سید حسن خمینی در دیدار اعضای ستاد مرکزی بزرگداشت امام خمینی(س)؛

نتیجه جمهوری اسلامی باید زندگی بهتر یکایک مردم باشد/ عقلانیت باید در جوهره انقلابی بودن باشد/ انقلابی بودن به فریاد بلندتر، مشت گره تر، چشم خشمناک‌تر نیست

اصلا انقلابی بدون ایثار انقلابی نیست، شبه انقلابی است. دوستانی که در دفاع مقدس بوده اند رزمندگانی را دیده اند که پلاکشان را در می‌آوردند تا جنازه شان هم شناسایی نشود. انقلابی یعنی کسی که دنبال مقام، شغل و پست نمی‌دود و رقابت در به دست آوردن منافع ندارد؛ والّا واژه صحیحی را دزدیده است. انقلابی یعنی ایثارگر و از خود گذشته؛ کسی می‌تواند از خود نگذرد و انقلابی باشد؟!
کد خبر: ۱۱۷۷۲۶۳
|
۰۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۵:۰۵ 30 May 2023
|
8881 بازدید
|

تابناک _ حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی در دیدار اعضای ستاد مرکزی بزرگداشت امام خمینی(س) تأکید کرد: ما «جمهوری اسلامی» هستیم و امارت اسلامی، خلافت اسلامی و حتی حکومت اسلامی نیستیم. نتیجه انقلاب جمهوری اسلامی است و اگر به این نتیجه توجه نکنید، از بستر واقعی انقلاب خارج شده اید. همان طور که اگر کسی تصور کند با حذف دین، ارزش های دین، اخلاق دینی و معیارهای دینی می تواند جمهوری اسلامی داشته باشد، غلط است؛ همان اندازه اگر کسی فکر کند، می تواند بدون اقبال اکثریت و حضور جمهور جامعه اسم حکومت را «جمهوری» بگذارد، غلط است. البته امام در رابطه با اسلامی بودن هم قید بسیار مهمی داشتند؛ اسلام فقاهتی. اما فقهی که وامدار زمان و مکان است و در بستر زمان و مکان در او اجتهاد می شود؛ و فقه متصلب، خشک و درجا زن نیست و قابلیت اجتهاد پویا دارد.

 

حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی در دیدار با اعضای ستاد مرکزی بزرگداشت حضرت امام، با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در سی و سومین سالگرد ارتحال امام خمینی(س) مبنی بر اینکه «امام روح و جان جمهوری اسلامی است» و همچنین جمله دیگر ایشان در خصوص اینکه «این انقلاب بی نام خمینی در هیچ جای جهان شناخت شده نیست»، گفت: یکی از مقوله های پررنگ در ذهن و ضمیر همه ما بحث «انقلابی بودن» و «انقلابی ماندن» است. «انقلابی بودن» در سه حیطه و بستر مختلف قابل تفسیر است. اولین مورد در حیطه و بستر فردی است که ما یک فرد انقلابی باشیم. انقلابی بودن هر کدام از ما را به تنهایی فردی کند که بتوان به او گفت این آدم انقلابی است و سابقا بعضا از تعبیر «متعهد» برای او استفاده می کردند.

یادگار امام افزود: در بستر ملی، ثمره و نتیجه انقلاب «جمهوری اسلامی» است. در بستر و افق بین المللی نتیجه انقلابی بودن عبارت از «بیداری دینی» است؛ و الزاما اسلامی هم نیست و ممکن است احیای تفکر دینی در میان غیرمسلمانان باشد. یعنی انقلابی بودن در افق بین المللی قرار است تفکر دینی را در جان های همه مردم احیا کند. البته نمی خواهیم بگوییم انقلابی بودن به این است که مردمان در دنیا دیندار شوند؛ این هم یک ملاک است، ولی اینکه دین به عرصه حیات بشر بازگردد و از حوزه فردی به حوزه جمعی برگردد. همه دنبال سعادت هستند، اما دینداران سعادت را در دنیایی می جویند که مخل به آخرتشان نباشد. این بنیان تفکر شما را با کسی که یا به آخرت معتقد نیست و یا اصلا کاری به آن ندارد، متفاوت می کند.

