به گزارش «تابناک» به نقل از مهر، کلانشهر اصفهان از ابتدای سال زراعی (مهرماه) تا ۲۶ بهمن ماه، ۱۳۲ میلیمتر بارش داشته که ۱۰ میلیمتر بیشتر از میانگین یک سال کامل زراعی این شهر است.
میانگین بارشی یک سال زراعی کامل شهر اصفهان ۱۲۰ میلیمتر بوده که این خطه در سال زراعی کنونی (مهر ۱۴۰۱- شهریور ۱۴۰۲) بارشهای یکساله خود را در مدت پنج ماه تا بهمن دریافت کرده است.
این در حالی است که میانگین بارشهای شهر اصفهان در مدت مشابه سال گذشته ۳۴ میلیمتر و در بلندمدت ۶۳ میلیمتر بوده است.
بر پایه آمار اداره کل هواشناسی استان، میانگین بارشی شهر اصفهان در سال زراعی کنونی نسبت به سال زراعی گذشته (۱۴۰۰- ۱۴۰۱) ۲۸۳ درصد و نسبت به بلندمدت (۶۳ ساله) ۱۰۹ درصد افزایش یافته است.
بارشهای استان اصفهان ۳۸ درصد افزایش یافت
همچنین میانگین بارندگی استان اصفهان از ابتدای سال زراعی تا ۲۶ بهمن به ۱۵۰ میلیمتر رسیده است در حالی که بارشهای دریافتی استان در مدت مشابه سال قبل ۹۲ میلیمتر و در بلندمدت ۱۰۹ میلیمتر بود.
میانگین بارشهای استان اصفهان در سال زراعی کنونی در مقایسه با سال قبل ۶۲ درصد و نسبت به بلندمدت ۳۸ درصد افزایش نشان میدهد.
سمیرم بهعنوان پربارش شهرستان استان اصفهان از ابتدای سال زراعی (مهرماه) تا ۲۶ بهمن ماه ۴۹۵ میلیمتر بارندگی داشته در حالی که در مدت مشابه سال قبل میانگین بارشهای این شهرستان به ۲۷۴ میلیمتر و در بلندمدت ۳۱۱ میلیمتر میرسید.
میانگین بارشی یک سال زراعی کامل شهرستان سمیرم ۴۷۵ میلیمتر است که بارش ۹۰ میلیمتری بازه ۲۵ تا ۲۶ بهمن تا ۲۰ میلیمتر میانگین بارشی این شهرستان را نسبت به یک زراعی کامل افزایش داد.
آمارها نشان میدهد بارشهای امسال شهرستان سمیرم نسبت به سال زراعی قبل ۸۰ درصد و در مقایسه با بلند مدت ۵۹ درصد افزایش یافته است.
همچنین میانگین بارشی شهرستان شهرضا از ابتدای سال زراعی تا ۲۶ بهمن به ۱۶۰ میلیمتر رسیده در حالی که مدت مشابه سال گذشته بارشهای این شهرستان ۶۹ میلیمتر و در بلندمدت ۸۲ میلیمتر بود.
میانگین یک سال زراعی کامل شهرستان شهرضا ۱۳۹ میلیمتر است و این شهرستان نیز در مدت پنج ماه سال زراعی ۱۴۰۱- ۱۴۰۲، حدود ۲۰ میلیمتر بیشتر از میانگین یک سال زراعی خود را دریافت کرده است. بارشهای امسال شهرستان شهرضا نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۳۲ درصد و نسبت به بلندمدت ۹۶ درصد افزایش نشان میدهد.
میانگین بارندگی شهرستان فریدونشهر از ابتدای سال زراعی تا ۲۶ بهمن ۳۴۵ میلیمتر بوده در حالی که بارشهای این خطه در مدت مشابه سال گذشته ۲۴۰ میلیمتر و در بلند مدت ۳۱۰ میلیمتر بود.
میانگین بارشی یک سال زراعی کامل فریدونشهر ۵۴۰ میلیمتر است و بارشهای امسال این شهرستان در مقایسه با سال زراعی گذشته ۴۳ درصد و نسبت به بلندمدت ۱۱ درصد افزایش نشان میدهد.
همچنین میانگین بارشی شهرستان چادگان در سال زراعی کنونی تا ۲۶ بهمن به ۲۴۱ میلیمتر رسیده در حالی که در مدت مشابه سال قبل ۱۵۱ میلیمتر و در بلندمدت ۱۷۰ میلیمتر بود.
میانگین بارشی یک سال زراعی کامل این شهرستان ۲۸۸ میلیمتر است و میانگین بارندگی چادگان در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵۹ درصد و در مقایسه با بلندمدت ۴۱ درصد افزایش یافته است.
مورچه خورت کمبارش ترین نقطه استان اصفهان
بررسی آمارهای بارشی استان حاکی از شرایط مطلوب بارشی در شهرستانهای جنوبی، غربی و مرکزی اصفهان در سال زراعی کنونی است اما همچنان شهرستانهای نطنز، کاشان و نائین با کمبود بارندگی رو به رو هستند و در شهرستانهای کویری چون خور و بیابانک، ورزنه و اردستان تا ۲۶ بهمن امسال بارشهای مناسبی دریافت کردند.
میانگین بارشی شهرستان خور و بیابانک از ابتدای سال زراعی تاکنون ۳۹ میلیمتر بوده در حالی که مدت مشابه سال گذشته ۹ میلیمتر و در بلند مدت ۳۴ میلیمتر بود. میانگین بارشی یک سال زراعی کامل این شهرستان ۷۵ میلیمتر است و میانگین بارشهای امسال خورو بیابانک نسبت به سال قبل ۳۴۶ درصد و در مقایسه با بلند مدت ۱۵ درصد افزایش یافته است.
همچنین میانگین بارشی شهرستان ورزنه در سال زراعی کنونی به ۶۰ میلیمتر رسیده در حالی که مدت مشابه سال قبل ۳۱ میلیمتر و در بلندمدت ۴۰ میلیمتر بوده است. میانگین بارشی یک سال زراعی کامل این شهرستان ۸۱ میلیمتر است و بارشهای تاکنون ورزنه نسبت به سال گذشته ۸۹ درصد و در مقایسه با بلند مدت ۴۵ درصد افزایش یافته است.
اما شهرستان مورچهخورت کم بارشترین شهرستان استان در سال زراعی کنونی است که میانگین بارشهای دریافتی آن تاکنون به ۳۷ میلیمتر رسیده در حالی که مدت مشابه سال قبل میانگین بارشی این شهرستان ۳۱ میلیمتر و در بلند مدت ۶۱ میلیمتر بود. میانگین بارشی یک سال زراعی کامل مورچهخورت ۱۱۸ میلیمتر است که بارشهای تاکنون این شهرستان نسبت به سال قبل ۱۹ درصد افزایش و در مقایسه با بلند مدت ۳۹ درصد کاهش نشان میدهد.