تابناک بررسی می‌کند؛

ماجرای کوروش کمپانی و سکه ثامن تکرار می شود؟/سایه کلاهبرداری بر سر مردم

بعد از کلاهبرداری بزرگ سکه ثامن و کوروش کمپانی به نظر می رسد حالا نوبت به فروش طلای آب شده در فضای آنلاین رسیده است که اغلب با فروش سوتی و کمتر از یک گرمی طلا خریداران را ترغیب به خرید طلا با بودجه‌ای بسیار کم تشویق می‌کند؛ درحالیکه می تواند زمینه ساز خالی فروشی و بازی با پول مردم را فراهم کند.
کد خبر: ۱۲۸۵۱۶۹
|
۰۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۴ 26 January 2025
|
5297 بازدید
|

خرید سوتی طلا/ درحال تکمیل

مدتی است خرید و فروش طلا از رویه سنتی فاصله گرفته و در بستر فضای مجازی و پلتفرم‌های آنلاین، بازار داغی پیدا کرده است. این درحالی است که به تازگی برخی از سایت ها امکان خرید طلای آب‌شده حتی تا ۱۰۰ هزار تومان را نیز فراهم کرده‌اند، اما امکان تحویل فیزیکی آن تا رسیدن به یک مقدار خاص، قابل مطالبه نیست. از سوی دیگر، خرید طلای آنلاین به دلیل اینکه فرد طلای واقعی را در اختیار ندارد، امکان سوء استفاده از گرم طلا، غیراصل بودن یا عدم ارسال آن به مشتری را بیشتر کرده است و حتی پای کلاهبرداری‌های بزرگ را به میان آورده است. 

به گزارش سرویس اقتصادی تابناک، برخی از سایت‌های آنلاین فروش طلا تبلیغات گسترده ای در نقاط مختلف شهر ازجمله در بزرگراه‌ها و حتی واگن‌های مترو دارند که ناخودآگاه ذهن را به سمت ظهور شرکت‌هایی مانند سکه ثامن و کوروش کمپانی می برد. 

خرید سوتی طلا/ درحال تکمیل

ورود دیجی کالا و اسنپ به فروش طلای آب شده و دیجیتال

به تازگی نادر بذرافشان، رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران خبر از پیوستن دیجی کالا، دیوار و حتی اسنپ به جمع فروشندگان طلای آب شده، سکه، سکه‌های پارسیان و حتی شمش‌ داد.

این درحالی است که برخی از شهروندان در فضای مجازی انتقاداتی به تقلبی بودن سکه ها یا پایین بودن عیار طلاهای فروخته شده داشتند. موضوعی که نادر بذرافشان رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران چندی پیش به خریداران هشدار داد و گفت: خرید سکه‌های غیر بانکی و پارسیان‌هایی با وزن‌ کم و یا غیر اصل از صفحات مختلف اینستاگرام یا اپلیکیشن هایی مانند دیجی‌کالا، دیوار و اسنپ بسیاری از مردم را ناراحت کرده و در این خصوص مراجعاتی داشتیم که باوجود پیگیری‌های فراوان تاکنون تغییراتی برای ساماندهی این صفحات مجازی انجام نشده است. 

خرید سوتی طلا/ درحال تکمیل

بذرافشان تاکید کرد که کسانی که می خواهند در فضای مجازی طلا بفروشند، باید حتما جواز اتحادیه در آن شهر را داشته باشند، اما متاسفانه این اتفاق نیفتاده است و برخی از فروشندگان هیچگونه هویت صنفی در اتحادیه ندارند. بنابراین درصورت کلاهبرداری نمی توان روند بازرسی روی آن واحد صنفی انجام داد.

مردم پول ندارند طلای گرمی بخرند؛ چند سوت می خرند! 

ازطرف دیگر، برای نخستین بار شاهد بروز پدیده جدیدی به نام خرید سوتی طلا هستیم؛ به طوری که دیگر پول مردم به خرید طلای گرمی نمی‌رسد و افزایش لحظه ای قیمت‌ سکه و طلا به جایی رسیده است که مردم به قصد مصرف طلا نمی خرند بلکه صرفا ابزاری جهت حفظ ارزش پول و دارایی شده است. 

آنچه که خرید این گونه طلا و سکه را دچار ریسک می کند این است فروشنده شمش یا طلای آب شده را تا به میزان گرمی که حد نصاب مورد نظر طلا فروش است را تامین نکند، خرید خود را نمی تواند تحویل بگیرد. 

فروشنده یک گالری طلا در این خصوص به تابناک گفت: این قانون عرفی متداول بین فروشندگان طلا است که مشتریانی که خواهان خرید شمش هستند به دلیل اینکه باید حداقل وزن شمش طلا تا ۵۰ گرم برسد تا بتوان روی آن کد مورد نظر شمش حک شود صبر کنند و تا زمانی که پول ۵۰ گرم شمش را واریز نکنند فروشنده شمش را به خریدار تحویل نمی‌دهد.  

این فروشنده طلا در همین راستا ادامه داد: فروشندگان طلا برای فروش طلای آب شده هم زیر ۳۰ گرم طلا را مشتری تحویل نمی‌دهند و کسانی که می‌خواهند طلای اقساطی خریداری کنند تا زمانی که مبالغ واریزی شان به ۳۰ گرم نرسد امکان دریافت طلا را ندارند.  

