنها را خواهیم دید.

کنعانی در پاسخ به پرسشی درباره مذاکره مستقیم با آمریکا نیز گفت: آقای ایروانی نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل توضیح دادند و ما مذاکره مستقیم دوجانبه با دولت آمریکا نداریم.

همکاری دولت کره همکاری شایسته ای نبوده است

از سخنگوی وزارت امور خارجه درباره بدعهدی کره جنوبی در بازپرداخت بدهی خود به ایران سوال شد که کنعانی در پاسخ توضیح داد: مطالبات مالی جمهوری اسلامی ایران از کشور کره جنوبی حق قانونی ملت ایران است و موضوع این مطالبات و ضرورت پرداخت آن مرتبط با هیچ موضوع دیگری و هیچ پرونده دیگری نیست.

کنعانی افزود: دولت کره متعهد و مسئول است که در چارچوب مناسبات دوجانبه حقوق قانونی ملت ایران را بدون هیچگونه قید و شرطی پرداخت کند؛مذاکرات با دولت کره جنوبی در این ارتباط در کانال‌های مختلف و در سطوح مختلف انجام شده و همچنان ادامه دارد.

وی تاکید کرد: متاسفانه همکاری دولت کره در این ارتباط رضایت بخش نبوده است و متاسفانه حتی در مواردی غیر تحریمی هم که دولت کره می‌توانست در آن زمینه ها اقدام کند و بخشی از مطالبات جمهوری اسلامی ایران را پرداخت کند اقدام شایسته و لازم را انجام نداده است البته کمک جزئی در پرداخت بخشی از الزامات مالی مربوط به حق عضویت ایران را در سازمان ملل متحد کمک کرده است و از محل همان منابع پرداخت کرده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه اظهار داشت: در هر صورت متاسفانه همکاری دولت کره در این زمینه همکاری شایسته‌ای نبوده است و انتظارات جمهوری اسلامی در این زمینه به طور جدی باقی است و انتظار داریم و این انتظار دولت و ملت ایران است که دولت کره جنوبی در این ارتباط به مسئولیت‌های قانونی خودش و تعهدات شناخته شده خودش در این زمینه عمل کند.

وی خاطر نشان کرد: طبیعی است جمهوری اسلامی ایران متناسب با روند همکاری دولت کره جنوبی در این ارتباط از شیوه های متناسب و لازم در روند کار استفاده خواهد کرد.

رویکرد دولت آمریکا نسبت به ایران خصمانه است

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به اینکه رویه ایالات متحده را در زمینه اغتشاشات اخیر ایران چگونه ارزیابی می کند، تاکید کرد: ریاکاری ایالات متحده آمریکا سابقه طولانی ۴۰ ساله به اندازه عمر انقلاب اسلامی ایران است و این کشور همواره سیاست های غلط، غیرسازنده و مخرب در ارتباط با ایران نظام جمهوری اسلامی ایران و ملت ایران داشته است.

کنعانی ادامه داد: در طول سنوات گذشته در این زمینه اقدامات دولت آمریکا متعدد و متنوع بوده است در حوزه‌های مختلف مشاهده این رفتارهای خصمانه دولت آمریکا علیه ایران بوده ایم و متاسفانه از این ناحیه هم خسارات متعددی بر دولت و ملت ایران وارد شده است ماهیت رفتار جمهوری اسلامی آمریکا آمریکا نسبت به ملت ایران خصمانه است به ویژه در بحث تحریم ها دولت آمریکا مرتکب نقض فاحش و گسترده حقوق بشر علیه ملت ایران شده است و تحریم‌های ظالمانه یک‌جانبه و گسترده دولت آمریکا مصادیق بارز ای از جنایت علیه بشریت محسوب می‌شود و در پرونده رفتار اعمال دولت آمریکا علیه ملت ایران ثبت و ضبط شده است.

وی تاکید کرد که این دولت آمریکاست که باید رفتار غیرسازنده خود را اصلاح کند تا شرایط حاکم بر روابط دوجانبه در مسیر دیگری و در ریل دیگری قرار بگیرد.

