با سیصد و شصت و پنجمین روز از حمله روسیه به اوکراین

سه سلاحی که تعیین کننده جنگ اوکراین بوده اند / فهرست جدید کمک‌های نظامی درخواستی اوکراین از آمریکا / اوکراین: احتمال آشتی با روسیه در ۱۰۰ سال آینده وجود ندارد

سیصد و شصت و پنجمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.
کد خبر: ۱۱۶۵۶۴۵
|
۰۷ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۸:۳۰ 26 February 2023
|
16133 بازدید
|

سه سلاحی که تعیین کننده جنگ اوکراین بوده اند

بین الملل تابناک: سیصد و شصت و پنجمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.

واکنش سفیر روسیه در چین درباره ارسال تانک‌های آلمانی به اوکراین
۱۴۰۱/۱۲/۰۷ - ۲۳:۴۲

ایگور مورگولف در گفت‌وگو با پایگاه اینترنتی گلوبال تایمز چین اظهار داشت: در صورتی که تسلیحات آنها از جمله تانک‌هایی که ناتو و واشنگتن در اختیار اوکراین قرار می‌دهند، برای اشغال سرزمین قانونی روسیه استفاده شود، یا آنها از پرتابه‌های زرهی با هسته اورانیوم استفاده کنند، روسیه اقدامات تلافی جویانه شدیدی انجام می‌دهد که عواقبی جدی در پی خواهد داشت.

رهبران آلمان و آمریکا به طور جداگانه اعلام کرده‌اند که تانک‌های ام-یک آبرامز و لئوپارد۲ را به اوکراین ارسال خواهند کرد. با این حال کی‌یف همزمان خواستار دریافت جت‌های جنگنده است. بعد از اینکه آمریکا و آلمان اعلام کردند که این تانک‌ها را به اوکراین ارسال خواهند کرد، کی‌یف این موضوع را «گامی مهم به سمت پیروزی» توصیف کرد.

مورگولف تصمیم آمریکا، آلمان و دیگر کشورهای عضو ناتو برای ارسال تسلیحات بیشتر به اوکراین را عامل تشدید تنش‌ها دانست و افزود: این موضوع سندی محکم است که نشان از دخالت مستقیم کشورهای غربی در این درگیری دارد.

این دیپلمات روسی اظهار داشت: تامین تانک برای اوکراین نشان می‌دهد که واشنگتن «خط پایانی» ندارد. در صورتی که واشنگتن و کشورهای عضو ناتو تسلیحات از جمله تانک را برای حمله به عمق خاک کشور ما در اختیار اوکراین قرار دهند و این کشور از آنها برای تصرف سرزمین قانونی ما استفاده کند، ما ناچار به انجام اقدامات تلافی‌جویانه خواهیم بود.

سفیر روسیه در پکن تاکید کرد: تانک‌های لئوپارد۲ مجهز به گلوله‌های زرهی با زیرکالیبر با هسته اورانیومی هستند که پیشتر از آنها در یوگوسلاوی و عراق استفاده شده بود و منطقه را آلوده کرده بودند. اگر این تانک‌ها در اختیار اوکراین قرار بگیرد، ما آن را یک «بمب کثیف» علیه روسیه در نظر می‌گیریم که عواقبی جدی در پی خواهد داشت.

گلوبال تایمز نوشت: تحلیلگران بر این باور هستند که در اولین سالگرد بحران اوکراین، حمله بهاری جدیدی از سوی روسیه علیه اوکراین آغاز شده است. برخی از تحلیلگران نیز بر این باور هستند که آمادگی روسیه برای یک حمله گسترده ممکن است حتی از سطح حملات ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ فراتر رود. همزمان اوکراین نیز در حال آماده‌سازی خود و در انتظار رسیدن تانک‌ها و تسلیحات وعده داده شده از سوی کشورهای غربی برای انجام ضد حملات است. وضعیت در میدان نبرد روسیه و اوکراین در حال تشدید است و چشم‌انداز حل این بحران از طریق مذاکرات سیاسی بین دو طرف تیره و تار به نظر می‌رسد.

