به گزارش تابناک اقتصادی، طلای سیاه امروز (7 تیر 1402) با نرخ 72.71 دلار در هر بشکه معاملات خود را آغاز کرد و با افت 0.23 دلاری تا لحظه تنظیم این گزارش و قیمت 72.48 دلاری به بازار عرضه شد. حال آنکه کارشناسان در دیدگاهی کلی و با تکیه بر مولفههایی نظیر شورشهای اخیر روسیه، افزایش تقاضای بنزین در آمریکا و کاهش عرضه نفت عربستان روند صعودی را برای بازار این محصول ترسیم کردند. اینکه پیشبینی تحلیلگران تا چه اندازه قابلیت تحقق داشته باشد هنوز مبهم است؟
در پی شورش اخیر واگنرها در روسیه بازار نفت تحت تاثیر قرار گرفت و با نوساناتی روبهرو شد. چراکه به گفته تحلیلگران ANZ این شورش اطمینان معاملهگران در رابطه با عرضه نفت روسیه به بازارهای بین المللی را خدشهدار کرد. بنابراین انتظارات برای میزان عرضه نفت این کشور در عرصه بینالملل تحتالشعاع قرار گرفت.
هرچند وزارت انرژی روسیه اعلام کرد با اقدام شرکتها در کاهش صادرات بنزین و افزایش تولید پس از تکمیل تدریجی کارهای تعمیراتی، هیچ گونه کمبود بنزینی در بازار داخلی مشاهده نمیکند. همچنین تولید دیزل در پایان ژوئن، دو درصد بالاتر از مدت مشابه سال گذشته بود و ذخایر در رکورد تاریخی بالایی قرار دارند. اما باید منتظر ماند و دید روند واقعی عرضه و تقاضای نفت چگونه خواهد بود؟
انجمن خودروی آمریکا تخمین میزند که 43 میلیون راننده در تعطیلات آخر هفته روز استقلال 50 مایل یا بیشتر رانندگی خواهند کرد. این رقم چهار درصد بیشتر از سال 2019 است. بنابراین تحلیلگران جی پی مورگان پیشبینی کردند که تقاضای جهانی بنزین سالانه 365000 بشکه در روز رشد کند.
همچنین به نظر میرسد مصرف در هفته 17 ژوئن به 9.4 میلیون بشکه در روز به بالاترین حد خود در هشت هفته اخیر برسد. رویترز نیز طی نظرسنجی که از پنج تحلیلگر داشت گزارش داد: موجودی نفت خام و بنزین آمریکا در هفته منتهی به 23 ژوئن کاهش یافته است.
با در نظر گرفتن این وضعیت و کاهش روزانه یک میلیون بشکه نفت عربستان که قرار است از ماه ژوئیه اجرایی شود، فرضیه صعودی بودن روند بازار تقویت میشود.
تحلیلگران بخش تحقیقات کالای "بانک ملی استرالیا" درباره کاهش عرضه عربستان اظهار کردند: انتظار داریم بازار در نیمه دوم سال ۲۰۲۳ تحت تاثیر کاهش عرضه عربستان از ژوئیه، با کمبود عرضه مواجه میشود.
با درنظر گرفتن آنچه بیان شد تا این لحظه روند صعودی برای بازار نفت تصور میشود. اما از آنجایی بازار این محصول ثبات چندانی ندارد و تحت تاثیر متغییرهای مختلف تغییر مسیر میدهد نمیتوان نظر قطعی درباره مسیرآن داد. ضمن آنکه بهبود شکننده اقتصادی چین نیز سرمایه گذاران را ناامید کرده است و میزان تقاضا رشد چندانی پیدا نکرده است.