هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام:

مصوبه واردات خودروی کارکرده مجلس شورای اسلامی مغایر سیاست‌های کلی نظام نیست

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام: قرار نیست همه کسری نیاز داخل از محل واردات تامین شود. همان گونه که در مورد واردات دارو و تجهیزات پزشکی، اختیار به دولت داده شده است، در مورد خودرو هم می‌توان اختیار را به دولت داد. مجمع در خصوص واردات خودرو نظر مساعد داد، در این مورد هم می‌تواند موافقت کند.
کد خبر: ۱۱۸۱۴۱۴
|
۱۱ تير ۱۴۰۲ - ۱۲:۴۱ 02 July 2023
|
6528 بازدید
|

مصوبه واردات خودروی کارکرده مجلس شورای اسلامی مغایر سیاست‌های کلی نظام نیست

 

تابناک _ هیات عالی نظارت بر حسن اجرای سیاست‌های کلی نظام، در اولین دستور جلسه فوق العاده امروز خود، لایحه دوفوریتی و مصوبه مجلس در خصوص «الحاق موادی به قانون ساماندهی صنعت خودرو» از نظر عدم مغایرت با سیاست‌های کلی نظام را بررسی کرد.

کمیسیون نظارت دبیرخانه مجمع به این الحاقیه که مربوط به واردات خودرو‌های کارکرده است، چند مغایرت و ابهام از جمله مغایرت با جزء ۷ و۳ ماده ۹ سیاست‌های کلی قانونگذاری، بند ۱ سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی و بند ۷ سیاست‌های کلی تولید ملی و بند۲ سیاست‌های کلی برنامه هفتم را تشخیص داده و گزارش کرده بود.

پس از این گزارش، اعضای هیات عالی نظارت، وارد بحث و تبادل نظر شدند. آیت الله آملی لاریجانی با اشاره به برخی استدلال‌های اعضای هیات عالی نظارت و مجمع در موضوع رسیدگی به موضوع واردات خودرو گفت: با توجه به موافقت کلی مجمع تشخیص مصلحت با واردات خودرو و نیز آمار‌های موجود از میزان نیاز به خودرو، کسری بازار خودرو حتی با واردات تامین نمی‌شود. واردات موجب ایراد لطمه به تولید داخلی نمی‌شود. از سوی دیگر، تعیین اولویت تامین ارز با دولت و بانک مرکزی است. این مصوبه نکته جدیدی ندارد و مغایر سیاست‌های کلی نیست.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: قرار نیست همه کسری نیاز داخل از محل واردات تامین شود. همانگونه که در مورد واردات دارو و تجهیزات پزشکی، اختیار به دولت داده شده است، در مورد خودرو هم می‌توان اختیار را به دولت داد. مجمع در خصوص واردات خودرو نظر مساعد داد، در این مورد هم می‌تواند موافقت کند.

در این جلسه، برخی از اعضای هیات عالی نظارت بر مغایرت این مصوبه با برخی از سیاست‌های کلی تاکید و به تبعات ارزی و مشکلات فنی و خدمات پس از فروش خودرو‌های وارداتی کارکرده اشاره کردند.

در ادامه جلسه و پس از بیان نظریات برخی از اعضای هیات عالی نظارت، دکتر ذوالقدر، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر مجاز بودن دولت برای واردات خودرو، افزود: نیاز به لایحه‌ای برای واردات خودروی کارکرده نبود. غیر از ابهام مربوط به «انتقال فناوری» سایر ایرادات کمیسیون نظارت دبیرخانه وارد نیست. اکنون دو میلیون متقاضی در سامانه خرید خودرو ثبت نام کرده‌اند و از آن سو ۲۵درصد تولیدات داخلی به جایگزینی خودرو‌های فرسوده و ۵۰درصد آن به طرح جوانسازی جمعیت تعلق می‌گیرد؛ بنابراین، تولید داخلی با ظرفیت حداکثر ۱٫۲۰۰میلیون واحدی به هیچ وجه تکافوی نیاز را نمی‌کند، مضاف بر اینکه در این مصوبه، ضوابط منطقی و دقیقی برای تامین ارز، ملاحظات فنی، زیست محیطی و شرایط واردکنندگان خودروی کارکرده، ذکر شده است.

سرانجام پس از بحث و تبادل نظر اعضای هیات عالی نظارت بر حسن اجرای سیاست‌های کلی نظام، واردات خودرو‌های کارکرده را مغایر سیاست‌های کلی ندانستند.

بنا بر این گزارش، در ادامه جلسه هیات عالی نظارت، بررسی «ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره بها» از نظر عدم مغایرت با سیاست‌های کلی نظام در دستور قرار گرفت.

کمیسیون نظارت دبیرخانه مجمع، در مورد متعددی مصوبه مجلس را مغایر سیاست‌های کلی دانسته بود که پس از توضیحات نمایندگان دولت و دکتر اقبال شاکری عضو کمیسیون عمران مجلس، با رای اعضای هیات عالی نظارت، ماده ۶ این مصوبه در خصوص الحاق یک تبصره به قانون مالیات‌های مستقیم مغایر بند۱سیاست‌های کلی امنیت قضایی (اصلاح ساختار نظام قضایی کشور) و مغایر جزء ۳بند۹سیاست‌های کلی نظام قانونگذاری (رعایت اصول قانونگذاری و قانون نویسی) دانسته شد.

