با چهارصد و سومین روز از حمله روسیه به اوکراین

آتش سوزی در ساختمان وزارت دفاع روسیه / آموزش گسترده نیروهای اوکراینی توسط آمریکا برای نبرد با روسیه / بیل کلینتون: از خلع سلاح هسته‌ای اوکراین پشیمانم

چهارصد و سه روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.
کد خبر: ۱۱۷۰۰۸۲
|
۱۶ فروردين ۱۴۰۲ - ۲۲:۰۱ 05 April 2023
|
21512 بازدید
|

آتش سوزی در ساختمان وزارت دفاع روسیه

بین الملل تابناک: چهارصد و سه روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.

زلنسکی پس از تحویل گرفتن جنگنده، راهی لهستان شد
۱۴۰۲/۰۱/۱۶ - ۲۲:۰۹

 در شرایطی که حمایت‌های تسلیحاتی غرب از اوکراین ادامه دارد، مقام‌های لهستانی روز چهارشنبه (امروز) خبر دادند که رئیس‌جمهور اوکراین برای سفر رسمی وارد ورشو شده‌ است.

منابع رسانه‌ای از ورشو پایتخت لهستان خبر دادند که ولودیمیر زلنسکی رئیس‌جمهور اوکراین امروز وارد این کشور همسایه شده و قرار است در این سفر با همتای لهستانی خود دیدار کند.

به گزارش رویترز، یکی از دستیاران رئیس‌جمهور لهستان از ورود زلنسکی به لهستان خبر داد و اعلام کرد که رئیس‌جمهور لهستان برای سفری رسمی به این کشور عضو ناتو و اتحادیه اروپا آمده است.

سفر زلنسکی به لهستان در شرایطی انجام شده که این کشور همسایه طی 13 ماه آغاز جنگ اوکراین، میزبان بیش از یک میلیون اوکراینی پناهجو شده است.

رئیس‌جمهور اوکراین در نظر دارد در این سفر با «آندرزج دودا» رئیس‌جمهور لهستان و همچنین «ماته‌اوش موارویسکی» نخست‌وزیر این کشور دیدار کند. دیدار با مهاجران اوکراینی و فعالان تجاری لهستان، از جمله دیگر برنامه‌های زلنسکی است.

«مارسین پرزیداسز» دستیار رئیس‌جمهور لهستان ضمن تایید عبور زلنسکی از مرز دو کشور و ورود او به خاک لهستان در یک سخنرانی تلویزیونی اعلام کرد که سفر رئیس‌جمهور اوکراین را باید «نشانه‌ای از اعتماد و تشکر او از لهستان و لهستانی‌ها ارزیابی شود».

سفر زلنسکی به لهستان در شرایطی انجام می‌گیرد که روز دوشنبه هفته جاری ریاست جمهور لهستان اعلام کرد که این کشور اولین محموله جنگنده‌های «میگ-29» را به اوکراین تحویل داده است.

مارسین پرزیداسز که ریاست دفتر ریاست جمهوری لهستان را برعهده دارد، در این باره گفت: «این فرایند (تحویل جنگنده به اوکراین) تکمیل شده است یعنی انتقال اولین بخش (محموله میگ ۲۹). البته مذاکراتی درباره حمایت‌های محتمل بیشتر هم خواهد شد».

تحویل جنگنده از لهستان به اوکراین در حالی صورت گرفته که زلنسکی و دیگر مقام‌های کی‌یف از آمریکا و دیگر کشورهای عضو ناتو بارها خواسته‌اند برای شکست دادن روسیه جت‌های جنگنده در اختیار اوکراین قرار دهند.

حمایت آمریکا از انقلاب‌های رنگی منجر به بحران امروز اوکراین شد
۱۴۰۲/۰۱/۱۶ - ۲۲:۰۹

 ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه در مراسمی در کرملین ضمن بیان این که روابط روسیه و آمریکا در بحران عمیقی قرار دارد، به «لین تریسی» سفیر جدید ایالات متحده در مسکو گفت حمایت واشنگتن از انقلاب‌های رنگی در سیاست خارجی خود از جمله در اوکراین در سال ۲۰۱۴ منجر به بحران امروز شده است. 

وی افزود مسکو از ایجاد روابط با واشنگتن بر مبنای اصول برابری و عدم مداخله در امور داخلی حمایت می‌کند. 