وی تأکید کرد: پس نتیجه انقلابی بودن در افق ملی یعنی «جمهوری اسلامی» و بر آمدن نظامی که به فرموده رهبری معظم انقلاب امام جان اوست. این جمهوری اسلامی همانی است که امام فرموده اند «نه یک کلمه کم و نه یک کلمه بیش»؛ آن کلمه کم می تواند حذف جمهوریت و یا اسلامیت باشد و کلمه بیش هم ممکن است هر قید دیگری را وارد آن کنند. امام جان جمهوری اسلامی است که این جمهوری اسلامی اول «جمهوری» است تعبیری که خود حضرت امام داشتند این است که فرمودند «مردم ایران که جان من فدای یکایک آنها باد». یعنی مالک این کشور مردم هستند و اگر هم کسی چیزی از خودش بروز می دهد متعلق به مردم است و نتیجه این روند باید به زندگی بهتر یکایک مردم روستایی و شهر و زن و مرد بینجامد و آنها در تعیین سرنوشت خودشان دخیل هستند و نمی توانیم بخشی را از تعیین سرنوشت خارج کنیم؛ همه باید در این جمهوری اسلامی حضور داشته باشند.

سید حسن خمینی با اشاره به تعبیر رهبری مبنی بر اینکه «اگر انتخابات خدای ناکرده کمرنگ باشد کشور لطمات بسیار سنگینی می خورد»، اظهار داشت: ما «جمهوری اسلامی» هستیم و امارت اسلامی، خلافت اسلامی و حتی حکومت اسلامی نیستیم. نتیجه انقلاب جمهوری اسلامی است و اگر به این نتیجه توجه نکنید از بستر واقعی انقلاب خارج شده اید. همان طور که اگر کسی تصور کند با حذف دین، ارزش های دین، اخلاق دینی و معیارهای دینی می تواند جمهوری اسلامی داشته باشد، غلط است، همان اندازه اگر کسی فکر کند می تواند بدون اقبال اکثریت و حضور جمهور جامعه اسم حکومت را «جمهوری» بگذارد، غلط است. البته امام در رابطه با اسلامی بودن هم قید بسیار مهمی داشتند؛ اسلام فقاهتی. اما فقهی که وامدار زمان و مکان است و در بستر زمان و مکان در او اجتهاد می شود؛ و فقه متصلب، خشک و درجا زن نیست و قابلیت اجتهاد پویا دارد.

وی با بیان اینکه انقلابی بودن پنج مؤلفه دارد، تصریح کرد: یک اینکه انقلابی از دید ما کسی است که خداباور باشد و اگر در این بعد ضعف داشته باشد انقلابی نیست. کسی که خدا را دارد هیچ چیزی کم ندارد. از دل باور به وجود خدا، قدرت و توانمندی زاییده می شود. شما در تمام زندگی امام ورق بزنید؛ این یکی از مهمترین نقاطی است که ایشان در زندگی با آن سر کرده است. خدا رحمت کند مرحوم آقای مطهری تعبیر لطیفی داشتند که من در او چهار ایمان دیدم؛ اولین آنها «ایمان به خدا» بود. آن وقت این ایمان به خدا شما را به غرور نمی کشاند و شما را به تواضع، خدمت بیشتر و زندگی عاشقانه می کشاند؛ آن وقت زندگی را زیبا می بیند.

یادگار امام اظهار داشت: دومین مؤلفه مهم انقلابی بودن این است که غیر خدا را مؤثر ندانیم. انقلابی واقعی کسی است که بگوید خدا و بس؛ آن وقت از دل این نفی استبداد بیرون می آید. چون مستبد یعنی کسی که می خواهد خدایگان باشد. انسان زیر بار حرف زور نمی رود چون انگار فرد دارد نوعی خدایی می کند. اصل نزاع با رژیم ستمشاهی از همین زاویه بود که تو که هستی که به ما دستور می دهی و ما را مالک الرغاب می دانی؟! پذیرفتن اینکه هیچ کسی غیر از خدا توان تأثیر ندارد و ما نباید مقابل غیر خدا سر فرود بیاوریم و هر نوع استبداد باشد منکوب است. از دل اینکه غیر خدا منشأ اثر نیست و کانون قدرت یک جاست، فتح خرمشهر در می آید.

وی ادامه داد: اگر ما بپذیریم هیچ کس جز خدا حق تعیین سرنوشت ما را ندارد تن به استبداد نمی دهیم و آمریکا و شوروی غلط می کند که سیاست ما را تعیین کند. آوردن رضا شاه و رفتنش با دستور سفارت های خارجی بوده و روزی هم که شاه می خواهد برود باز هم به دستور آنها است. استقلال سیاسی امروز ایران در تاریخ حداقل 200 ساله ایران بی نظیر است که اصلا خارجی به خودش اجازه نمی دهد که در سیاست های ما دخالت کند؛ خود مسئولین ما تصمیم می گیرند و عمل می کنند.

سید حسن خمینی گفت: از دل اینکه بدانیم غیر خدا تأثیرگذار نیست، نفی استکبار در می آید و لذا جمهوری اسلامی از روز اول مقابل استکبار ایستاده است. پیام انقلاب ایران در ذاتش نفی در قدرت غیر الهی است. شعار نه شرقی، نه غربی همزمان با استقلال، آزدی و جمهوری اسلامی وجود داشته است. ما می توانیم و عشق به مردم زاییده خداباوری شما است.