اعضای هیات عالی نظارت، همچنین ماده۸ (تعیین و اعلام سقف یا میزان افزایش اجاره بها) و تبصره ۳ ماده ۱۱ (بررسی تایید یا رد فسخ توسط دادگاه صالح غیرحضوری) را مغایر بند۱سیاست‌های کلی امنیت قضایی دانستند.

هیات عالی نظارت، ماده۱۳ این مصوبه در خصوص اخذ عوارض از اعیان غیر متناسب با کاربری‌های ثبت شده، را مغایر جز ۳ بند ۹سیاست‌های کلی نظام قانون گذاری (رعایت اصول قانونگذاری و قانون نویسی) دانستند.

در این جلسه که به ریاست آیت الله آملی لاریجانی تشکیل شد، ذوالقدر دبیر مجمع، علی آقامحمدی، سعید جلیلی، محمد جواد ایروانی، حسین مظفر، سید مرتضی نبوی، سید مصطفی میرسلیم، حجت الاسلام و المسلمین مجید انصاری و محمدرضا باهنر از اعضای هیات عالی نظارت بر حسن اجرای سیاست‌های کلی نظام حضور داشتند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳
در انتظار بررسی: ۴
انتشار یافته: ۱۱
سعید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۷ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۱
ولی مغایر منافع مافیای خودرو هست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۱ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۱
تو رو خدا به آقا بگید : مردم دیگه توان ندارند مخصوصا بیکاران ، جوانان ، کارگران ، کارمندان ، مغازه داران جزء .
من کارمند با داشتن خونه و ماشین با حقوق ۱۱ میلیونی ، تو زندگی موندم وای به حال بیکاران .
جوانان کی میخوان ازدواج کنند ، با این هزینه ها کی میتونند خونه و ماشین و لوازم منزل بخرند .
حقوق کارگر طبق گفته خودتان یک بیستم حداقل حقوق دنیاست و قیمت لوازم خانگی بی کیفیت ۳ برابر قیمت جهانی و قیمت خودرو آآشغال ایرانی ۵ تا ۱۰ برابر .
مردم تا کی تحمل کنند ، خیلی از جوانها خودکشی کردند . کی میخواد جواب بده .
از عربستان یاد بگیرید با کل دنیا رابطه رداره .
کارگر ایرانی با یک ساعت کار یک تن ماهی میخره ، کارگر آلمانی با یک ساعت کار ۸ تن ماهی میخره .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۱ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۱
اون زمانی که در جنبش فواحش کمپین خرید دلار و تضعیف ریال راه انداخته بودن چرا اعتراض نمی کردید؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۴۴ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۱
جنبش فواحش؟
واقعا بی شعوری تا این حد
رضا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۴۴ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۱
تابی این یارو که میاید زیر هرمطلبی واژه جنبش فواحش رو مینویسه داره از فضای نسبتا آزادی که دراین سایت برای اظهارنظر وجوداره سواستفاده میکنه. برای چی پیامهاشو منتشر میکنی؟ یعنی تا حالا متوجه نشدی این یه نفره؟ ضمنا داره خودش و....را معرفی میکنه
ناشناس
|
Germany
|
۱۳:۱۸ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۱
خب الان یکی دو سال هم مجمع تشخیص مصلحت مردم رو سرکار میذاره و توو این مدت فرغونسازای داخلی قیمتاشون رو چند برایر گرون میکنن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۹ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۱
این تصمیم پر سر و صدای دولت و مجلس مبنی بر واردات خودروهای دست دوم از کشورهای همسایه، مستقل از اینکه قرار است مرهم چه دردی از زخم های اقتصاد باشد، به شکل غریبی، واردات لباس های دست دوم که به لباس های تاناکارایی معروف بود به ذهن متبادر می سازد!! که بدون شک مخرب غرور ملی خواهد بود!!! واقعا جای تاسف دارد!!!
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۷ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۱
میرسلیم‌ودوستان‌نمیذارن‌‌...میگن‌مردم‌بایدسختی‌بکشن‌.دمشون‌گرم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۵۸ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۱
این همه مجلس و شورا ........بعد این همه نابسامانی واختلاس ......مشکل کجاست شایدهم یکی از دلایل ایهمه رانت کثرت مجالس باشه .
عابد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۲۸ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۱
این بازیها چیه؟سه ساله هنوز نخواسته اند خودروی نو وارد کنند .این همه مجوز و اخبار نمی خواهد.چرا این همه قر می دید؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۰۹ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۱
تحریمهایی که بر اثر عدم انجام و تصویب قوانین بین المللی پولی است کمر مردم را شکسته چقدر جناح بازی ؟!!! خودرو دست دوم مهمتر از تحریمهاست چرا به سرمایه مردم اتش میزنید بخاطر این مشکل ما باید مثل عصر حجر معامله کالا به کالا کنیم ؟!!! و یک مشت بنجل هندی چینی سریلانکایی ازبکستانی عراقی ونزولایی و .... وارد کنیم ؟!!!
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