پوتین همچنین در خصوص روابط مسکو با اتحادیه اروپا گفت که اخیراً بدتر شده و اروپا آغازگر رویارویی با روسیه بود. 

او در دیدار با سفرای جدید ۱۷ کشور در روسیه و دریافت استوارنامه آن‌ها تاکید کرد: مسکو آماده گفت‌وگو با همه کشورها است و قرار نیست خود را منزوی کند. هیچ قصد سوء یا خصمانه نسبت به هیچ طرفی ندارد. 

رئیس‌جمهور روسیه ابراز امیدواری کرد سفرای خارجی در گفت‌وگوهای سیاسی و مسائل بشردوستانه مشارکت داشته باشند. وی همچنین تصریح کرد روسیه انتظار دارد شرکای آن به اصول برابری در روابط دوجانبه پایبند باشند. 

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، پوتین همچنین سفرای خارجی را از مفهوم جدید سیاست خارجی روسیه مطلع کرد. 

کرملین: هیچ چشم‌اندازی برای مذاکره با اوکراین نمی‌بینیم
۱۴۰۲/۰۱/۱۶ - ۲۲:۰۸

 «دیمیتری پسکوف» سخنگوی ریاست جمهوری روسیه امروز (چهارشنبه) بار دیگر پیوستن فنلاند به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) را تهدیدی برای امنیت کشورش توصیف کرد.

پسکوف طی نشست خبری روزانه در کرملین گفت: «پیوستن فنلاند به ناتو، نه تنها ثبات و امنیت در اروپا را افزایش نمی‌دهد، بلکه تهدیدی برای امنیت روسیه محسوب می‌شود».

به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک»، وی در این‌باره توضیح داد: «روسیه، پس از پیوستن فنلاند به ناتو، به اقدامات بیشتری برای تضمین امنیت خود نیاز خواهد داشت و ما هر کاری که لازم باشد انجام می‌دهیم».

سخنگوی کرملین در پاسخ به سوالی درباره سرنوشت مذاکرات بین روسیه و اوکراین برای پایان دادن به درگیری‌ها، اظهار داشت: «روسیه هنوز هیچ چشم‌اندازی برای مذاکره با اوکراین نمی‌بیند».

طبق این گزارش، پسکوف درباره دادگاهی‌شدن «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا نیز تصریح کرد: «درباره پرونده ترامپ ما به خود حق دخالت در امور داخلی ایالات متحده را نمی‌دهیم، همانطور که آنها نباید در امور ما دخالت کنند».

وی در واکنش به اظهارات «فو چانگ» سفیر چین در مسکو مبنی بر اینکه بیانیه «دوستی بی‌حد و حصر» بین پکن و روسیه فقط در کلام است، تاکید کرد: «ما بر محتوا و روح ارتباط بین رؤسای جمهور دو کشور تمرکز داریم».

به نوشته اسپوتنیک، این مقام روس همچنین خبر داد سران چهار منطقه تازه الحاق‌شده به روسیه (زاپروژیا، دونتسک، لوهانسک و خرسون) در نشست شورای امنیت ملی روسیه با حضور «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور این کشور، در کرملین شرکت خواهند کرد.

پسکوف در بخش دیگری از صحبت‌هایش افزود: «تماس پوتین و [الکساندر] لوکاشنکو [رئیس جمهور بلاروس] در روز چهارشنبه به مسائل دوجانبه و نگرانی‌های امنیتی اختصاص خواهد یافت».

بیل کلینتون: از خلع سلاح هسته‌ای اوکراین پشیمانم
۱۴۰۲/۰۱/۱۶ - ۲۲:۰۷

بیل کلینتون نسبت به واداشتن اوکراین به تسلیم سلاح‌های هسته‌ای خود در مذاکرات ۱۹۹۴ ابراز تاسف کرد و گفت که «اگر این اتفاق نمی‌افتاد، روسیه به اوکراین حمله نمی‌کرد.»

به گزارش پایگاه خبری بیزنس اینسایدر، بیل کلینتون، رئیس‌جمهوری سابق آمریکا گفت که خود را در تمامیت ارضی «ضعیف» اوکراین سهیم می‌داند. به باور او، اگر اوکراین هنوز سلاح هسته‌ای داشت، «روسیه در ۲۰۱۴ و ۲۰۲۲ به آن حمله نمی‌کرد.»

