به گزارش «تابناک»، فقط کافی است موضوعاتی را که برایتان مهم است، یادداشت کنید یا اپلیکیشن مناسبی پیدا کنید و کارهای مهمتان را در آن ذخیره کنید، برنامهای که زنگ هشدار داشته باشد و مثلا بتواند تاریخ تولد خواهرتان را یادآوری کند.
صرفنظر از پیشرفت تکنولوژی، ما هنوز هم برای سروساماندادن به این حجم گستردهی اطلاعات و بهخاطرآوردن برنامههای روزمرهی خود نیاز داریم برخی چیزها را بهخاطر بسپاریم. افرادی که از حافظهی خود استفاده میکنند، در مقایسه با افرادی که از این توانایی خود غافلاند، زندگی بسیار موفقتری دارند.
این نوشته را بخوانید تا با تغذیه مناسب برای تقویت حافظه آشنا شوید.
افرادی که بهشدت دنبال رژیم غذایی کم کربوهیدرات هستند، باید مواد غذایی مناسبی را برای رساندن مواد مفید به مغز جایگزین کنند. گوجهفرنگی یکی از منابع بسیار مفیدی است که میتواند جایگزین کربوهیدراتها در رژیم غذایی شود. گوجهفرنگی حاوی مقدار زیادی پتاسیم است که برای ماهیچهها و کاهش قند خون بسیار مفید است. همچنین این گیاه سرشار است از ویتامین آ و ث و مواد آنتیآکسیدان.
ممکن است از شنیدن نام این گیاه تعجب کرده باشید یا تابهحال حتی نام آن را هم نشنیده باشید، اما به شما پیشنهاد میکنیم این گیاهِ بسیار مفید را به سالاد خود اضافه کنید. کبرها را میتوان یکی از منابع بسیار غنی کوئرستین دانست. کوئرستین نوعی فلاونوئید منحصربهفرد است که باعث بهبود جریان خون مغز، کاهش میزان استرس اکسیداتیو و جلوگیری از ایجاد اختلال در حافظه میشود. اگر طعم کبر را دوست ندارید، بهتر است سیب بخورید. این میوه هم سرشار از کوئرستین است.
انگور قرمز حاوی رسوراترول است، رسوراترول ترکیبی است که عملکرد حافظه را بهبود میدهد. آزمایشهای انجامشده روی موشها نشان میدهند عملکرد حافظه در موشهایی که از انگور قرمز تغذیه میکنند بسیار بهتر از دیگر موشهاست. شاید فکر کنید پس خوردن مشروبات الکلی نیز به همین میزان میتواند برای تقویت حافظه مفید باشد، اما باید گفت که الکل تأثیر بسیار بدی بر حافظهی کوتاهمدت و مهارتهای تصمیمگیری دارد. بهخاطر داشته باشید در صورت مصرف الکل حتی ممکن است خاطرات جمعهی گذشته را هم بهخاطر نیاورید.
برخی تحقیقات نشان میدهند جویدن آدامس میتواند باعث افزایش میزان هوشیاری، واکنش سریع و تمرکز در افراد شود. آیا واقعا جویدن آدامس به تقویت حافظه کمک میکند؟ این احتمال وجود دارد، اما کاملا به شرایطی بستگی دارد که افراد در آن قرار دارند. در برخی مدارس حتی به دانشآموزان اجازه میدهند سر کلاس آدامس بجوند، زیرا معتقدند جویدن آدامس موجب میشود نمرات دانشآموزان بهتر و تمرکز آنها در یادگیری بیشتر شود.
قهوه را باید یکی از منابع سرشار از کافئین دانست. کافئین میتواند عملکرد حافظهی کوتاهمدت را بهبود و قدرت تمرکز و درنتیجه کارایی حافظهی بلندمدت را افزایش دهد. ازسویدیگر، برخی تحقیقات نشان میدهند بین بیماری آلزایمر و میزان مصرف قهوه، رابطهی منفی وجود دارد.
