با چهارصد و نهمین روز از حمله روسیه به اوکراین

استقرار نیروهای ویژه آمریکا و انگلیس در اوکراین/ تعویق زمان حمله اوکراین به روسیه/ مسکو: آمریکا در اوکراین سلاح بیولوژیک می‌سازد

چهارصد و نه روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.
کد خبر: ۱۱۷۰۹۷۰
|
۲۳ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۸:۵۷ 12 April 2023
|
11837 بازدید
|

استقرار نیروهای ویژه آمریکا و انگلیس در اوکراین/ تعویق زمان حمله اوکراین به روسیه

بین الملل تابناک: چهارصد و نه روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.

مقام اطلاعاتی آمریکا: زلنسکی تهدیدی برای همه جهان است
۱۴۰۲/۰۱/۲۴ - ۰۰:۵۹

«اسکات ریتر» مقام اطلاعاتی بازنشسته آمریکایی هشدار داد که «ولودمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین تمام جهان را تهدید می‌کند.

ریتر در ادامه گفت: «مردم باید بفهمند که ما باید به طور کامل حمایت از زلنسکی را برای مدت‌ها پیش متوقف می‌کردیم چون وی نه تنها فقط باعث نابودی اوکراین خواهد شود بلکه ممکن است جهان را به پایان خود نزدیک کند».

وی تاکید کرد: «فرد عاقل نباید این فرض را داشته باشد که جهان همگی حول اوکراین می‌گردد».

این مقام اطلاعاتی بازنشسته آمریکایی اضافه کرد: «زلنسکی نه تنها تهدیدی برای اوکراینی‌ها بوده بلکه وی تهدیدی برای همگان به شمار می‌آید».

ریتر به چالش نیروهای اوکراینی در پایان یافتن مهمات خود اشاره کرد و گفت این احتمال بسیار کم است که این نیروها بتوانند تا پایان تابستان مقاومت کنند.

کی‌یف :حضور سربازان ناتو در اوکراین نادرست است
۱۴۰۲/۰۱/۲۳ - ۲۲:۲۱

 اولکسی رزنیکوف وزیر دفاع اوکراین گفت که ادعاها درباره حضور سربازان ناتو در کشورش صحت ندارد.

 رزنیکوف چهارشنبه اظهار کرد: غیر از نمایندگان نظامی رسمی که در هر سفارتی هستند، هیچ سربازی ناتو در اوکراین حضور ندارد.

اوایل ماه آوریل بیش از صد سند فوق محرمانه دولت آمریکا به شبکه‌های اجتماعی درز کرد که اطلاعات حساسی درباره همکاری ارتش اوکراین با آمریکا و ناتو را نشان می‌دهد.

دیمتری پسکوف سخنگوی کرملین در واکنش به این اطلاعات گفت که مسکو حتی پیش از انتشار این اسناد از حضور سربازان و مربیان نظامی کشورهای عضو ناتو در اوکراین اطلاع داشت.

وزارت دفاع انگلیس نیز چهارشنبه ادعای مطرح شده در اسناد درز کرده پنتاگون، درباره اعزام نیروهای ویژه این کشور به جبهه اوکراین را رد نکرد و مدعی شد که این ادعا دقیق نیست.

بر اساس یکی از این اسناد، انگلیس ۵۰ تن از ماموران نیروی ویژه این کشور را همراه با سایر کشورهای غربی به اوکراین اعزام کرده است. در این سند به جزئیات محل استقرار و عملیات نیروهای انگلیسی اشاره‌ای نشده است.

لوید آستین وزیر دفاع آمریکا در اولین واکنش به افشای اسناد فوق محرمانه پنتاگون و دیگر نهادهای دولت ایالات متحده آمریکا، در جمع خبرنگاران گفت: با توجه به اینکه تحقیقات وزارت دادگستری در این رابطه هنوز به پایان نرسیده است، من فقط می‌توانم بگویم که ما این مساله را بسیار جدی می‌گیریم و با متحدان و شرکای کاخ سفید این موضوع را به دقت بررسی خواهیم کرد.

