خبر مهم برای مستاجران در فصل جابجایی

سامانه ثبت رایگان قراردادهای اجاره مسکن کلید خورد/ وام ۴۰۰ و ۳۰۰ میلیونی مسکن با سود ۲ درصد برای چه کسانی است؟

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: سامانه معاملات املاک و مستغلات کشور، سامانه‌ای هوشمند است که این امکان را فراهم می‌کند تا موجران و مستاجران قرارداد خود را در سامانه ثبت کنند و کد رهگیری رایگان از این سامانه اخذ کنند.
کد خبر: ۱۱۷۶۵۴۲
|
۰۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۷:۲۰ 24 May 2023
|
16728 بازدید
|

به گزارش تابناک اقتصادی؛ امروز با حضور معاون مسکن و ساختمان  و مشاوران وزیر در حوزه مسکن از سامانه معاملات املاک و مستغلات کشور با امکان ایجاد قرارداد اجاره برای املاک و دریافت کد رهگیری بدون هزینه به آدرس srem.ir رونمایی شد.


در اولین گام شروع به کار این سامانه، امکان ثبت و استعلام قراردادهای ثبت شده برای قرارداد اجاره‌ی مسکن در حالت یک به یک (یک مالک شش دانگ به یک مستأجر)، به صورت برخط فراهم شده است و مؤجر (صاحب ملک) و مستأجر می‌توانند قرارداد اجاره‌ی واحد مسکونی مورد معامله‌ی خود را در این سامانه انجام داده و کد رهگیری و نسخه‌ی الکترونیکی آن را دریافت کنند.


در آینده‎‌ای نزدیک، هموطنان گرامی این امکان را خواهند داشت که انواع قراردادهای مربوط به املاک و مستغلات را به صورت مستقل و یا از طریق مشاورین املاک، در همین سامانه انجام دهند.


در حال حاضر، فقط امکان ایجاد قرارداد اجاره برای املاک دارای سند ۶ دانگ امکان پذیر می‌باشد. بعد از ثبت قرارداد، کد رهگیری قرارداد در اختیار طرفین قرارداد قرار می‌گیرد. تمامی مراحل ایجاد و ثبت قرارداد و همچنین دریافت کد رهگیری، رایگان می‌باشد. 

 

برای ثبت قرارداد، ابتدا باید مؤجر (صاحب ملک) اقدام به ایجاد قرارداد کرده و در مراحل بعدی، مستأجر به قرارداد اضافه خواهد شد و مستأجر نمی‌تواند به تنهایی قراردادی را ایجاد کند.


برای ایجاد و ثبت قرارداد، نیاز به مدارکی از جمله سند ملک، شناسنامه طرفین قرارداد و قبوض ملک مورد اجاره (در صورت بدهی) است.
در این سامانه با انتخاب گزینه ' قرارداد اجاره ' ، وارد بخش ثبت قراردادهای اجاره می‌شوید. در این بخش، می‌توان با تکمیل اطلاعات قرارداد لازم، در ۶ مرحله یک قرارداد جدید ایجاد کرد؛ همچنین پیشرفت قراردادهای قبلی که در این سامانه ثبت شده را مشاهده کرده و در صورت نیاز، نسخه‌ی الکترونیکی آن را دریافت کرد.


همچنین با انتخاب گزینه 'استعلام کد رهگیری' به بخشی از سامانه منتقل خواهید شد که با وارد کردن کد ملی یکی از طرفین قرارداد و همچنین کد رهگیری قرارداد، می‌توانید وجود یا عدم وجود قرارداد را استعلام کرده و درصورت لزوم، با کسب تأیید از طرف مورد استعلام، متن کامل قرارداد را نیز مشاهده کرد.


در حال حاضر این سامانه صرفا برای کسانی قابل استفاده است که قصد ایجاد قرارداد اجاره جدید یا دریافت کد رهگیری دارند. 


کسانی که قبلا کد رهگیری دریافت کرده اند برای دریافت ودیعه مسکن به سامانه جامع طرح‌های حمایتی مسکن مراجعه کنند؛ همچنین می‌توانید برای تسهیلات ساخت، تسهیلات کمک ودیعه و موارد مشابه، از سامانه جامع طرح‌های حمایتی مسکن استفاده نمایید. این سامانه در راستای وظایف قانونی وزارت راه و شهرسازی از جمله ماده ۱۸ قانون جهش تولید مسکن تهیه شده است.

