آشوب و اعتصاب در اروپا: فرانسه و انگلیس فلج شدند

معترضان به وضعیت وخیم اقتصادی با اعتصاب سراسری در فرانسه و انگلیس این دو کشور را رسماً فلج کردند و بدین ترتیب آشوبی که پاریس و لندن منتظر وقوع آن در ایران بودند برای چندمین بار دامن خودشان را گرفت.
کد خبر: ۱۱۶۲۳۲۳
|
۱۳ بهمن ۱۴۰۱ - ۰۸:۵۲ 02 February 2023
|
6297 بازدید
|

به گزارش «تابناک» به نقل از مشرق از روزنامه کیهان، در حالی که دولت‌های اروپایی طی ماه‌های گذشته به هر ابزار و حقه‌ای متوسل شدند تا با تنفس مصنوعی آشوب‌ها را در ایران زنده نگه دارند اما این خود اروپاست که این روزها درگیر بدترین و خسارت بارترین آشوب‌ها و اعتراض‌ها شده است.

از آغاز سال جدید میلادی تقریباً روزی نبوده که شهرهای اروپایی شاهد تظاهرات و اعتصاب در اعتراض به شرایط بد اقتصادی نباشد. واکنش دولت‌های اروپایی نیز تنها، اجرای سیاست‌های سختگیرانه اقتصادی و کوبیدن بیشتر بر طبل جنگ با ارسال گسترده تسلیحات به اوکراین بوده است؛ مسئله‌ای که مردم را بیشتر عصبانی کرده است.

در فرانسه و انگلیس گزارش‌ها نشان می‌دهد که معترضان به وضعیت وخیم اقتصادی با قدرت تمام به خیابان‌ها بازگشته‌اند و شاهد آن نیز فلج شدن فرانسه و انگلیس در اعتصاب سراسری دو روز گذشته است.

در فرانسه دولت ماکرون به دنبال تصویب و اجرای طرح‌های ریاضتی به خصوص طرح افزایش سن بازنشستگی از ۶۲ به ۶۴ سال است. مسئله‌ای که میلیون‌ها کارگر و کارمند فرانسوی را به خیابان‌ها کشانده اما ماکرون همچنان اصرار دارد که این طرح را به قانون تبدیل کند.

پس از اعتراض گسترده مردمی ۱۹ ژانویه (۲۹ دی) که اتحادیه‌های کارگری شمار حاضران در آن را بیش از ۲ میلیون نفر ذکر کردند روز سه شنبه نیز سرتاسر فرانسه شاهد خروش میلیونی مردمی علیه طرح بازنشستگی ماکرون بود.

این تظاهرات که برخی آن را «بزرگ‌ترین در چند دهه گذشته فرانسه» می‌نامند دیروز (چهارشنبه) به شکل گسترده در مطبوعات مکتوب فرانسوی بازتاب یافت.

کنفدراسیون عمومی کار (CGT) تعداد شرکت‌کنندگان در این اعتراض را بیش از ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر اعلام کرده است.

این رقم از افزایش معترضان حاضر در اعتراضات خیابانی نسبت به تظاهرات ۱۴ روز قبل از آن (۲۹دی) حکایت دارد.

در پی برگزاری این اعتصابات و تظاهرات، بخش‌های مختلف فرانسه اعم از توزیع برق و سوخت، حمل‌ونقل عمومی و فعالیت مدارس فلج شد.

ویدیوها و تصاویر مختلفی نیز منتشر شده‌اند که نشان می‌دهد مردم خشمگین در شهرهای «نانت» و «رن» با نیروهای امنیتی فرانسه درگیر می‌شوند. نیروهای امنیتی در این دو شهر با شلیک گاز اشک‌آور و خودروهای آب‌پاش به معترضان حمله می‌کنند.

به نوشته روزنامه «دیلی میل»، تظاهرات ابتدا آرام برگزار شد، اما خیلی زود شهرهای مختلف فرانسه دستخوش آشوب، ناآرامی و درگیری‌ معترضان با نیروهای باتوم به دست شد.

در شهر «نانت» معترضان علیه نیروهای پلیس از مواد محترقه استفاده کردند. در چند شهر دیگر نیز چند گروه از معترضان اعلام کردند دست به اجرای تاکتیک‌های «رابین هودی» که دولت آن را غیر مجاز خوانده، زده‌اند.