مخالفت فرانسه با خرید مهمات برای اوکراین از کشورهای غیر اروپایی
۱۴۰۲/۰۱/۲۳ - ۲۱:۵۵

 خبرگزاری لهستانی پاپ (PAP) روز چهارشنبه به نقل از یک مقام ارشد اتحادیه اروپا گزارش داد که فرانسه با تصمیم اتحادیه اروپا در مورد تامین مالی خرید مهمات برای اوکراین از کشورهای خارج از این اتحادیه مخالف است.

به گزارش"خبرگزاری پاپ", اتحادیه اروپا ماه گذشته میلادی با طرح ۲ میلیارد یورویی (۲. ۲ میلیارد دلار) برای تامین مهمات اوکراین موافقت کرد. نیمی از این مهمات باید از ذخایر کشورهای اتحادیه اروپا خریداری شود، اما مهمات کافی در اتحادیه اروپا وجود ندارد.

به گفته این مقام اروپایی که نامی از او فاش نشده است, فرانسه با ایده خرید مهمات از کشورهای ثالث که توسط اتحادیه اروپا پیشنهاد شده است, مخالفت کرده است.

این خبرگزاری گزارش داد که فرانسه با اتحادیه اروپا بر سر تامین مالی مجدد تهیه مهمات مخالف است.

طرح اتحادیه اروپا می‌گوید که تامین مالی مجدد صرفاً بر اساس درخواست اوکراین انجام می‌شود، در حالی که فرانسه می‌خواهد این ماده حذف شود.

این گزارش می‌افزاید که پاریس بر ارائه مجدد تمام تجهیزات به اوکراین پافشاری کرده است، حتی اگر کی یف برای دریافت آن‌ها درخواستی نداشته باشد.

مقامات اروپایی به خبرگزاری لهستان گفتند، صنعت تسلیحات فرانسه ممکن است پشت موضع کنونی این کشور باشد زیرا به نظر می‌رسد شرکت‌های تسلیحاتی فرانسوی به دنبال ایجاد مکانیزمی برای تضمین صادرات مداوم مهمات به اوکراین بدون توجه به درخواست‌های کی‌یف هستند.

مدیر سیا: قبل از شروع جنگ در اوکراین به دیدار پوتین رفتم
۱۴۰۲/۰۱/۲۳ - ۱۹:۰۵

مدیر سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) در یک سخنرانی از گفتگوی خود با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه پیش از شروع جنگ در اوکراین صحبت کرد.

به گزارش پایگاه خبری دیلی بیست، بیل برنز، مدیر سازمان سیا در حالی که بیش از دو سال از انتصابش در این سمت می‌گذرد در یک سخنرانی هشدار داد، آمریکا با دوره‌ای از تغییر و تحول "که به دفعات معدودی در یک قرن پیش می‌آید" مواجه شده است.

بیل برنز در سخنرانی در انستیتو بیکر ادعا کرد، هر چند "آمریکا هنوز وضعیت بهتری نسبت به هر یک از رقبا" دارد "اما دیگر به عنوان تنها ابرقدرت بلوک ژئوپلتیکی مطرح نبوده و جایگاه ما در صدر میز ژئوپلتیکی دیگر تضمین شده نیست."

او هشدار داد، چین در تلاش است تا این میز را اداره کند در حالی که روسیه تحت رهبری ولادیمیر پوتین، انباشته از "بلندپروازی یک قدرت رو به زوال" میخواهد این میز را کاملا در هم بشکند.

برنز که سابقه دو بار خدمت در روسیه به عنوان یک دیپلمات از جمله در سمت سفیر آمریکا از سال 2005 تا 2008 را ایفا کرده، حمله ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به اوکراین را "تجاوز بی رحمانه" توصیف کرد. او گفت که "برای مدتی طولانی" پوتین را رصد و با او تعامل کرده است و افزود که همین تعاملها باعث سفید شدن موهایش شدند.

وی گفت که قبل از شروع حمله روسیه به اوکراین، به درخواست جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا شخصا با پوتین صحبت داشته است و ادعا کرد، پوتین به سبب این اعتقادش که اوکراین "ضعیف و چند تکه" است و "یک کشور واقعی" نیست، "عملاً در مفروضاتش مرتکب اشتباهی عمیق شده است". به گفته برنز، پوتین "این پیام را به وضوح ابلاغ کرد."