کلینتون گفت: «من شخصا خود را سهیم می‌دانم، چون این من بودم که اوکراین را به تسلیم سلاح‌های هسته‌ای وادار کردم. اوکراین حالا باور دارد که اگر هنوز سلاح‌هایش را داشت، هدف حمله روسیه قرار نمی‌گرفت.»

آمریکا در ۱۹۹۴ باعث عقد تفاهمنامه بوداپست میان بوریس یلتسین و لئونید کراوچوک، روسای جمهوری سابق روسیه و اوکراین شد. این قرارداد با هدف خارج کردن سلاح‌های هسته‌ای اوکراین صورت گرفت که پس از فروپاشی شوروی هنوز در خاک این کشور مستقر بودند.

در این توافقنامه همچنین ذکر شده بود که روسیه باید به مرزها و تمامیت ارضی اوکراین احترام بگذارد که این هم به باور کلینتون نگاه سطحی و بدون در نظر گرفتن عواقب آن در آینده بوده است.

به گزارش وال استریت ژورنال، در سال ۱۹۹۴، کلینتون به کراوچوک پیشنهاد داده بود تا برای خلع سلاح‌های هسته‌ای به اوکراین «تضمین‌های امنیتی قدرتمند» و ۷۰۰ میلیون دلار بدهد.

کلینتون گفت: «می‌دانستم که پوتین از توافقی که یلتسین انعقاد کرده بود تا هرگز روسیه در امور سرزمینی اوکراین مداخله نکند، حمایت نمی‌کرد. او فقط توافق کرد تا اوکراین سلاح‌های هسته‌ای خود را رها کند. کی‌یف نگران بود چون باور داشت که تنها مانع در برابر حمله روسیه، همین سلاح‌ها هستند.»

به گزارش وال استریت ژورنال، در ۱۹۹۴ بعد از امضای توافق، کراوچوک گفته بود: «اگر فردا روزی روسیه به کریمه حمله کند، هیچکس متعجب نخواهد شد.»

آتش سوزی در ساختمان وزارت دفاع روسیه

یک رسانه‌ روسیه‌ای از وقوع آتش‌سوزی در یکی از ساختمان‌های متعلق به وزارت دفاع روسیه خبر داد؛ خبرگزاری ایتارتاس این خبر را روز چهارشنبه با استناد به سازمان‌های خدمات اضطراری منتشر کرده است. 

تصاویر منتشره در فضای مجازی، برخاستن دود سیاه از مقر وزارت دفاع روسیه در مسکو را نشان می‌دهد. منابع خبری هنوز به جزئیاتی درباره تلفات یا خسارات احتمالی این حادثه و یا دلیل آن اشاره نکرده‌اند. 

تاکید ژاپن به ارسال کمک‌های وعده داده شده به اوکراین

وزیر امورخارجه ژاپن در دیدار با دمیتری کولبا، همتای اوکراینی خود در حاشیه نشست ناتو در بروکسل وعده داد، کمک‌هایی به ارزش ۷.۶ میلیارد دلار و پیوسته به اوکراین ارایه شود.

به گزارش کیودو، براساس اطلاعات وزارت امور خارجه ژاپن دیدار یوشیماسا هایاشی و دمیتری کولبا وزیران امور خارجه ژاپن و اوکراین در حاشیه نشست ناتو در بروکسل صورت گرفت و وزیر امور خارجه ژاپن به همتای خود گفت: دیدار اخیر فومیو کشیدا نخست وزیر ژاپن از کشور جنگ‌زده اوکراین، نشانگر عزم و اراده ژاپن برای حفظ نظم جهانی آزاد و باز بر پایه قوانین است.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: کمک ۷.۶ میلیارد دلاری وعده داده شده از سوی ژاپن به اوکراین دربردارنده پیشنهادهایی است که از سوی فومیو کشیدا در دیدار روز ۲۱ مارس به کی‌یف است که شامل ۴۷۰ میلیون دلار کمک برای انرژی و سایر بخش‌ها و ۳۰ میلیون دلار در مشارکت با کمک مالی ناتو برای عرضه تجهیزات غیرکشنده است.

وزیر امورخارجه اوکراین نیز گفت: سفر نخست وزیر ژاپن به کی‌یف، پیامی مهمی برای اوکراین و همچنین جامعه بین الملل بود؛ سفر نخست وزیر ژاپن به اوکراین در آستانه اجلاس گروه ۷ که در ماه می به میزبانی ژاپن در هیروشیما برگزار خواهد شد، اتفاق افتاد. نخست وزیر ژاپن از ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین نیز دعوت کرد تا مجازی در این گردهمایی شرکت کند. قرار است در اجلاس پیش روی، فومیو کشیدا دیدگاه های خود را درباره جهانی بدون سلاح های اتمی در میانه افزایش نگرانی ها از احتمال استفاده روسیه از سلاح اتمی در مقابل اوکراین در جنگی که از فوریه ۲۰۲۲ آغاز شده با سایر کشورها در میان بگذارد.