این مسئله که هزینه خرید شمش طلا یا طلای آب شده تا زمانی که به حد نصاب نرسد امکان دریافت آن میسر نیست با در نظر گرفتن بدترین سناریو چه کسی پاسخگوی پول مردم خواهد بود؟ 

کلاهی که معاملات آنلاین طلا بر سر مردم می گذارد

یکی از مواردی که معاملات آنلاین پرریسک می‌کند این است که پلتفرم‌ها یا فروشندگان برای ذخیره‌سازی آن محدودیت زمانی تعیین می‌کنند به طوری که پس از انقضای مهلت یا باید طلا را برداشت یا فروخته شود که همین امر می‌تواند استراتژی‌های سرمایه‌گذاری بلند مدت را مختل کند.

از سویی دیگر، نقدینگی بازار طلای دیجیتال دارای نوسان بوده که این امر می‌تواند بر سهولت و سرعت تبدیل آن به طلای فیزیکی یا پول نقد اثرگذار باشد. 

استراتژی سایت‌های فروش طلا براین سیاست مبتنی است که نیاز به پرداخت اجرت ساخت نیست و همین امر خرید طلا به صورت آنلاین را جذاب می‌کند، اما این نوع خرید به دلیل اینکه طلای مورد نیاز را در اختیار مشتری قرار نمی‌دهد دارای ریسک بالایی است. 

البته طبق دستورالعمل جدید مرکز تجارت الکترونیک وزارت صمت، طلا‌های فروخته‌شده باید موجود بوده و در بانک ذخیره شود تا اعتماد خریداران حفظ شود، اما هنوز هم بسیاری به آن عمل نمی‌کنند و خریداران هم موقع خرید به این مساله واقف نیستند و تعهد به ذخیره فیزیکی دارایی را از فروشنده جویا نمی‌شوند. 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۵
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۷ - ۱۴۰۳/۱۱/۰۷
آقای همتی یه بار بیا تو تلویزیون و بگو دلار از فردا تا دو سال دیگه صد وبیست هزار تومان ... عُرضه کار دیگری که ندارین متاسفانه
اما با این کار برای دو سال دلهره و نگرانی مردم کم میشود و به سایر امور زندگی میرسن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۹ - ۱۴۰۳/۱۱/۰۷
بورس در دوران روحانی و صندوقهای قرض الحسنه در دوره احمدی نژاد براحتی جیب مردم را خالی کردند اکنون نیز برای خالی کردن جیب خلق الله کیسه ها دوخته اند .... باتشکر از روشنگریهای تابناک
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۰ - ۱۴۰۳/۱۱/۰۷
بنده خودم یکی از خریدراران طلا (سکه گرمی) از سایت دیجی کالا هستم و با توجه به عدم ثبات قیمت طلا با حداقل خرید هم متضرر نشده ام!
برعکس مبحث مطرح شده نه تنها بد نیست بلکه خوب هم هست ولی نا گفته نماند برای سرمایه گذاری زیر گرم بر قشر ضعیف سودی ندارد!
پاسخ ها
بهمن
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۳۰ - ۱۴۰۳/۱۱/۰۸
عزیز دل خیلی ها هم با سکه ثامن اولش سود کردند ولی وقتی همه پولها را برداشت و فرار کرد و هیچکس حتی اتحادیه و وزارت صمت بابت مجوز و نماد اعتماد پاسخگو نبودند. فقط صاحبش را گرفتن انداختنش زندان . همین . شما هم دوست داری تجربه کنی میل خودته
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۳ - ۱۴۰۳/۱۱/۰۷
همتی و فرزین ک ماهیانه چند صد میلیون حقوق میگیرند پس چ کارند؟نظارت ،ناظر کجای این داستان است،تا کجا این داستان ادامه پیدا میکنه،باید دوباره ی کلاه گشاد سر مردم بره؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۳۶ - ۱۴۰۳/۱۱/۰۷
در حسرت نظارت مانده ایم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۴۹ - ۱۴۰۳/۱۱/۰۷
با ایجاد صندوق ارزی در بورس میتوان مثل صندوقهای طلا سود فراوان برای مردم و کشور ایجاد کرد و بساط سایتهای سوتی فروشی را جمع نمود.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۳۵ - ۱۴۰۳/۱۱/۰۷
خوب اگر واقعا" می خواهید سر مردم کلاه نرود
بفرمایید پلت فرمهایی که موجودی طلای فروخته شده را در بانک مرکزی تودیع می کنند را اعلام کنند تا مردم با اطمینان این کار را بکنند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۲ - ۱۴۰۳/۱۱/۰۷
فساد یک دور باطل است که مرتبا تکرار می شود علت آن هم در مضیقه بودن مردم و آرزوی داشتن یک زندگی خوب در این دنیاست
پاسخ ها
بهمن
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۳۲ - ۱۴۰۳/۱۱/۰۸
کلاهبرداران هم در نهادهایی ریشه دارند و پشتشان گرم است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۱۴ - ۱۴۰۳/۱۱/۰۷
نمیدونم چرا حس میکنم همه میخوان سرم کلاه بزارن .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۴۱ - ۱۴۰۳/۱۱/۰۷
همینه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۴۲ - ۱۴۰۳/۱۱/۰۷
طلای دیجیتال خرد می‌خواین برین صندوق‌های طلای بورس. مالیات نداره و امن و مطمئنه.
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