بین الملل تابناک: همزمان به گمانه زنی ها و تکذیب و تایید ها در رابطه با مذاکرات هسته ای، علی باقری مذاکره کننده ارشد ایران به امارات رفت و در ابوظبی با طرفهای خود در تروئیکای اروپا دیدار و رایزنی کرد.
در این رابطه، علی باقری، معاون سیاسی وزیر امور خارجه در صفحه شخصی خود نوشت: در ادامه رایزنیهای دیپلماتیک با طرفهای منطقهای و فرامنطقهای، با همتایان آلمانی، فرانسوی و انگلیسی خود در ابوظبی دیدار کرده و در مورد طیفی از موضوعات و نگرانیهای متقابل با هم گفتوگو کردیم.
پیش از این، معاون سیاسی وزیر امور خارجه درباره سفرش به امارات نوشته بود: در چارچوب تحکیم سیاست همسایگی و در راستای استمرار رایزنیهای سیاسی با همسایگان، به امارات سفر کردم تا درباره ارتقای همکاریهای دوجانبه و بررسی مسائل منطقهای با مقامهای این کشور گفتوگو کنم.
باقری اضافه کرد: دو هفته پیش، وزیر مشاور امارات عربی متحده سفری به ایران داشت که گفتوگوهای مفصلی با یکدیگر داشتیم. علی باقری، چندی پیش نیز با مدیران سیاسی سه کشور اروپایی در اسلو (نروژ) دیدار و گفتوگو کرده بود.
مذاکره علی باقری با نمایندگان تروئیکای اروپایی در حالی است که پیش از آن، رسانههای آمریکایی و اسرائیلی از توافق موقت میان ایران و آمریکا خبر داده بودند که با وجود تایید مذاکرات محرمانه با وساطت عمان، هرگونه توافق موقت توسط سخنگوی وزارت امور خارجه ایران و آمریکا رد شد. رویترز نیز گزارش داد که یک مقام آمریکایی ادعاهای مطرح در برخی گزارشها مبنی بر مذاکرات ایران و آمریکا درباره یک توافق موقت جایگزین برجام را رد کرده است.
به نظر می رسد، سفر علی باقری به امارات و دیدار به همتایان اروپایی، خود بیش از هر چیز به ادعای مداخله ایران در جنگ اوکراین و همچنین مذاکرات هسته ای مربوط بوده که تا حدودی این دو موضوع به یکدیگر گره خورده اند.
در این رابطه، دکتر «رحمان قهرمانپور» کارشناس مسائل هسته ای و بین الملل در توییتر نوشت: حضور مقامات سه کشور اروپایی حاضر در مذاکرات برجامی در امارات برای دیدار با مقامات ایرانی، گویای آن است که گفتوگوهای عمان، چیزی فراتر از تبادل پیام میان ایران و امریکا بوده و آمریکا به دنبال جلب نظر اروپا برای رسیدن به نوعی توافق با ایران است. در یک سال گذشته، مواضع اروپا در قبال توافق با ایران به مراتب منفی تر از آمریکا بوده و دلیل آن جنگ اوکراین از یک سو و اعتراضات داخل ایران از سوی دیگر است. بیانیه اخیر اروپا در شورای حکام هم آشکارا، لحن تندی داشت. اروپایی ها احتمالا به خاطر فشار آمریکا از یک سو و تعدیل مواضع ایران از سوی دیگر، حاضر به دیدار با مقامات ایرانی شده اند.
وی افزود: اروپا در ماههای اخیر از امکان فعال کردن مکانیسم ماشه پیش از اکتبر ۲۰۲۳ سخن گفته است. آیا این رفت و آمدها نشان افزایش تمایل ایران برای توافق است؟ در این نکته تردیدی نیست، اما مشکل اصلی در ماهیت توافقی است که همزمان برای آمریکا و ایران و اروپا قابل پذیرش باشد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.