با سیصد و پنجاهمین روز از حمله روسیه به اوکراین

هشدار شدید روسیه درباره عملیات ویژه آمریکا در اوکراین/تشدید تنش بین مجارستان و اوکراین/ تفلیس: اوکراین به دنبال کشاندن جنگ به گرجستان است

سیصد و پنجاهمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.
کد خبر: ۱۱۶۳۶۰۸
|
۲۲ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۹:۵۶ 11 February 2023
|
94197 بازدید
|
۴

هشدار روسیه درباره عملیات ویژه آمریکا در اوکراین

بین الملل تابناک: سیصد و پنجاهمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.

بیشتر بخوانید

لهستان: ارسال جنگنده به اوکراین تصمیم آسانی نیست
۱۴۰۱/۱۱/۲۲ - ۲۳:۴۸

«آندرزج دودا» رئیس جمهور لهستان روز شنبه تاکید کرد که تصمیم برای ارسال جنگنده اف-16 به اوکراین آسان نیست.

وی در ادامه سخنانش گفت: «ارسال جنگنده‌های اف-16 تصمیمی است که نمی‌تواند به آسانی اتخاذ شود».

رئیس جمهور لهستان اضافه کرد: «اف-16 جنگنده‌ای است که نیازمند تعمیر و نگهداری جدی است و فقط ارسال چند جنگنده به اوکراین کفایت نمی‌کند».

اظهارات ضد و نقیض غربی‌ها درباره ارسال یا عدم ارسال جت‌های جنگنده به اوکراین ادامه دارد و نخست‌وزیر لهستان نیز پیشتر در این باره حرف زده است.

«ماتئوش موراویه‌تسکی» نخست‌وزیر لهستان در مصاحبه با روزنامه ایتالیایی «کوریله دلا سرا» درباره جنگ اوکراین و ضرورت تداوم فشارهای غرب علیه روسیه صحبت کرد.

این مقام ارشد لهستانی اعلام کرد، تصمیم ارسال جت‌های جنگنده به اوکراین توسط ناتو اتخاذ خواهد شد (اما) «در حال حاضر درباره این موضوع توافق وجود ندارد».

روسیه آماده گفت‌وگوی بدون پیش‌شرط با اوکراین است
۱۴۰۱/۱۱/۲۲ - ۲۳:۴۴

سرگئی ورشینین معاون وزیر خارجه روسیه گفت که کشورش آماده است بدون پیش‌شرط و بر اساس واقعیت‌های موجود با اوکراین گفت‌وگو کند.

به گزارش تاس، ورشینین شنبه گفت: هر خصومتی به گفت‌وگو منتهی می‌شود و همانطور که پیشتر هم گفته بودیم، ما آماده چنین گفت‌وگویی هستیم.

وی که با شبکه تلویزیونی زودزدا مصاحبه می‌کرد، افزود: فقط به شرطی که این گفت‌وگوها بدون پیش‌شرط و بر اساس واقعیت‌های موجود باشد.

ورشینین اظهار کرد که این اوکراین نیست که در این باره تصمیم‌گیری می‌کند بلکه واشنگتن و بروکسل درباره گفت‌وگو با مسکو تصمیم می‌گیرند.

وی افزود: پیش از این مذاکراتی وجود داشت؛ یعنی گفت‌وگوها در مینسک و استانبول. حتما به خاطر دارید که این مذاکرات بخاطر اوکراین ناکام ماند. خوب می‌دانید که تصمیم‌ها در کی‌یف اتخاذ نمی‌شود بلکه در پایتخت‌های دیگر خصوصا واشنگتن و بروکسل گرفته می‌شوند.

وی درباره اینکه آیا احتمال دارد که در دوره ریاست جمهوری جو بایدن در آمریکا گفت‌وگویی میان مسکو و کی‌یف انجام شود یا خیر، گفت: این به ما بستگی ندارد و ما موضع خود را به روشنی بیان کرده‌ایم. این مساله به بایدن و اطرافیانش بستگی دارد البته اگر به قدر کافی عاقل و محتاط باشند.

روسیه: خط تلفن نظامی بین مسکو و ناتو همچنان باز است
۱۴۰۱/۱۱/۲۲ - ۲۰:۰۱

الکساندر گروشکو، معاون وزیر خارجه روسیه می‌گوید که کانال‌های ارتباطی بین مسکو و سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) به ویژه خط تلفن بین والری گراسیموف، رئیس ستاد کل ارتش روسیه و فرمانده ارشد ناتو همچنان باز است.

