به گزارش تابناک، «تحریم» کلیدواژهای است که بارها ایرانیها با آن مواجه هستند و بسیاری از مشکلات اقتصادی خود را ناشی از آن میدانند. نخستین تحریمها علیه ایران در سال ۵۷ و پس از واقعه گروگانگیری دیپلماتهای آمریکایی اعمال شد و این روند به بهانههای مختلف ادامه پیدا کرد تا اینکه در سال ۹۴ سندی تحت عنوان برجام به امضا رسید و تا حدودی از فشار تحریمها کاست.
اما چندی بعد یعنی در سال ۹۷ با روی کار آمدن دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا، سیاستهای خصمانه واشنگتن علیه تهران دوباره با شدت بیشتر از سر گرفته و سرانجام سال ۹۸ آمریکا از برجام خارج شد. در پس خروج آمریکا از برجام فشارهای اقتصادی در ایران به اوج خود رسید.
اما پرسش این است که آیا فشارهای اقتصادی مذکور در بدنه دولت، مجلس و سایر نهادها هم احساس میشود یا صرفا مردم مورد اصابت ترکشهای آن هستند؟
لطفالله سیاهکلی، عضو کمیسیون صنایع و معادن در مجلس، درباره اینکه آیا تحریمها در زندگی مسئولین هم احساس میشود یا خیر، به تابناک گفت: من با اصل این سوال مشکل دارم، چون کشور در حال عبور از تحریمهاست و مطرح کردن این موضوع، به تشویش اذهان عمومی منجر میشود.
او ادامه داد: در حال حاضر جمهوری اسلامی از شدیدترین تحریمها عبور کرده و اثرات آن رو به افول است؛ بنابراین، چرا باید در این باره صحبت کرد؟
سیاهکلی در پاسخ به این که آیا کاهش اثر تحریمها در زندگی مردم هم احساس میشود یا خیر، اظهار کرد: در حال حاضر نرخ تورم کشور کنترل شده و آثار مثبت آن در زندگی مردم ملموس است. تلاش برای کاهش بیشتر نرخ تورم ادامه دارد.
وی در پاسخ به این که در حال حاضر نرخ تورم چقدر است، به خبرنگار تابناک گفت: در حال حاضر نرخ تورم، زیر ۴۰ درصد رسیده است و به کمتر از ۳۰ درصد هم میرسد. البته آمار دقیق نرخ تورم را ندارم، اما به صورت کلی روند کاهشی دارد.
فریدون عباسی، عضو کمیسیون انرژی، در پاسخ به این که آیا فشارهای اقتصادی ناشی از تحریمها را در زندگی شخصی خود احساس کردهاید یا خیر؟ به تابناک گفت: نمایندگان مجلس و مسئولین دولتی نیز متوجه فشارهای اقتصادی در زندگی شخصی خود هستند و مردم را درک میکنند.
او ادامه داد: زمانی که ثبات اقتصادی در جامعه نباشد، کل افراد جامعه متضرر شده و منجر به بروز نارضایتی میشود. من از قیمتهای سرسامآور دارو گلهمندم. تا دو روز پیش، تنها برای خرید چند قلم دارو نزدیک به یک میلیون تومان هزینه کردم.
باید یادآور شد که طبق آخرین اعلام رسمی مرکز آمار، تورم نقطهای تا پایان اردیبهشت به ۵۴.۶ درصد رسیده است. حتی مرکز پژوهشهای مجلس هم اعلام کرد که طبق افکارسنجی صورت گرفته، مردم نرخ تورم را در محدوده ۸۶ درصد احساس میکنند؛ لذا برخی صاحب نظران بر این باورند که باید برای بیان ادعای عبور از تحریمها، مستندات بهتر و متقن تری ارائه کرد.