ونزوئلا خواستار پیوستن به گروه بریکس شد

نیکلاس مادورو رئیس جمهور ونزوئلا از تمایل کشورش برای پیوستن به گروه بریکس خبر داد.
کد خبر: ۱۱۷۷۲۸۳
|
۰۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۶:۵۶ 30 May 2023
|
2435 بازدید


به گزارش تابناک به نقل از تسنیم، «نیکلاس مادورو» رئیس جمهور ونزوئلا از تمایل کشورش برای پیوستن به گروه قدرت های اقتصادی نوظهور موسوم به بریکس خبر داد.

بریکس نام گروهی به رهبری قدرت های اقتصادی نوظهور شامل برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی است و نام این گروه نیز برگرفته از ابتدای نام این کشورهاست.

وی در یک کنفرانس خبری مشترک با لولا داسیلوا همتای برزیلی خود اظهار کرد ما می خواهیم به عنوان عضو کوچکی از گروه بریکس باشیم و با تغییرات ژئوپولیتیکی همراه شویم.

مادورو معتقد است بریکس ممکن است به اتحاد و یکپارچگی ملت های آمریکای جنوبی کمک کند. به عقیده او، این ارتباط مانند یک آهنربا است و دولت هایی را که به دنبال صلح و همکاری هستند، به خود جذب می کند.

وی خاطرنشان کرد در حال حاضر بیش از 30 کشور درخواست عضویت در بریکس را ارائه داده اند.

این در حالی است که جمهوری اسلامی ایران نیز به عنوان یکی از اولین کشورها، درخواست عضویت در بریکس را ارائه داده است.

چند روز قبل مهدی صفری، معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه درباره روند عضویت ایران در بریکس گفت: هنوز کشورهای عضو بریکس معیارهای خودشان را برای اعضای جدید مشخص نکردند. در حال نگارش است. اما با معیارهایی که ما داریم، به راحتی می توانیم خودمان را با معیارها تطبیق دهیم.

صفری درباره تاثیر عضویت در بریکس بر دیپلماسی اقتصادی ایران گفت: با روسیه، چین، برزیل و آفریقای جنوبی می‌تواند معاملات ما بدون دلار انجام شود. زمانی که ما عضو سازمان شویم، می‌توانیم از طریق آفریقای جنوبی تجارت خودمان را توسعه دهیم. بسیار فضا در این کشورها باز است. ما در زمینه های مختلف، در بخش انرژی، بخش نیروگاه‌ها، سختمان سازی و جاده سازی توانایی های بالایی داریم و می‌توانیم در بخش صدور صادرات مهندسی کار کنیم.

همچنین اطلاعات گمرکی ایران نشان می‌دهد تجارت غیرنفتی بین ایران و اعضای گروه بریکس در سال مالی 23_2022 به 38.43 میلیارد دلار رسیده است، یعنی 14 درصد افزایش نسبت‌به سال مالی گذشته.

در همین حال لولا داسیلوا اظهار کرد وی از درخواست ونزوئلا برای پیوستن به بریکس حمایت می کند و امیدوار است اعضای این گروه روزی از واحد پول مشترک خود برای مبادلاتشان استفاده کنند.

وی خاطرنشان کرد رویای من داشتن واحد پول مشترکی است که کشورهایمان بتوانند در معاملات خود از آن استفاده کرده و از دلار بی نیاز شوند. یکی از دلایل آن این است که تنها یک کشور دستگاه چاپ دلار دارد و این کشور هم هر کاری که بخواهد با دلار انجام می دهد. من امیدوارم روزی کشورهای عضو بریکس مانند اتحادیه اروپا واحد پول مشترکی برای خود داشته باشند.

داسیلوا تاکید کرد ارائه و بررسی این ابتکار باید امروز در نشست رهبران آمریکای جنوبی در شهر برازیلیا پایتخت برزیل بررسی شود.  

ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در اجلاس بریکس در ژوئن سال گذشته پیشنهاد ایجاد یک واحد پول بین‌المللی جایگزین براساس سبد پولی کشورهای عضو این گروه را مطرح کرد و رئیس جمهور برزیل نیز از این ایده حمایت کرد.

بریکس در ماه‌های اخیر شاهد تمایل کشورهای درحال توسعه برای کنار گذاشتن دلار و سلطه سیستم مالی غرب است. ایران به‌همراه 5 کشور عربی رسماً خواستار پیوستن به این اتحاد شده‌اند. وزرای خارجه بریکس در اجلاس هفته‌ اول ژوئن در مورد این درخواست‌های عضویت مذاکره خواهند کرد.

بریکس انتظار دارد رشد اقتصادی کشورهای عضو آن از گروه 7 فراتر رود. پیش‌بینی می‌شود گروه 7 تا 2028 تنها 27.8 درصد از اقتصاد دنیا را به خود اختصاص دهد, اما سهم اعضای گروه بریکس 35 درصد باشد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