هشدارهای لازم به اروپا داده شد

کنعانی در پاسخ به سوالی در مورد اظهارات وزیر خارجه در مورد خروج ایران از ان پی تی در صورت مواضع خصمانه اروپایی گفت: اظهارات وزیر خارجه به اندازه کافی روشن بوده است در مورد سوالی که از ایشان پرسیده شد. آن چیزی که مربوط به موضوع تحریم سپاه است، هشدارهای لازم به اروپایی ها داده است و تروریستی قلمداد کردن حاکمیت یک کشور مغایر با مبانی حقوقی شناخته شده است

وی افزود: هر چند قطعنامه پارلمان اروپا غیرالزام آور و یک قطعنامه توصیه‌ای به شورای اروپا است ولی طبیعی است که جمهوری اسلامی ایران در این زمینه این اقدام را یک اقدام غیرمسئولانه و غیرمنطقی می‌داند و آن را محکوم کرده و کاملا مردود می‌شمارد.

سخنگوی وزارت خارجه تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران اقدامات قابل توجهی را انجام داده است و هم در گفت‌وگوی تلفنی وزیر امور خارجه با آقای بورل و هشدارهای لازم به مقام عالی اروپایی داده شد.همچنین گفت‌وگوی تلفنی امیرعبداللهیان با همتای سوئدی و رئیس دوره‌ای اتحادیه اروپا در همین رابطه صورت گرفت و نسبت به عواقب و پیامدهای غیرقابل پیش بینی هرگونه اقدام و رفتار محاسبه نشده اتحادیه اروپایی هشدار جدی داده شد.

وی افزود: هر چند قطعنامه پارلمان اروپا غیرالزام آور و یک قطعنامه توصیه‌ای به شورای اروپا است ولی طبیعی است که جمهوری اسلامی ایران در این زمینه این اقدام را یک اقدام غیرمسئولانه و غیرمنطقی می‌داند و آن را محکوم کرده و کاملا مردود می‌شمارد.

سخنگوی وزارت خارجه تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران اقدامات قابل توجهی را انجام داده است و هم در گفت‌وگوی تلفنی وزیر امور خارجه با آقای بورل و هشدارهای لازم به مقام عالی اروپایی داده شد.همچنین گفت‌وگوی تلفنی امیرعبداللهیان با همتای سوئدی و رئیس دوره‌ای اتحادیه اروپا در همین رابطه صورت گرفت و نسبت به عواقب و پیامدهای غیرقابل پیش بینی هرگونه اقدام و رفتار محاسبه نشده اتحادیه اروپایی هشدار جدی داده شد.

کنعانی با بیان اینکه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یک نهاد حاکمیتی برآمده از قانون اساسی جمهوری اسلامی است، گفت: تحریم سپاه پاسداران نقض صریح منشور سازمان ملل است. سپاه نیروی بزرگ دفاع از امنیت ملی و تمامیت ارضی و نیروی حمایت کننده ملت ایران است که از زمان تاسیس این نهاد بزرگ نظام با صلابت، جان فشانی و ایثارگری از امنیت ملی، امنیت مرزها و امنیت ملت ایران حفاظت کرده و در حوزه تامین امنیت منطقه‌ای اقدامات سپاه بسیار بزرگ بوده و در شمار خدمات بزرگ سپاه به کشورها و ملت‌های منطقه است و حتی خود اروپا مدیون مبارزه تعیین کننده سپاه در کشورهای منطقه در سوریه و عراق علیه جریان سیاه تروریستی داعشی و تکفیری است.

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: تعرض به سپاه از هر نوعی که باشد، تعرض به امنیت ملی ایران است و نتایج آن حتما متوجه تعرض کننده خواهد بود. البته سپاه پاسداران نیروی بسیار بزرگ و قدرتمندی است و کسی نمی‌تواند این قدرت و توانمندی را نادیده بگیرد اما اقدام ناشیانه اتحادیه اروپا همانند این است که اتحادیه اروپا مایل است دست یک نیروی بزرگ ضد تروریست را محدود کند.

وی تاکید کرد: دولتمردان عاقل اروپایی غیر از دولتمردان نورسیده و احساسی که متاسفانه در برخی از کشورهای اروپایی در مناصب عالی قدرت و حکومت هستند حتما می‌دانند که اگر امنیتی در اروپا هست که قبلا نیز قربانی گروه تروریستی داعش هم شده آمد اما امنیت کنونی مدیون مبارزه تعیین کننده سپاه علیه نیروهای تروریستی است.

کنعانی تصریح کرد: اروپایی ها قطعا میدانند که ایران در مقابل اقدامات نسنجیده کشورهای اروپایی دست بسته نیست و اراده لازم برای برخورد متقابل در این زمینه را دارد و بهتر است به پای خود شلیک نکنند. قطعا پاسخ ما متناسب با رفتار اروپا خواهد بود و متناسب با نوع اقدام آن‌ها اقدام جدی و پشیمان کننده خواهیم داشت.

