به گزارش بورس تابناک،خانم رباب وفایی گفت: طبق مصوبه مجلس مقرر شد در سال آینده مالیات بر درآمد آن بخش از سود تقسیم نشده شرکتهای بازار سرمایه که به حساب سرمایه انتقال مییابد (افزایش سرمایه از سود انباشته)، (موضوع ماده (۱۰۵) قانون مالیاتهای مستقیم مصوب ۳/ ۱۲/ ۱۳۶۶) مشمول مالیات با نرخ صفر شود.
او در ادامه افزود: درک و فهم عوامل مؤثر بر سیاست تقسیم سـود عـلاوه بـر حفظ منافع سرمایه گذاران، باعث رشد و شکوفایی شرکت و نهایتاً افزایش امکان سـودآوری و جلـب رضایت سهامداران از سیاستهای شرکت میشود.
وفایی گفت: تقسیم سود از دو جنبه مهم قابل بحث است. از یک سو میتوان آن را به عنـوان یـک عامـل اثرگذار بر سرمایه گذاریهای پیش روی شرکت دانست، چرا که تقسیم سود موجب کاهش منابع داخلی و افزایش نیاز به منابع خارجی میشود. از سوی دیگر بسیاری از سهامداران شرکت خواهان تقسیم سود نقدی هستند. از این رو مدیران با هدف حداکثر کردن ثروت همواره باید بـین علایـق مختلـف آنـان و فرصتهای سودآور سرمایه گذاری تعادل برقرار کنند.
او در ادامه افزود: این مصوبه میتواند تشویق سرمایه گذاری در شرکتهای پذیرفته شده در بورس و فرابورس و ترغیب آنها به عدم تقسیم بخش بیشتری از سود اکتسابی و استفاده از منابع حاصل برای افزایش سرمایه و در نتیجه توسعه بخشهای تولیدی و ایجاد فرصتهای جدید شغلی را به همراه داشته باشد همچنین به نگه داشتن سرمایه در شرکتها و کمک به تامین سرمایه در گردش شرکتها کمک شایانی خواهد کرد.
به گفته وفایی، نتیجهبخشی طرحهای توسعهای شرکتها میتواند آثار مثبت زیادی برای اقتصاد کشور داشته باشد. از جمله این آثار مثبت میتوان به تشکیل سرمایه، ایجاد اشتغال و رشد سرمایهگذاری در اقتصاد کشور اشاره کرد. شرکتهای معدنی و فولادی، پتروشیمی و... معمولا طرحهای توسعهای خوبی دارند که با این معافیت مالیاتی توجیح و بازگشت سرمایه بهتری خواهند داشت و میتواند منجر به ایجاد نقدینگی جدید و افزایش سودآوری شرکت شود.
او گفت: هر چند به خاطر علاقهی سهامدار به دریافت سود نقدی، از جذابیتهای سرمایه گذاری کوتاه مدت کم میکند و شاید در کوتاه مدت سهامدار از تقسیم سود منتفع نشود، اما در روند بلندمدت افراد میتوانند سود مضاعفی ببرند، زیرا رشد عایدات منجر به افزایش قیمت سهام هم میشود./باشگاه خبرنگاران جوان
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.