به گزارش تابناک اقتصادی؛ شرکت آمریکایی اساندپی گلوبال (S&P Global) در تحلیل دو روز گذشته خود با اشاره به افزایش صادرات نفت ایران نوشت: با وجود تحریمهای ایالات متحده، صادرات نفت خام ایران به بیش از یک میلیون بشکه در روز رسیده است. حال اگر اختلالی در صادرات این کشور به واسطه تشدید تحریمها و ایجاد محدودیتهای تولید به وجود آید، بازار نفت دچار تلاطم شده و روند صعودی به خود می گیرد.
دیوید گلدوین، رئیس شورای آتلانتیک، در این باره گفت: اگر صادرات ایران کامل حذف شود، قیمت نفت تا ۱۰ تا ۱۵ دلار در هر بشکه افزایش پیدا کند. همچنین در صورت تشدید فشارها بر ایران، ممکن است صادرات محصولاتی که از طریق خلیج فارس و کانال سوئز انجام میشود، دچار محدودیت شوند؛ موضوعی که پیامدهای منفی برای بازارهای جهانی دارد.
پل شلدون، مشاور ارشد ژئوپلیتیک اس اند پی گلوبال، در پیشبینی میزان صادرات نفت ایران تا سال ۲۰۲۴ توضیح داد: با احتساب تمدید تحریمها علیه ایران، به نظر میرسد، میزان صادرات نفت تهران در محدوده فعلی (۱.۵ میلیون بشکه) بماند و کمتر نشود.
فرناندو فریرا، مدیر خدمات ریسک ژئوپلیتیک در گروه انرژی راپیدان، با اشاره به تحریمهای ایران گفت: هرچند تنها اهرم فشار دولت جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، درباره ایران تشدید تحریمهاست، با توجه به تاثیر حضور نفت ایران در بازار طلای سیاه، آیا تشدید تحریمها منطقی تلقی میشود؛ ضمن آنکه تحریمها تاثیر بسیاری جزئی بر میزان صادرات نفت تهران دارد؟!
مایک لالر و جرد موسکوویتز، دو قانونگذار جمهوریخواه آمریکایی، طرحی را ارائه کردند که در آن به دنبال وضع تحریمهای جدید علیه افرادی است که به ایران برای دور زدن تحریمهای آمریکا در زمینه صادرات نفت کمک میکنند.
پایگاه خبری جوئیش اینسایدر درباره این طرح نوشت: بر اساس طرح «قانون توقف کمک به نفت ایران» که به وسیله این دو جمهوری خواه ارائه شده است، رئیسجمهور آمریکا قادر است، تحریمهایی را علیه گروهی از افراد و نهادهای خارجی که آگاهانه در کمک به صادرات نفت ایران مشارکت دارند، وضع کند.
حال این نهادها و افراد میتوانند شامل اپراتورهای بنادری که کشتیهای تحریم شده ایران را میپذیرند، صاحبان پالایشگاههایی که فرآوردههای نفتی ایران را فرآوری میکنند یا هر فردی که به فروش نفت ایران کمک می کند، باشد.
حال باید دید با تشدید تحریمها علیه ایران بازار نفت دچار چه تغییراتی میشود؟