ایران مایل به تبادل زندانیان با آمریکا است

وی در پاسخ به سؤال خبرنگاری در مورد تبادل زندانیان بین ایران و آمریکا گفت: تبادل زندانیان یکی از موضوعات مورد توجه جدی ایران است که با مذاکرات با واسطه با آمریکا مورد توجه ما بوده است. جمهوری اسلامی ایران به صورت جدی مایل است که اقدامات لازم صورت بگیرد که زندانیان ایرانی در بند زندان‌های دولت آمریکا که به بهانه‌ها و اتهامات واهی از جمله دور زدن تحریم‌های ظالمانه آمریکا علیه ملت ایران دستگیر شده‌اند، هر چه سریع‌تر آزاد و نزد خانواده‌های خود برگردند.

وی تاکید کرد: ما با دولت آمریکا توافقاتی در این خصوص داشتیم و دولت آمریکا در یک بازه زمانی به رغم توافق اولیه موضوع تبادل زندانیان را به روند مذاکرات رفع تحریم‌ها و برجام گره زد. ایران آمادگی دارد تبادل پیام‌ها از سوی دولت‌هایی که دنبال نقش آفرینی هستند صورت بگیرد و ما امیدواریم دولت آمریکا در این زمینه مسئولانه عمل کند.

سفر آقای گروسی در زمان مناسب انجام می شود

سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد گروسی، مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تهران گفت: آقای گروسی مسئول و اظهار کننده در خصوص موضوع مذاکرات رفع تحریم‌ها نیست. جمهوری اسلامی ایران همانند سابق به همکاری و تعامل سازنده با آژانس در چارچوب حقوقی که ناشی از عضویت و همکاری است ادامه داده و کانال‌های ارتباطی ایران با مدیرکل آژانس ادامه دارد.

وی ادامه داد: برای انجام سفر آقای گروسی به تهران و هیأت آژانس مبتنی بر روند گفت‌وگوها هر زمان که زمینه سفر مهیا شود، انجام خواهد شد که از طریق نمایندگی ایران در وین گفت‌وگوها و انتقال پیام ها در حال انجام است.

وی در پاسخ به سوالی در مورد اظهارات مختلف در خصوص گشت ارشاد و پلیس امنیت اخلاقی گفت: در مورد این موضوعات، مسئولان ذیربط داخلی ایران باید اظهارنظر کنند و آن چیزی که مقامات مسئول در مورد مطرح می‌کنند، ملاک خواهد بود و به لحاظ جایگاه بنده مایل هستم در این زمینه ورودی نداشته باشم.

ایران برای انجام گفت‌وگوهای تکمیلی با اوکراین درباره پهپادها منعی ندارد

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال خبرنگاری در مورد ادعاهای مطرح شده علیه ایران در خصوص ارسال پهپاد به روسیه گفت: گفت‌وگوهای دو هیأت ایرانی و اوکراینی در مورد ادعاهای مطرح شده در یک دوره برگزار شد که در ترکیب دو هیأت اعضای فنی و تخصصی حضور داشتند و شواهد و ادعاهایی که مطرح شده بود مورد بررسی قرار گرفت.

کنعانی ادامه داد: هیأت ایران توضیحات لازم را در مورد با آن میزان از نکاتی که در جلسه از سوی اوکراین ارائه شد، که هیچ گونه شواهد و مدارک اثبات کننده بر ادعای طرف اوکراینی و طرف‌های دیگری که چنین اتهامی را متوجه ایران می‌کردند، وجود نداشت. همچنین قرار شد که در صورت لزوم گفت‌وگوها ادامه یابد. جمهوری اسلامی ایران برای انجام گفت‌وگوهای تکمیلی منعی ندارد.

وی ادامه داد: مواضع رسمی ایران در مورد ادعاهای مطرح شده در خصوص پهپادها از ایران به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین بارها اعلام شده است.

