به گزارش «تابناک»، سرهنگ جمشید محبتخانی در گفت و گو با ایسنا، درباره چگونگی تامین تجهیزات محیطبانها اظهار کرد: در زمینه تامین نیازهای محیطبانها دو حالت استحقاقی سالیانه و استحقاقی ماهیانه وجود دارد؛ استحقاقی ماهیانه محیطبان مربوط به جیره غذایی محیط بان است که مبلغی ماهیانه مشخص و به استانها پرداخت میشود تا جیره غذایی ۱۵ روزی که محیطبان در پاسگاه محیطبانی حضور دارد تامین شود و محیطبان بتواند از جیرهای که سازمان منظور میکند، استفاده کند.
وی ادامه داد: استحقاق سالیانه نیز مربوط به تجهیزات محیطبانان است که طی دو سال این موضوع نهادینه شده تا همچون کارکنان نیروهای مسلح، استحقاق سالیانه شامل ۱۷ قلم تجهیزات و ابزارهای اساسی محیطبانان اعم از تجهیزات انفرادی محیطبان، لباس، کفش، کولهپشتی و ... تهیه شود. برخی از این اقلام هر چهارسال یک بار نیاز است که تهیه شوند و برخی دوساله و برخی نیز به تکرار و خریداری سالانه نیاز دارند.
فرمانده یگان سازمان حفاظت محیط زیست افزود:سال گذشته با وجود سرانه پنج میلیون و ۴۰۰ هزار تومانی برای هر محیطبان و در مجموع حدود ۲۲ میلیارد تومان تمام ۱۷ قلم را بهصورت ملی تهیه و به استانها تحویل دادیم اما به دلیل اندک بودن بوجه نتوانستیم آنطور که مدنظر بود اقلام درجه یک را تهیه کنیم چرا که سرانه کمی داشتیم. با این حال میتوان اظهار کرد که تجهیزات به بهترین نحو ممکن خریداری شد.
وی افزود: پس از طی کردن پروسه قانونی به استانها پیشنهاد شد که طی سال جاری تجهیزات بهصورت استانی خریداری شود چرا که محیط بانان برخی مناطق همچون «گرمسار» در هیچ فصلی به اورکت نیاز ندارد اما محیط بانان برخی نقاط دیگر مانند مناطق زاگرسی به اجناسی با کیفیت مناسبتر و یا پوتین مناسبتری احتیاج دارند.
محبتخانی ادامه داد: تصمیم گرفته شد که مبلغ سرانه هر محیطبان را به استانها تحویل دهیم. این مبلغ سال گذشته پنج میلیون و ۴۰۰ هزار تومان بود که در سال جاری حدود هفت میلیون تومان در نظر گرفته شده است. رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در روز میلاد امام رضا (ع) در همایش فرماندهان یگان حفاظت استانها و شهرستانها بود دستور داد تا سرانه هر محیطبان به ۱۵ میلیون تومان افزایش پیدا کند و این اعتبار به استانها تخصیص داده شود تا بتوانند اجناس بهتری تهیه کنند.
وی افزود: به استانها اعلام شده است که دیگر خرید تمام ۱۷ قلم وسیله محیط بانی بهصورت سالانه لزومی ندارد. تجهیزاتی که به تکرار سالانه نیاز ندارند، از این ۱۷ قلم کاسته شود و اقلام مورد نیاز که باید تمدید شوند را با کیفیت بسیار مناسبتری خریداری کنند.
فرمانده یگان سازمان حفاظت محیط زیست درباره استخدام نیروهای محیطبان و چگونگی جبران کمبود نیرو در این حوزه نیز اظهار کرد: سازمان اداری و استخدامی کشور و سازمان برنامه و بودجه قول دادهاند که پس از حل مسئله بودجه، در سال جاری حدود ۳۸۰ نفر نیروی محیطبان جذب شوند.
وی با تاکید بر اینکه کمبود نیروی انسانی در حوزه محیطبان بر اساس چارت سازمان حدود ۵۰ درصد است، اظهار کرد: از ۸۰۰۰ محیطبانی که بر اساس چارت سازمان باید داشته باشیم نزدیک به ۴۰۰۰ محیطبان داریم و اگر بخواهیم این مشکل کمبود نیرو را بهصورت اساسی حل کنیم باید حداقل سالیانه سهمیه جذب ۵۰۰ نفر را دریافت و استخدام کنیم و این روند نیز به مدت ۱۰ سال ادامه داشته باشد که در این صورت به حدود ۵۰۰۰ نیروی محیطبان میرسیم و کمبود نیرو جبران میشود.
فرمانده یگان سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به بازنشستگی حدود ۱۰۰۰ نفر نیروی محیطبان تاکید کرد: در این صورت به چارت سازمانی نزدیک میشویم و تعداد گشتهای حفاظتی از حالت تکنفره خارج و اثر بازدارندگی گشتها نیز افزایش مییابد که در این صورت متخلفان دیگر جرات حضور در طبیعت و آسیب رساندن به آن را نخواهند داشت.
محبتخانی در پایان تصریح کرد: ما مطالبهگری کردهایم و امیدواریم که سازمان اداره استخدامی و برنامه بودجه همکاری لازم را داشته باشند تا استخدام سالیانه ۵۰۰ محیطبان به مدت ۱۰ سال را به ما بدهند که در این بازه زمانی بتوانیم کمبود نیروهای محیطبان را بهصورت سالانه جبران کنیم.