ینس استولنبرگ، دبیرکل ناتو نیز در دیدار با وزیر امورخارجه ژاپن، سفر نخست وزیر این کشور به اوکراین را تحسین و از وی قدردانی کرد. دبیرکل ناتو و یوشیماسا هایاشی بر اهمیت تحمیل تحریم های اقتصادی از سوی کشورهای هم عقیده بر مسکو برای حمایت از اوکراین تاکید کردند. در آغاز این دیدار ـ که رسانه ها نیز اجازه حضور داشتند ـ استولنبرگ گفت، ناتو به تقویت همکاری با شرکای منطقه هند-اقیانوسیه از جمله کره جنوبی، استرالیا و نیوزیلند نیز ادامه می دهد.

قرار است، هایاشی دو روز در پایتخت بلژیک برای شرکت در گردهمایی وزیران امورخارجه ناتو بماند. وی همچنین دیدارهایی با وزرای خارجه کشورهای ترکیه، بلژیک، پرتغال و لهستان داشته است.

آموزش گسترده نیروهای اوکراینی توسط آمریکا برای نبرد با روسیه

پنتاگون همزمان با اعلام کمک ۲.۶ میلیارد دلاری واشنگتن به اوکراین برای نبرد با روسیه اعلام کرده است که آمادگی دارد تا آموزش نیروهای اوکراینی را وسعت بخشد.»

شبکه روسی «راشاتودی» در این خصوص نوشت: در حالی که ایالات متحده به دنبال تسریع ارسال تانک‌های اصلی میدان نبرد «آبرامز» به کی‌یف است، پنتاگون ابراز آمادگی کرده تا آموزش نظامی به اوکراین را گسترش دهد و آن‌طور که گفته، آموزش آن‌ها بر انواع مختلفی از تسلیحات و مانورهای نظامی متمرکز خواهد بود.

روز گذشته (سه‌شنبه) یکی از مقام‌های ارشد دفاعی آمریکا در جمع خبرنگاران تصریح کرد، علاوه بر بسته جدید تازه تصویب شده تسلیحات به ارزش بیش از ۲.۶ میلیارد دلار، واشنگتن همچنین «آموزش‌های تحت رهبری ایالات متحده» را برای تمرکز بر «سلاح‌های ترکیبی و عملیات مانور مشترک» گسترش داده است.

به رغم آن‌که این مقام دفاعی آمریکا جزئیات اندکی درباره آموزش‌های جدید ارائه کرد، وی تصریح نمود که چهارهزار نظامی اوکراینی اخیراً آموزش در زمینه کار با خودروی نظامی «برادلی» ساخت آمریکا و خودروی زرهی استریکر را به پایان رسانده‌اند. هر دو نوع خودروهای زرهی نامبرده به کی‌یف تحویل داده شده است.

از زمان آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین در فوریه سال گذشته میلادی، پنتاگون در مجموع بیش از هفت هزار نظامی اوکراینی را آموزش داده که بیشتر این دوره‌ها در آلمان برگزار شده است.

این مقام دفاعی آمریکا ـ که نامی از او برده نشده ـ در پاسخ به سؤالی مبنی بر آموزش به نظامیان اوکراینی برای کار با تانک‌های «ام یک آبرامز» که واشنگتن با ارسال آن‌ به اوکراین موافقت کرده است، گفت: این برنامه اصلاً هنوز آغاز نشده است و ارتش آمریکا همچنان روی تهیه این تجهیزات کار می‌کند و به همین دلیل، نمی‌توانند جدول زمانی دقیقی برای آغاز این فرایند ارائه دهند؛ اما ابراز امیدواری کرد که به زودی این فرآیند آغاز شود.

روسیه: فنلاند جایگاه ویژه بین‌المللی خود را از دست داد

وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد، تصمیم فنلاند برای پیوستن به ائتلاف ناتو "تاثیری منفی" بر روابطش با روسیه خواهد گذاشت.