او ادامه داد، پوتین "اکنون در موقعیت ناخوشایند و غیرعادی عقب نشینی قرار گرفته"، گرچه این رئیس جمهور روسیه هنوز باور دارد که می‌تواند اوکراین و غرب را فرسوده کند. برنز مدعی شد: "او متقاعد شده که اوکراین برای او بیشتر از ما اهمیت دارد، من فکر می‌کنم پوتین حالا در این شرط‌بندی همان قدر اشتباه می‌کند که در مفروضاتش قبل از حمله به اوکراین اشتباه کرد."

او همچنین اظهار کرد، ارزیابی سیا این است که پوتین "در مذاکرات برای توافق صلح جدی نیست و چیز های زیادی در ماه های آینده در معرض خطر قرار دارند."

برنز خاطرنشان کرد که چشم انداز دیپلماسی به احتمال زیاد در میدان نبرد تعیین خواهد شد و "با ریسک اجتناب ناپذیر تشدید تنش همراه خواهد بود."

برنز ادعا کرد: پوتین فکر می‌کند می‌تواند کاری کند که زمان به نفع وی پیش برود و می خواهد که ما هم به همین ترتیب فکر کنیم.

اما برنز با این وجود مدعی شد که رئیس جمهور روسیه هم سهم خودش از معضلات را داشته و از جمله این معضلات را تلفات سنگین نظامی و نیروی انسانی و تشدید نارضایتی از جنگ در داخل روسیه دانست.

برنز با وجود مشکل داشتن با پوتین و روسیه، از چین به عنوان بزرگترین اولویت بلندمدت سازمان سیا نام برد.

وی هشدار داد: "مدیریت کردن یک رابطه حیاتی و  هر چه رقابتی تر با چین مهم‌ترین آزمون برای سیاست‌گذاران آمریکایی در دهه‌های آینده خواهد بود." او افزود که روسیه " هر چه بیشتر به چین وابسته شده و با خطر تبدیل شدن به یک "مستعمره اقتصادی چین در گذر زمان" روبرو است.

روسیه موشک بالستیک قاره پیما را آزمایش کرد
۱۴۰۲/۰۱/۲۳ - ۱۹:۰۳

وزارت دفاع روسیه از آزمایش موفق یک موشک بالستیک قاره‌پیما خبر داد.

به گزارش آرتی، این موشک توسط یک پرتابگر متحرک در کاپوستین یار در جنوب روسیه شلیک شد و با موفقیت به هدف تعیین شده در محدوده آزمایشی ساری شاگان قزاقستان، سایتی که توسط مسکو اجاره شده بود، اصابت کرد.

وزارت دفاع روسیه در بیانیه‌ای گفت: «پرتاب به ما اجازه داد تا صحت راه‌حل‌های فنی را که در طول توسعه سامانه‌های موشکی استراتژیک جدید به کار گرفته شد، تأیید کنیم».

در ادامه این بیانیه آمده است: اهداف این آزمون "به طور کامل تکمیل شد."

این پرتاب در حالی انجام شد که روابط بین روسیه و ناتو بر سر عملیات نظامی مسکو در اوکراین به شدت تنش‌آمیز است.

انگلیس: ادعای اعزام نیروهای ویژه به جبهه اوکراین دقیق نیست
۱۴۰۲/۰۱/۲۳ - ۱۹:۰۰

وزارت دفاع انگلیس روز چهارشنبه با انتشار پیامی در توئیتر نوشت: «نشت اطلاعات محرمانه ادعایی ایالات متحده که به طور گسترده گزارش شده است، از سطح جدی بی‌دقتی برخوردار است. خوانندگان باید در باور ادعاهای دارای ظرفیت انتشار اطلاعات نادرست، محتاط باشند.»

بر اساس یکی از اسناد درز کرده مورخ ۲۳ مارس (۳ فروردین)، انگلیس ۵۰ تن از ماموران نیروی ویژه این کشور را همراه با سایر کشورهای غربی به اوکراین اعزام کرده است. در این سند به جزئیات محل استقرار و عملیات نیروهای انگلیسی اشاره‌ای نشده است.