گروشکو گفت: تا بدین لحظه، کانال‌های ارتباطی نظامی با ناتو مخصوصاً خط تلفن بین رئیس ستادکل ارتش روسیه و رئیس کمیته نظامی ناتو در اروپا همچنان در دسترس است. به سفیرمان در بلژیک (الکساندر توکوینین) نیز دستور داده‌ایم تا در صورت نیاز، با مقر فرماندهی ناتو در ارتباط باشد.

وی افزود: درباره ناتو پر واضح است که آنها از حدود سال ۲۰۱۱، به طور ملموس و جدی از اصول مقرر در مستندات بنیادین حاکم بر روابط روسیه و ناتو، فاصله گرفته‌اند.

به گفته گروشکو، چنین رفتاری از سوی ناتو به این واقعیت منجر شد که روسیه اعلام تهدید مستقیم کرد و به همین دلیل دیگر نمی‌توان هیچ صحبتی از تعامل، تماس و گفتمان شخصی و رو در رو به میان آورد.

تفلیس: اوکراین به دنبال کشاندن جنگ به گرجستان است
۱۴۰۱/۱۱/۲۲ - ۲۰:۰۰

«ایراکلی گاریباشویولی» نخست وزیر گرجستان روز جمعه گفت که اوکراینی‌ها هر کاری می‌کنند تا جنگ را به گرجستان نیز بکشانند.

وی در ادامه سخنانش گفت: «دولت ما به دنبال جلوگیری از بروز جنگ بوده (اما) تلاش‌های وجود دارد تا این درگیری را به کشور ما بکشاند و متاسفانه متوقف نمی‌شود».

گاریباشویلی اضافه کرد: «ما به طو مستقیم جملاتی را در این باره از مقامات اوکراینی شنیده‌ایم. هدف آنها این است که جبهه دومی را نیز ایجاد کنند».

نخست وزیر گرجستان گفت: «میخائیل ساکاشویلی (نخست وزیر سابق گرجستان) با همین هدف به گرجستان بازگشته و اقدامات تحریک آمیز زیادی وجود داشته که متاسفانه تا کنون نیز متوقف نشده است».

فنلاند و سوئد تا تابستان عضو ناتو خواهند شد
۱۴۰۱/۱۱/۲۲ - ۱۹:۵۹

رئیس جمهوری فنلاند باور دارد که در نشست آتی ناتو در لیتوانی، فنلاند و سوئد به عنوان دو عضو جدید این اتحاد نظامی حضور خواهند داشت.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، سائولی نینیسته، رئیس‌جمهوری فنلاند گفت که اگر عضویت فنلاند و سوئد در ناتو تا تابستان آینده تحقق نیابد، وضعیت روند پیوستن این دو کشور به این اتحاد، نامشخص‌تر از قبل خواهد شد.

با این حال، به باور نینیسته، در نشست آتی ناتو در ۱۱ و ۱۲ ژوئیه در ویلنیوس (پایتخت لیتوانی) فنلاند و سوئد به عنوان اعضای کامل ناتو حضور خواهند داشت.

او یادآور شد که ناتو به فنلاند و سوئد وعده داده که روند عضویت این دو کشور در این اتحاد تسریع شود، اما به دلیل مخالفت ترکیه، این فرایند به شکلی غیرمنتظره متوقف شده است.

پس از حمله روسیه به اوکراین، هلسینکی و استکهلم خواستار عضویت در ناتو شدند، اما ترکیه مخالفت می‌کند. بر اساس قوانین ناتو، پیوستن دیگر کشورها به این اتحاد ملزم به موافقت تمامی ۳۰ عضو فعلی است. ترکیه که یکی از این اعضاست، فنلاند و سوئد را به حمایت از سازمانهایی متهم کرده که آنکارا آنها را تروریستی می داند، از جمله حزب کارگران کردستان ترکیه (پ‌ک‌ک) و سازمان فتح‌الله گولن.

نینیسته گفت: فکر نمی‌کنم رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه در برابر هیچ یک از فشارهای عمومی کوتاه بیاید، اما اگر در مذاکرات دوجانبه آمریکا و ترکیه گشایشی روی دهد، ممکن است (بر موضع ترکیه نسبت به عضویت فنلاند و سوئد) تاثیری داشته باشد.

این روند در پی اهانت راسموس پالودان، رهبر یک حزب راست افراطی سوئد به قرآن کریم با مشکلات مضاعفی مواجه شده است. پالودان یک نسخه از قرآن کریم را در برابر سفارت ترکیه در استکهلم در حالی آتش زد که از مقامات سوئد مجوز این کار را دریافت کرده بود.

