به گزارش نبض بورس، بورس تهران در هفتهای که سپری شد توانست تا حدی خود را از شوک ایجاد شده در اواخر هفته گذشته را پشت سر بگذارد و روزهای مثبت متعادلی را تجربه کند به طوری که شاخص کل بورس با افزایش ۲.۷ درصدی و شاخص هموزن با رشد بیش از ۴ درصدی همراه شد. روز چهارشنبه نیز اگرچه بازار در نهایت با بازدهی مثبت کار خود را به پایان رساند اما از نیمه دوم معاملات شاهد افزایش عرضهها بودیم که میتواند بر بورس امروز نیز اثرگذار باشد. شاخص کل بورس طی معاملات آخرین روز کاری هفته کار خود را با یک افزایش بسیار اندک ۰.۰۳ درصدی به پایان رساند و در محدوده ۲.۲۰۲ میلیون واحدی باقی ماند و در سمت دیگر شاخص هموزن توانست رشد ۰.۳۷ درصدی را به ثبت برساند. با این حال اما ارزش معاملات خرد سهام بار دیگر روندی کاهشی به خود گرفت و در محدوده ۶۵۷۹ میلیارد تومانی ایستاد که با خروج ۱۶ میلیارد تومانی پول سهامداران حقیقی همراه بود.
انتشار برخی خبرهای غیررسمی در رابطه با نرخ خوراک پتروشیمیها و همچنین احتمال از سر گیری عرضه خودرو در بورس کالا موجب شد تا جو منفی حاکم بر بورس تهران به دلیل افزایش نرخ خوراک پتروشیمیها به ۷ هزار تومان تا حدی اثر کمرنگتری در معاملات داشته باشد و بورسیها با نگاهی امیدوارانهتر به انجام معاملات خود بپردازند. در این بین افزایش آهسته و آرام نرخ دلار در بازار آزاد نیز نمیتواند بیتاثیر باشد. با این حال اما همچنان به نظر میرسد که احتیاط به یکی از ارکان اصلی معاملات بورسیها طی روزها و هفتههای اخیر تبدیل شده و با شرایط کنونی با احتمال بالایی ادامه داشته باشد.
در بازار شایعاتی منتشر شده که البته فعلا هیچگونه منبع موثقی ندارد و به صورت رسمی منتشر نشده اما گفته میشود که گویا قرار است به زودی عرضه خودرو در بورس کالا از سرگرفته شود و در ابتدا گروه بهمن محصولات خود را با تعداد اندکی در بورس عرضه کند و سپس شاهد تداوم این موضوع از سمت دیگر خودروسازان باشیم. در همین رابطه عنوان شده که خودروسازان همچنین در جلساتی که روزهای گذشته با شورای رقابت برگزار شده است، تقاضای افزایش نرخ دوباره داشته و احتمالا مورد تایید واقع شود.
خبر بعدی در رابطه با نرخ خوراک پتروشیمیها و صنایع است که گفته میشود گویا با وجود اعلام رسمی نرخ ۷ هزار تومانی برای خوراک پتروشیمیها، دولت اصلاحی در نرخهای اعلامی انجام داده و قرار است که به زودی به صورت رسمی اعلام شود که میتواند به شوک منفی وارد شده به بازار پایان دهد. البته قانعی، مدیرعامل پترول در همین راستا عنوان کرده بود که دولت با عدم افزایش نرخ گاز سوخت موافقت کرده و قرار نیست این نرخ تغییری کند و خاندوزی، وزیر اقتصاد نیز از احتمال تغییر این نرخها صحبت کرد.
تمامی این موارد منجر به این شد که طی هفته جاری شاهد معاملات به مراتب بهتری در این دو صنعت نسبت به روزهای قبلتر باشیم که جو مثبت آنها نیز به دیگر گروهها سرایت کرد.
اگر به مسیر شاخص کل بورس طی روز چهارشنبه نگاهی بیاندازیم، همانطور که پیداست تا نیمه معاملات شاهد برتری قدرت خریداران به فروشندگان هستیم اما در نیمه دوم بازار، عرضهها بودند که توانست قدرت اصلی را به دست بگیرند و شاخص بورس را نیز از سقف روزانه خود عقب راندند.
با توجه به تمامی نکات ذکر شده، انتظار میرود که بورس امروز ابتدا با قدرت بیشتر فروشندگان کار خود را آغاز کند اما به مرور باز هم شاهد برگشت تعادل به بازار باشیم و نماگرهای تالار شیشهای با تغییرات اندکی همراه شوند./فردای اقتصاد
پس از اتفاقات اوایل هفته گذشته بازار سهام شرایط سختی را دنبال کرد و شاهد کاهش نسبتا زیادی در قیمت نمادها بودیم اما با توجه به معاملات دو روز سه شنبه و چهارشنبه میتوان امید بیشتری به روزهای پیش رو داشت اگرچه همچنان ریسکها به صورت کامل از بین نرفتهاند و فعلا احتیاط یکی از اصلیترین استراتژیهای سهامداران است.
به نظر میرسد در هفته آتی بازار متعادلی شکل بگیرد و هنوز هم کفه ترازو به نفع نمادهای هم وزن باشد. اگر دلار بالاتر از ۵۰ هزار تومان تثبیت شود میتوان انتظار رفتار صعودی محکم تری را از شاخص کل داشت. نرخ بهره نیز به ۲۴ درصد رسیده که درایور بازار است. در کل به نظر میرسد هفته آتی بازار مثبت متعادل و شاخص هم وزن نیز رشد بیشتری را نسبت به شاخص کل تجربه کند./اقتصادآنلاین