چند روز پیش هم سند دیگری فاش شد که نشان می‌داد سال گذشته دو جنگنده روسی در آستانه ساقط کردن یک هواپیمای جاسوسی انگلیسی در نزدیکی شبه جزیره کریمه بوده‌اند؛ رویدادی که می‌توانست روسیه و ناتو را به یک درگیری نظامی مستقیم وارد کند.

استقرار نیروهای ویژه آمریکا و انگلیس در اوکراین

اسناد اطلاعاتی ایالات متحده آمریکا که به تازگی فاش شده و جنجال‌های زیادی را به پا کرده است، نشان می‌دهد، ۵۰ تن از عوامل نیروی ویژه انگلیس در حال حاضر در اوکراین مستقرند.

بنا بر گزارش روزنامه «دیلی‌میل»،‌ طبق اسناد فاش شده پنتاگون ـ که به تاریخ ۲۳ مارس بازمی‌گردد ـ بریتانیا در کنار بیش از ۱۲ اپراتور از کشورهای عضو ناتو یعنی لتونی، فرانسه و ایالات متحده، بزرگ‌ترین گروه نیروهای ویژه را در خاک اوکراین دارد.

وزارت دفاع انگلیس ضمن هشدار درباره اطلاعاتی که در خصوص نیروهای عملیات ویژه بریتانیا در اوکراین درز داده شده است، در صفحه توییتر نوشت: «درز گسترده اطلاعات ظاهراً طبقه‌بندی شده ایالات متحده، سطح جدی از عدم صحت را نشان داد.»

بنا به ادعای «کریس میگر» سخنگوی پنتاگون، برخی اسناد طبقه‌بندی شده که در فضای مجازی و به طور گسترده در شبکه‌های اجتماعی پخش شده است،‌ ظاهراً دستکاری شده و در آن تغییراتی به وجود آمده است.

اسناد فاش شده نشان می‌دهد، چطور سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا جزئیات مفصلی از حملات برنامه‌ریزی شده روسیه در اختیار اوکراین قرار داده‌اند و همچنین فاش کرده است که پدافند هوایی اوکراین تقریباً فرسوده شده است.

در یکی از بخش‌های اسناد فاش شده با نام نیروهای ویژه آمریکا/ناتو در اوکراین،  شمار نیروهای ویژه این کشورها در اوکراین فاش شده است.

ژنرال «رابرت ماگون» رئیس سابق تفنگداران نیروی سلطنتی انگلیس در ماه دسامبر تأیید کرد که کماندو‌های انگلیسی دو بار در سال ۲۰۲۲ در اوکراین مستقر شدند که بار اول در ماه ژانویه برای تخلیه سفارت بریتانیا در کی‌یف بود و بار دیگر در ماه آوریل برای محافظت از پرسنل مهم بوده است.

وی می‌گوید که پرسنل انگلیسی با «سطح بالایی از خطرات سیاسی و نظامی در حال خدمت هستند.»

اسناد فاش شده پنتاگون مجموعه‌ای از اطلاعات درباره جنگ اوکراین از جمله جزئیات عملیات‌ جاسوسی ایالات متحده، نه تنها از رقبای این کشور همچون روسیه بلکه جاسوسی از متحدان آمریکا از جمله کره جنوبی، رژیم صهیونیستی، اوکراین و انگلیس را نشان می‌دهد.

اسناد فاش شده احتمالاً‌ نخستین بار در یک چت روم (اتاق گفت‌وگو) در شبکه اجتماعی دیسکورد منتشر شده است. بنا بر گفته یکی از اعضای چت، یک عضو ناشناس در این شبکه، این اسناد را در این شبکه اجتماعی قرار داده است. سپس، از چند ماه پیش، فردی که این اسناد را منتشر کرده، شروع به اشتراک‌گذاری تصاویری از اسناد چاپ شده کرد.

روز جمعه هفته گذشته، دفتر تحقیقات فدرال (اف بی آی) و وزارت دادگستری آمریکا تحقیقاتی را درباره نشت این اطلاعات طبقه‌بندی شده آغاز کردند تا منابع این افشاگری را شناسایی کنند.

تعویق زمان حمله اوکراین به روسیه

نخست وزیر اوکراین از احتمال تعویق ضدحمله علیه روسیه تا تابستان به دلیل کمبود تجهیزات نظامی خبر داد.