مورگولف اظهار داشت: آتش بس و پایان درگیری موضوعی است که ما همواره خواستار آن بوده‌ایم اما این موضوع تنها در صورتی به سرانجام می‌رسد که به تمامیت ارضی فدراسیون روسیه و منافع امنیتی مشروع آن احترام گذاشته شود.

وی تصریح کرد: در بهار ۲۰۲۲، ما تقریباً بر سر شرایط اولیه آتش بس به توافق رسیدیم. اما غرب تمایلی به پایان دادن به درگیری‌ها نداشت.

سفیر روسیه در پکن گفت: ما هرگز از مذاکره با کی‌یف خودداری نکرده‌ایم و آماده گفت‌وگو با حامیان غربی آن هستیم. اما این موضوع تنها زمانی رخ خواهد داد که آنها امکان تغییر نگرش خود را داشته و از موضع احترام متقابل و درک واقعیت‌های فعلی و در نظر گرفتن نگرانی‌های اساسی ما وارد مذاکره شوند.

کاخ سفید: کمک نظامی چین به روسیه هزینه سنگینی برای پکن دارد
۱۴۰۱/۱۲/۰۷ - ۲۲:۴۱

جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید روز یکشنبه گفت که کشور چین هنوز هیچ اقدامی برای تامین سلاح‌های مرگبار برای روسیه نکرده است و آمریکا در گفتگوهایی محرمانه با این کشور به صراحت اعلام کرده که چنین اقدامی عواقب جدی خواهد داشت.

سالیوان در گفتگو با رسانه‌ها گفت: پکن باید تصمیمات خود را در ادامه کار در مورد کمک نظامی به روسیه بگیرد و در صورت اقدام به چنین کاری هزینه‌های سنگینی برای این کشور خواهد داشت.

سالیوان در گفتگویی با شبکه ای‌بی‌سی نیز گفت که تاکنون چین کمک نظامی به روسیه نکرده ولی این کشور هنوز گزینه کمک نظامی را از برنامه اش پاک نکرده است.

سالیوان گفت که مقامات آمریکایی پشت درهای بسته به همتایان چینی خود در مورد اینکه این هزینه‌ها ممکن است چه باشد هشدار داده‌اند، ولی توضیح بیشتری درباره محتوای گفتگوهای دوطرف ارائه نکرد.

آمریکا و متحدانش در ناتو در روزهای اخیر به طور ضمنی خطاب به دولت چین برای کمک نظامی به روسیه هشدار داده‌اند.

مایکل مک کال رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان کنگره آمریکا در مصاحبه‌ای گفته بود که اطلاعات کشورش نشان می‌دهد چین در نظر دارد پهپادهای جنگی در اختیار روسیه قرار دهد.

اوکراین: احتمال آشتی با روسیه در 100 سال آینده وجود ندارد
۱۴۰۱/۱۲/۰۷ - ۲۰:۳۷

«دنیس اشمیهال» نخست وزیر اوکراین روز یکشنبه گفت که به نظر نمی‌رسد احتمال آشتی با روسیه در 100 سال آینده وجود داشته باشد.

وی که این سخنان را در مصاحبه‌ای مطرح می‌کرد، گفت: «آشتی، همکاری، نه، نه در صد سال آینده. روسیه نخست باید تغییر کند، دموکراسی در آنجا حکم فرما شود، غیر مسلح شود و غیر هسته‌ای شود». 

اشمیهال اضافه کرد: «توقف درگیری در اوکراین نمی‌تواند به عنوان گزینه‌ای برای جلوگیری از کشته شدن مردم در نظر گرفته شود».

به دنبال آغاز درگیری روسیه با اوکراین در فوریه گذشته، کشورهای غربی ضمن محکوم کردن مسکو و تشدید فشارهای اقتصادی، حمایت‌های همه جانبه سیاسی، مالی، تسلیحاتی از کی‌یف را در دستور کار قرار داده‌اند.

به رغم حمایت‌های غربی‌ها، در صحنه میدانی روسیه توانسته دست‌کم ۲۰ درصد از خاک اوکراین را به تصاحب خود درآورد.

روسیه پیش از این بارها تأکید کرده که کشورهای غربی با تأمین تسلیحات برای اوکراین به صورت غیررسمی خودشان را وارد جنگ کرده‌اند. دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین هفته پیش گفت: «مرز میان دخالت مستقیم و غیرمستقیم به تدریج در حال از بین رفتن است.»

