تکرار ادعای پهپادی آمریکا علیه ایران در جنگ اوکراین

معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا ادعاهای واشنگتن درباره بکارگیری پهپادهای ایرانی از سوی روسیه در جنگ اوکراین را تکرار کرد و گفت که به حمایت از اوکراین دربرابر حملات پهپادی ادامه می دهیم.
کد خبر: ۱۱۷۲۱۸۱
|
۰۲ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۰۸:۳۰ 22 April 2023
|
3749 بازدید
|
۲

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، ودانت پاتل معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز پنجشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران درباره حملات پهپادی روسیه به اوکراین مدعی شد: ما در طول ماههای گذشته درباره اقدام ایران در عرضه پهپاد به روسیه برای استفاده از آن علیه زیرساخت‌های شهری و انرژی در سراسر اوکراین صحبت کرده ایم.

معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تصریح کرد: این موضوع همچنان برای ما بسیار نگران کننده است و ارائه چنین پهپادهایی را محکوم کرده‌ایم .

پاتل یادآور شد: ما همچنان به اقدامات خود در حمایت از اوکراین ادامه می دهیم تا آنها بتوانند از تمامیت ارضی و حاکمیت خود دفاع کنند.

به گزارش ایرنا، آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا پنجشنبه شب به وقت محلی ۳۱ فروردین ماه اعلام کرد: ایالات متحده آمریکا قاطعانه به اقدام برای اخلال در برنامه‌های نظامی ایران و شبکه‌های تدارکاتی آن متعهد است.

بلینکن مدعی شد برنامه دفاعی بازدارندگی ایران، خاورمیانه و فراتر از آن را بی‌ثبات می‌کند و گفت: ما به همکاری با متحدان و شرکا برای مقابله با چنین فعالیت‌هایی ادامه خواهیم داد.

وزارت خزانه داری آمریکا روز چهارشنبه به وقت محلی ۳۰ فروردین ماه ۱۴۰۲ (۱۹ آوریل ۲۰۲۳) اعلام کرد: امروز، دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا (OFAC) یک فرد و شش نهاد متعلق به شبکه فرار از تحریم‌ها را تحریم کرد.

وزارت خزانه داری آمریکا مدعی شد: این شبکه در خرید قطعات الکترونیکی برای برنامه‌های نظامی بی‌ثبات‌کننده‌ ایران، از جمله قطعات مورد استفاده در پهپادهای این کشور نقش داشته است و تولید پهپادها و سایر تسلیحات ایران همچنان منطقه خاورمیانه و فراتر از آن را بی ثبات می کند. از سپتامبر ۲۰۲۲، دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا چندین دوره تحریم را علیه برنامه‌های موشکی و پهپاد ی ایران وضع کرده است.

بر اساس اعلام این نهاد آمریکایی، این تحریم ها به ویژه، رئیس شرکت سامانه پردازان نامد آرمان (پاسنا) ایران و شرکت‌ها و تامین‌کنندگان سوری این نهاد را در ایران، مالزی، هنگ‌کنگ و چین که به شرکت پاسنا (PASNA) برای خرید کالا و فناوری کمک کرده اند, هدف قرار می‌دهد.

برایان نلسون، معاون وزیر خزانه داری آمریکا در امور تروریسم و اطلاعات مالی، گفت: شبکه ای که امروز تحریم شد، کالاها و فناوری را برای دولت ایران و صنایع دفاعی و برنامه پهپاد این کشور خریداری کرده است. وزارت خزانه داری به اعمال تحریم های خود علیه تلاش های نظامی ایران که باعث ناامنی منطقه ای و بی ثباتی جهانی می شود، ادامه خواهد داد.

وزارت خزانه داری آمریکا اول فروردین ماه ۱۴۰۲ (۲۱ مارس ۲۰۲۳ ) نیز با هماهنگی دفتر تحقیقات فدرال (اف بی آی) ، چهار نهاد و سه شخص را در ایران و ترکیه به دلیل مشارکت در تهیه تجهیزات، از جمله تامین موتورهای اروپایی پهپادهای ایران تحریم و اعلام کرد: این شبکه تدارکاتی به نمایندگی از وزارت دفاع و لجستیک نیروهای مسلح ایران که بر چندین شرکت دخیل در توسعه پهپاد و موشک های بالستیک نظارت دارد، فعالیت می کند.

غرب به رهبری آمریکا از ماهها پیش همزمان با تشدید تنش ها در جنگ اوکراین، ادعاهایی ضد ایرانی را مطرح کرده که تهران آن را قاطعانه رد می کند. آمریکا ابتدا ادعای ارسال پهپادهای ایرانی را مطرح کرد و پس از آن، ادعای انتقال احتمالی موشک های زمین به زمین از سوی ایران به روسیه برای استفاده در این جنگ را مطرح کرده است.

جمهوری اسلامی ایران می گوید: محدودیت‌های مربوط به تسلیحات ذیل قطعنامه ۲۲۳۱ در تاریخ ۱۸ اکتبر ۲۰۲۰ رسما خاتمه یافته و از آن زمان، انتقال تسلیحات به، یا از ایران، دیگر مشمول قطعنامه ۲۲۳۱ نمی‌شود.

تهران معتقد است: استناد به بند ۴ (الف) ضمیمه ب قطعنامه ۲۲۳۱ فاقد مبنای قانونی و حقوقی است؛ زیرا فعالیت های مشمول بند مذکور تنها در صورتی نیاز به تأیید قبلی شورا دارد که دولت صادرکننده آن اقلام مربوطه را بدون توجه به درج آنها در سند S/۲۰۱۵/۵۴۶ تعیین کند که "می تواند به توسعه سیستم های حمل سلاح هسته ای کمک کند". با این حال، ایران به‌طور رسمی و صریح اعلام کرده است که «هیچ‌گاه اقلامی را که به‌نظر می‌رسد می‌تواند به توسعه سیستم‌های حمل سلاح هسته‌ای کمک کند، نه تولید کرده و نه عرضه نکرده، و همچنین قصد تولید و عرضه آن‌ها را ندارد».

بر این اساس، ایران هیچ موردی را که مشمول بند ۴ (الف) ضمیمه ب قطعنامه ۲۲۳۱ باشد، به روسیه منتقل نکرده است و هرگونه ادعای خلاف آن بی‌اساس بوده و رد می‌شود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۳ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۲
چرا مثل کره شمالی بشون نمیگید که شما در یک سنگر با روسیه هستید و خیالشون رو راحت نمیکنید ؟ !!!
ناشناس
|
Bulgaria
|
۱۷:۴۶ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۲
در مورد محدودیت‌های مربوط به صادرات تسلیحات ذیل قطعنامه 2231 چرا خودتان را به کوچه علی چپ می زنید؟ درست است که ممنوعیت های صادرات برخی تسلیحات در اکتبر 2020 رفع شد ولی ممنوعیت صادرات موشک و پهپاد با برد بیش از 300 کیلومتر کماکان تا اکتبر 2023 برقرار است. این هم که یکطرفه بیایید برای خودتان تعبیر خودخدمتی بکنید و مدعی شوید که مشمول ممنوعیت ها نمی شوید خریداری ندارد.
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