تایمز: سفر زلسنکی به انگلیس پس از هفته‌ها مخفی‌کاری انجام شد
۱۴۰۱/۱۱/۲۲ - ۱۹:۵۹

روزنامه تایمز چاپ لندن روز شنبه در گزارشی از عملیات سری برای سفر هفته پیش ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین به انگلیس خبر داد و نوشت که این سفر پس از هفته‌ها مخفی‌کاری با اسم رمز «بن‌بری» صورت گرفت.

 تایمز نوشت: فقط تعداد کمی از افراد دولت، سرویس های امنیتی و پلیس در جریان این عملیات بود. مخفی کاری به حدی بود که بسیاری از نمایندگان مجلس مجبور شدند برای اینکه عملیات لو نرود، برای سخنرانی رئیس جمهور اوکراین در پارلمان، بایستند.

این نشریه انگلیسی افزود: نزدیکان ریشی سوناک می‌گویند که این سفر به عنوان پاسخی به منتقدان نخست وزیر بود، به ویژه بوریس جانسون که دولت را تحت فشار قرار داده که حمایت نظامی خود را از اوکراین بیشتر کند. یکی از مقامات ارشد دولتی گفت: کمی عجیب است که جانسون اینقدر سر و صدا می‌کند چون زمانی که او فرصت داشت تانک و هواپیما به کی‌یف بفرستد اما این کار را نکرد.

به نوشته تایمز، دیدار با زلنسکی دومین رویداد سری دفتر نخست وزیری در هفته گذشته بود. اولین مورد تصمیم سوناک برای تجزیه وزارت تجارت، انرژی و استراتژی صنعتی و تشکیل چهار وزارت‌خانه بود. طرحی که با اسم رسم ویترسپون مورد بحث قرار گرفته بود.

این نشریه انگلیسی ادامه داد؛ طرح اولیه شامل انتقال مایکل گوو به وزارت علوم بود تا نشان دهد که نخست‌وزیر تا چه اندازه آرزوی خود را برای تبدیل بریتانیا به یک «ابرقدرت علمی» جدی گرفته است. همچنین بحث‌هایی در مورد اینکه آیا ترمیم کابینه باید گسترده‌تر باشد یا خیر مورد بحث قرار گرفت؛ از جمله برکناری دومینیک راب معاون نخست وزیر که به دلیل قلدری در محل کار متهم است. در پایان، سوناک تصمیم گرفت راب را در جای خود نگه دارد و گوو هم اعلام کرد که مایل است در وزارت رفاه بماند.

در ادامه این گزارش می‌خوانیم: جانسون آنچه را که دفتر نخست وزیری به‌عنوان مداخلات عمومی غیرمفید می‌داند افزایش داده و ناامیدی خود را از احتیاط سوناک در مورد تجهیز اوکراین به هواپیماهای جنگنده اعلام کرده است. در روز سفر زلنسکی به بریتانیا، جانسون بیانیه‌ای منتشر و در آن پیشنهاد کرد که نخست‌وزیر باید تمام ۱۰۰ فروند جت تایفون بریتانیا را به همراه تعداد مشابهی تانک چلنجر ۲ به اوکراین بفرستد.

این درحالیست که اوکراین از کشورهای متحد غربی خود خواسته است تا برای تقویت ناوگان هوایی این کشور ائتلاف جت‌های جنگی ایجاد کنند. ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور این کشور روز چهارشنبه با ایراد سخنانی احساسی در پارلمان انگلیس درخواست ارسال جنگنده به جبهه کی‌یف را تکرار کرد و گفت که کشورش برای رسیدن به آزادی به بال نیاز دارد. او در همین پیوند کلاه یکی از خلبانان اوکراینی را نشان داد که روی آن نوشته بود: ما آزادی داریم، برای محافظت از ما، به ما بال بدهید. زلنسکی همچنین در نشست خبری مشترک با نخست وزیر انگلیس مطالبه کشورش را تکرار کرد و گفت اوکراین به "تجهیزات مختلف زیادی نیاز دارد".

این درحالیست که انگلیس ارسال هواپیماهای جنگنده به اوکراین را عملی نمی‌داند و معتقد است که آموزش استفاده از آن ماه‌ها زمان می‌برد. البته سخنگوی نخست وزیر انگلیس اعلام کرد که این کشور به طور فعالانه در حال "تحقیق" برای ارسال جت‌های جنگی به اوکراین و سرگرم "مذاکره با شرکای خود" در این رابطه است.