پیشتر نیز وزیر دفاع اسپانیا اعلام کرده بود که کشورش در  همراهی با کمک‌های تسلیحاتی متحدان غربی، شش دستگاه تانک «لئوپارد-2» به اوکراین منتقل خواهد کرد و آماده است تا در صورت لزوم تعداد آنها را افزایش دهد. به گفته وی،‌ هم اکنون این تانکها در دست تعمیرات هستند.

طبق گزارش‌ها، اسپانیا  ۲۴ دستگاه نفر‌بر زرهی ام۱۱۳ هم به اوکراین می‌دهد.

زلنسکی؛ به کریمه بازخواهیم گشت
۱۴۰۱/۱۲/۰۷ - ۱۸:۳۷

رئیس جمهور اوکراین روز یکشنبه مدعی شد که ارتش این کشور شبه جزیره «کریمه» را از نیروهای روس بازپس خواهد گرفت.

 وبگاه «یوکرینزکا پراودا» نوشت که «ولادیمیر زلنسکی» اطمینان دارد که پس از بازگشت کریمه به اوکراین، صلح برقرار خواهد شد.

زلنسکی امروز در کانال تلگرامی خود نوشت: «نه سال پیش، تجاوز روسیه به کریمه آغاز شد. با بازگرداندن کریمه، ما صلح را برقرار خواهیم کرد. این سرزمین ماست. مردم ما، تاریخ ما. پرچم اوکراین را به گوشه و کنار اوکراین برمی‌گردانیم.»

ولودیمیر زلنسکی همچنین فرمان روز مقاومت برابر اشغال کریمه و شهر سواستوپل را امضا کرد.

«وادیم اسکیبیتسکی» معاون رئیس اطلاعات نظامی اوکراین نیز روز یکشنبه اعلام کرد که ارتش این کشور درصدد انجام ضد حملات در فصل بهار با هدف جدا کردن شبه جزیره کریمه از خاک روسیه است.

فهرست جدید کمک های نظامی درخواستی اوکراین از آمریکا
۱۴۰۱/۱۲/۰۷ - ۱۸:۳۵

در حالی که برخی از قانون‌گذاران جمهوری‌خواه آمریکا تهدید می‌کنند کمک‌های آتی به اوکراین را مسدود خواهند کرد، منابع آگاه به شبکه سی‌ان‌ان گفتند گروه کوچکی از اعضای جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان آمریکا که هفته پیش به اوکراین سفر کردند، در دیدار با ولودیمیر زلنسکی رئیس‌جمهور این کشور قول دادند فهرستی از تسلیحات کلیدی و دیگر نیازهای حیاتی کی‌یف را در نظر بگیرند. 

به گزارش اسپوتنیک به نقل از رسانه‌های آمریکایی، زلنسکی اوایل این هفته با مایکل مک‌کال رئیس کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا در کی‌یف دیدار کرد و گفت که فهرست «سلاح‌هایی که اوکراین برای پیروزی نیاز دارد که شامل جنگنده‌های اف-۱۶ برای سرعت دادن به پایان درگیری می‌شود را در اختیار هیأت آمریکایی قرار خواهد داد».

طبق این گزارش، «در همین حال، یکی از فرماندهان ارشد ارتش آمریکا خطاب به گروهی از قانون‌گذاران جمهوری‌خواه که بر سر موضوع ارسال تسلیحات برای کی‌یف اختلاف نظر دارند، تکرار کرد که ارسال جنگنده‌های اف-۱۶ و موشک‌های دوربرد برای ارتش اوکراین تا چه حد ضروری است». 

کی‌یف مدت‌هاست از آمریکا و متحدان آن در ناتو خواسته برای مقابله با روسیه جنگنده اف-۱۶ در اختیارش قرار دهند. در ماه ژانویه یک رسانه آمریکایی گزارش داد که گروهی از مقامات ارتش این کشور مخفیانه در حال لابی کردن برای ارائه اف-۱۶ به کی‌یف هستند و این موضوع در پنتاگون در بحبوحه آماده شدن اوکراین برای حمله ادعایی برنامه‌ریزی شده روسیه در بهار شتاب بیشتری می‌گیرد. 