وی با بیان اینکه سومین مؤلفه «ایثار»، تصریح کرد: انقلابی کسی است که ایثار کند. ابوی ما نقل می کرد که امام یک روز سخنرانی کردند و گفتند اگر کسی فکر می کند از او بهتر هست نباید بماند و مرحوم غفوری فرد فردا پیش نخست وزیر می رود و استعفا می دهد. انقلابی که خودش را ببیند، انقلابی نیست؛ دروغ می گوید! امام به ابوی ما در مورد پذیرش مسئولیت‌های دولتی می گوید کاری که زمین مانده را انجام بده؛ شانه از زیر بار مسئولیت بر ندار اما لزومی هم ندارد همه جا باشی. 

وی ادامه داد: اصلا انقلابی بدون ایثار انقلابی نیست، شبه انقلابی است. دوستانی که در دفاع مقدس بوده اند رزمندگانی را دیده اند که پلاکشان را در می آوردند تا جنازه شان هم شناسایی نشود. انقلابی یعنی کسی که دنبال مقام، شغل و پست نمی دود و رقابت در به دست آوردن منافع ندارد؛ والّا واژه صحیحی را دزدیده است. انقلابی یعنی ایثارگر و از خود گذشته؛ کسی می تواند از خود نگذرد و انقلابی باشد؟!

یادگار امام افزود: یک موقع آدم دنبال منافع خودش است و یک موقع آخرتش را برای دنیای دیگران خراب می کند. وای به حال کسی که آخرت خودش را به دنیای دیگران خراب کند. حزب، گروه، دسته، رفیق و باند من، چه انقلابی است؟!

وی در خصوص مؤلفه چهارم انقلابی بودن، تأکید کرد: انقلابی‌گری منافات و با عقلانیت ندارد. امام بعد از سقوط خرمشهر یک سخنرانی می کنند و می گویند خرمشهر آزاد شود. البته بلافاصله برای جلوگیری از هیجانات می گویند من نمی گویم سریع باشد، جنگ صفین 18 ماه طول کشید؛ و دقیقا 18 ماه بعد خرمشهر آزاد شد. در جنگ صفین امیرالمؤمنین(ع) مظهر حق تام بود که در برابر معاویه قرار گرفته بود، اما این طور نبود که امیرالمؤمنین(ع) بگوید بی حساب بجنگید. عقلانیت باید در جوهره انقلابی بودن باشد و انقلابی کسی نیست که بی عقل باشد.

سید حسن خمینی یادآور شد: امام نگفته ما مأمور به «هدف» نیستیم؛ بلکه گفته مأمور به «نتیجه» نیستیم. اصلا وظیفه شما را هدفت تعیین می کند و بدون هدف وظیفه معنا ندارد. یعنی با تشخیص هدف وظیفه را می بینیم و عمل می کنیم. وظیفه بدون هدف وظیفه نیست. عقلانیت جوهره یک عمل انسانی است. عقلانیت یعنی ببینید کاری که می کنید باید منافعش از هزینه اش بیشتر باشد و راه بهتری نباشد. حتما انسان باید در مسیر زندگی به عقلانیت توجه کند.

وی با تأکید بر اینکه انقلابی بودن به فریاد بلندتر، مشت گره تر و چشم خشمناک تر نیست، گفت: آخرین بند اینکه انقلابی بودن به معنای احساسات کور نیست. انسان بی احساس نداریم اما انقلابی بودن این نیست که انسان خودش را هرچه بیشتر با احساسات و هیجان نشان بدهد. امام غیر از سیدالشهدا(ع) برای کمتر کسی کریه کردند. در این تعبیری که دشمنان دستاویز کرده‌اند که وقتی مردم برای اما جان می دادند، او گفت هیچ احساسی ندارم، این «هیچ» یعنی هرچه هست خداست و من کاره ای نیستم. امام تا آخر می گفتند اگر برای من کار می کنید نه دنیا را دارید و نه آخرت؛ اگر هم برای خدا کار می کنید اجرش را از خدا بگیرید.