 

بر اساس این گزارش؛ هادی عباسی‌اصل معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی در نشست خبری از راه‌اندازی سامانه معاملات املاک و مستغلات کشور برای ثبت قرارداد اجاره بین موجر و مستاجر و اخذ رایگان حد رهگیری خبر داد.

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: سامانه معاملات املاک و مستغلات کشور که توسط موسسه‌ای دانش‌بنیان نوشته شده سامانه‌ای هوشمند است که این امکان را فراهم می‌کند تا موجران و مستاجران قرارداد خود را در سامانه ثبت کنند و کد رهگیری رایگان از این سامانه اخذ کنند.

معاون مسکن و ساختمان با اشاره به اینکه این سامانه در راستای وظایف قانونی وزارت راه و شهرسازی از جمله ماده ۱۸ قانون جهش تولید مسکن تهیه شده است در بیان اهداف راه‌اندازی سامانه بیان کرد: رصد و نظارت بر بازار مسکن، ثبت کلیه معاملات املاک و مستغلات اعم از خرید، فروش، پیش خرید، پیش فروش، رهن و اجاره مسکن برای متعاملین در بنگاه‌های مشاوران املاک توسط بنگاه‌ها و برای سایر متعاملین خارج از بنگاه‌های مشاوران املاک توسط خود متعاملین، در سامانه معاملات املاک و مستغلات کشور و ثبت قرارداد است. همچنین در این سامانه کد رهگیری بدون اخذ هزینه و رایگان صادر می‌شود.

عباسی اصل افزود: در این سامانه امکان ثبت و استعلام قراردادهای ثبت شده برای قرارداد اجاره‌ای مسکن در حالت یک به یک (یک مالک شش دانگ به یک مستأجر)، به صورت برخط فراهم شده است و مؤجر (صاحب ملک) و مستأجر می‌توانند قرارداد اجاره‌ی واحد مسکونی مورد معامله‌ی خود را در این سامانه انجام داده و کد رهگیری و نسخه‌ الکترونیکی آن را دریافت کنند.

به گفته وی، در آینده‎‌ای نزدیک، شهروندان این امکان را خواهند داشت که انواع قراردادهای مربوط به املاک و مستغلات را به صورت مستقل و یا از طریق مشاورین املاک، در همین سامانه انجام دهند.

اطلاعات موجران و مستاجران در تمامی صفحات قرارداد درج می‌شود

معاون وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه قرارداد در این سامانه کاملا هوشمند و قابل استعلام‌گیری است، یادآور شد: موجران و مستاجران در هنگام درج اطلاعات در سامانه باید یک شاهد معرفی کنند که در تمامی صفحات قرارداد اطلاعات موجر و مستاجر و شاهدان درج می‌شود.

به گفته عباسی، این سامانه به شکل آزمایشی راه اندازی شده است و از اول اردیبهشت تاکنون بیش از یکهزار و ۳۰۰ قرارداد در آن ثبت شده است که روزانه این رقم در حال افزایش است. همچنین دراین سامانه امکان پاسخگویی تلفنی نیز وجود دارد.

مشاوران املاک ضامن اخذ اجاره‌بها هستند

معاون وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه مشاوران املاک ضامن اخذ اجاره‌بها هستند، گفت: راه‌اندازی این سامانه با فعالیت مشاوران املاک هیچ منافاتی ندارد. در واقع راه‌اندازی این سامانه خدمات ارایه شده توسط مشاوران املاک را به شکل پیشرفته‌ای ارایه می‌دهد.

به گفته وی، احراز هویت افراد در این سامانه به شکل الکترونیکی انجام خواهد شد.

عباسی تصریح کرد: وزارت راه و شهرسازی موافق مالیات بر اجاره نیست و در رایزنی‌هایی که با مجلس انجام شده در تلاش هستیم تا مالیات بر اجاره را کاهش دهیم که این موضوع در صحن مجلس قابل پیگیری است.

۶ میلیون خانوار مستاجر داریم

وی با تاکید بر اینکه خوداظهاری در سامانه املاک و اسکان اجباری است، توضیح داد: در حال حاضر در کشور ۶ میلیون خانوار مستاجر معادل ۲۰ میلیون نفر مستاجر داریم که در تلاش هستیم تا فرآیند جابه جایی آنها را تسهیل کنیم.