درخواست دوباره رئیس‌جمهور اوکراین برای جنگنده اف-۱۶ در حالی است که جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا به تازگی بار دیگر تاکید کرد که واشنگتن قصد ندارد این درخواست کی‌یف را اجابت کند. 

جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا جمعه (۲۴ فوریه) در مصاحبه‌ با شبکه ای‌بی‌سی نیوز، موضع واشنگتن مبنی بر این که جنگنده اف-۱۶ را در حال حاضر برای اوکراین ارسال نمی‌کند، تکرار کرد و افزود ولودیمیر زلنسکی رئیس‌جمهور اوکراین فعلاً به آن نیاز ندارد. وی گفت: او الان به اف-۱۶ نیاز ندارد، فعلاً آن را رد می‌کنم. 

پیش از او، جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید هم در مصاحبه با شبکه سی‌ان‌ان با رد ارائه جنگنده به اوکراین، گفت: ایالات متحده معتقد است که اوکراین اکنون به جنگنده اف-۱۶ نیازی ندارد. آن‌ها (اوکراینی‌ها) در حال آماده شدن برای یک ضد حمله هستند. امکان تامین جنگنده‌ها در کوتاه‌مدت نیست، بلکه زمان زیادی می‌برد ولی تماس‌ها در این زمینه ادامه دارد.

اوکراین: خواهان بازپسگیری همه اراضی اشغالی شامل کریمه هستیم
۱۴۰۱/۱۲/۰۷ - ۱۸:۳۳

یک مقام ارشد اطلاعات نظامی اوکراین در مصاحبه با یک رسانه آلمانی از برنامه کی‌یف برای انجام ضد حملات در فصل بهار علیه مواضع روسیه خبر داد.

وبگاه «کی‌یف ایندپندنت» از مصاحبه «وادیم اسکیبیتسکی» معاون رئیس اطلاعات نظامی اوکراین با شبکه «دویچه وله» آلمان خبر داد؛ مصاحبه‌ای که این مقام ارشد کی‌یف اعلام کرد ارتش اوکراین درصدد تلاش برای بازپسگیری شبه جزیره کریمه است.  

به گفته او، هدف ضدحملات بهاره اوکراین، «ایجاد فاصله در جبهه جنوبی روسیه بین کریمه و خاک اصلی روسیه» است.

اسکیبیتسکی اعلام کرد، اوکراین برای ضدحملات متقابل خود در بهار آماده خواهد شد اما زمان دقیق شروع آن به عوامل متعددی از جمله تامین تسلیحات غربی بستگی دارد.

به گفته معاون رئیس اطلاعات نظامی اوکراین، هدف نهایی از صد حملات «آزادسازی تمام سرزمین‌های اشغالی اوکراین از جمله کریمه» است و «ما تنها زمانی متوقف خواهیم شد که کشور را به مرزهای سال ۱۹۹۱ برگردانیم».

تاکید این مقام ارشد اوکراین بر بازپس گرفتن شبه جزیره کریمه و دیگر «مناطق اشغال شده» در شرایطی انجام شده که مسکو پس از همه پرسی سال ۲۰۱۴ در شبه جزیره کریمه درباره الحاق آن به روسیه،  کریمه را بخشی از خاک خود می‌داند و بارها به کی‌یف و متحدان غربی آن درباره هر گونه حمله به کریمه هشدار داده است.

روسیه همچنین استقلال «دونتسک»، «لوهانسک»، «زاپوریژیا» و «خرسون» از اوکراین را به رسمیت شناخته است.

سه سلاحی که تعیین کننده جنگ اوکراین بوده اند

شبکه خبری سی‌ان‌ان در گزارشی، با اشاره به تسلیح اوکراین با مهمات پیشرفته آمریکایی و اروپایی، سه سلاح کلیدی را از جمله عوامل تاثیرگذار در تغییر روند جنگ معرفی و این تغییر را به نفع کی‌یف ارزیابی کرد.
 
