به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، اوایل آوریل، یک روز قبل از نشست کمیته نظارتی مشترک وزیران اوپک پلاس، تولیدکنندگان بزرگ این گروه، در مجموع ۱.۱۶ میلیون بشکه در روز کاهش جدید تولید را اعلام کردند که مقرر شد در فاصله ماه مه تا دسامبر ۲۰۲۳ انجام شود. این کاهش علاوه بر کاهش ۵۰۰ هزار بشکه در روز از سوی روسیه است که تا پایان سال تمدید شد. در کاهش اوپک پلاس، عربستان سعودی اعلام کرده بود که تولید نفت خود را ۵۰۰ هزار بشکه در روز کاهش خواهد داد و این اقدام را اقدامی پیشگیرانه با هدف حمایت از ثبات بازار نفت خوانده بود.
در نشست وزیران اوپک پلاس که یکشنبه هفته گذشته برگزار شد، کاهش داوطلبانه تولید تا سال ۲۰۲۴ تمدید شد و همزمان، عربستان سعودی کاهش یکجانبه تولید به میزان یک میلیون بشکه در روز در ژوئیه را اعلام کرد که ممکن است تمدید شود.
طبق یافتههای نظرسنجی پلاتس، در ابتدای دور جدید کاهش تولید در ماه مه، تولید نفت اوپک، با ۴۴۰ هزار بشکه در روز کاهش، به ۲۸.۱۶ میلیون بشکه در روز رسید، در حالی که تولیدکنندگان غیراوپک، تولیدشان را به میزان ۲۳۰ هزار بشکه در روز کاهش داده و به ۱۳.۱۷ میلیون بشکه در روز رسیدند.
عربستان سعودی به تعهد خود برای کاهش تولید ۵۰۰ هزار بشکه در روز از ابتدای ماه مه، پایبند بود و براساس این نظرسنجی، میانگین تولید این کشور در ماه میلادی گذشته، به ۱۰ میلیون بشکه در روز رسید.
نظرسنجی رویترز که هفته گذشته منتشر شد، نشان داد که عربستان سعودی و سایر تولیدکنندگان بزرگ منطقه خلیج فارس که وعده کاهش تولید از ماه مه را داده بودند، به تعهدات خود پایبند بودند.
عربستان سعودی، کویت و امارات ماه گذشته تا حد زیادی، به کاهش تولید اعلام شده خود را اجرا کردند.
بر اساس گزارش اویل پرایس، نظرسنجی رویترز و پلاتس نشان داد عراق، که یکی دیگر از تولیدکنندگان بزرگ عضو اوپک است که وعده کاهش تولید داده است، بسیار پایینتر از سهمیه نفت تولید کرد زیرا در ماه مه مانند آوریل، بنبست صادرات نفت شمال عراق از طریق بندر جیهان ترکیه ادامه یافت و باعث توقف تولید منطقه نیمه خودمختار اقلیم کردستان شد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.