کنعانی به گفت‌وگوهای اخیر وزیر امور خارجه کشورمان با بورل اشاره کرد و گفت: ایران همواره اعلام کرده است که در صورت تمایل اوکراین، دور دیگری از گفت‌وگوهای فنی انجام شود و چنانچه طرف مقابل شواهدی را در این خصوص ارائه کند، ایران بررسی کرده و پاسخ می‌دهد و اینکه طرف‌هایی مایل هستند با بهانه‌های واهی ایران را در بحث جنگ اوکراین مسئول قلمداد کنند، این اتهامات استمرار رفتارهاری سیاسی غلط آن‌ها و اعمال فشار سیاسی علیه ایران است.

اتحادیه اروپا از فضای احساسی فاصله بگیرد

کنعانی با تاکید بر اینکه ایران در حوزه مناسبات با اتحادیه اروپا علاقه‌مند است که این اتحادیه از فضای احساسی و چالشی در روند مناسبات با جمهوری اسلامی ایران خارج شود و رویکرد سازنده ای را در پیش بگیرد، اظهار داشت: اتحادیه اروپا به نقش و جایگاه منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران به خوبی واقف است و میزان اثرگذاری جمهوری اسلامی در معادلات منطقه‌ای را به خوبی درک می‌کند. متاسفانه در ماه‌های اخیر متعاقب تحولاتی که در ایران رخ داد، این اتحادیه و به طور مشخص آلمان سیاست های غیر سازنده و مداخله جویانه ای را در ارتباط با جمهوری اسلامی ایران در پیش گرفتند.

وی ادامه داد: دامن زدن به بی‌ثباتی، تهییج اقدامات بی ثبات ساز و اغتشاشات، استفاده از ابزارهای مختلف رسانه‌ای و سیاسی برای تلاش در ایجاد بی ثباتی و ناآرامی در جمهوری اسلامی رفتاری غیرسازنده است.

وی با بیان اینکه بیش از یک ماه است که ناآرامی ها در ایران به پایان رسیده است، افزود: با این حال اتحادیه اروپا و چند کشور خاص با رفتارهای غیرمنطقی به دنبال دامن زدن به ایجاد بی ثباتی در ایران هستند و هزینه های سنگینی را در مناسبات دو جانبه تحمیل کرده اند.

کنعانی با اشاره به گفت و گوی تلفنی وزیر خارجه با مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و همچنین وزیر خارجه سوئد به عنوان رئیس دوره ای این اتحادیه اظهار داشت: ایران در این تماس ها و گفت و گوها بر این نکته تاکید کرده که جمهوری اسلامی ایران به تعامل سازنده با تعامل سازنده و به تقابل به طور متقابل پاسخ خواهد داد؛ ما به دنبال چالش آفرینی نیستم و از ایجاد چالش با هیچ طرفی در مناسبات دوجانبه استقبال نمی کنیم.

وی به کشورهای اروپایی توصیه کرد که رفتارهای غلط گذشته خود را اصلاح و بخصوص سیاست اشتباه خود در ماههای اخیر نسبت به ایران را بازبینی کنند زیرا استفاده از ابزار فشار سیاسی برای امتیازگیری برای جمهوری اسلامی ایران غیر قابل قبول است و ایران در مقابل فشارهای سیاسی از حقوق مسلم خود در هیچ موضوع دیگری عدول نخواهد کرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره استفاده از نام جعلی برای خلیج فارس از سوی برخی شخصیت های عراقی نیز گفت: لازم است تاکید کنم که بسیاری از منابع معتبر و اصیل تاریخی که از سوی دانشمندان مورخین و جغرافیدانان بزرگ جهان به ویژه از سوی افراد شاخص و مورخین برجسته جهان عرب نوشته شده، نام اصیل خلیج فارس بر این پهنه آبی جنوب ایران اطلاق شده است.

وی افزود: رویه تثبیت شده در سازمان های تخصصی بین المللی و سازمان ملل متحد هم بر استفاده از نام کامل خلیج فارس در پهنه آبی جنوب ایران تاکید می کند ضمن آنکه مجموعه اسنادی که در دوران های تاریخی منتشر شده و در کتابخانه های مهم برخی کشورهای عربی منطقه و حتی در بعضی از موزه های کشورهای عربی منطقه وجود دارد، بر عنوان صحیح خلیج فارس تاکید و تصریح می‌کنند.

کنعانی با تاکید بر اینکه دامن زدن به یک موضوع در بحث نام تاریخی خلیج فارس اقدامی غیراصولی است، اظهار داشت: خلیج فارس پهنه آبی برای همکاری همه کشورهای منطقه است تا بتوانند مبتنی بر مصالح و منافع مشترک ملت های منطقه با یکدیگر همکاری کنند.