به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از شبکه خبری «سی‌ان‌ان»، زمانی که یک سال پیش، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه دستور حمله به اوکراین را صادر کرد، بسیاری از ناظران پیش بینی می‌کردند که کرملین به سرعت به آنچه مدنظرش است، خواهد رسید؛ اما آن پیش بینی ها محقق نشد و دلیل این امر به گفته کارشناسان، عوامل مختلفی از جمله روحیه بالا و تاکتیک‌های نظامی برتر طرف اوکراینی و مهمتر از همه تسلیحات غربی بود که روند جنگ را تغییر داد.
 
به نوشته سی‌ان‌ان، از میان تسلیحات ارسالی غربی به اوکراین، سه سلاح کلیدی ساخت آمریکا نقش پررنگی در میدان نبرد میان مسکو و کی‌یف ایفا کرد که نخستین آنها موشک ضدتانک جاولین است؛ جاولین نوعی موشک هدایت شونده ضدتانک و ضد نفربر قابل حمل و شلیک ساخت ایالات متحده آمریکاست.
 
براساس گزارش این شبکه خبری آمریکایی، در همان روزهای آغازین جنگ، هر دو طرف تصورشان بر این بود که ستون‌های زرهی روسیه ظرف چند روز به سمت کی‌یف پایتخت اوکراین حرکت خواهند کرد؛ بنابراین، اوکراینی‌ها به چیزی نیاز داشتند که بتواند این حمله را خنثی کند و اینجا بود که جاولین به کمک کی‌یف آمد.
 
به گفته کارشناسان، بخشی از کارآیی این موشک های ضدتانک آمریکایی ساخت شرکت لاکیهد مارتین، سهولت استفاده از آن است. برتری دیگر جاولین این است که به محض شلیک، اپراتور می تواند در حالی که موشک راه خود را به سمت هدف پیدا می کند، برای پوشش فرار کند؛ مثلا یک اپراتور جاولین می تواند از ساختمان یا پشت یک درخت شلیک کند و قبل از اینکه روس ها بتوانند پاسخ دهند، ناپدید شود.
 
هیمارس سلاح دیگر ساخت شرکت لاکهید مارتین است که به زعم کارشناسان با قدرت ویرانگرش تاکنون در عقب راندن روسیه نقش مهمی ایفا کرده است.
 
سامانه موشک توپخانه آمریکایی هیمارس که به گفته ارتش ایالات متحده یک سامانه تسلیحات ضربتی دقیق مناسب تمامی شرایط آب و هوایی است.
 
به بیان ساده تر، هیمارس یک کامیون پنج تنی است که می تواند شش موشک را همزمان پرتاب کند، کلاهک های انفجاری خود را به فراتر از خطوط مقدم میدان نبرد بفرستد و سپس به سرعت تغییر موقعیت دهد تا مانع حمله متقابل شود.
 
به گفته مارک کانسیان از اعضای ارشد مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی، «اگر جاولین به عنوان سلاح نمادین مراحل اولیه جنگ اوکراین شناخته می شد، هیمارس نماد مراحل بعدی است.»
 
نحوه عملکرد هیمارس این گونه است که مهمات سامانه موشک پرتاب چندگانه هدایت شده (GMLRS) با بردی بین ۷۰ تا ۸۰ کیلومتر شلیک می شوند.
 
به گفته ناظران، هیمارس دو اثر کلیدی مهم در جنگ با اوکراین داشت؛ نخست اینکه روس ها را وادار کرد تا انبارهای مهمات خود را عقب تر ببرند و همین امر قدرت آتش توپخانه روسیه را در نزدیکی خطوط مقدم کاهش داد. نقش کلیدی دیگر آن در استفاده از راکت های دوربرد برای اصابت به اهدافی مانند پل هاست که همین امر توانسته تلاش های تدارکاتی روسیه را با اختلال بسیاری مواجه کند.
 
سلاح آخر مرگبار کلیدی پهپاد بیرقدار تی بی۲ است؛ این پهپاد طراحی ترکیه به دلیل استفاده از آن در جنگ اوکراین، در حال حاضر یکی از شناخته شده ترین هواپیماهای بدون سرنشین جهان است که از ویژگی های آن می توان به ارزان و ویرانگر بودن و در عین حال توانایی ضبط عملیات تخریب اشاره کرد.
 