مکس بلین در این باره گفت که دولت در حال بررسی موضوع ارسال هواپیماهای جنگنده در سال‌های آینده است اما تصمیمی در مورد ارسال F-۳۵ یا تایفون های خود نگرفته است. وی گفت: از نظر ما باید تجهیزات کوتاه‌مدتی را فراهم کنیم که می‌تواند به پیروزی اوکراین در جنگ کمک کند، اما همچنین باید نگاهی میان‌مدت و بلندمدت داشته باشیم تا مطمئن شویم که اوکراین تمام ظرفیت‌های ممکن را دارد.»

گاردین: تایفون نیازهای اوکراین را برآورده نمی‌کند
۱۴۰۱/۱۱/۲۲ - ۱۹:۵۸

روزنامه انگلیسی گاردین در مطلبی درباره درخواست «ولودیمیر زلنسکی»، رئیس دولت اوکراین برای دستیابی این کشور به جنگنده‌های انگلیسی تایفون جهت استفاده علیه ارتش روسیه، نوشت: کارشناسان می‌گویند که تایفون نیازهای عملیاتی اوکراین را تامین نمی‌کند.

به نوشته این روزنامه انگلیسی، هزینه هر جنگنده تایفون ۷۵ میلیون پوند است و نیروی هوایی ارتش سلطنتی بریتانیا خود بر روی کاغذ تنها ۱۳۷ فروند از این نوع جنگنده را در اختیار دارد. همچنین ۳۰ فروند نوع قدیمی‌تر این جنگنده با نام «ترنچ ۱» در اختیار ارتش بریتانیاست که قرار است در سال ۲۰۲۵ بازنشسته شوند. از ۳۰ فروند مزبور نیز تنها ۲۰ فروند عملیاتی هستند.

بر اساس گزارش مزبور، زلنسکی خواستار ۲۰۰ فروند جنگنده تایفون است تا بتواند آسمان کشورش را تحت کنترل خود درآورد.

به نوشته گاردین، «ریشی سوناک»، نخست‌وزیر بریتانیا به «بن والاس»، وزیر دفاع این کشور ماموریت داده است تا ببیند چه می‌شود کرد؟!

زلنسکی در حالی خواستار دست‌یابی به جنگنده‌های تایفون است که برخی کارشناسان نظامی بعید می‌دانند این جنگنده‌ها بتوانند در برابر پدافند هوایی و توان جنگنده‌های شکاری ارتش روسیه تغییر چندانی ایجاد کنند.

از سوی دیگر، آموزش خلبانان برای استفاده از تایفون در حدود سه سال زمان می‌برد که با توجه به شرایط جنگ اوکراین مشخص نیست تا سه سال آینده چه اتفاقی در جبهه شرق اروپا رخ داده باشد.

هشدار روسیه درباره عملیات ویژه آمریکا در اوکراین

سفیر روسیه در آمریکا گفت: ازسرگیری عملیات‌ نظامی ویژه آمریکا در اوکراین، به معنای مشارکت آشکار نیروهای مسلح آمریکا در این مناقشه است.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، آناتولی آنتونوف، سفیر روسیه در آمریکا گفت: اگر کاخ سفید تصمیم بگیرد که فعالیت‌های نیروهای عملیات ویژه را در خاک اوکراین ادامه دهد، به معنای مشارکت آشکار در این مناقشه است.

روز جمعه واشنگتن پست گزارش داد، وزارت دفاع آمریکا در تدارک ارائه طرحی به کنگره برای ازسرگیری تامین بودجه برنامه‌هایی است که به نیروهای عملیات ویژه آمریکا اجازه می‌دهد از عوامل اطلاعاتی اوکراین برای تحت نظر داشتن تحرکات ارتش روسیه و مقابله با تحریف اطلاعاتی استفاده کنند.

آنتونوف بیان کرد که واشنگتن همچنان بر جنایاتی که توسط اوکراین انجام شده چشم‌پوشی می‌کند.

او گفت: آمریکا یک دور دیگر از اعدام اسرای روسیه به دست اوکراینی‌ها را نادیده می‌گیرد. واشنگتن همچنین چشمانش را بر بمباران شهرهای آرام مناطق دونباس، زاپوریژیا و خرسون نیز می‌بندد. آمریکا بر اعمال افراطی‌های اوکراین سرپوش می‌گذارد و عملاً به همدستی در این جرایم فاجعه بار تبدیل شده است.