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین با یادآوری اینکه در خصوص منافع ایران به درباره همکاری با کشورهای همسایه به چین و کره جنوبی واکنش دیپلماتیک به موقع را داشته ایم، اظهار داشت: در این ارتباط گفتگوهایی صورت گرفت و دولت کره نشان داد که مایل است این اشتباه خود را اصلاح کند؛ البته از نظر ما اقدام کافی صورت نگرفته است.

وی خاطر نشان کرد: ما انتظار داریم کشورهای دیگری که عضو جغرافیایی مشترک منطقه نیستند اما به دنبال همکاری با کشورهای منطقه در قالب های دو جانبه و یا چند جانبه هستند در بیان مواضع و دیدگاه‌های خود به گونه ای عمل کنند که به تقویت همکاری و ثبات تعامل سازنده در منطقه کمک شود و از ایجاد فضاهای چالشی غیر ضروری اجتناب شود.

اعمال فشار دولت آمریکا برای امتیازگیری به نتیجه نخواهد رسید

سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به اظهارات جان کربی هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی کاخ سفید گفت: اعمال فشار دولت آمریکا در موضوعات داخلی و سیاسی ایران با هدف کسب امتیازات سیاسی در مذاکرات به نتیجه نخواهد رسید.

کنعانی عنوان کرد: حمایت آشکار آمریکا از اغتشاشات ایران، مداخله غیرقانونی، غیر سازنده و مغایر با قوانین بین‌المللی است.وی افزود: شرط‌بندی غرب بر تحولات داخلی ایران شرط بندی بر اسب بازنده و برای آنان زیانبار خواهد بود.

وی درباره روند از سرگیری روابط دیپلماتیک با عربستان نیز با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران از روند تقویت مناسبات و ارتقای سطح مناسبات با کشورهای همسایه و منطقه استقبال می کند، گفت: هر دستی که برای دوستی به سمت ایران دراز بشود به گرمی خواهد فشرد و از هرگونه ابتکارعمل مثبت برای انجام گفتگو و ارتقای مناسبات استقبال می‌کند و حمایت خواهد کرد.

کنعانی ادامه داد: موارد مثبتی از مقامات کشورها از جمله دولت عربستان سعودی شنیدیم که آنها را نشانه مثبتی می دانیم و متناسب با همان و در چارچوب رویکرد جمهوری اسلامی برای حل و فصل اختلافات با برخی کشورهای منطقه متناسب با تمایل آنها عمل می کنیم و جدیت نشان می دهیم.

مراجعه به قواعد بین اللمللی برای کاهش تنش‌ها در شبه جزیره کره

از سخنگوی وزارت امور خارجه درباره تنش میان دو کره سوال شد؛ کنعانی با بیان اینکه بخشی از این تنش به بازی میان قدرت‌ها و بازیگران در شبه جزیره کره باز می گردد، گفت: ما در موضوع تنش‌های بین المللی همواره از راهکار سیاسی برای کاهش تنش‌ها پایان دادن به تنش ها و حل و فصل اختلافات در چارچوب حقوق بین الملل روش های عادلانه و منصفانه حمایت می کنیم.

وی افزود: نگاه اصولی جمهوری اسلامی ایران استفاده روش های سیاسی و مراجعه به مکانیسم های بین المللی برای پایان دادن به تنش‌ها و حل و فصل اختلافات است.

کنعانی با بیان اینکه تهران روابط خوبی با هر دو کره دارد و در حوزه دیپلماتیک گفتگوها و تماس‌ها میان ایران و کره شمالی و کره جنوبی در سطوح مختلف برقرار است، ادامه داد: در این زمینه اگر نقشی از جمهوری اسلامی ایران طلب شود، ایفای نقش می‌کند اما اساساً جمهوری اسلامی در موضوعات اختلافی بین المللی که به طور مستقیم به مصالح امنیتی و منافع درجه یک جمهوری اسلامی ارتباط مستقیم پیدا نکند، ایران بر مبنای اصول و قواعد و مقررات بین المللی و منشور ملل متحد عمل می کند.

ایران و عراق در موضوعات اقتصادی روابط متقابل دارند.