این ادویهی زردرنگ از خانوادهی زنجبیل است و حاوی نوعی ترکیب شیمیایی مغذی بهنام کورکومین است. پژوهشهای انجامشده روی حیوانات نشان میدهند کورکومین از نقص شناختی جلوگیری میکند و در بهبود عملکرد حافظه و یادگیری نقش بسیار مثبتی دارد. همچنین سرعت جریان خون به مغز را افزایش میدهد. اما سؤال اینجاست: چگونه میتوانیم این گیاه پرخاصیت را به رژیم غذایی روزانهمان اضافه کنیم؟ میتوانید این ادویه را به برنج اضافه کنید یا با خوردن انواع غذاهای هندی که حاوی مقدار زیادی زردچوبه است، از فواید زیاد این گیاه بهرهمند شوید.
همهی آجیلها حاوی میزان زیادی چربی سالم و مفید هستند. آجیل سرشار از انواع ویتامینها، مواد معدنی مغذی، آنتیاکسیدان و منیزیم است. منیزیم میتواند موجب بهبود عملکرد حافظه و افزایش میزان یادگیری در افراد شود. همچنین پژوهشهای انجامشده نشان میدهند درمان با منیزیم موجب بازسازی عملکرد مغزهای آسیبدیده میشود.
ماهی چرب سرشار از امگا۳ است و مصرف آن موجب میشود افراد در آینده کمتر دچار مشکلات و اختلالات شناختی شوند. علاوهبراین، مصرف امگا۳ موجب بالارفتن توانایی استدلال غیرکلامی و بهبود عملکرد حافظه میشود. برخی تحقیقات ثابت میکنند مصرف ماهی یا فراوردههای دوکوزاهگزانوئیک اسید ارتباط مستقیمی با بهبود عملکرد مغز دارد. ماهی سالمون نیز منبع بسیار خوبی از کولین است. در بخش بعدی دلیل اهمیت کولین را توضیح میدهیم.
زردهی تخممرغ سرشار از کولین و فسفاتیدیلسرین است. در بدن انسان، کولین اهمیت زیادی در سنتز اجزای سازندهی غشای سلولها دارد. کولین برای متابولیسم و سوختوساز چربی ضروری است. کولین پیامرسان عصبی است و وظیفهی کنترل عضلانی را برعهده دارد. این مادهی غذایی مفید، نقش بسیاری مهمی در بهبود عملکرد حافظه بازی میکند.
چای سیاه، سفید، سبز و چای اولونگ عالیترین نوشیدنی طبیعت است. چای نوشیدنی آرامشدهندهای است که بهعلت وجود کافئین، اسیدآمینه و تانن میتواند تأثیر مثبتی بر افزایش تمرکز داشته باشد و میزان هوشیاری فرد را بالا ببرد. تحقیقات نشان میدهند تانن میتواند به کاهش استرسهای روانی کمک کند و میزان فعالیت امواج مغزی آلفا را نیز افزایش دهد. این موضوع موجب میشود فرد به آرامش بیشتری برسد. کافئین و تانن سرعت عکسالعمل، حافظه و عملکرد شناختی مغز را افزایش میدهند. همچنین چای را باید منبعی بسیار غنی از کوئرستین دانست.
اگر نگران حافظهی خود هستید، باید درمورد مواد خوراکی روزانهی خود اطلاعات کافی داشته باشید. شروع روز با قهوه، تخممرغ و مصرف سالاد مخلوط کبر و گوجهفرنگی برای وعدهی نهار، نوشیدن چای در طول روز و خوردن بلوبری، انگور و ماهی هالیبوت یا سالمون برای شام، رژیم غذایی مناسبی بهنظر میرسد. هیچوقت برای تقویت حافظه دیر نیست؛ اولین گام اصلاح تغذیه است. پس بهتر است موادی انتخاب کنید که در سلامت جسم و تقویت حافظهی شما بیشترین نقش را دارند.
منبع: چطور