به گفته واشنگتن‌پست، برنامه عملیات‌های ویژه آمریکا در اوکراین پیش از آغاز حمله روسیه به این کشور به حالت تعلیق درآمده بود. اگر طرح وزارت دفاع تصویب شود، این برنامه ممکن است سال آینده دوباره از سر گرفته شود؛ اما هنوز مشخص نیست،سربازان آمریکایی در خاک اوکراین بر این عملیات‌ها نظارت خواهند داشت و یا از کشوری ثالث؟!

تشدید تنش بین مجارستان و اوکراین

پیتر سیارتو وزیر امور خارجه مجارستان پس از تیره شدن روابط بوداپست و کی‌یف، با انتشار ویدئوی سخنرانی خود در توئیتر، اعلام کرد: مقامات اوکراین قدم به قدم حقوق مجارستانی‌ها در اوکراین را کاهش داده‌ و این کار همچنان ادامه دارد.

به گزارش رسانه‌های مجارستانی، سیارتو گفت: پس از سال ۲۰۱۵، اوکراینی‌ها گام به گام و قانون به قانون به حقوق جامعه مجارستانی‌های اوکراین صدمه زدند و آن حقوق را کاهش داده و حق تحصیل و آموزش به زبان مادری را از آنها گرفته اند.

وی تاکید کرد: این موضوع نه تنها توافقات دوجانبه در چنین سطحی از جمله قوانین اتحادیه اروپا را نقض می‌کند بلکه بسیاری از نیات اعلام شده اوکراین را نیز زیر سوال می‌برد.

سیارتو گفت: وقتی جنگ شروع شد، ما کل این سوال را در یک پرانتز قرار دادیم و از مطرح کردن آن خودداری کردیم زیرا فکر می‌کردیم درست نیست که در طول جنگ این سوال را پیش بکشیم.

وی افزود: اما به تازگی اوکراین قانون دیگری در ارتباط با اقلیت‌های قومی تصویب کرد که اوضاع را برای اقلیت‌های قومی این کشور بدتر کرد و حقوق بیشتری از این اقلیت‌ها گرفته شد.

وزیر امور خارجه مجارستان تصریح کرد: اکنون می‌پرسم چه ضرورتی ایجاب کرد که اوکراینی‌ها در جریان یک جنگ، وقتی از نظر تئوری روی کمک همسایگان خود حساب می‌کنند، چنین قانونی وضع کنند که بیشتر به حقوق اقلیت‌های قومی از جمله مجارها آسیب می‌زند و آن را کاهش می‌دهد؛ چه نیازی به این کار بود؟

به گزارش ایرنا، «گِرگِی گویاش» رئیس دفتر نخست‌وزیر مجارستان، روز پنجشنبه به خبرنگاران گفت: دولت مجارستان از خواسته اوکراین برای پیوستن به ناتو حمایت نمی‌کند و ورود بالقوه کی‌یف به اتحادیه اروپا را منوط به حمایت از حقوق اقلیت‌های اوکراین می‌داند.

این مقام مجارستانی در پاسخ به پرسشی در مورد درخواست اوکراین برای پیوستن به ناتو، اشاره کرد که هر کشوری می‌تواند درخواست عضویت ارسال کند؛ اما در حال حاضر عضویت سریع اوکراین در ناتو به معنی جنگ جهانی است.

گویاش همچنین درباره چشم انداز عضویت کی‌یف در اتحادیه اروپا نیز تاکید کرد که این کشور اگر می‌خواهد بوداپست درخواست عضویتش را تایید کند، باید تضمین دهد، حفاظت از حقوق اقلیت‌های ملی به ویژه مجارهای اوکراین در استان زاکارپاتیا پیشرفت می‌کند.

به گفته وی، تاکنون قانون آموزش و زبان ملی در اوکراین مطابق با هنجارهای اروپا نیست، بنابراین پیشرفت باید در این زمینه‌ها صورت گیرد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۰۶
انتشار یافته: ۴
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۰۲ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۲
۱ سال شد بابا بیشتر آبروریزی نکن برگرد تو کاخت پادشاه پوتین. دویست هزار کشته و ۱ تی بدهی کافی نیست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۴۴ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۲
روسیه باید به سلطه دلار و سیستم سویفت پایان دهد اتحادیه مستقل تشکیل دهد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۴۷ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۲
جنگ اوکراین جنگ برای گسترش قلمرو آمریکا است.
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۴۸ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۲
کاملا مشخصه اوکراین کم آورده و میخواد با وارد کردن همسایگانش به جنگ برای خودش فرصت بخرد و البته این ها همه دستور آمریکایی هاست که تخم فتنه هستند.
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