با سیصد و هفتاد و هفتمین روز از حمله روسیه به اوکراین

پیش بینی مهم رئیس سازمان سیا از ماه های پیش روی جنگ اوکراین/روسیه تا چه زمانی می تواند در اوکراین بجنگد؟

سیصد و هفتاد و هفتمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.
کد خبر: ۱۱۶۷۲۶۷
|
۱۹ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۹:۰۹ 10 March 2023
|
47363 بازدید
|

پیش بینی مهم رئیس سازمان سیا از ماه های پیش روی جنگ اوکراین

بین الملل تابناک: سیصد و هفتاد و هفتمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.

پاپ فرانسیس: روسیه تنها کشوری نیست که به آتش جنگ دامن می‌زند
۱۴۰۱/۱۲/۱۹ - ۱۹:۱۸

 پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک‌های جهان در واکنش به جنگ جاری بین مسکو و کی‌یف تاکید کرد که این درگیری به «جنگی جهانی بدل شده که در آن همه ابرقدرت‌ها دخیل هستند.»

فرانسیس که با یک شبکه سوئیسی صحبت می‌کرد، گفت: اوکراین میدان نبرد است اما همه در آنجا می‌جنگند. این جنگ صنایع اسلحه‌سازی را به فکر ساختن سلاح بیشتر انداخته است.

وی یادآور شد که در دومین روز پس از آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین، او به سفارت روسیه رفته و پیشنهاد داده تا با سفر به مسکو، شخصاً با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور مذاکره کند اما سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه به او گفته که «حالا وقتش» نیست.

پاپ فرانسیس با اشاره به اینکه پوتین می‌داند گزینه مذاکرات صلح همیشه روی میز است، خاطرنشان کرد که در جنگ اوکراین پای «منافع امپریالی» در میان است و این صرفاً درباره امپراتوری روسیه صدق نکرده بلکه سایر امپراتوری‌ها نیز در آن دخیل هستند. پاپ فرانسیس به دفعات خواستار پایان صلح‌آمیز درگیری‌ها در اوکراین شده است.

پاپ فرانسیس پیش‌تر گفته بود: جنگ زمانی در می‌‎گیرد که یک امپراتوری تصعیف می‌شود و وقتی پای استفاده، آزمایش و فروش اسلحه درمیان باشد، مخاطرات و ریسک بالایی وجود دارد.

روسیه تا چه زمانی می تواند در اوکراین بجنگد؟
۱۴۰۱/۱۲/۱۹ - ۱۹:۱۵

مقام اطلاعات نظامی ارشد لیتوانی ارزیابی کرد، روسیه از منابع کافی برای ادامه جنگ در اوکراین با شدت فعلی برخوردار است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، الگیوس پاولاویسیوس، رئیس سازمان اطلاعات نظامی لیتوانی در گفتگو با خبرنگاران گفت: "هم اکنون روسیه از منابع کافی برای آنکه جنگ با اوکراین را با شدت فعلی برای مدت دو سال ادامه دهد برخوردار است."

وی همچنین در ادامه اظهاراتش ادعا کرد: "این که روسیه چقدر بتواند جنگ را ادامه دهد همچنین وابسته به حمایت کشورهایی مثل ایران و کره شمالی از ارتش روسیه خواهد بود."

پاولاویسیوس این ادعاهایش را در جریان ارزیابی سازمانهای اطلاعاتی لیتوانی درباره تهدید ملی مطرح ساخت. او همچنین ادعا کرد، هکرهایی وابسته به دولتهای چین و روسیه بر اساس گزارشها در سال 2022 تلاش کرده‌اند به رایانه‌های دولت لیتوانی نفوذ کنند.

این سازمان‌های لیتوانی اظهار داشتند: "اولویت آنها جمع‌آوری بلندمدت مداوم اطلاعات درباره امور خارجی و داخلی لیتوانی است."

او اشاره‌ای به اینکه آیا تلاشهای ادعایی برای رایانه‌های دولت لیتوانی موفق بوده‌اند یا خیر نکرد.

لیتوانی که از منتقدان شدید روسیه در اتحادیه اروپا است، بعد از اجازه دادن به تاسیس یک سفارت غیر رسمی تایوان در خاک خود در سال 2021 عصبانیت چین را نیز برانگیخت.

طبق ارزیابی سازمانهای اطلاعاتی لیتوانی، تحریم‌ها علیه روسیه نتوانسته به توانایی این کشور برای تامین مالی ارتشش لطمه بزند.