به گزارش پایگاه راشا تودی، روز سه‌شنبه، فنلاند توانست پیوستنش به ائتلاف ناتو را نهایی ساخته و تبدیل به سی و یکمین عضو این ائتلاف نظامی تحت رهبری آمریکا شود.

وزارت امور خارجه روسیه اعلام داشت، این اقدام به شکلی اجتناب‌ناپذیر واکنش مسکو را در پی خواهد داشت و اضافه کرد که از نظر روسیه، گسترش این ائتلاف همچنان تهدیدی مستقیم برای منافع امنیت ملی خود است.

در یک بیانیه منتشره از سوی وزارت خارجه روسیه تصریح شد: همان طور که در چندین موقعیت هشدار داده‌ایم، فدراسیون روسیه مجبور خواهد بود با تدابیر فنی-نظامی و دیگر تدابیر با هدف رسیدگی به تهدیدات امنیت ملی مربوط به پیوستن فنلاند به ناتو پاسخ دهد.

به نوشته راشا تودی، مسکو تاکنون اقدام مشخصی که در پاسخ به پیوستن فنلاند به ائتلاف ناتو باشد، اعلام نکرده است. وزارت خارجه روسیه توضیح داد، این واکنش وابسته به شرایط خاص پیوستن فنلاند به ناتو از جمله استقرار زیرساخت‌ها و تسلیحات تهاجمی ناتو در خاک آن کشور خواهد بود.

این وزارتخانه خاطرنشان کرد، مساله گسترش اخیر این بلوک نظامی آسیب شدیدی به وضعیت امنیتی در کلیت شمال اروپا وارد کرده است؛ منطقه‌ای که برای چندین دهه به عنوان یکی از باثبات‌ترین مناطق جهان مطرح بود.

این نهاد با اشاره به طول مرزهای زمینی مستقیم بین روسیه و کشورهای عضو ناتو اضافه کرد: خط تماس بین ناتو و مرز فدراسیون روسیه بیش از دو برابر شده است.

دیپلمات های روسی گفتند، اقدام هلسینکی در پیوستن به ناتو به غیر از این موارد باعث آسیب دیدن جایگاه بین‌المللی خود فنلاند شده است و این کشور با پیوستن به این ائتلاف از هویت منحصربفرد خود دست کشید و استقلالش را از دست داد و از وضعیت ویژه خود در امور بین‌المللی که حاصل سیاست چند دهه‌ای عدم تعهدش بود، انصراف داد.

وزارت خارجه روسیه نتیجه‌گیری کرد: فنلاند به یک عضو دون‌پایه ناتو بدون امکان اعمال نفوذ بر هیچ تصمیمی  تبدیل شد. این کشور قابلیت خود را برای آنکه در امور بین‌المللی حرفی برای گفتن داشته باشد از دست داده است. اشتباه نکنید، پیوستن فنلاند به ناتو تاثیری منفی بر روابط دو جانبه بین روسیه و فنلاند خواهد گذاشت.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳
در انتظار بررسی: ۱۰
انتشار یافته: ۵۷
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۴۴ - ۱۴۰۲/۰۱/۱۶
روسیه انگار کم کم داره ناآرام میشه این آتش سوزی و چن روز پیش هم انفجار در کافه، اقدامات تروریستی داره زیاد میشه البته که خود روسیه از همه تروریست تره
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۵۴ - ۱۴۰۲/۰۱/۱۷
خدا پشت و پناه ارتش و مردم شجاع اوکراین که جلوی

