به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا از شبکه "العهد" عراق، سفیر ایران که در برنامه "سیاسی الابعاد" سخن می گفت، افزود: روند سیاسی در عراق بدون پیچیدگی نیست و سیاستمداران عراقی به مرحله پختگی رسیدند که ائتلافی به نام "مدیریت کشور" (اداره الدوله) را راهاندازی کردند.
وی خاطرنشان کرد: حکومت عراق در حال حاضر تأثیرگذار و این کشور کم کم در سایه ثبات سیاسی و امنیتی درحال بهبود شرایط خود است.
آل صادق اضافه کرد: عراقیها با رسیدن به این پختگی و تجربه سیاسیشان، قادر هستند سرنوشت خود را رقم بزنند.
سفیر ایران تأکید کرد: سخنانی که از دخالت ایران در سیاست عراق و تعیین شخصیتها میشود جنجال و هیاهوی رسانهای بیش نیست.
وی با تمجید از محمد شیاع السودانی گفت که وی برنامه سیاسی روشنی برای مدیریت عراق دارد.
آل صادق سیاست خارجی السودانی را متعادل خواند و گفت که این سیاست نقش مهمی در نزدیک کردن دیدگاهها میان ایران و کشورهای منطقه بازی کرده است.
سفیر ایران در بغداد گفت که السودانی گفت وگوها و نزدیکی میان ایران و عربستان را تکمیل کرد.
آل صادق با بیان این که ماهیت گفت وگو میان ایران و عربستان تا پنجمین دور از آن، امنیتی بود، افزود: السودانی تلاش کرد که روابط میان ایران و کشورهای منطقه در کنفرانس بغداد ۲ احیا شود.
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: من در روند سیاسی عراق تازه کار نیستم و مدت ۴۰ سال است که در موضوع این کشور کار کردم.
وی گفت: به هویت ایرانیام افتخار میکنم، اما محیط عراق را دوست دارم که برای مدتی در آن زندگی کردهام.
روابط ایران و عراق
وی با بیان این که عراق و ایران با یکدیگر پیوند مذهبی، فرهنگی و تاریخی دارند، افزود: روابط و محبت میان دو کشور وجود دارد و این روابط متمایز است.
آل صادق افزود: با طیف هاس مختلف قدیم و جدید عراق رابطه داریم و برخی از طرفهای عراقی در تظاهرات حضور داشتند و به دنبال ثبات عراق نبودند.
سفیر ایران در عراق به موضوع دیدار نهایی فوتبال میان ایران و عراق اشاره کرد و گفت که بخش کوچکی از تماشاگران شعار ضد ایرانی سر دادند.
آل صادق با بیان این که برخی به دنبال توسعه روابط ایران و عراق نیستند، خاطر نشان کرد: عراق نقشی برجسته در احیای روابط ایران و عربستان داشت.
گروهکهای تروریستی
آل صادق در بخش دیگری از سخنانش به موضوع گروهکهای تروریستی تجزیهطلب مستقر در اقلیم کردستان عراق پرداخت و گفت که کمیتهای با کردها (اقلیم کردستان) برای کنترل مرزها و خلع سلاح این تروریستها از سلاح را تشکیل دادیم.
وی با بیان این که پس از آن که با اقلیم کردستان به نتیجه نرسیدیم، برای حل مشکل گروهکهای تروریستی تجزیهطلب به دولت فدرال عراق متوسل شدیم، خاطرنشان کرد: دولت سودانی از این موضوع استقبال کرد.
سفیر ایران افزود: با طرف عراقی برای کنترل مزر به توافق رسیدیم، همچنان که با دولت السودانی برای تبادل افراد تحت تعقیب و مجرمان نیز توافق کردیم.
توافق با عراق همچنین شامل خلع سلاح گروهکهای تروریستی تجزیهطلب و بیرون راندن آنها از پادگانهاست.
تبادل تجاری ایران و عراق
وی با بیان این که حجم مبادلات تجاری عراق و ایران در سال گذشته به ۱۲ میلیارد دلار رسید، افزود: به دنبال آن هستیم که مبادلات تجاری با بغداد را متعادل کنیم.
آل صادق در بخش دیگری از سخنانش گفت که ما تلاش میکنیم که دانشگاههای ایران در عراق را دایرکنیم، برخی از دانشگاههای ایران درخواست کردند که در عراق شعبه داشته باشند، اما موافقت با این مسأله به نوعی با کندی پیش میرود.
وی درخصوص واردات گاز توسط عراق از ایران نیز گفت که عراق روزانه ۴۵ میلیون متر مکعب گاز برای نیروگاههای برق خود از ایران وارد میکند.
این دیپلمات ایرانی افزود : پول [ناشی از واردات گاز] در وزارت برق به یک بانک عراقی پرداخت می شود، اما به دلیل تحریمهای ناعادلانه نمی توان اقدامی کرد.
سفیر ایران در بغداد افزود: تلاشهایی برای آزادی پولهای ایران جریان دارد.
وی با بیان این که ایران از کم آبی رنج می برود و برخی از رودها کامل خشک شدند و آب در برخی از شهرها و روستاهای ایران از طریق تانکر منتقل میشود.
آل صادق تصریح کرد: سهم عراق از آب براساس توافقات امضا شده میان این کشور و ایران محفوظ است.
سفیر ایران در بغداد گفت که عراق و ایران هر دو مصمم هستند که شلمچه و بصره به یکدیگر با خط ریلی متصل شوند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.