در شهر «لوئه گارون»، در جنوب غرب فرانسه، اعضای شاخه وابسته به اتحادیه CGT برق چندین دوربین ثبت تخلف سرعت خودروها را قطع کرده و چندین کنتور برق را از کارانداختند.گزارش‌ها حکایت از آن دارد که بیش از ۲۳ نفر در راهپیمایی اصلاحات حقوق بازنشستگی در پاریس بازداشت شده‌اند.

تصاویر منتشر شده از سوی رسانه‌هایی مثل «دیلی میل» نیز از سرکوب بسیار شدید معترضان از سوی پلیس فرانسه حکایت دارد.

پیش به سوی دیکتاتوری...!

شهروندان فرانسوی اقدام ماکرون در افزایش سن بازنشستگی و عدم توجه به اعتراضات کنونی را «دیکتاتوری» نامیده‌اند.

بررسی‌ها همچنین نشان می‌دهد ۷۴ درصد فرانسوی‌ها اقدام ماکرون برای افزایش سن بازنشستگی را بی‌عدالتی و خارج از دموکراسی می‌دانند.

رئیس‌جمهوری فرانسه دوشنبه شب و در آستانه دومین تجمع بزرگ مردمی و اعتصابات سراسری همچنان بر تصمیم خود مبنی بر اجرای طرح بازنشستگی پای فشرده و گفته بود: «اصلاح قانون بازنشستگی در تناسب با سایر کشورهای اروپایی و نیز برای نجات نظام فرانسه اجتناب‌ناپذیر است.»

اما اعتراضات گسترده روز سه شنبه در سراسر فرانسه از بلندی دیواری حکایت دارد که بر سر راه دولت فرانسه برای اصلاح قانون و افزایش سن بازنشستگی قرار گرفته است؛ اعتراضاتی که علاوه‌بر مردم گروه‌ها و چهره‌های سیاسی را نیز همراه کرده و قرار است همچنان ادامه یابد.


اعتراضات گسترده در فرانسه علیه اصلاح سن بازنشستگی

اعتصاب‌ها ادامه می‌یابد

ایرنا در این رابطه به نقل از روزنامه فرانسوی «لو فیگارو»، نوشته هر چند که دولت امانوئل ماکرون سرسختانه به اجرایی شده قانون جدید اصرار دارد، گسترده شدن اعتراضات و افزایش تعداد شرکت‌کنندگان آن نسبت به اعتراضات ۲ هفته پیش نشان می‌دهد که مخالفان قصد کوتاه آمدن ندارند.

بر اساس این گزارش با وجود کاهش تعداد افرادی که در بخش‌های دولتی، حمل ونقل و آموزشی به اعتصاب سراسری پیوستند، شمار معترضان در خیابان‌ها در شهرهای مختلف فرانسه نسبت به اعتراضات ۱۴ روز پیش افزایش داشته و همین امر اتحادیه‌ها را به ادامه مسیر اعتراض مصمم‌تر کرده است.

موفقیت اتحادیه‌ها در بسیج مردم در برابر طرح دولت که از دوشنبه گذشته برای بررسی و رای‌گیری به مجلس ملی رفته است، آنان را بر آن داشته تا تظاهرات و تجمعات دیگری را پیش‌بینی کنند. به این ترتیب، فرانسویان قرار است در روزهای سه‌شنبه۷ فوریه (۱۸ بهمن) و پنجشنبه ۱۱ فوریه (۲۲ بهمن) نیز به خیابان‌ها بیایند.

انگلیس هم فلج شد

چهارشنبه (دیروز) اتحادیه‌های کارگری انگلیس نیز ضربه سنگینی به دولت ضعیف «ریشی سوناک» زدند و یکی از بزرگ‌ترین اعتصاب‌های تاریخ این کشور را بر این دولت تحمیل کردند.

این اعتصاب باعث تعطیلی مدارس، راه آهن و بخش‌های مختلف اقتصاد در انگلیس شده است.

رکود اقتصادی، تورم مهارنشدنی، کمبود انرژی و مشکلات معیشتی همه و همه مردم انگلیس را که از رفاه همیشگی خود محروم کرده به اعتراض واداشته و در نتیجه اهمال‌کاری دولت، بیش از نیم میلیون نفر از مشاغل عمومی دیروز (چهارشنبه) در اقدامی هماهنگ و کم سابقه دست به اعتصاب زدند.

طبق برآوردهای صورت گرفته اعتصاب نیم میلیون نفری مشاغل عمومی در انگلیس ۶۸میلیون پوند به اقتصاد این کشور خسارت زده است. این خسارت علاوه‌بر زیان ناشی از غیبت کارکنانی است که نمی‌توانند دورکاری کار کنند وگرنه این مسئله خودبه تنهایی ۲۶ میلیون پوند دیگر به اقتصاد روباه پیر خسارت زده است.

