جزییات کارمزدهای جدید خرید کارتی اعلام شد

بر اساس دستورالعمل جدید بانک مرکزی جزئیات کارمزدهای خرید کارتی در سال جدید اعلام شد. دارندگان دستگاه‌های کارت‌خوان از این پس بر اساس جزئیات اعلام شده کارمزد پرداخت خواهند کرد.
کد خبر: ۱۱۷۴۳۴۰
|
۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۰۸:۵۴ 08 May 2023
|
4609 بازدید
|
۹

به گزارش «تابناک»، بانک مرکزی جزئیات دستورالعمل کارمزد تراکنش‌های خرید کارتی را اعلام کرد.

بانک مرکزی در راستای کارآمدتر شدن شبکه پرداخت الکترونیکی و ارتقای سطح خدمات به کاربران، اصلاحاتی را در نظام کارمزد تراکنش‌ این شبکه اعمال و شیوه‌نامه جدید را ابلاغ کرده است.

با تصویب شورای پول و اعتبار و ابلاغ بانک مرکزی از این پس دارندگان دستگاه‌های کارتخوان (پذیرندگان) بخشی از کارمزد تراکنش‌های خرید را پرداخت خواهند کرد.

کارمزد تراکنش کارتخوان چیست؟

بیش از ۱۱ سال است که نظام کارمزدی در شبکه پرداخت کشور تغییری نکرده است و حالا بانک مرکزی با اجرای این طرح سعی دارد، کارمزدها در شبکه پرداخت را بروزرسانی کند.

براساس نظر کارشناسان در حوزه پرداخت، بروزرسانی این کارمزدها می‌تواند شرکت‌های پرداخت را در توسعه خدمات و نوسازی ناوگان خود کمک کند، این کارمزد تعیین شده مربوط به دارندگان دستگاه‌های کارتخوان است و بر اساس دستور العمل جدید، کارمزد قابل اخذ از دارنده کارت صفر است.

میزان کارمزد تراکنش‌ های خرید کارتی چقدر است؟

بر اساس شیوه‌نامه جدید نظام کارمزد که با هدف برقراری تعادل و تناسب میان خدمات دریافت شده و تقبل هزینه‌های گسترش و پایداری زیرساخت‌های شبکه پرداخت الکترونیکی تنظیم شده، دارندگان دستگاه‌های کارتخوان به ازای هر تراکنش خرید از ۱۲۰۰ تا حداکثر سقف تعیین شده بسته به مبلغ تراکنش، کارمزد پرداخت می‌کنند؛ به عبارت دیگر کف این کارمزد تا تراکنش‌های ۶ میلیون ریال ۱۲۰۰ ریال و برای تراکنش‌های بالاتر به صورت پلکانی تا سقف تعیین شده، خواهد بود.

با توجه به اصلاحات انجام‌شده همچنان شبکه بانکی و بانک پذیرنده، بالاترین سهم را در پرداخت کارمزد تراکنش‌های خرید کارتی برعهده دارد، همچنین تاکید می‌شود بر اساس دستور العمل جدید، کارمزد قابل اخذ از دارنده کارت صفر است.

چه کسانی از پرداخت کارمزد مستثنی هستند؟

مطابق با جدول زمانی اجرای این بخشنامه، اصلاح نظام کارمزد پذیرندگان به صورت مرحله‌ای اجرا خواهد شد و تراکنش‌های با مبالغ بالا در اولویت اجرا هستند، همچنین تا اطلاع ثانوی پذیرندگان صنف نانوایی و سوپرمارکت از پرداخت کارمزد مستثنی شده‌ و سهم این صنوف همچنان توسط بانک پذیرنده پرداخت خواهد شد.