 دنیس شمیهال در مصاحبه با روزنامه آمریکایی هیل خاطرنشان کرد: کی‌یف از طرف کشورهای دوست و شریک برای حمله به مناطق تحت کنترل روسیه تحت فشار نیست و ممکن است این حمله را تا تابستان به تاخیر بیندازد.

وی با بیان اینکه بیشترین فشار برای شروع زودتر ضدحمله علیه روسیه، از داخل اوکراین است، تصریح کرد: شرکای ما می فهمند که برای شروع یک ضدحمله باید صد درصد از موفقیت آن مطمئن بود.

این مقام اوکراینی در پاسخ به سوالی درباره تاثیرات درز اطلاعات ضدحمله اوکراین بر برنامه اجرای آن نیز گفت: ما ثابت کرده ایم که می توانیم سرزمین مان را آزاد کنیم. ما از شرکایمان می خواهیم تجهیزات نظامی بیشتری از جمله تانک، مهمات، هواپیما و خودروهای زرهی در اختیار ما قرار دهند.

اولکسی دانیلوف دبیر شورای امنیت ملی اوکراین روز سه شنبه در گفت و گو با یک رسانه آلمانی گفته بود که ضدحمله علیه روسیه را تا حدممکن به تعویق خواهد انداخت.

یان گاگین، مشاور رئیس منطقه دونتسک نیز به تازگی اعلام کرده که اوکراین از نظر تجهیزات نظامی، آمادگی کافی برای انجام ضدحمله را ندارد.

تارنمای شبکه خبری سی‌ان‌ان به نقل از یک منبع نزدیک به رییس‌جمهوری اوکراین عنوان کرد: پس از درز اسناد محرمانه پنتاگون شامل طرح آمریکا و ناتو برای تجهیز ارتش اوکراین برای حمله به روسیه، کی‌یف برخی از طرح‌های نظامی‌اش را جایگزین کرده است.

به گفته مقام‌های آمریکایی، دست کم بخشی از این اسناد افشا شده، واقعی هستند که ابعاد جاسوسی‌ها از متحدان آمریکا، رژیم صهیونیستی و اوکراین را نشان می‌دهد.

روزنامه انگلیسی گاردین نیز گزارش داد: وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) می‌گوید همزمان با تحقیقات در راستای کشف منبع افشای اطلاعات محرمانه این وزارتخانه، تلاش‌های بین سازمانی را به منظور ارزیابی اثر افشای اسناد اطلاعاتی مذکور بر امنیت ملی این کشور و متحدان و شرکای آن، آغاز کرده است.

بر اساس این گزارش، اوکراین نیز اعلام کرده است که رئیس جمهور و مقامات ارشد امنیتی این کشور روز جمعه به منظور بحث در مورد راه‌های جلوگیری از افشای اطلاعات محرمانه دیدار کرده‌اند.

مسکو: آمریکا در اوکراین سلاح بیولوژیک می‌سازد

فرمانده نیروهای دفاع بیولوژیکی، هسته‌ای و شیمیایی روسیه گفت که بر اساس شواهدی که نیروهای این کشور در دونتسک، لوهانسک و خرسون به دست آورده‌اند، آمریکا در حال ساخت اجزای سلاح‌های بیولوژیک در اوکراین است.

به گزارش خبرگزاری راشا تودی، ایگور کریلوف، فرمانده نیروهای دفاع بیولوژیکی، هسته‌ای و شیمیایی روسیه خطاب به اعضای مجلس دومای دولتی این کشور گفت: مطمئن شده‌ایم که آمریکا در پوشش «تضمین امنیت زیستی جهان» آزمایش‌هایی دو منظوره برای تولید اجزای سلاح‌های بیولوژیکی در اوکراین انجام داده است، آن هم در نزدیکی خاک روسیه.»

او گفت که ارتش روسیه در پی مصاحبه با چندین شاهد عینی و بررسی ۲۰۰۰ صفحه سند یافته شده در خرسون، دونتسک و لوهانسک به این نتیجه رسیده است. این تحقیقات همچنین شامل یک کارگروه پارلمانی و مقامات اجرای قانون فدرال روسیه بوده است.