دومین ارتش جهان روسیه متجاوز اشغالگر خونخوار را

بخوبی گرفته اند و مشکلات بزرگی براش درست کردند
ناشناس
| Germany |
۱۳:۵۷ - ۱۴۰۲/۰۱/۱۷
کار تروریست های ازوف اکراین هست.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۴۶ - ۱۴۰۲/۰۱/۱۶
بیانیه روسیه در مورد فنلاند نشانه استیصال این کشور و از روی خشمی است که هیچ واکنش دیگری جز استفاده از لفاظی نمی تواند انجام دهد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۵۷ - ۱۴۰۲/۰۱/۱۶
با اینکه تبلیغات روس‌ها خیلی قویه و جو حاکم بر روسیه محدود و دیکتاتوریه و کاری میکنم تا مردمو قانع کنن که ما فقط از طریق جنگ و کشورگشایی کشورمون به اقتدار میرسه ولی خب بهرحال صبر مردم هم حدی داره و بالاخره یجوری عقاید مغایر به داخل مردم نفوذ میکنه همین الانشم خیلی از مردم مخالف حکومت پوتین و جنگ هستن ولی خب دولت واسه هرکسی که اعتراض کنه زندان و پرداخت جریمه نقدی تعیین کرده
ناشناس
|
Netherlands
|
۲۳:۰۵ - ۱۴۰۲/۰۱/۱۶
جالب است که وزارت خارجه روسیه، که خودش با حمله جنایتکارانه اش به اوکراین تحریم شده ترین کشور جهان شده و کشورهای آزاد مانند یک سگ هار از آن پرهیز می کنند و جایگاه خودش به عنوان بزرگترین منبع انرژی اروپا را نابود کرده، به فنلاند می گوید که «پیوستن به ناتو باعث آسیب دیدن جایگاه بین‌المللی خود فنلاند می شود»!! اول نگاهی به انزوا و فلاکت پیش روی خودتان بکنید و بعد به یکی از دموکراتیک ترین، شادترین و توسعه یافته ترین کشورهای جهان ایراد بگیرید.
پاسخ ها
ارزو
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۵۱ - ۱۴۰۲/۰۱/۱۷
صبر کن ببین پوتین چطور از غوره حلوا می سازه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۱۲ - ۱۴۰۲/۰۱/۱۶
نیروهای اوکراینی توسط اروپا و آمریکا آموزش داده میشن و تاکتیک جنگی بهتری پیاده میکنن ولی نیروهای روسی بدون آموزش و تاکتیک به جبهه فرستاده میشن و مشکل عمده نیرو‌های روسی هم همینه مثلا همین گروه واگنر روسیه همه نیروهاش زندانی ها و مجرم هایی هستن که بهشون وعده آزادی میدن بشرطیکه در جنگ شرکت کنن اونم بدون هیچ آموزشی، کلا روسیه واسه یه جنگ طولانی آماده نبود و تاکتیک جنگی ضعیفی داشته تا به اینجا پوتین فقط میخواد دیوار انسانی بسازه و اینهمه سربازو به کشتن میده فقط واسه اینکه کشورگشایی کنه و جایگاه و تخت پادشاهیشو حفظ کنه
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۱۳:۵۸ - ۱۴۰۲/۰۱/۱۷
آمریکا اگه تاکتیک بلد بود که از چهار تا دمپایی پوش طالبان با خفت و خواری شکست نمی خورد.
ناشناس
|
Netherlands
|
۲۳:۱۶ - ۱۴۰۲/۰۱/۱۶
با تجاوز وحشیانه به اوکراین، روسیه فنلاند را که بیش از 70 سال تلاش کرده بود با شوروی و سپس روسیه روابط دوستانه ای داشته باشد، مجبور کرد که از ترس تداوم کشورگشایی پوتین سریعاً به "سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)" بپیوندد تا بهتر بتواند از خودش در برابر روسیه دفاع کند. حالا مرز ناتو با روسیه 1300 کیلومتر افزایش پیدا کرد. یکی دیگر از دستاوردهای حمله احمقانه روسیه به اوکراین و بلندپروازی های مالیخولیایی پوتین برای احیای امپراتوری روسیه تزاری.
پاسخ ها
امید
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۴۸ - ۱۴۰۲/۰۱/۱۷
اگر روسیه به اوکراین حمله نمی کرد این اوکراین بود که به نیابت از ارباب خود قصد حمله به روسیه را داشت پوتین ادم تیز بینی است مثل بایدن پیر خرفت نیست
ناشناس
| Netherlands |
۱۲:۱۲ - ۱۴۰۲/۰۱/۱۸
حیف .... اکراین جرات حمله به کشوری که بمب اتم دارد را ندارد همین الان هم جرات حمله به درون روسیه را ندارد معلومه از سیاست هیچی نمی داند پیرخرفت هم که به بایدن گفتی بهتره کمی دقت کنی
ناشناس
|
United States of America
|
۲۳:۳۷ - ۱۴۰۲/۰۱/۱۶
همسایه یه کشوری مثل روسیه و کره شمالی و چین باشی بمب اتم نداشته باشی اشتباهه!! یا باید اونام هم خلع سلاح شند یا همسایه هاشون ام داشته باشند !!
هند مثل آدم داره زندگیش و میکنه ، اگر مثل اینا بود با اون جمعیت میتونست روزی یه کشور و بگیره !!
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۰۸:۰۲ - ۱۴۰۲/۰۱/۱۷
چین تو صد سال اخیر چندبار به خاورمیانه حمله کرده؟ امریکا چند بار؟ خجالت نمی کشید؟
شروین
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۰۵ - ۱۴۰۲/۰۱/۱۷
هندم بمب اتم داره و هرروز سر کشمیر با پاکستان تو جنگه وقتی اطلاعات نداری چرا حرف میزنی
ناشناس
| Germany |
۱۳:۵۹ - ۱۴۰۲/۰۱/۱۷
غربگدا نظر ندی حداقل بیسوادیت معلوم نمی شه. یه مشت داغون تر از خودشم براش لایک زدن.
ناشناس
| Netherlands |
۱۲:۲۱ - ۱۴۰۲/۰۱/۱۸
چین اگر حمله نکرده نکه نخواد نمی تونسته در این مورد خاور میانه امنیتش را از حملات هر روزه ژاپن به چین داشته اما در مورد امریکا اینجا مجال این حرف نیست تمام درگیرهای امریکا را در دیگر کشور ها در 100 گذشته پی گیری کن که در قسمت های که دست امریکا بوده چی شده اونی که دست روسها و چینی ها موند چی شده فراموش نکنی از زاپن شروع کن بعد کره بعد مقوللستان ازبکستان ارمنستان تاجیکستان قرقیزستان.. گرجستان اذر بایجان رومانی مولداوی اوکراین لهستان صربستان چک لتونی اسلواکی المان شرقی وفنلان یک مطالعه بیطرفانه بکن
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۴۲ - ۱۴۰۲/۰۱/۱۶
بیل کلینتون: از خلع سلاح هسته‌ای اوکراین پشیمانم !!!!!!!!

