حمایت ۵ کشور عضو بریکس از عضویت ایران

وزیر امور خارجه با اشاره به حمایت ۵ کشور عضو بریکس از عضویت ایران در این گروه گفت:‌ منتظریم سازوکاری که برای پذیرش عضو جدید مورد توافق است را در آینده نزدیک به ما اعلام کنند.
کد خبر: ۱۱۷۷۷۳۹
|
۱۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۴۶ 03 June 2023
|
12706 بازدید

به گزارش «تابناک» به نقل از فارس، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که برای شرکت در نشست وزرای خارجه گروه بریکس و دوستان بریکس به کیپ تاون آفریقای جنوبی سفر کرده است، امشب (جمعه) ۱۲ خرداد ماه در جمع خبرنگاران در تشریح این نشست گفت:‌ نشست امروز بریکس پلاس که در آفریقای جنوبی برگزار شد، اولین نشستی بود که بعد از حضور وبیناری آقای رئیسی در سال گذشته در این نشست، برای اولین بار از وزیر امور خارجه ایران و چند کشور دیگر برای حضور در نشست فوق دعوت به عمل آمد.

وی افزود:‌ در این نشست که شروع گام‌های مقدماتی برای بررسی درخواست عضویت ایران و اضافه شدن به پنج کشور اصلی عضو بریکس است، جمهوری اسلامی ایران توانست مواضع خود را بیان کند.

رئیس دستگاه دیپلماسی با ذکر این نکته که با وزرای خارجه روسیه، برزیل، هند و آفریقای جنوبی که در جلسه حضور داشتند در خصوص عضویت ایران و مکانیسمی که در حال تنظیم شدن است گفت‌وگو کردیم، یادآور شد: وزیر خارجه چین در جلسه حضور نداشت و یکی از معاونان وزیر خارجه چین در نشست مذکور حضور داشت. از گذشته با چینی‌ها در این رابطه گفت‌وگو کردیم و این پنج کشور در مجموع حمایت خود را از عضویت ایران و شروع عضویت ایران اعلام کردند. اما همچنان منتظر هستیم سازوکاری که برای پذیرش عضو جدید مورد توافق است را در آینده نزدیک به ما اعلام کنند.

به گزارش فارس، نشست وزرای خارجه کشورهای گروه بریکس و دوستان بریکس امروز در کیپ تاون آفریقای جنوبی برگزار شد. وزرای خارجه و مقامات عالیرتبه کشورهای آفریقای جنوبی، ایران، برزیل، روسیه، هند، چین، آرژانتین، بنگلادش، کومور، کوبا، بروندی، کنگو، مصر، گابن، گینه بیسائو، اندونزی، قزاقستان، عربستان سعودی، امارات عربی متحده و اروگوئه در این‌ نشست شرکت کردند.

وزیر امور خارجه بیان کرد: طبعا ایران به دلیل موقعیت ژئوپلتیک و ظرفیت‌های بالایی که دارد در چارچوب شرایط اعضای اصلی بریکس مورد توجه جدی قرار دارد.

امیرعبداللهیان همچنین گفت: با استفاده از فرصت حضور در این اجلاس با وزرای خارجه تعدادی از کشورها نیز گفت‌وگو کرده و درباره موضوعات دوجانبه و همکاری‌های چندجانبه به رایزنی پرداختم. در چارچوب سیاست همسایگی دولت آقای رئیسی دیدار و گفت‌وگوهای نزدیک، صمیمانه و رو به جلو با وزرای خارجه امارات عربی متحده و عربستان سعودی نیز انجام شد.

وزیر خارجه همچنین عنوان کرد: اعضای اصلی بریکس بسیار علاقه‌مند هستند علاوه بر مناسبات دوجانبه، در چارچوب ائتلاف جدید تحت عنوان بریکس و یا شانگهای که برخی از آنها عضو شانگهای هستند، بتوانیم روابط اقتصادی و تجاری نیرومندتری را داشته باشیم.

به گزارش فارس، وزیر امور خارجه همچنین امروز طی سخنانی در این نشست با اعلام برگزاری کنفرانسی با همکاری‌ سفارتخانه‌های کشورهای عضو بریکس در تهران، گفت: جمهوری اسلامی ایران در کنار دیگر کشورهای همسو و علاقه‌مند می‌تواند شریکی مطمئن برای بریکس در آینده باشد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