اعتصاب رانندگان قطارها در انگلیس

از معلم‌ها تا رانندگان قطار در اعتصاب

در حرکت اعتراضی دیروز که یک چالش بزرگ برای دولت محافظه‌کار «ریشی سوناک» به شمار می‌رود، بیش از ۱۲۰ هزار معلم در انگلیس و ولز، کارکنان دانشگاه‌ها، رانندگان قطار، کارمندان دولت و بسیاری دیگر از مشاغل در تداوم اعتراض به افزایش افسارگسیخته هزینه‌های زندگی و مشکلات عمیق مالی دست از کار کشیدند.

آخرین اعتراض تاریخ‌ساز مشاغل عمومی به سال ۲۰۱۱ بر می‌گردد که حدود ۳ میلیون نفر در اعتراض به اصلاحات نظام بازنشستگی کشور دست از کار کشیده بودند. معترضان در این حرکت اعتراضی خواستار بهبود شرایط کاری و افزایش دستمزدهای خود هستند.

معترضان از دولت می‌خواهند که حقوق آنها را بالاتر از نرخ تورم تعیین کند. نرخ تورم در انگلیس طی یک سال و نیم تقریبا ۵ برابر شده است.

سازمان‌های بین‌المللی هم دورنمای تاریکی را نسبت به شاخص‌های اقتصادی انگلیس ترسیم کرده و درباره کوچک‌تر شدن اقتصاد این کشور هشدار داده‌اند.

با اینکه همه کشورهای اروپایی در بحران اقتصادی به سر می‌برند و تورم به شکل افسارگسیخته‌ای افزایش یافته است، اما طبق ارزیابی جدید صندوق بین‌المللی پول که روز سه‌شنبه منتشر شد اقتصاد انگلیس از هر نظر در بدترین وضعیت نسبت به سایر قدرت‌های اقتصادی جهان قرار دارد و در سال جدید میلادی کوچک‌تر خواهد شد.


اعتصاب بزرگ معلمان در لندن

اعتراض مشاغل عمومی در انگلیس اوایل تابستان گذشته با اعتصاب کارکنان شبکه ریلی آغاز شد و به تدریج با پیوستن سایر مشاغل عمومی به یک جنبش مدنی تبدیل شد. اینک ده‌ها اتحادیه و سندیکای معترض به صف معترضان ملحق شده و اعتصاب‌ها به اوج رسیده است.

طبق برآوردهای صورت گرفته تحرکات اعتراضی ماه‌های اخیر بالغ بر ۶ میلیارد پوند به اقتصاد بحران زده انگلیس زیان ‌زده است.

مرکز ملی آمارهای انگلیس هم اعلام کرده که در سال گذشته میلادی بیش از ۱.۶ میلیون روز کاری از دست رفت که این میزان بالاترین رقم سالانه از سال ۱۹۹۰ به‌شمار می‌رود.

رفتاری که «ریشی سوناک» در ماه‌های اخیر نشان داده گونه‌ای از خوش باوری است که اوضاع خودبخود بهبود می‌یابد. او همچنین روی لایحه‌ای که برگزاری اعتصاب‌ها در کشور را محدود می‌کند حساب زیادی باز کرده است.

در لایحه پیشنهادی دولت ریشی سوناک، سطحی حداقلی از خدمات عمومی مشخص شده است که بر اساس آن کارگران و کارکنان در بخش‌های خدمات اضطراری عمومی حق اعتصاب نخواهند داشت.

رکوردزنی بی‌خانمان‌ها در اسکاتلند

از اسکاتلند نیز خبر می‌رسد که بحران اقتصادی موجب افزایش قابل توجه بی‌خانمان‌ها در این کشور شده است.

رسانه‌ها روز سه شنبه از افزایش ۱۱ درصدی میزان بی‌خانمان‌های اسکاتلند در سال ۲۰۲۲ خبر دادند و نوشتند که تعداد بی‌خانمان‌ها در اسکاتلند به بالاترین حد خود رسیده است.

اسکاتلند کمتر از ۵ و نیم میلیون نفر جمعیت دارد. به گزارش خبرگزاری «آناتولی»، اسکاتلند در سپتامبر ۲۰۲۲ (شهریور)رکورد جدیدی را در شمار بی‌خانمان‌های خود تجربه کرد و شمار بی‌خانمان‌های آن حدود ۲۹ هزار نفر اعلام شد که بالاترین رقم از زمان از سال ۲۰۰۲ به این سو است.

