به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا زا پایگاه راشاتودی، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در مصاحبه با شبکه سی. ان. ان که روز یکشنبه منتشر شد به این موضوع اذعان کرده و گفت، به این دلیل که ذخایر گلولههای ۱۵۵ میلیمتری توپخانه ارتش آمریکا کم است، تصمیم به ارسال مهمات خوشهای به کییف گرفته است. بایدن در مصاحبه با فرید زکریا، مجری معروف شبکه سی. ان. ان گفت: این جنگ به مهمات مربوط است و آنها (اوکراینیها) دارند مهماتشان را تمام میکنند و مهمات ما نیز کم است.
این مجری در ادامه این مصاحبه یک ادعای قبلی کاخ سفید درباره اینکه استفاده نیروهای ارتش روسیه از بمبهای خوشهای میتواند یک "جنایت جنگی" باشد را پیش کشید.
چند چهره محافظهکار از جمله استیو گست، مجری یک پادکست مشهور آمریکایی استدلال کردند که جو بایدن با این اظهار نظر، اطلاعاتی را که باید به عنوان یکی از اسرار رسمی در نظر گرفته میشد افشا کرده است.
او گفت: جو بایدن به جهان اعلام کرد ذخایر گلولههای ۱۵۵ میلیمتری آمریکا کم است. آیا رئیس جمهور بایدن اهمیتی به اینکه رقبای ما در چین کمونیستی حرفهایش را میشنوند میدهد؟
لوگان دابسون، یک کارمند سابق مجلس سنای آمریکا نیز با این ارزیابی موافق بوده و به کنایه گفت: "عاشق زمانی هستم که رئیس جمهور آمریکا به شبکه سی. ان. ان رفته تا به همه بگوید ذخایر مهمات ما کم است. "
این صحبتهای بایدن در آستانه برگزاری اجلاس سران کشورهای متحد عضو ناتو در شهر ویلنیوس مطرح شد. بر اساس گزارشها اعضای این ائتلاف نظامی غربی عمدتا در این اجلاس حول محور جنگ روسیه و اوکراین گفتگو میکنند. به نوشته راشاتودی، چند قانونگذار جمهوریخواه آمریکایی استدلال کردند، صحبتهای جو بایدن خطاب به سی. ان. ان ثابت کرد کارزار تحت رهبری واشنگتن برای عرضه میلیاردها دلار تسلیحات به کییف منجر به تضعیف ظرفیتهای دفاعی آمریکا شده است.
جی. دی. وانس، سناتور جمهوریخواه ایالت اوهایو گفت: "این اظهارات بایدن همچون یک اعتراف بهت آور است؛ چیزی که بیش از یک سال است من دارم دربارهاش هشدار میدهم. او میگوید ذخایر گلولههای توپ ۱۵۵ میلیمتری اوکراینیها و همچنین ذخایر همین گلولهها در ارتش ما رو به اتمام است. جنگ اوکراین به مثابه تهی سازی عظیم ظرفیت امنیت ملی ما است. "
اندی بیگز، نماینده جمهوریخواه ایالت آریزونای آمریکا نیز گفت، با توجه به این اعتراف بایدن در مورد کاهش ذخایر مهمات توپخانه آمریکا، "پس ما نمیتوانیم بیش از این به اوکراین مهمات را بفرستیم. اولویت باید با آمریکا باشد. "
همچنین یک مقام ناشناس کاخ سفید با زیر سوال بردن این ادعای بایدن به شبکه فاکس نیوز گفت، کمکهای نظامی به اوکراین فشاری به بخش تولید مهمات آمریکا وارد نکرده است. او گفت: "ارتش آمریکا الزامات مشخصی برای تعداد سامانههای تسلیحاتی و مهماتی که در انبارهایش برای زمان حوادث احتمالی یا درگیری نظامی نگهداری میکند، دارد. همه چیزهایی که ما به اوکراین میفرستیم مازاد بر آن است، بنابراین ذخایر مهمات آمریکا کم نمیشود. "
تعدادی از قانونگذاران آمریکایی نبرد اوکراین را "جنگ نیابتی" علیه روسیه خواندهاند. دیوید ساکس، مجری یک پادکست دیگر آمریکایی و از کارآفرینهای بخش فناوری آمریکا گفت، به نظر میرسد استراتژی بایدن دارد حتی با این وجود که واشنگتن خیلی از روسیه در زمینه هزینه نظامی جلوتر است نتیجه عکس میدهد. او گفت: "هدف این جنگ نیابتی تضعیف روسیه بود، اما اول مهمات آمریکا تمام شد. پس چه کسی دارد واقعا چه کسی را تضعیف میکند؟ "