یعنی فقط برعلیه شما نباشه و بر علیه دشمنتون باشه عیبی نداره هسته ای؟!!!!!!!!!!!!!!!!!! این یعنی دموکراسی؟!!!!!!!!!! هان ای چشم و گوش عبرت گیر ...عبرت بگیر
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۰۸:۰۳ - ۱۴۰۲/۰۱/۱۷
امریکا تنها کشوری بوده که در جهان غیرنظامی ها رو با بمب اتمی نابود کرده رطب خورده منع رطب کی کند
ناشناس
| Germany |
۱۴:۰۱ - ۱۴۰۲/۰۱/۱۷
ماشالا رییس جمهورهای آمریکا یکی از یکی خلافکار تر. جای ترامپ این مردک و باید زندان می کردید.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۱۷ - ۱۴۰۲/۰۱/۱۷
اخخخخخه‌ ای‌ بیچاره‌ پوتین‌ نگران‌ امنیت‌ کشورش در مقابل‌ اوکراین‌ بود‌ بهمین‌ دلیل‌ رفته چهار استان‌ این کشور را اشغال‌ کرده‌ بعد‌ همانند‌ چنگیز‌ و تیمور‌ و اسکندرمقدونی برای‌ انها‌ والی‌ انتخاب‌ کرده‌ و برای‌ دنیا‌ خط‌ و خطوط‌ تعیین‌ کرده‌ !!!!
تو‌ گفتی و مردم‌ دنیا هم باور کردند‌ !
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۰۸:۰۳ - ۱۴۰۲/۰۱/۱۷
غربگدای علامت تعجب دیروقت نخواب واسه سلامتی مغزت خوب نیست
ناشناس
| Germany |
۱۴:۰۲ - ۱۴۰۲/۰۱/۱۷
همین که پوتین امثال شماها رو به جلز و ولز انداخته یعنی کارش و عالی داره انجام می ده.
محمد فقیه نوری
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۴۸ - ۱۴۰۲/۰۱/۱۷
چرا امثال هیتلر موسیلینی و ترامپ به وجود میان و قدرت بدست می‌گیرند بخاطر ناراضی بودن مردم کشور هاشون از نظام سیاسی مستقر در قدرت است آلمان بخاطر تحقیر جنگ جهانی دوم و دخالت بعضی از سرمایه‌داران یهودی در سرنگونی امپراتوری آلمان و شکست آلمان در جنگ جهانی اول و همین طور ناکارآمدی جمهوری وایمار موسیلینی بخاطر مشکلات مالی در ایتالیا و بازگرداندن شکوه دوباره امپراتوری روم به ایتالیا و ترامپ گند زدن سه رییس جمهور قبل از اون آیا فکر نمی‌کنید در صورت تجزیه روسیه و شکست و تحقیر آن کسی شبیه هیتلر در روسیه روی کار بیاد که بدتر از پوتین باشه اونوقت خطر جنگ جهانی سوم بیشتر از هر زمان دیگر حس میشه در نقطه مقابل اگر روسیه پیروز قاطع جنگ یا موفق به سرنگونی دولت کی‌یف بشه تبعات این شکست اروپا را درگیر جنگ داخلی میکنه و سرنگونی رژیم های سیاسی اون کشور ها و در آمریکا انقلاب ترامپ درس میگم انقلاب ترامپ و اگر ترامپ انقلاب بکنه جهان آزاد که رهبری آن دست آمریکا است نابود می‌شود و خطر کشورهای کوچک مثل کره و کشور های خاورمیانه مثل یمن بحرین عراق سوریه ایران عربستان و تمام خاورمیانه تهدید می‌کنه اگر آمریکا بعنوان ابرقدرت