از سخنگوی وزارت امور خارجه درباره وضعیت ارزی جدید پیش آمده در عراق و اینکه آمریکا به دنبال تاثیرگذاری هدفمند به نفع خود است، سوال شد که کنعانی توضیح داد: اینکه آمریکا با اقدامات نسنجیده در معادلات داخلی کشورها آیا در روابط دوجانبه کشورها تاثیرات هدفمند متناسب با سیاست ها و نیازهای خودش ایجاد کند یک رفتار شناخته شده سنتی در رفتار سیاست خارجه آمریکا است و تردیدی در آن نیست.

کنعانی با تاکید براینکه ایران و عراق روابط خود را بر اساس منافع و مصالح مشترک دو کشور تعیین و ترسیم می کنند، اظهار داشت: روابط اقتصادی و تجاری میان دو کشور ایران و عراق گسترده است؛ عراق جزو شرکای بزرگ تجاری ایران در حوزه همسایگی است و دو طرف از این همکاری ها نفع متقابل می برند.

وی با یادآوری اینکه ایران در تامین نیازهای اساسی دولت عراق به ویژه در حوزه انرژی نقش بسیار مهم و تعیین کننده ای دارد، اظهار داشت: یکی از کمک های ایران به دولت بغداد، کمک به تثبیت شرایط سیاسی این کشور و کمک به تقویت اقتصادی عراق و تامین مایحتاج اساسی آن بود.

وی خاطر نشان کرد: اینکه آمریکا در روند مناسبات خوب دوکشور مناسبات دو کشور نقش سلبی ایفا کند از رفتارهای شناخته شده و سنتی دولت آمریکا است و دولت آمریکا در این زمینه پرونده خیلی خوبی نداشته است.

درباره امنیت ملی خود با هیچ طرفی تساهل و تسامح نمی‌کنیم

سخنگوی وزارت خارجه درباره واکنش انگلیس به اعدام «علیرضا اکبری» جاسوس انگلیسی گفت: اکبری به جرم جاسوسی برای دولت انگلیس و اقدام گسترده علیه امنیت ملی ایران از طریق انتقال اطلاعات داخلی به اعدام محکوم شد.

کنعانی افزود: اقدام وی، اقدام علیه امنیت ملی ایران بود و اطلاعاتی که داد منجر به شناسایی و ترور و شهادت دانشمند برجسته هسته‌ای ایران شد.

اکبری با علم به جاسوسی، اطلاعات مربوط به حوزه امنیت ملی را به خارج از کشور داد.ایران همانند دیگر کشورها، در رابطه با امنیت ملی خودش با هیچ طرفی تساهل و تسامح و مماشات نخواهد کرد.

وی عنوان کرد: جالب این است کشوری که با جاسوس پروری و با تسخیر یک شهروند با عنوان جاسوس علیه امنیت ملی ایران اقدام کرد، نسبت به اعدام این فرد معترض است!کشورهایی که مدعی عدم مداخله در امور داخلی دیگر کشورها هستند نسبت به اینکه ایران راجع به امنیت ملی خودش اقدام کرده معترض هستند و از یک کشور اقدام کننده علیه امنیت ملی ایران حمایت می کنند.

ارزیابی کنعانی از عملکرد چک در دوره ریاست بر اتحادیه اروپا

کنعانی در پاسخ به این سوال که انتقال ریاست دوره‌ای اروپا از چک به دولت اروپا و عملکرد چک در این دوره گفت: بخشی از گفت‌وگوهای وزیر امور خارجه با همتای سوئدی خود مبتنی بر همین تغییر و تحول و انتقال ریاست دوره‌ای اتحادیه اروپا از چک به کشور سوئد بود.

وی درخصوص دولت چک افزود: متاسفانه در طول دوره مسئولیت رژیم چک در دوره ریاست بر اتحادیه اروپا، شاهد میراث ناموفق در زمینه‌های مختلفی از جمله در ارتباط با جمهوری اسلامی و همچنین میراث ناموفق و عملکرد غیرقابل دفاع در ارتباط با مقوله حقوق بشر بوده‌ایم.

سخنگوی وزارت امور خارجه بیان کرد: ما در طول دوره ریاست رژیم چک بر اتحادیه اروپا تحولات زیادی را در حوزه حقوق بشر شاهد بودیم. اتحادیه‌ای که در بحث حقوق بشر همواره مطرح می‌کند حقوق بشر از اولویت‌های آنها است، ما شاهد شدیدترین نقض حقوق بشر و نقض فاحش حقوق بشر در سرزمین‌های فلسطینی و حقوق ملت فلسطین توسط رژیم صهیونیستی و دهها کشته و مجروح از میان ملت مظلوم فلسطین از جمله کودکان و زنانه بوده‌ایم.

