به گزارش بورس تابناک به نقل از نبض بورس، کامودیتیها به چهار بازار فلزات گرانبها، فلزات پایه، نفت و انرژی و نیز بازار کالایی یا محصولات کشاورزی و دامی تقسیم بندی میشود. نبض بورس به صورت روزانه قیمت کالاهای مهم این بازارها را که به طور مستقیم و یا غیرمستقیم بر بورس ایران موثر هستند مورد بررسی قرار میدهد.
قیمت فولاد ۹۵۴ و با نوسان ۰.۵۲ درصد کاهش نسبت به روز معاملاتی گذشته معامله شد.
اوره با قیمت ۳۱۰ دلار معامله شد.
حسین قریبی سفیر ایران در برزیل گفت: برزیل صنعت پتروشیمی پیشرفتهای ندارد و منابع آن را هم ندارد. برزیل از واردکنندگان گاز است و نیز ۸۰ درصد کود شیمیایی مورد نیاز برزیل از طریق واردات تامین میشود. برزیل سالانه ۸ تا ۱۰ میلیون تن در سال کود اوره وارد میکند. از سال ۲۰۱۹ ایران یکی از تامین کنندگان کود برزیل بوده و ظرفیت بالایی برای صادرات بیشتر است.
کاهش حدود ۳ درصدی در قیمت انواع نفت در کنار افزایش بیشتر از یک درصدی در شاخص LME و همچنین کاهش بیشتر از ۴ درصدی در شاخص S&P OSCI نشان از وضعیت نسبتا منفی در کلیت بازارهای کالایی جهان در یک هفته گذشته دارد.
در هفته گذشته و از بین کامودیتیهای مهم در حوزه صنایع اوره، سرب و آلومینیوم وضعیت نسبتا خوبی را از نظر قیمتی تجربه کردند بخصوص اوره که رشد بیش از ۲ درصدی را در یک هفته گذشته تجربه کرد. البته سنگ آهن، فولاد و نفتا به عنوان کامودیتیهای مهم بر روی بازار سهام در یک هفته گذشته ریزشهای نسبتا سنگینی داشتند.
قیمت نفت برنت نسبت به یک سال گذشته بیش از ۳۰ درصد کاهش، قیمت طلا حدود ۲ درصد افزایش، قیمت زغال سنگ ریزش بیش از ۴۱ درصدی، قیمت آلومینیوم ریزش حدود ۱۸ درصدی، قیمت روی ریزش حدود ۳۴ درصدی، قیمت سرب ریزش حدود ۳ درصدی و قیمت مس ریزش حدود ۱۱ درصد و در نهایت قیمت فولاد ریزش حدود ۲۹ درصد را نسبت به یک سال گذشته تجربه کرده اند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.