این سازمانهای لیتوانی اعلام کردند، روسیه از "یک زنجیره طولانی واسطه‌ها" برای تامین فناوری‌های غربی تحریم شده استفاده می‌کند و ارتش روسیه برای یک تقابل بلندمدت با غرب تطبیق پیدا کرده و برای تلاش جهت بازسازی حضور نظامی خود در منطقه دریای سیاه اولویت قائل شده و در آنجا "یک تهدید و منشأ بی ثباتی" است.

در این گزارش نوشته شد: "این تلاشهای روسیه وابستگی زیادی به مدت و نتیجه جنگ در اوکراین دارد- هر چه این جنگ طولانی تر و پر هزینه تر شود، این تلاشهای روسیه نیز زمان بیشتری خواهند برد."

کرملین: رابطه داشتن با اوکراین اجتناب‌ناپذیر است
۱۴۰۱/۱۲/۱۹ - ۱۹:۱۳

 «دیمیتری پسکوف» سخنگوی ریاست جمهوری روسیه امروز (جمعه) روابط بین مسکو با کی‌یف را به‌دلیل همسایگی دو کشور، اجتناب‌ناپذیر توصیف کرد.

پسکوف طی نشست خبری در کرملین گفت: «روابط روسیه و اوکراین در آینده اجتناب‌ناپذیر است زیرا ما همسایه هستیم. علی‌رغم افزایش تعداد درخواست‌ها در کی‌یف برای مذاکره با روسیه، هنوز خیلی زود است که درباره امکان حل‌وفصل مسالمت‌آمیز درگیری صحبت کنیم».

به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک»، وی درباره درخواست‌ها در کی‌یف برای گفت‌وگو با روسیه توضیح داد: «با اینکه نفرت‌پراکنی هم افزایش یافته اما هنوز جریان‌هایی وجود دارند که روش‌های هوشیارانه در روابط آینده داشته باشند».

سخنگوی کرملین با تاکید بر اینکه روسیه هیچ ارتباطی با ناآرامی‌های گرجستان ندارد، اظهار داشت: «مطمئناً خطرات تحریک‌آمیز احتمالی علیه آبخازیا و اوستیای جنوبی در پس‌زمینه وضعیت گرجستان وجود دارد».

پیش بینی مهم رئیس سازمان سیا از ماه های پیش روی جنگ اوکراین

 «ویلیام برنز»، رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) ارزیابی کرد، چهار تا شش ماه آینده برای وضعیت میدان نبرد در اوکراین «حیاتی» است.

به نوشته پایگاه شبکه «سی.ان.بی.سی»، این مقام اطلاعاتی ارشد آمریکا در سخنرانی در کمیته اطلاعاتی منتخب دائمی مجلس نمایندگان آمریکا اظهار کرد: «من در چارچوب یک ارزیابی اطلاعاتی می‌گویم که چند ماه آتی و بازه چهار تا پنج یا شش ماه آینده برای وضعیت میدان نبرد در اوکراین حیاتی خواهد بود.»

در حالی که آمریکا از زمان آغاز حمله روسیه به اوکراین علاوه بر ارائه کمک‌های نظامی و اطلاعاتی گسترده به کی‌یف در روند تلاش‌ها برای صلح کارشکنی کرده مدیر سیا مدعی شد «ولادیمیر پوتین»، رئیس جمهور روسیه در حال حاضر آماده مذاکرات صلح نیست.

او همچنین چشم‌انداز یک مذاکرات جدی بین روسیه و اوکراین را وابسته به پیشرفت در میدان جنگ دانست.

مدیر سیا در ادامه سخنرانی به گروه قانونگذاران آمریکایی گفت، «شی جینپینگ»، رئیس جمهور چین هنوز تصمیم به ارسال تسلیحات مرگبار به روسیه برای کمک به ارتش این کشور در اوکراین نگرفته است.

برنز به این کمیته اظهار داشت: «ما اسناد و مدارک واضحی را دیده‌ایم مبنی بر اینکه رهبران چین این کار را در نظر دارند نه این که تصمیمی برای اجرای آن گرفته باشند.»

مدیر سیا در ادامه صحبتش گفت: «من قطعا فکر می‌کنم هیچ کس به اندازه شی جینپینگ در رصد تجربه ولادیمیر پوتین در اوکراین جدی نبوده است.»

به ادعای رئیس سیا، رهبران چین در سطح چشمگیری به سنجش فاکتورهای اقتصادی ارسال تسلیحات برای روسیه و هر گونه اقدام تلافی‌جویانه مالی بالقوه متحدان غربی اوکراین می‌پردازند.

برنز گفت:‌ «شی جینپینگ در ضمن فاصله گرفتن کشورش از سیاست کووید-19 صفر، تلاش برای بازیابی رشد اقتصادی چین و تعامل با دیگر بخشهای اقتصاد جهان به سنجیدن تصمیم درباره ارسال کردن یا نکردن تجهیزات مرگبار به روسیه می‌پردازد.»