بلژیک

در بلژیک نیز هزاران نفر از کارکنان و کارگران بخش‌ مراقبت‌های بهداشتی روز سه شنبه با حضور در خیابان‌های پایتخت و در اعتراض به دولت، شرایط بهتر کاری را خواستار شدند.

به نوشته وبگاه شبکه خبری «تی آرتی» ترکیه بیش از ۱۰ هزار نفر نفر از شاغلان بخش بهداشتی و پزشکی در سراسر «بروکسل» پایتخت بلژیک با برپایی تظاهراتی خواستار شرایط کاری بهتر و دستمزد بیشتر شدند.

اسپانیا

تارنمای دِلوکال اسپانیا، در جریان اعتصابات سراسری در کاتالونیا و دیگر مناطق اسپانیا به دلیل بحران اقتصادی، کارکنان شبکه بهداشت و معلمان و راننده‌های تاکسی خیابان‌ها را به اشغال خود درآورده و راهپیمایی‌های اعتراضی برگزار کردند.

تظاهر کنندگان تابلوهایی با مضمون «نه به خصوصی‌سازی» حمل می‌کردند و خواهان اختصاص منابع بیشتر برای بخش‌های بهداشتی و آموزشی شدند.

عمده اعتراض راننده‌های تاکسی نیز متوجه راه‌اندازی پلتفرم‌های دیجیتالی است که خدمات مشابه ارائه می‌دهند و معتقدند که این پلتفرم‌ها موجب نابودی تاکسی‌رانی خواهد شد.

پرتقال

معلمان کشور «پرتغال» نیز با برپایی تظاهرات به وضعیت اقتصادی اعتراض کردند.

منابع رسانه‌ای از لیسبون پایتخت پرتغال در این باره خبر دادند ده‌ها هزار نفر از معلمان و دیگر اعضای کادر آموزشی در پرتغال روز شنبه (۸ بهمن) با برپایی تظاهرات خواستار افزایش حقوق و دستمزد و بهتر شدن شرایط کاری خودشان شدند.

به گزارش رویترز، تظاهرات معلمان در پایتخت پرتغال فشار مضاعفی روی دولت این کشور قرار داده است چرا که دولت پرتغال در حال دست و پنجه نرم کردن با بحران «هزینه زندگی» در این کشور است.

بنا بر آمار پلیس پرتغال، حدود ۸۰ هزار معترض در تظاهرات روز شنبه در لیسبون پایتخت این کشور شرکت کردند.

معلمان و دیگر کادر آموزشی پرتغال در تظاهرات خود شعارهایی علیه وضعیت موجود اقتصادی در این کشور سر دادند. «برای بانک‌ها میلیون‌ها (دلار) هست، برای ما فقط چند پِنی است»، یکی از این شعارها بوده است. معلمان در پرتغال شکایت دارند که آنها کمترین میزان دستمزد در میان کارمندان دولتی را می‌گیرند که به این معنی است که وضعیت مالی آنها پس از افزایش اخیر تورم به بالاترین میزان خود در ۳۰ سال اخیر بدتر شده است.

آلمان

در آلمان نیز اعتصاب کارکنان اداره پست در اعتراض به دستمزدها روز شنبه (۸ بهمن) مانند هفته های گذشته ادامه داشت و سبب شد تعداد زیادی بسته و نامه به دست گیرندگان نرسد.

به گفته سخنگوی پست، حدود ۱۳۵۰۰ کارگر روز شنبه در این اعتصاب‌ها در مناطق مختلف آلمان شرکت کردند.

در مناقشات بین طرفین، اتحادیه «وردی» خواستار ۱۵ درصد حقوق بیشتر و افزایش کمک هزینه آموزشی برای هر سال آموزش به میزان ۲۰۰ یورو در ماه در یک دوره یکساله است.