مسکو از ابتدای جنگ اوکراین ادعاهایی در مورد وجود شبکه گسترده‌ای از آزمایشگاه‌های بیولوژیکی مخفی با بودجه آمریکا در اوکراین را مطرح کرده و از آن زمان تاکنون بارها مجموعه‌هایی از «اسناد» را در این مورد منتشر کرده است. دولت آمریکا در ماه مارس سال گذشته وجود این آزمایشگاه‌ها را تایید نمود؛ ‌ اما تاکید کرد که اهداف نظامی را دنبال نمی‌کنند. این در حالی است که بخش عمده بودجه آن‌ها از طریق پنتاگون تامین می‌شود.

کریلوف همچنین با بیان اینکه افراد مشخصی در این زمینه در آمریکا و اوکراین شناسایی شده‌اند، گفت: هیچ‌کس، حتی کشورهای غربی هم اصالت اسناد منتشر شده را انکار نکرده است.

کریلوف گفت: وزارت دفاع روسیه در حال بررسی ۲۴۰ عامل بیماریزای خطرناک در چهار آزمایشگاه در اوکراین از جمله وبا و سیاه زخم است. ما در واقع در چهار آزمایشگاه کار کردیم. در آن آزمایشگاه هایی که پیدا کردیم، حدود ۲۴۰ ماده بیماری زا از انواع مختلف یافت شد، ما در حال مطالعه آنها هستیم و مطالعه آنها را ادامه می دهیم. بیشتر آنها مربوط به سیاه زخم، وبا هستند. روسیه واکسن و دارو علیه چنین بیماری هایی دارد و این وزارتخانه در این زمینه با وزارت بهداشت و سازمان نظارت بر ایمنی مصرف کنندگان Rospotrebnadzor همکاری می کند.

روسیه در اکتبر گذشته موضوع آزمایشگاه‌های زیستی را به سازمان ملل برد و خواستار تحقیقات بین‌المللی در این زمینه شد. با این حال، این پیشنهاد توسط شورای امنیت رد شد، چون آمریکا، انگلیس و فرانسه به آن رای منفی دادند.