کنعانی اضافه کرد: متاسفانه هیچ واکنش شایسته‌ای از سوی ریاست دوره‌ای اتحادیه اروپا در بحث حقوق بشر و فلسطین به عنوان موضوع مهم مورد توجه افکار عمومی دنیا به ویژه افکار عمومی جهان اسلام نداشته‌ایم و این یک رفتار کاملا غیرقبول است.

وی ادامه داد: از ریاست اتحادیه اروپا به عنوان اتحادیه‌ای که همواره مطرح می‌کنند که حقوق بشر جزو اولویت‌های آنها است انتظار این بود که در این ارتباط جدیت لازم را ولو به شکل ظاهری از خودشان نشان دهند. متاسفانه دولت چک در این رابطه عملکرد خوبی نداشت و امیدواریم دولت سوئد بتواند در دوره ریاست خود در این زمینه اقدام بهتری را انجام دهد به ویژه از به‌کارگیری استانداردهای دوگانه در بحث حقوق بشر خویشتنداری کند.

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳۵
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۶۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۸ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۳
مگه نگفتین آزاد شده؟!!حالا می گین رضایت بخش نبوده ....
پاسخ ها
ایرانی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۳۳ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۳
قبلا می گفتن ازاد شده
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۳۰ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۳
تنگه را ببندید!!
ناشناس
| United States of America |
۱۹:۰۸ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۳
نتیجه چی شد؟ هزار ‌ حرف و یک جو عمل!
راستی رییس جمهور دلار ۵۰۰۰ تومانی چطوره؟ خبر دادن ۵۰۰۰۰ تومان داره پیش میره و :…
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۸ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۳
خُدایا…