با اعتصاب پستچی‌ها و کارکنان اداره پست آلمان، کارکنان فرودگاه دوسلدورف نیز به دلیل بحران اقتصادی و کم بودن دستمزد در حال اعتصابند که به لغو ۱۰۱ پرواز انجامید.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۵
در انتظار بررسی: ۱۸
انتشار یافته: ۱۵
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۸ - ۱۴۰۱/۱۱/۱۳
آزادی یعنی وجود تشکل های صنفی ، اعتصاب و اعتراضات خیابانی، همراه با ده ها خبرنگار که آزادانه اخبار و تصاویرش رو منتشر میکنن و شما با آب و تاب بازنشرش میکنید !
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۳۳ - ۱۴۰۱/۱۱/۱۳
البته کم کتک نخوردن این اعتصاب کننده ها. خصوصا کردها در فرانسه
محمد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۱۱ - ۱۴۰۱/۱۱/۱۳
اما هیچ مامور پلیسی کشته نمیشه. به هیچ مرکز نظامی یا حساس امنیتی حمله نمیشه چون کاملا میفهمن که اینها خط قرمز کشوراند و نیز از طرف هیچ هیچ رسانه یا دولت خارجی دعوت به آشوب و اغتشاش نمیشه
حسینی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۰ - ۱۴۰۱/۱۱/۱۳
آیا کسی هم در انگلیس و فرانسه کشته یا زخمی شده است ؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۵ - ۱۴۰۱/۱۱/۱۳
تورم ۱۰ درصدی جیغشون رو در اورده بیان اینجا ببینن تورم ۵۰ درصدی با ما چه کرده.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۳۳ - ۱۴۰۱/۱۱/۱۳
البته اونجا افزایش حقوق صفر هست
ناشناس
|
Germany
|
۰۹:۲۶ - ۱۴۰۱/۱۱/۱۳
شما که الان آب از دهنتون راه افتاده که آخ جون توو اروپا همه اعتصاب کردن و وضعشون خوب نیست یکم هم از اینا یاد بگیرین همه چی رو سانسور نکنین. مشکل رو درست ببینین تا بتونین حلش کنین. بگیر و ببند و پاک کردن صورت مسئله چیزی رو درست نمیکنه
پاسخ ها
حسین
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۰۹ - ۱۴۰۱/۱۱/۱۳
مسله اینه همین کشور به خاطر اعتراضات همه نوع تحریم رو واسه ایران اعمال کردن الان پلیس خودشون دارن بدتر از ایران اعتراض کننده ها رو اعمال قانون می کنن، تو تصاویر بالا هیچ بانکی یا اتوبوسی اتیش نگرفته
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۵ - ۱۴۰۱/۱۱/۱۳
یه زمانی این دو کشور از چهار گوشه دنیا از آفریقا تا هندوستان در آسیا را می دزدیدند و چپاول می کردند و می آوردند می ریختند در حلقوم سیری ناپذیرشان، اما اکنون آن زمان بگذشت و آن پیمانه ریخت. کاملا طبیعی است این ناداری و کفگیر به ته دیگ خوردنها شان.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۳ - ۱۴۰۱/۱۱/۱۳
اینکه اگر اتفاقی در جای دیگری میافتد پس دلیل این است اگر اینجا هم افتاد درست است از اساس توجیه غلطی است مثل این است یکی را به جرم دزدی بگیرند ببرند دادگاه به قاضی بگوید دزدی کردم چون همه دزدی میکنند شما باید بری زندان تاوان دزدی کردن خودت را بدهی اینکه بقیه دزدی میکنند دلیل بر برایت شما نمیشود. اونجا اگر اشوب است و مردم ناراضی هستند دلیل این نمیشود که پس اشکالی ندارد اینجا هم مردم ناراضی باشند اگر پلیبس امریکا وحشی و درنده است و ادم میکشد مجوز وحشیگری برای پلیس فرانسه المان پرتقال نمیشود اگر کسی را ناقص کند یا کشت باید جواب بدهد. اگر کسی درس نخواند و صفر بگیرد مردود بشود کسی نمیتواند بگوید عیبی ندارد چون کل مدرسه تنبل درسنخوان هستند اشکالی ندارد توهم رد شدی.
as
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۷ - ۱۴۰۱/۱۱/۱۳
چند رئیس جمهور و وزیر و وکیل از اینها حمایت کردن؟؟؟ چند شبکه ماهواره ای پوشش 24 ساعته دادن ؟ هیچی
می بینید معترضان فرانسوی و انگلیسی بسیار مظلوم تر از معترضان ایران هستند
سید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۹ - ۱۴۰۱/۱۱/۱۳
خیلی ناراحت هستن والا من حاضرم برم اونجا براشون رانندگی قطار کنم! اونا بیان اینجا کارمند بشن جای من! اینجا همه چیز هست و داریم! دوشواری نداره که
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۱ - ۱۴۰۱/۱۱/۱۳
شونصد سال هست که تو این کشورها تظاهرات میشه و بعد از مدت کوتاهی هم تموم میشه ، بدون اینکه مشکلی پیش بیاد یا خبری بشه.
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۱ - ۱۴۰۱/۱۱/۱۳
این یعنی آزادی
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