هرچند آرون اشتاین از اعضای ارشد شورای آتلانتیک، سرعت کم و آسیب پذیری در برابر پدافند هوایی را از ضعف های این پهپاد برشمرده است، در عین حال ارزان بودن آن را مزیتی می داند که تعداد تلفات آن را در میدان نبرد پوشش می دهد.
 
براساس آخرین گزارش ها، آمریکا تاکنون ۵۰ میلیارد دلار کمک نظامی به اوکراین ارائه کرده که این میزان بدون احتساب کمک های اروپایی به کی‌یف است. ضمن آنکه واشنگتن به تعدادی از اعضای سازمان پیمان آتلانتیک (ناتو) مجوز داده تا تسلیحات ساخت آمریکا را به ارزش بیش از ۱۳ میلیارد دلار به اوکراین ارسال کنند.
 
اروپا هجده فرد و نهاد وابسته به گروه واگنر روسیه را تحریم کرد

 «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز شنبه خبر داد که این اتحادیه  یازده فرد و هفت نهاد مرتبط با گروه نظامی واگنر روسیه را به لیست تحریم‌های خود اضافه کرده است.

این تحریم‌ها در حالی اعلام می‌شود که گروه واگنر روسیه اعلام کرد که نیروهای این گروه، کنترل شهر یاهیدنه در شمال باخموت را در دست گرفته‌اند و حلقه محاصره شهر راهبردی باخموت را تنگ‌تر کرده‌اند.

آمریکا ماه گذشته گروه واگنر را در فهرست «گروه‌های جنایتکار» طبقه بندی کرده است. «جان کربی» هماهنگ کننده امور راهبردی در شورای امنیت کاخ سفید گفته بود، «معرفی گروه واگنر به عنوان سازمان جنایتکار بین‌المللی به ما این امکان را می‌دهد تا این گروه و کسانی که با آن همکاری می‌کنند، مجازات کنیم.»

«ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین در اظهاراتی جدید گفته حاضر نیست به هر قیمتی از «باخموت» دفاع کند.

زلنسکی گفته است که شهر «باخموت» به اندازه‌ای بزرگ‌ نیست که تا آخرین سرباز از آن دفاع کرد و این‌که کی‌یف حاضر نیست به هر قیمتی از آن دفاع کند.

وی تصریح کرد: «این یک شهر بسیار بزرگ نیست. در حقیقت همچون بسیاری از شهرهای دیگر در دونباس دفاع از آن برای ما مهم است؛ اما نه به هر هزینه‌‌ای و نه به قیمت مرگ همه؛ بنابراین، تا زمانی‌که عقلانی باشد و منطق اجازه دهد، برای آن نبرد خواهیم کرد.»

رئیس‌جمهور اوکراین در خصوص پیشروی‌های روسیه گفت: «اگر روسیه بتواند به سراغ کراماتورسک و اسلاویانسک برود، سپس می‌خواهد به مرزهای دونباس و دنیپر برود. ما مقاومت می‌کنیم و به علاوه آماده ضدحملات بعدی هستیم.»

پیش از این نیز، مقام‌های آمریکایی تلاش کردند که پیشروی نیروهای روسیه در باخموت را کم‌اهمیت جلوه دهند.

در همین راستا، «جان کربی» سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید نیز این اواخر در یک کنفرانس خبری در این خصوص گفت: «ارتش روسیه در روزهای اخیر دستاوردهایی در باخموت و اطراف آن داشته‌‌اند که این پیشرفت‌ها برای آن‌ها ارزش راهبردی واقعی ندارد.»

در ماه های گذشته، ارتش روسیه حملات در شرق باخموت را تشدید کرده و ارتش اوکراین توان مقابله با نیروهای روسیه را ندارند و تلفات زیادی در این منطقه از سوی نیروهای اوکراینی بر جای مانه است.