عباسی‌اصل در بخش دیگری از نشست خبری خود به موضوع جوانی جمعیت و جزئیات آن پرداخت و گفت: قانون جوانی جمعیت مهرماه ۱۴۰۱ ابلاغ شد که با توجه به ابهاماتی که در اجرا داشت دستورالعمل اجرایی آن تدوین و با امضای وزیر راه و شهرسازی به تمامی ادارات کل راه و شهرسازی و شهرهای جدید ابلاغ شد.

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: بر اساس این دستورالعمل و قانون افرادی که فرزند سوم آنها بعد از ۲۴ آبان ۱۴۰۱ متولد شده باشد حائز دریافت ۲۰۰ مترمربع زمین در شهرهای زیر ۵۰۰ هزار نفر جمعیت هستند.

به گفته عباسی اصل، تاکنون ۸۰ هزار نفر در سامانه ثمن برای دریافت زمین برای اجرای قانون جوانی جمعیت ثبت‌نام کرده‌اند و با بررسی‌های انجام شده ۳ هزار نفر زمین را دریافت کرده‌اند.

معاون مسکن و ساختمان ادامه داد: طبق این قانون خانوارهایی که فرم ج آنها قرمز باشد و قبلا از تسهیلات یارانه ای دولت نیز استفاده کرده باشند در صورت داشتن سه فرزند و بیشتر امکان بهره‌مندی از این ظرفیت را دارند.

تلاش برای تکمیل ۱۸۵ هزار واحد مسکن مهر باقیمانده

وی در خصوص اتمام واحدهای مسکونی مهر نیز توضیح داد: در مجموع ۱۸۵ هزار واحد مسکونی مهر باقیمانده است که ۱۶۵ هزار واحد توسط بانک مسکن در حال تامین مالی و ۲۰ هزار واحد توسط بانک‌ها تامین مالی خواهند شد تا امکان اتمام و تحویل به متقاضیان را داشته باشند.

عباسی اصل تاکید کرد: بخش عمده ای از منابع مالی تکمیل واحدهای باقیمانده مسکن مهر از صندوق ملی مسکن تامین خواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه ۹۵ درصد واحدهای مسکونی مهر از ابتدای اجرای طرح تاکنون تکمیل و تحویل شده است، گفت: سیاست وزارت راه و شهرسازی این است تا از تمامی امکانات و ظرفیت‌ها برای تکمیل واحدهای مسکونی مهر استفاده کند.

وام ۴۰۰ و ۳۰۰ میلیونی مسکن با سود ۲ درصد برای چه کسانی است؟

معاون مسکن و ساختمان در ادامه چندین خبر خوش را در حوزه مسکن ارایه کرد و گفت: هم اکنون سقف تسهیلات نهضت ملی مسکن ۵۵۰ میلیون تومان شده است. همچنین بر اساس تصمیم شورای عالی مسکن مقرر شده تا برای کمک به دهک‌های پایین درآمدی برای دهک ۱ تا ۲ علاوه بر تسهیلات نهضت ملی مسکن تسهیلات ۴۰۰ میلیون تومانی با بازپرداخت ۱۵ ساله و  سود بازپرداخت ۲ درصد و برای دهک ۳ و ۴ نیز تسهیلات ۳۰۰ میلیون تومانی مسکن با بازپرداخت ۱۵ ساله و سود ۲ درصد پیش‌بینی شده است که امکان مناسبی را برای متقاضیان مسکن فراهم خواهد کرد.

عباسی‌اصل ادامه در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص اجرای طرح نهصت ملی مسکن گفت: در مجموع یک میلیون و ۲۳۵ هزار واحد در شهرها، روستاها و بافت‌های فرسوده اجرایی و عملیاتی شده است که به استعداد ۱۵۰ هزار واحد به شکل گروهی، ۵۵۰ هزار واحد توسط انبوه‌سازان، یک‌هزار و ۱۵۰ واحد توسط نیروهای مسلح،  ۱۰۰ هزار واحد در بافت‌های فرسوده، ۱۰۰ هزار واحد خودمالکی، ۲۲۰ هزار واحد مسکن روستایی، اجرایی و عملیاتی شده است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۲۹
محسن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۹ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۳
ای کاش این سامانه زودتر راه اندازی می شد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۲۲ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۳
اینا برای خودشون تقلا میکنن تا تز موجر مالیات بگیرن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۵۴ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۳
الان چه ضمانتی هست موجر بیاد از این سامانه استفاده کنه در حالی که مشاور املاکی با وجود آنکه حق الزحمه می گیره ولی اجاره را چند برابر بیشتر می کنه؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۵۸ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۳
آقا محسن عزیز،
صبر داشته باش ببین نتیجه اش را بعد نظر بده.
پارسال یک عده همین موقع ها فکر می کردند یارانه شده 300 دولت کولاک کرده و تمجید می کردند.
همیشه بعد از گذشت زمان میشه فهمید عملکرد یک تصمیم چی میشه؟ هر چند کشورهای دیگه از نخبگانشان قبل از اجرای تصمیم نظرسنجی می کنند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۴۰ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۳
اگر برخی از مردم که به دلایل مختلف و با هزینه شخصی خانه اضافی برای اجاره دارند خانه اضافی نداشتند دولت چگونه و با چه شرایطی خانه تهیه و اجاره می داد؟ و هزینه سنگین مالی بر دوش دولت می شد ولی متاسفانه دولت و بسیاری همیشه در حال تهدید صاحبخانه ها هستند و آنها را عامل نابسامانی مسکن معرفی می کنند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۵۵ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۳
بانک ها چه؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۴۵ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۳
کاش یه هفته زودتر راه اندازی میشد... :(( :((