چین چندی پیش موضع خود در قبال بحران اوکراین را در قالب یک طرح 12 بندی برای پایان دادن به این بحران منتشر کرد و در آن خواستار ازسرگیری مذاکرات صلح اوکراین شد و بر مخالفت خود با استفاده از تسلیحات اتمی تاکید کرد. 

اما این طرح مورد استقبال طرف‌های غربی حامی کی‌یف در جنگ قرار نگرفت و جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا در مصاحبه‌ با شبکه ای‌بی‌سی نیوز ادعا کرد این ایده که چین درباره نتیجه جنگ مذاکره خواهد کرد، منطقی نیست. 

بر اساس گزارش روز پنجشنبه یک روزنامه ژاپنی با استناد به منابع آگاه، طرح صلح پکن برای جنگ اوکراین بر اساس این پیش‌بینی کارشناسان نظامی چینی تدوین شده که خصومت‌ها در اوکراین تابستان ۲۰۲۳ پایان می‌یابد. 

دور تازه ی تکاپوی اسلواکی و لهستان برای ارسال جنگنده به اوکراین

یاروسلاو ناد وزیر دفاع اسلواکی پنجشنبه در پیامی فیسبوکی گفت: به نظر من، زمان تصمیم‌گیری فرا رسیده است. مردم اوکراین در حال مرگ هستند. ما می‌توانیم به آنها کمک کنیم.

او ادامه داد: (کمک نکردن) یک اقدام غیرمسئولانه و غیرانسانی است.

اسلواکی و لهستان هر دو عضو ناتو هستند که پیشتر نیز خواستار ارسال جنگنده به اوکراین شده بودند و در روزهای اخیر بار دیگر بر این خواسته تاکید کرده‌اند.

آندری دودا رئیس جمهوری لهستان پنجشنبه در مصاحبه با سی.ان.ان اظهار کرد که ورشو آماده است تا در چارچوب ائتلافی با سایر کشورها جنگنده‌های میگ-۲۹ خود را به اوکراین ارسال کند.

وزارت دفاع لهستان نیز در پاسخ به آسوشیتدپرس تایید کرد: ورشو آماده است جنگنده‌های میگ-۲۹ را به اوکراین بدهد.

نگرانی کی‌یف از افزایش حامیان مذاکره در اوکراین

دبیر شورای دفاع و امنیت ملی اوکراین گفت که افزایش تعداد اوکراینی‌هایی که حامی گفت‌وگوی صلح با روسیه هستند، خطرناک است.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، اولکسی دانیلوف، دبیر شورای امنیت ملی اوکراین گفت: به یاد داشته باشید که تعداد حامیان گفتگو با روسیه در حال افزایش است. این جریان خطرناکی است که مردم غرب اوکراین درباره چنین چیزهایی صحبت می‌کنند. 