اواسط بهمن ماه، شبکه خبری فرانس ۲۴ در گزارشی با اشاره به درگیری‌های شدید میان نظامیان اوکراینی و ارتش روسیه، گزارش داد که شهر باخموت به چرخ گوشت نیروهای اوکراینی تبدیل شده است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۶
در انتظار بررسی: ۴
انتشار یافته: ۲۴
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۵۰ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۷
خبرهای فالس نیوز در مورد بایراکتار و باید ببینید اخر همه خبرهاش یه سابقه احمقانه می ذاره که ادعا می کنه بایراکتار خیلی بی ارزشه و دیگه ازش استفاده نمی شه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۰۶ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۷
عجب ترکیه پهباد بده خوبه تروریست داعشی اعزام کنه خوبه ولی اگر مثلا ما پهپاد بدیم اخ و پیفه
پاسخ ها
ناشناس
| Canada |
۲۱:۰۵ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۷
ترکیه به کشوری که مورد تجاوز قرار گرفته کمک می کنه... بهپادهای ایرانی توسط ارتش متجاوز روسیه استفاده میشه !!!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۲۳ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۷
دقت کن روسیه حمله کرده نه اکراین، و ترکیه به اوکراین پهباد داده نه روسیه!
تلویزیون ایران هم زیاد نکن، مخت را با وایتکس می شوره نمیتونی دیگه دقت کنی!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۳۹ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۷
روسیه اشغالگر بود
رضا
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۲۵ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۷
این را مودبانه بهش میگن سیاست... و سیاست علمی است که وینیستون چرچیل نخست وزیر انگلیس در زمان جنگ جهانی دوم می گفت من چیزی از سیاست نمی دانم!!!!!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۳۱ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۸
مسئله کمک به طالم یا مظلومه
محمود‌
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۴۰ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۸
تو خوراک و پوشاک و مسکن ملت خودتو تامین بکنی کفایت میکنه‌ لازم نی مهاباد تولید بکنی همین پراید و یکم امنیتش بکن‌ !
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۴۲ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۸
دلیلش این است که روسیه به اکراین حمله کرده است .
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۴۶ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۸
روسیه تجاوز کرده درکش سخت نیست
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۳۵ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۸
نفهم جان کمک کردن به طرفی که از خودش دفاع میکنه درسته نه کسی که متجاوز و اشغالگره ‌. دادن تجهیزات و سلاح به طرف متحاوز ، نه افتخاره نه وجهه خوبی داره. از اون مخت یکم کار بکش
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۴۳ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۸
تركيه به منافع ملى كشورش فكر ميكنه و اين عالى است اونا هم با آمريكا و هم با روسيه و هم با اسرائيل و هم با عربستان هم با امارات و هم با قطر و هم با ايران و هم با چين و هم با ژاپن و هم با اوكراين و خلاصه به خاطر منافع شان با همه كار ميكنن، منافع اونا دائمى و دشمنى شون موقعى است و اين يعنى بازيگر سياسي خوب اونا
ناشناس
|
United States of America
|
۲۰:۴۴ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۷
تركيه كمك به كشور متجاوز نكرده كه كمك به دفاع اكراين كرده است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۰۶ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۷
پوتین متجاوز است وباید ساقط شود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۲۱ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۷
دو سال بعد هیمارس را از نزدیک خواهیم دید. این سلاح دقیق ترین سیستم موشکی جهان هست.
محمد فقیه نوری
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۳۷ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۷
اون نظر غرب درباره پیروزی زود هنگام روسیه سیاه بازی برای حمله روسیه بود تا براش دام پهن کنند که پوتین احمق انجام داد بزودی روسیه شکست میخورد و متاسفانه برای ایران بد است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۵۸ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۷
وقتی سی ان ان یه گزارشی رو منتشر میکنه و اسم و مشصات نویسنده و مصاحبه شونده رو نمیده یعنی داره بازی رسانه ای انجام میده
خیلی قابل اعتنا نیست
به رسانه های الترناتیو مثل انتی وار و پولیتیکو مراجعه کنید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۴۶ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۸
روسیه 250 ها اوکراینی ناز ی کشت
ناشناس
|
Denmark
|
۰۲:۱۲ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۸
عجیبه تعدادی از البانی هر نظری که بنفع ایران باشد ندید منفی میدند
ناشناس
|
Finland
|
۰۶:۱۹ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۸
روسیه تو این جنگ متجاوزه همون طور که صدام تو جنگ ایران متجاوز بود نباید ازش دفاع کرد و توجیهش کرد
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