مَن میدانَم

تُو هـَــــم میدانــی کـه شُدَنـی نیست…

حَتـی اَگر مُعجِزه کُنـــی باز هَم…

برجام آرِزویی ِمَحال اَست
ناشناس
|
Korea (Republic of)
|
۱۲:۴۱ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۳
تنگه هرمز رو ببنید حتما تا موجودات دزد و گشنه ای که پول ملت ایران رو در بانک هاشون بلوکه کردن سر عقل بیان. تمام کشتی های تجاری رو هم تصرف کنید و تا پس ندادن کامل سرمایه های ملت ایران اون ها رو پس ندید. قانون جنگل که نیست. در ضمن جون ما محصلان و محققان در کره جنوبی در خطر هست و با ما بدرفتاری میشه....
پاسخ ها
ربنا
| Brazil |
۱۵:۱۶ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۳
کسی اینجا تشریف داره دستور یک غذای خوشمزه کره جنوبی را بزاره .ممنونم
ناشناس
|
Korea (Republic of)
|
۱۲:۴۶ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۳
لطفا لطفا لطفا از ان پی تی خارج شید و سریع تر هزاران بمب هسته ای بسازید. بدون سپر دفاعی محکم هسته ای، پیشرفت اقتصادی غیر ممکنه و همه پول های بلوکه شده ملت ایران که حق بچه های اون سرزمین هست از حلقوم راهزنان بین المللی در بیارین......
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۰۶ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۳
باشه چشم
ناشناس
| Canada |
۱۹:۳۴ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۳
دقیقا! ببین کره شمالی از زمانی که سپر اتمی داره داره ده تا پله را یکی بالا میره. از سپر اتمی روسیه که چیزی نگیم بهتره
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۳:۳۲ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۴
اول ببین روسیه می تونه ۳۰۰ میلیارد دلارش رو از اروپا بگیره، بعد بیا نطق کن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۳ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۳
کشورهای غربی با رفتارهای تندی که در مقابل ایران در پیش گرفته‌اند تصورشان این است که ایران از مواضع اصولی و منافع ملی خود عقب‌نشینی خواهد کرد. اما در طول این سال‌ها باید آموخته باشند که ایرانی را نباید تهدید کرد. آزموده را آزمودن خطاست.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۳ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۳
ميشه مواضع اصولي رو بكي؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۰۷ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۳
عجب!!!
وحید
| United States of America |
۰۵:۴۵ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۵
مواضع اصولی من نمیدام چی هست ولی مواضع ملیراشما اصلا میدانید چی هست؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۴ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۳
شکی نیست که عدم توافق با آمریکا بهتر است از توافق بدی که دولت قبل منعقد کرد و صرفا باج داد و هیچ نصیبش شد. این دیگر از بدیهیات است. نمی‌دانم چطور برخی زنجیره‌ای‌ها به‌دنبال یک توافق‌اند (چه خوب چه بد) لابد تا مثل قبل در بوق و کرنا کنند که توافق حاصل شد و همه تحریم‌ها بالمره فرو ریخت و دلار می‌شود هزار تومان!
پاسخ ها
صدای ملت
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۹ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۳
بنده خدا مثل اینکه حافظه تاریخی ندارید.درزمان توافق بود که قیمت دلار نسبتا ثابت شد وثبات اقتصادی ایجادشد اکنون هر روز شاهد کاهش ارزش پول ملی هستیم وسخت تر شدن زندگی مردم.احتمالا از کاسبان تحریم هستین
عباس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۳ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۳
برجام اگر بد هست چرا دولت انقلابی آتش نمیزنه؟ مرد حسابی ۱۰ میلیارد دلار پول نقد با هواپیما از آمریکا بعد برجام اومد. دلار قیمتش تعدیل شد و آرامش به بازار آمد.. هنوز میگین برجام چی‌ داشت؟!! بابا شما دیگه کی هستین
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۳۴ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۳
برجام مگه بد نیست؟؟؟چرا دنبال مذاکره اید؟؟طرف اونوردنیا عطسه میکنه!سه هزارتومان میره روی دلار!
احمد
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۱۳ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۳
یعنی خدا وکیلی
به مذاکرات هسته ای حساسیت پیدا کردیم بابا تمومش کنید یا اینوری یا اون وری
مهران
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۱۸ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۴
نمی دونستم هستند کسانی که حرفهای گهر بار اعلم الهدی رو بلدند حفظ کنند و از بر کنن .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۴ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۳
مسئولان دولت قبل‌، این روزها به‌جای پاسخگویی به عملکرد ناصواب شان در تعطیل تشکیلات ذخیره‌‌سازی گاز‌، راه فرار به جلو و حمله به دولت جدید را برگزیده‌اند وخدمتگزاران این دولت را متهم می‌کنند که توان مدیریت گاز را ندارد. در حالی که خود باید برای ترک فعل‌هایشان محاکمه شوند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۱۱ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۳
باز که ضعف مدیریتتون را انداختین گردن دولت قبل.مگر نگفتین گه کشور را حتی درحالت تحریم اداره می کنید.حتی نتوانستین گاز را دخیره کنید وتنها به فکر زمستان سخت اروپا بودید.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۱ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۳
دلار 45300
داداش دلار چنننننننننننننند؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۴ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۳
تنها حرف راست دروغ‌پردازان اپوزیسیون خارج از کشور جمله‌ای بود که مصی علینژاد در اجتماع دشمنان ملت ایران در کانادا به زبان آورد و گفت همه باید برای نابودی ایران متحد بشویم. دیگران تلاش کردند روی این قضیه ماله بکشند و این افتضاحی را که به وجود آورده‌اند ماستمالی کنند ولی علینژاد به چیزی اعتراف کرد که در این سال‌ها تلاش کرده بود آن را از مردم ایران پنهان کند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۳:۳۴ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۴
شما از یک اشتباه لفظی لطف کن نتیجه دلخواهت رو نگیر
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۵ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۳
بایدن رئیس‌جمهور آمریکا همه کشورها را وصله شلوار جین آمریکایی دانسته از طرف دیگر یک سیاستمدار اروپایی مثل بورل هم اروپا را باغ و بقیه دنیا را جنگل می‌داند. به خاطر همین رفتارهای وحشیانه است که معتقدیم رفتار مستکبرانه در ذات غربی‌ها است.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۳۸ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۳
معتقدیم نه،معتقدم،لطفا از طرف بنده اعلام نظر نفرماییدشما.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۵ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۳
در آمریکا هر سال مراسمی برای تجلیل از کهنه سربازان این کشور برگزار می‌شود. عجیب این جاست که بیشتر این سربازان سابقه اشغالگری دارند یا در هنگام تجاوز نظامی به کشورهای دیگر کشته شده‌اند و حتی یک ساعت در مرزهای کشور خود و در دفاع از خاک کشورشان نجنگیده‌اند. پروپاگاندای آمریکا این طور عمل می‌کند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۱۲ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۳
آخه آمریکا با همه کشورها هم مرزه! نه تنها هم مرزه که خیلی از کشورها توی آمریکا هستند! اینطور نیس؟
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