پیشتر مقامی ناشناس در منطقه لویو در بیانیه‌ای خواستار نشستن بر سر میز مذاکره با روسیه شده بود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۲۰
انتشار یافته: ۳۴
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۰۱ - ۱۴۰۱/۱۲/۱۹
پکن راهبردی ترین شریک مسکو است، پس چرا سلاح به روسیه نمی دهد دلیل بر دور اندیشی شی جینپینگ دارد، پکن امروز مشاهده می کند که جنگ مسکو با کی یف به جنگ روسیه با اتحادیه اروپا تبدیل شده و اگر سلاح به روسیه بدهد کل کشورهای اروپایی را به خشم می آورد و این ممکن است بعدا اثر سوء بر روابط تجاری اش با اروپا بگذارد پس از ارسال سلاح خودداری می کند و از سوی دیگر برای این که روابط راهبردی اش با مسکو را حفظ کند به محکومیت روسیه در تجاوز نظامی به اوکراین، رای ممتنع می دهد و در نهایت برای مورد تحسین قرار گرفتن از جانب هر دو طرف (مسکو و اتحادیه اروپا) و حتی سایر کشورهای بی طرف ، پیشنهاد طرح صلح می دهد و این طور ساده با سیاست، تدبیر و درایت کل کشورهای دنیا را راضی نگاه می دارد تا فردا بهتر از امروز روابط تجاری اش را با دنیا وسعت بخشد و با این کار ثروت هنگفتی را نصیب کشورش می کند و مردم کشورش هم چون اکثریت در رفاه نسبی قرار می گیرند، آنها هم راضی خواهند بود.
پاسخ ها
محمد فقیه نوری
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۳ - ۱۴۰۱/۱۲/۲۰
چین کمونیست است و در ضمن هفتاد درصد مردم چین حتی از ایران هم فقیر تر هستند
محمد فقیه نوری
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۰۴ - ۱۴۰۱/۱۲/۱۹
دو احتمال یا در روسیه انقلاب میشه یا در اوکراین
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۱۲:۰۰ - ۱۴۰۱/۱۲/۲۰
زلنسکی به دست مردم اکراین کشته میشه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۱۷ - ۱۴۰۱/۱۲/۱۹
ژاپن باید دوباره یک گوشمالی خوبی به چین بده
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۱۲:۰۰ - ۱۴۰۱/۱۲/۲۰
ژاپن با بدهی دو برابر تولید ناخالص داخلی؟
احمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۱۸ - ۱۴۰۱/۱۲/۱۹
غرب‌باید‌تمام‌شهرهای‌روسیه‌را‌بمباران‌اتمی‌کرده‌کل‌ان‌نژاد‌پلید‌را‌نابود‌وجهان‌را‌از‌وجود
متجاوزان‌روس‌راحت‌کند
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۱۲:۰۰ - ۱۴۰۱/۱۲/۲۰
ببند بابا
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۲۷ - ۱۴۰۱/۱۲/۱۹
آمریکا واسه حفظ شکوه و یکه تازیش در جهان میجنگه و روسیه برای بازگرداندن شکوه گذشتش میجنگه این وسط سر کشورهایی مثل ایران همیشه بی کلاه میمونه و سود و نفعش برای یه عده خاصه، دنیا دائم در حال تغییره ولی هر بار که تغییر کرده فقط بدتر از قبل شده
پاسخ ها
محمد فقیه نوری
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۳ - ۱۴۰۱/۱۲/۲۰
موافقم
مسلم پور
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۳۲ - ۱۴۰۱/۱۲/۱۹
درود بر غرب
مرگ بر شرق
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۱۲:۰۱ - ۱۴۰۱/۱۲/۲۰
به خودتم فحش میدی؟ خدا به همه مریضای روانی شفا عطا کند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۰۲ - ۱۴۰۱/۱۲/۱۹
سران اسلواکی و لهستان می خواهند به اوکراین کمک کنند ؟ یعنی مستقیم و علناً وارد جنگ شوند ؟ در این صورت ناتو مکلف به حمایت از لهستان است ؟ هر چه هست ، در پس این نظرات ، میل به تداوم و گسترش جنگ در اروپا نهفته است ؛ سیاستی انگلوآمریکن ؛ تکرار جنگ بزرگ قرن بیستم . تاریخ تکرار می شود اما این بار کمدی نیست هر چند دلقک ها روی صحنه اند .
محمود‌
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۰۹ - ۱۴۰۱/۱۲/۱۹
روسها در دوره حاکمیت‌ کمونیستها‌ که همین ولادیمیر‌ اوسکول‌ افسر اطلاعاتیش‌ بود‌ منطقه را مورد تاخت و تاز قرار داد‌ به افغانستان حمله کرد و اشغال نمود‌ و در مقابلش گاوهایی افراطی مثل طالبان‌ حاصل شدند‌ که مردم مظلوم افغانستان‌ را بیچاره و از زندگی محروم‌ کرده‌ اند‌ ، و الان هم همون‌ افسر‌ خودشیفته و مغرور‌ و کله شق‌ شده همه کاره‌ ی‌ روسها و با تجاوز‌ به اکراین‌ مشکلات‌ فراوانی‌ برای منطقه ایجاد کرده‌ ....
لذا‌ تجاوز‌ گری‌ در ذات این روسهاست‌
اما توده ایها‌ و پوتین‌ فیلها‌ بهتره‌ بدونند‌ که تجاوزگری‌ غرب‌ و یا امریکا‌ بهیچ وجه‌ تجاوزات‌ دیگران‌ توجیه‌ نمیکنه‌
و اینکه‌ روسها‌ سالها مردم ایران را خصوصا در دوره‌ قاجاریه‌ رنج داده اند‌ و بخشهای‌ از‌ خاک‌ ایران‌ را اشغال کرده اند‌ و ....
پاسخ ها
محمد فقیه نوری
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۴ - ۱۴۰۱/۱۲/۲۰
موافقم ولی طالبان توسط پاکستان ایجاد شد نه روسیه
ناشناس
| Germany |
۱۴:۴۸ - ۱۴۰۱/۱۲/۲۰
و داعش تو امریکا و القاعده توسط عربستان
اسماعیل ازایران
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۲۴ - ۱۴۰۱/۱۲/۱۹
مزاکره با روس تروریست کاردستی نیست مرگ برروسیه
محمد فقیه نوری
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۲۷ - ۱۴۰۱/۱۲/۱۹
شش ماه دیگر جنگ تمام است
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