اشتراک گذاری
تور تابستان ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۱۳
انتشار یافته: ۱۸
ناشناس
|
Canada
|
۱۹:۱۰ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۳
هنوز یکسال از تحریم روسیه نگذاشته تولید نفت روسیه از بالای ۱۱ میلیون بشکه در روز بع ۹ میلیون بشکه در روز کاهش یافته که صادرات ان هم با تخفیف ۴۰ درصد نوش جان چینی ها و هندی ها میشه و ارزش صادرات گاز روسیه از ۵۰۰ میلیون دلار در روز به ۴۵ میلیون دلار در روز یعنی یک دهم کاهش بافته که حای هزینه استخراج ان را ک
پوشش نمیده. فقط دو تا سه سال دیگر وضع روسیه بدتر از ونزویلا خواهد شد. وقتی ملتی اجازه میده همه راهها به ذهن یک نفر یعنی پوتین ختم بشه و کسی نمی تونه او را نهی یا پاسخگو کنه این فقط اولشه.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۰۴ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۳
ارزش پول روسیه هم که اوایل جنگ بخوبی تونسته بودن کنترلش کنن الان کم کم داره سقوط میکنه، وضعیت روسیه که هیچوقت مث ونزوئلا نمیشه ولی خب جایگاه اجتماعیشو از دست داده و دیگه اون امتیازات قبلی رو نداره
محمد فقیه نوری
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۱۲ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۳
عزیز دل من حرف شما درست الان از جنگ اوکراین و روسیه کی سود برده آمریکا و چین هند ولی دوست عزیز الان وضعیت اقتصادی کشورهای اروپایی و داخلی آمریکا خوب نیست چرا باید اروپا هزینه بده تا آمریکا اونور آب لذت ببره بانک های بزرگ اروپا و آمریکا یواش یواش ورشکسته شدن درسته بخاطر وضعیت بعد از قضیه کرونا است ولی قضیه اوکراین محرک آغاز این مشکلات بوده وقتی اقتصاد اروپا نابود شد اروپا هم مثل خاورمیانه میشه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۰۸ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۳
خب به تو چه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۰۴ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۴
همه آمار ها علیه روسیه مثل همان آمارهایی که علیه بشار اسد بود.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۱۶ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۳
من ارزوی نابودی روسیه را دارم.....اگر روسیه نبود نصف ایران اشغال نمیشد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۴۷ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۳
اون شوروی بود به چه ربطی به روسیه داره! تازه همونم آمریکا سر به سرش گذاشته بود که اومد آذربایجان رو اشغال کرد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۰۸ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۳
پوتین هم یکی از همون تفاله های شوروی کمونیستیه و همون دیدگاه و عقاید داره یه نگاهی به اوضاع جامعه محدود و بسته و دیکتاتوریه روسیه بنداز پوتین همچیو بخاطر منافع و عقاید خودش فدا میکنه سیستم حکومتی روسیه تا ابد همینه و همیشه دنبال کشورگشاییه
صمد
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۱۳ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۳
اول از همه شاهان بیکفایت وهوسبازخودمون روسرزنش کن
فتحلی شاه که همه رو بایه زن عوض کرد ،تازه خودت دارمیگی عهدنامه خب وقتی عهدمیبندی بایدعمل کنی،
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۵۷ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۴
آمریکا از شوروی بدتر شوروی از آمریکا بدتر انگلیس از هر دو بدتر؛ اما امروز ما تحت تحریم و تروریسم اقتصادی و خیانت آمریکا در برجام هستیم با صدها جنایت دیگر در حق ایرانیان که هنوز ادامه دارد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۵۷ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۳
کم کم همچی دست به دست هم میده تا تبدیل به جنگ جهانی بشه اما این بار ویرانی و کشتار خیلی بیشتر از دفعات قبلی میشه
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۰۰:۳۵ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۴
جنگ جهانی ام شه ، جنگ زود تموم میشه ، غرب ( ناتو و متحداش) خیلی قوی اند! روسیه و چین متحدی جز همدیگه ندارند .... داخل آسیا همه دشمن چین اند
محمد فقیه نوری
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۱۵ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۳
قبلاً هم گفتم وعده حمله به روسیه توسط اوکراین شوی رسانه ای است در حال حاضر اوکراین در وضعیت خوب نیست دنبال جلب توجه دوستان است که اخیرأ بخاطر اختلاف نظر ممکن است نه ببخشید قطعاً دیگر به اوکراین کمک نمی‌کنند یک سال است که روسیه درگیر مناطق مرزی است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۱۸ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۳
پوتین کجاست؟
محمد فقیه نوری
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۴۰ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۳
استقرار
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۵۴ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۳
منتظر نابودی آمریکا و روسیه هستیم
ناصر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۲۶ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۴
شوروی همین روسبه است تفاوتی نداره مگر همین پوتین نظراتش با حاکمان قدیم سوروی یکی نیست چرا یکی هست چون کریمه رابزور اشغال کرده واز اوکراین جدا کرده حالاهم دنبال ۲ منطقه دیگه بلکه کل اوکراین هست پس فرقی نمیکنه پوتین هم اگه اونزمان بود قفقاز جنوبی را مثل حاکمان قبلی سوروی از ایران میگرفت مگر دریای خزر را از ۵۰ درصد به ۱۱ درصد تقلیل نداد پس تفاوتی بین روسیه وشوروی وجود نداره زیاده خواهی وکشورگشایی باعث نابودی خودش خواهد شد شواهد این رانشان میده وپوتین برنده این جنگ نخواهد بود میخواست از ناتویی شدن یک کشور جلوگیری کنه فعلا که ۲ کشورمهم تر به ناتو پیوست باقدرت نظامی چندین برابری مثل فنلاند وسوئد عنلاند سلاح های خیلی خوبی داره
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۴ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۴
زنده باد پوتین قهرمان

حالا کسانیکه فقط نوک دماغشون رو می بینند و کسانیکه فقط آسایش امروز رو میخوان و البته سایبری ها میان منفی میدن .
اقدام پوتین علیه ناتو و غرب در بلند مدت به نفع منافع ملی ایران بود .
برچسب منتخب
# دولت چهاردهم # اسماعیل هنیه # مسعود پزشکیان
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
به نظر شما در سفر رئیس جمهور به نیویورک، پزشکیان با رئیس جمهور آمریکا دیدار خواهد کرد؟