یادگار امام در بخش پایانی سخنان خود گفت: ترویج این بزرگوار ترویج فرد نیست و خودش هم خودش را به فردیت نخواست. اگر امام بارگاه و حرم و مراسم و سالگرد دارد به خاطر این است که نماد جمهوری اسلامی است و اگر اسمش بلند باشد عزت و شوکت ما است. اگر برای سیدالشهدا(ع) عزاداری می کنیم، امام حسین(ع) به ما نیاز دارد؟! ما نیاز به امام حسین(ع) داریم. اگر عاشورا را گرامی می داریم، ما نیازمند به عاشورا هستیم؛ اگر امام را گرامی می داریم، ما نیازمند به امام هستیم، نه امام نیازمند به ما.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۵۵
در انتظار بررسی: ۲۰
انتشار یافته: ۵۱
راست ولی تلخ
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۲۸ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۹
دیر زمانی است که ما مدعیان بسیار انقلابی داریم ولی انقلابی واقعی یا نداریم یا بسیار اندک و آنها هم به اختمال زیاد مسئولیتی ندارند و یا خداقل مسئولیت تاثیرگذار ندارند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۲۶ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۹
افشوش از جوانی ما
شوختیم
چهل شال
بشه دیگه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۴۶ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۹
منظورت از انقلابی واقعی چیه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۴۸ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۹
چیزی که در ۴۵ سال درست نشه در۴۵۰ سال دیگه هم درست نمی شه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۵۹ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۰
حيدر حيدر
شهروند
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۳۱ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۹
ایشان بهتره کلید مرقد را هم تحویل بدهند و در مسایل سیاسی اصلا صحبت نکنند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۵۷ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۹
بهتره از خودشون شروع کنند و بودجه هفتاد میلیاردی رو تقدیم کنن به بهزیستی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۱۲ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۰
این مقایسه با چه هدفی انجام شدهاست "جنگ صفین 18 ماه طول کشید؛ و دقیقا 18 ماه بعد خرمشهر آزاد شد." اگر علمی و منطقی می خواهد صحبت کند منطق این گفته و مقایسه و هم تراز قرار دادن ایشان در چیست؟؟؟؟ چرا برای برحق نشان دادن هر تصمیم و کار خود سعی می کنند تشابهی بین تصمیم و کار و عمل خود با معصومین و امامین پیدا کنند؟ مگر نمی گویید عقل و تصمیم عقلی را قبول دارید و باید مبنا باشد چرا این مقایسه را انجام دادید؟؟؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۳۶ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۹
جوانان ! زندگی خردمندانه می خواهند ، کهنسالان باید آگاهی بخش اندیشه های آنان باشند نه بازیگران زندگی آنان .
سيد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۱۱ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۹
اقاي حسن خميني نگاه كن به زندگي مردم نگااه كن به فقر و گروني نگاه كن اين بود ….
د
|
Finland
|
۱۶:۱۳ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۹
انقلاب اسلامی زندگی یکایک را بهتر کرده و شاید هم یک چیزی بیشتر از بهتر اما نه یکایک مردم را.آنهایی بهتر شده که به جایی ا وصل هستند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۲۲ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۹
اقای عزیز،
انقلابی بودن خوب است اما همه چیز که با انقلابی بودن حل نمیشود ، سیاسی بودن و سیاستمداری هم شرط است.
متاسفانه در شرایط فعلی، این فاکتور خیلی کارایی نداره و کم نیستن مسیولانی که انقلابی هم نیستن اما یاد گرفتن خودشون رو انقلابی جا بزنن چون جایگاه خوبی برای پیشرفت و ترقیه.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۵۰ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۹
تا چند سال آینده باید از کلمه انقلابی استفاده کنیم یعنی سال ۲۴۰۲ هم باید یگویم انقلابی .انقلابی واقعی انقلابی غیر واقعی...تا کی
ناشناس
|
Netherlands
|
۱۶:۲۳ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۹
آیا 44 سال زمان کافی برای ساختن زندگی بهتر برای مردم نبود؟ ولی چه کردید؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۵۹ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۹
هرچیز که آغازی داره
لاجرم پایانی هم داره
ناشناس
| Germany |
۲۰:۵۵ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۹
دوست گرامي ١٨،٥٩ مثليكه منظورت عمر ايرانيان بود.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۵۲ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۹
شما مگر هر کاری را شروع میکنی مگر قراره تمومش هم بکنی این که میشه دو کار
ناشناس
|
United States of America
|
۱۶:۴۰ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۹
چرا این همه داره نظریاتش چاپ میشه؟ میخواد رییس جمهور بعدی باشه؟ نماینده قراره باشه؟ چرا تو ایران همه تریبون دارن آخه؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۸ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۹
حسن خمینی نمونه بارز یک مرفه بی درد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۳۳ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۹
تجسم و مصداق واقعی برخوردار از رانت
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۲۴ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۰
سعی کنیم بدون مطالعه و اطمینان دیگران را قضاوت نکنیم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۰ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۹
شغل ک کار مفید این حسن خمینی چیه ؟
بابت انجام چه کار مفیدی برای کشور و مردم داره حقوق میگیره ؟@!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۳۶ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۹
کاش فقط حقوق نجومی میگرفت .
!!!! ردیف بودجه داره توی بودجه سالانه کل کشور
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۲۱ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۰
شغل و کار مفیدش همونه که بقیشون هم دارن انجام میدن
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