بر اساس ضوابط بانک مرکزی ضروری است ضمن ابلاغ ضوابط جدید به همه واحدهای ذی‌ربط از سوی بانک‌ها، اتخاذ تمهیدات لازم به‌ منظور رعایت کامل موارد زیر در دستور کار بانک‌/مؤسسه اعتباری غیربانکی قرار گیرد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۳
انتشار یافته: ۹
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۵ - ۱۴۰۲/۰۲/۱۸
باز هم تورم.باز هم کلاهبرداری
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۶ - ۱۴۰۲/۰۲/۱۸
اقایان بانک مرکزی ! شما که میدانید بانکها در یک دوره در فضای رقابت برای توسعه شبکه پایانه های فروشگاهی و جمع آوری وجوه و همچنین تعداد کارتهای بانکی نزد مشتریان ( قبل از یکپارچگی شبکه شاپرک) به رقابت اقتادند و از جمله در این رقابت هزینه تراکنش از پذیرنده را صفر کردند و بانک مرکزی هم سکوت کرد تا انجا که موسساتی که هزینه تراکنش از پذیرنده میگرفتند و وابسته به بانک خاصی نبودند کلا حذف شدند . حال که این دوره سپری شده و کل این کسب کار به چالش زیاندهی رسیده است قرار است برگشت به عقب شود؟ شما مطمین باشید در این شرایط بلبشو که هیچ نظارتی بر فروشندگانکنندگان کالا و خدمات نیست این هزینه توسط فروشندگان مستقیما از مردم گرفته میشود الیته آنها رند میکنند و بیشتر هم میگیرند.
اول بانک مرکزی این پاسخ را بدهد که چرا دستورالعمل ۱۰ سال پیش مربوط به ارایه دهندگان خدمات پایانه های فروشگاهی که در آن قرار بود بانکها سهامدار اقلیت باشند انجام نشد؟؟ ایا قرار نیست دوباره با این روش بانکها خودرا از شر یک کسب و کار زیانده از جیب مردم رها کنند؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۴۹ - ۱۴۰۲/۰۲/۱۸
بانکها بابت پولی که در کارت هست چقدر به صاحب کارت پرداخت می کنند؟ مگر در دست آنه نیست؟ از طرفی اگر از کارت استفاده نشود بانک مرکزی باید اسکناس چاپ کند. در صورت استفاده از کارت هزینه چاپ اسکناس هم از دوش بانک مرکزی برداشته می شود. پس دریافت کارمزد بیشتر حکم پول زور را دارد.
موسی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۶ - ۱۴۰۲/۰۲/۱۸
میزان کارت به کارت راهم افزایش دهند. از زمان دایرشدن این امکان قیمتها 50 برابرشده ولی سقف کارت کارت از 3 به 10 میلیون رسیده که این موضوع برای کسبه وصاحبان مشاغل مختلف مشکلات فراوانی ایجاد کرده وبرای یک انتقال مبلغ باید به داخل بانک برویم که باعث شلوغی بانکها ومشکلات تبعی دیگر میشود.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۸ - ۱۴۰۲/۰۲/۱۸
یک بهانه دیگر برای ایجاد گرانی وفشار به مردم
بچه محل
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۲ - ۱۴۰۲/۰۲/۱۸
بانکهاب غیر رقابتی و غیر مردمی با جمع آوری پول مردم و استفاده از ان برای سفته بازی، خرید و فروش ملک و دادن وام به دولت و خودی ها و خصولتی ها باعث و عامل اصلی رانت و فساد و تورم هستند و در انتها بابت این همه خسارت به صاحبان سرمایه یعنی مردم، از تک تک فعالیتهای عادیشان با پولشان در بانک، کارمزد هم می گیرند...
این است عاقبت صنایع و کسب و کارهای وابسته به دولت و غیر رقابتی...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۹ - ۱۴۰۲/۰۲/۱۸
با توجه به نرخ سود بانگی که بانکها می دهند و نرخ تورم بانکها به سپرده گذاران همیشه بدهکار هستند و نباید بایت هیچ خدمتی پول بگیرند. بانکه بخش عمده سپرده ای مرم را به کارکنان خود و ابستگان مدیران بانکی و سفارش شده ها وام می دهند و می خواهند هزنیه را از جیب مردم درا ورند. کلا بانکها اگر تعطیل شوند بخش عمده فساد اقتصادی و تورم از بین می رود.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۲ - ۱۴۰۲/۰۲/۱۸
درست متوجه نشدم. یعنی اگر یک نفر برق بقالی و یک جنس هزار تومنی هم بخره و کارت بکشه 120 تومن هم کا مزد باید بده؟
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۴ - ۱۴۰۲/۰۲/۱۸
خدارا شکر اولین جرقه گرانی سال را بانک ها زدن من یکباز نشسته هستم دریافتی ناچیز مرا ببانک رفا بحسابم واریز میکنند من از اول ماه با آن دریافتی حسابم بسختی اومورزندگی را میگذرانم تاآن پول تمام بشه حقوق ماه بعد را واریز میکنند من همیشه در حسابم پول خرجی خانه هست بدون اینکه بانک یک ریال درسال به پول من سود بده میرویم بانگ که پول ما را بده که خرید نقدی بکنیم بانگ میگه پول نداریم میگم بدهکارم میخوام بدهیم را بدم میگه بروکارت بکارت پرداخت کن ما مانده ایم با این دولت بسیجی ومجلس انقلابی چه کنیم نانوایی وفصابی همه بدون کارت زهر مارم به آدم نمیدن
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