بین الملل تابناک: سیصد و نود و هشتمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور میگذرد؛ تهاجمی که رویدادهای بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.
خبرگزاری رویترز گزارش داد که آمریکا بسته جدید کمک نظامی به اوکراین را به ارزش حدود ۲.۶ میلیارد دلار در سوم آوریل (۱۴ فروردین) اعلام خواهد کرد.
رویترز به نقل از منابع آگاه گزارش داد که بسته نظامی جدید آمریکا به اوکراین شامل رادارهای نظارت هوایی، موشک های ضد تانک و کامیون های حامل سوخت خواهد بود.
براساس این گزارش، این بسته نظامی همچنین شامل شش نوع مهمات از جمله مهمات تانک خواهد بود و انتظار می رود در تعطیلات آخر هفته نهایی شود.
رویترز در گزارش خود همچنین نوشت انتظار میرود مهمات هوایی دقیق، تجهیزات پلسازی، وسایل نقلیه بازیابی، و گلولههای اضافی برای پدافند هوایی NASAMS نیز در لیست تجهیزات تعهد شده به کی یف به عنوان بخشی از بسته قرار گیرند.
یک مشاور امانوئل مکرون با اشاره به اهداف سفر آتی رئیس جمهوری فرانسه به پکن گفت که فقط چین توان تاثیرگذاری فوری بر مناقشه اوکراین را دارد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، این مشاور مکرون که خواست نامش فاش نشود، جمعه گفت که مکرون هفته آینده در سفر به پکن درباره تبعات فاجعهبار حمایت نظامی آن کشور از جنگ روسیه در اوکراین، به شی جین پینگ رئیس جمهوری چین هشدار میدهد.
وی اظهار کرد: اگر چین این تصمیم فاجعهبار را اتخاذ کند، تاثیر راهبردی بزرگی بر این مناقشه خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه فرانسه خواهان «یک مسیر میانمدت برای پایان مناقشه» اوکراین است، افزود: ما خواهان جلوگیری از وقوع وضعیت وخیمتر هستیم و به همین دلیل به تعامل با آنها (چینیها) نیاز داریم.
این مشاور مکرون تاکید کرد: چین تنها کشور دنیاست که قادر است تاثیری فوری و رادیکال بر مناقشه اوکراین داشته باشد.
به نوشته خبرگزاری فرانسه، چین هرگز از جنگ روسیه در اوکراین حمایت علنی نکرده و در عین حال، از مسکو نیز انتقاد نکرده است.
بر اساس این گزارش، قدرتهای غربی نگران هستند که مسکو همکاری نظامی چین را جلب کرده و در اوکراین دست برتر را پیدا کند اما پکن تاکنون هیچ وعدهای در این باره به مسکو نداده است.
سفر مکرون به چین چهارشنبه آینده و همزمان با دیدار اورسولا فون در لاین رئیس کمیسیون اروپا انجام میشود.
این در حالی است که شی چندی پیش در سفر به مسکو با ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه دیدار کرد. فرانسه این دیدار را رویدادی «تحولآفرین» خواند.
نماینده بلاروس در سازمان ملل تاکید کرد که مینسک هرگز به دولتی حمله نخواهد کرد.
وی که در نشست شورای امنیت سازمان ملل صحبت میکرد، افزود: «بلاروس هرگز به دولت دیگری حمله نخواهد کرد اما در صورت لازم و با تمام امکاناتش به هرگونه تهدیدی پاسخ خواهد داد».
نماینده بلاروس در سازمان ملل اضافه کرد: «ایده استقرار تسلیحات هستهای تاکتیکی در بلاروس، پاسخی به تهدیداتی بوده که با آن مواجه هستیم و این اقدام همراستا با معاهده عدم اشاعه هستهای است».
نمایندگی آمریکا در سازمان ملل نسبت به احتمال استقرار تسلیحات هستهای در بلاروس هشدار داد.
نمایندگی آمریکا در سازمان ملل در خصوص احتمال استقرار سلاحهای هستهای از سوی روسیه در بلاروس مدعی شد که رئیس جمهور روسیه با تهدید به استقرار سلاح هستهای در بلاروس رفتارهای خطرناک خود را بیشتر میکند.
نمایندگی آمریکا در سازمان ملل در عین حال افزود که استقرار سلاح هستهای در بلاروس، هیچ توجیه دفاعی برای روسیه ندارد.
بنا به ادعای نمایندگی دولت آمریکا، روسیه به دنبال تشدید تنشها در جنگ خود علیه اوکراین است.
نمایندگی آمریکا در شورای امنیت همچنین مدعی شد که دولت روسیه نمیخواهد اوکراین قابلیت دفاع از خود را داشته باشد.
«دیمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین (کاخ ریاست جمهوری روسیه) در جمع خبرنگاران اعلام کرد که در حال حاضر آتشبس درگیریها در اوکراین باعث تحقق اهداف مسکو نمیشود.
سخنگوی ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه به سخنان الکساندر لوکاشنکو رئیسجمهور بلاروس درباره جنگ اوکراین و پیشنهاد او برای آتش بس فوری واکنش نشان داد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، دیمیتری پسکوف روز جمعه اعلام کرد که آتش بس در حال حاضر، روسیه را قادر به دستیابی به اهداف «عملیات نظامی ویژه» در اوکراین نمیکند.
این اظهارنظر سخنگوی کرملین پس از آن مطرح شد که الکساندر لوکاشنکو رئیسجمهور بلاروس، نزدیکترین متحد روسیه خواستار آتشبس فوری و بدون پیششرط شده بود.
لوکاشنکو رئیسجمهور بلاروس روز جمعه (امروز) در جمع قانونگذاران این کشور آتشبس فوری جنگ اوکراین را خواستار شد و همچنین به غرب هشدار داد که شکست دادن روسیه، غیرممکن است.
سخنگوی کرملین به خبرنگاران گفت که روسیه به اظهارات لوکاشنکو توجه کرده و رئیسجمهور ولادیمیر پوتین هفته آینده با او در این مورد صحبت خواهد کرد.
پسکوف افزود: «در موضوع اوکراین، هیچ چیز تغییر نمیکند، عملیات نظامی ویژه ادامه دارد چرا که امروز این تنها وسیله پیش روی ما برای دستیابی به اهدافمان است».
سخنگوی پوتین همچنین به طرح ۱۲ مادهای پیشنهادی چین برای حل و فصل بحران اوکراین اشاره کرد و مداخلات و فشارهای غرب به اوکراین را مانع اجرایی شدن این طرح توصیف کرد.
به گفته او، بخشهایی از طرح پیشنهادی چین برای صلح در اوکراین «در حال حاضر به دلیل عدم تمایل یا بهتر است بگوییم ناتوانی طرف اوکراینی برای سرپیچی از ناظران و فرماندهانش، قابل تحقق نبوده است».
دیمیتری پسکوف با اشاره تلویحی به دستور غرب به اوکراین برای مخالفت با آتش بس افزود: «این فرماندهان همانطور که میدانیم در کییف نمینشینند و اصرار دارند که جنگ ادامه یابد».
روسیه یک کارمند سفارت استونی در این کشور را به عنوان عنصر نامطلوب اعلام کرد.
وزارت خارجه روسیه امروز جمعه در بیانیهای اعلام کرد که روسیه یک دیپلمات استونیایی را بر اساس اصل عمل متقابل، به عنوان عنصر نامطلوب اعلام کرده است.
بنا به اعلام وزارت خارجه روسیه، «یانا وناملدر» کاردار استونی در مسکو به وزارت خارجه روسیه احضار شده و در جریان این موضوع قرار گرفت.
در بیانیه وزارت خارجه روسیه آمده است که اعتراض قاطع روسیه به رئیس هیئت دیپلماتیک استونی نسبت به عنصر نامطلوب اعلام کردن یک کارمند سفارت روسیه در تاریخ ۲۴ مارس بدون هیچ دلیلی اعلام شد.
وزارت خارجه روسیه تاکید کرد که بر اساس اصل عمل متقابل یک دیپلمات سفارت استونی با درجه مساوی باید روسیه را، در همان بازه زمانی که برای خروج دیپلمات روس تعیین شده، را ترک کند.
هشدار شدید روسیه درباره حضور نیروهای ناتو در اوکراین
کمکهای نظامی ناتو به اوکراین به بیش از ۷۰ میلیارد دلار رسید
با موافقت ترکیه برای پیوستن فنلاند به ناتو، امروز (جمعه) دبیرکل این پیمان گفت که در روزهای آتی انتظار دارد فنلاند رسماً عضو ناتو شود.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، در ساعات پایانی روز گذشته، پارلمان ترکیه پروتکل عضویت فنلاند در پیمان ناتو را تصویب کرد. ترکیه آخرین کشور از اعضای ناتو بود که هنوز با عضویت فنلاند در این پیمان موافقت نکرده بود.
ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو در توییتر نوشت: به سائولی نینیسته، رئیسجمهوری فنلاند برای تکمیل این تصمیم تاریخی جهت عضویت فنلاند در ناتو تبریک گفتم. امیدوارم در روزهای آینده، پرچم فنلاند را در مقر ناتو برافراشته کنم. ما در کنار هم قویتر و امنتریم.