3 میلیون باختم...

بنگاهیا خوردن ازم...
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۵۶ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۵
بنگاه دار نبود همون فایل رو هم پیدا نمیکردی بالاخره انم باید حق زحمتی که کشیده و فایلی رو که جوش داده بگیره
ZORRO
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۴۶ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۳
بسیار کار خوبی است و باید حداقل 10 سال پیش اجرا میشد...

امید است با این کار بساط بنگاهیا از سرزمین ما برچیده شود...

هم بنگاهی های املاک و هم خودرو...

آفت های اقتصاد ایران...
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۴۲ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۳
چقدر خنگ و مشنگی که فکر میکنی بنگاهیی ها قیمت تعیین میکنند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۳۰ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۴
همین بنگاه ها در پیشرفته ترین کشور ها هم فعالیت میکنند ولی وضع اقتصاد مثل اینجا نیست ، مشکل از جای دیگه ست برادر، یا فکر کن یا به حرف اهل فکر اعتماد کن
خدابخش
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۵۶ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۶
ناشناس 2142 خیلی قشنگ از طرز ادب و بیانت و همچنین سوزش ناشی از خبر معلومه تو ی بنگاهی هستی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۵۹ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۳
مسکن کمر مردم را شکست! به داد ملت برسید ...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۰۹ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۳
چقدر دروغ میگید کدوم حمایت ؟!!!!!!! طوری شده که مالکان خودشون صاحب مستاجر میدونن واقعا وضعیت فلاکت باری شده با اینکه هنوز فصل نقل و انتقلات نرسیده مبالغ اجاره ها توسط مالکین صد در صد رشد کرده وای به حال تابستان و تموم شدن فصل امتحانات
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۱۸ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۳
هیچ اعتمادی نیست و معلوم نیست پس از ثبت از حقوق مالک چگونه حمایت می شود . با این طرح اختیار ملک از مالک گرفته خواهد شد و اجاره بها مشمول تصمیم ناعادلانه دولت که هماهنگ با تورم نیست خواهد شد .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۳۰ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۳
حالا اگه دلال تو بنگاه قرارداد را ثبت کنه حقوق مالک حفظ میشه؟
بیژن
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۴۸ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۳
تازه هیچ گربه ای محض رضای خدا موش نمی گیره
صد بار نوشته کدرهگیری رایگان ولی هدف نهایی نه حمایت از مستاجر هست و نه ساماندهی به بخش مسکن
بلکه هدف اصلی مالیات ستانی از موجر است که در نهایت به اجاره بها اضافه میشه و دود این سامانه به چشم خانه بدوش های بدبخت این کشور می‌ره
آقا ما نخواهیم از ما حمایت کنید ، کیو باید ببینیم ؟
ایرانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۴۰ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۳
راه وروشی جدید وآسان برای کلاهبرداران .بدبخت مستاجری که با یک بار اشتباه در این طرح دارایی خودشو ازدست میده؟؟؟
امیر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۰۰ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۳
خوبه باریکلا خخخخخخخ
اعتماد هرگز مستاجرم
به بنگاه بدم بهتره تا به سامانه ی دولت بی کفایت
ودس اخر بشع یک کلاهبرداری ملیاردی
البته خواهیم دید
ناشناس
|
Germany
|
۱۹:۴۲ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۳
این سامانه املاک همونی نیست که یه بار کل اطلاعات مردم رو ازش دزدیدن و شماها به روی مبارکتون هم نیاوردین؟
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