اول جهان نباشد یا تضعیف شده باشه جنگ تمام جهان را تهدید می‌کند و در نقطه مقابل اگر روسیه بعنوان دومین ابرقدرت جهان نباشد همین اتفاق می‌افتد آینده این جنگ استقرار قدرت روسیه در شرق اوکراین و رام شدن دولت اوکراین است ولی کل اوکراین سقوط نمی‌کند ولی حکومت آن سرنگون میشه نه توسط روسیه بلکه توسط مردم ناراضی اوکراین آمریکا فقط یکم روسیه را ضعیف می‌کنه تا به هم درس بدن ولی در اطراف روسیه استقرار نیرو گسترده میکنه و جنگ سرد دوم شروع میشه با همه این مشکلات هنوز ایران یک دولت در ظاهر بی طرف باقی می‌ماند نه روسیه به اوکراین غرامت میده و نه اوکراین به آن چون آمریکا اوکراین را وادار به صلح می‌کنه فقط نگاه کنید لطفاً چاپ کنید
پاسخ ها
ناشناس
| Netherlands |
۱۳:۴۶ - ۱۴۰۲/۰۱/۱۷
من که حوصله خوندن این متن رو ندارم لااقل پاراگراف بندی کن
ناشناس
| Germany |
۱۴:۰۶ - ۱۴۰۲/۰۱/۱۷
اشتباهت اینه که فکر می کنی آمریکا جهان آزاده. اگه آزاده پس جولیان آسانژ چرا حبس ابد گرفته؟ فقط چون گفت آمریکا در عراق غیرنظامی ها رو می کشته. یا اوشو روحانی و عارف هندی رو چرا زندان کرد؟ حتی چند بارسعی کرد ترورش کنه ولی نتونست. چون دید مردم دارن از مسیحیت روگردان می شن و جذب عرفان می شن. کشوری که روی خون سرخپوستان بنا شده و از راه غارت و دزدی کشورهای خاوزمیانه و آفریقا ثروتمند شده هرگز رهبر جهان آزاد نبوده و نیست. روزهای بد آمریکا رو هم خواهیم دید. همین الان اگر در اون کشور دوستی داشته باشید به شما می گوید سطح امنیت چقدر است. مردم عادی جرأت ندارند بدون اسلحه به رستوران برن. تعداد کشته های تیراندازی شامل بچه های مدرسه ای زیر ده سال و پیرزن پیرمردها سالانه چند برابر کل تصادفات جاده ای ایرانه.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۵۶ - ۱۴۰۲/۰۱/۱۷
عجب تخیلات قوی داری تو همیشه کامنتایی که میزاری معلوم نیست رو چه حسابن آخه لامصب اگه روسیه کامل تو این جنگ
شکست بخوره تبدیل به یه مهره سوخته میشه مث وقتیکه شوروی تو افغانستان شکست خورد و همین موضوع باعث فروپاشی شد و آمریکا به تنهایی ابر قدرت جهان شد همین الانشم اکثر مقامات و نخبگان روسیه مخالف جنگ با اوکراین هستن و فقط دستگاه حکومتی محدود پوتین دنبال جنگ و تجاوزه و دیگرانو مجبور میکنه که از عقایدش پیروی کنن ، در ضمن مردم و مقامات اوکراین مث وقتیکه کریمه رو از دست دادن دیگه با روس‌ها سازش نمیکنن چون میدونن اگه این کارو بکنن چن سال بعد روسیه کل کشورشونو تصرف میکنه
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