به گزارش «تابناک»؛ هم اکنون افزایش دمای هوا در تابستان سال جاری تا بالای ۵۰ درجه سانتی گراد در برخی مناطق استان خوزستان به ویژه شهر اهواز مشکلات فراوانی برای مردم این منطقه از کشور به ویژه در حوزه آب رقم زده است.
دولت سیزدهم سابق بر این تلاش کرد با اجرای کامل پروژه آبرسانی غدیر با ظرفیت ۱۲ هزار لیتر آب در ثانیه و ۷۸ کیلومتر خطوط انتقال تا آنجا که امکان دارد، مشکل آب در بسیاری از شهر و روستاهای استان خوزستان به ویژه شهر اهواز را مرتفع کند.
مستند به اطلاعاتی که پیرامون پروژه آبرسانی غدیر وجود دارد، این طرح بزرگ و ملی، زمینه تامین آب شرب بهداشتی و پایدار برای ۲۶ شهر و ۱۶۰۸ روستای مرکزی، جنوبی و غرب استان خوزستان را با جمعیتی بالغ بر ۴.۷ میلیون تن که معادل ۵۲ درصد جمعیت این استان تا افق ۱۴۲۵ است را فراهم کرده است و به صورت مشخص هم اکنون ۴ هزار لیتر در ثانیه از ۱۱ هزار لیتر آب مورد نیاز شهر اهواز از طریق این پروژه تأمین میشود.
با وجود این، هنوز برخی مشکلات همانند توسعه نامتوازن شهری، گرمای شدید هوا، مصرف بی رویه آب در مناطق بالادست شبکه آبرسانی و... امکان تأمین آب سراسری برای تمامی مناطق به ویژه در مرکز استان را از مسئولان سلب میکند؛ درست مثل اتفاقی که ظرف چند روز گذشته برای منطقه ملاشیه اهواز در جنوب غربی این شهر و در مسیر جاده اهواز به خرمشهر اتفاق افتاد و با بازتاب رسانهای گستردهای رو به رو شد.
در رابطه با مشکل اخیری که در منطقه ملاشیه اهواز رقم خورد، "محمد رضا کرمی نژاد" مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان خوزستان به «تابناک»، گفت: منطقه ملاشیه یکی از مناطق محروم و حاشیهای شهر اهواز است که ۶۵ هزار جمعیت دارد و در سالهای گذشته با مشکل توسعه نامتوازن و غیر استاندارد رو به رو بوده است.
کرمی نژاد با تأکید بر اینکه در این منطقه از شهر اهواز افزایش جمعیت متناسب با توسعه زیرساختها رقم نخورده است، افزود: از سالهای گذشته در منطقه ملاشیه اهواز، توزیع آب از طریق شبکه آبرسانی ساعتی انجام میشد و شهروندان شبها مخازن آب خود را پر و روزها از آن استفاده میکردند.
کرمی نژاد اضافه کرد: در جریان سفر دوم ریاست جمهوری به استان خوزستان موضوع آبرسانی پایدار به چند منطقه اهواز همانند ملاشیه، پردیس، شهرک دانشگاه و... به تصویب رسید که اجرای پروژههای این طرحها به مناقصه گذاشته شده است.
مدیرعامل آبفای خوزستان همچنین با بیان اینکه در روزهای اخیر و به دنبال افزایش شدید دما، افزایش شدید تقاضا به ویژه در بالادست شبکه و یک حادثه با مشکل قطعی آب در بخش محدودی از ملاشیه رو به رو شدیم، ادامه داد: ملاشیه ۲۶۸ خیابان اصلی و فرعی دارد، اما مشکل قطعی که در روزهای اخیر رخ داد تنها ۳۱ خیابان اصلی و فرعی را دچار مشکل کرد.
وی ضمن اشاره به اینکه بلافاصله پس از وقوع مشکل عملیات ترمیم و افزایش ظرفیت شبکه آغاز شد، گفت: علاوه بر تلاشهای شبانه روزی برای افزایش ظرفیت آبرسانی به منطقه ملاشیه همچنین آبرسانی سیار را با هدف رفع موقت مشکل بی آبی منطقه در دستور کار قرار دادیم.
کرمی نژاد ادامه داد: با اجرای خط انتقال برای تقویت فشار آب ملاشیه اهواز، ظرفیت انتقال آب به این منطقه از ۴ هزار به ۸ هزار مترمکعب در روز افزایش یافته و تا پایان هفته نیز این رقم به ۱۲ هزار مترمکعب در روز خواهد رسید.
وی در مورد شرایط کنونی منطقه ملاشیه نیز بیان کرد: از شب گذشته تقریباً در تمامی مناطق بحرانی آب شرب پایدار فراهم شده است و همکاران ما در حال پیگیری هستند تا در صورت وجود مشکل موردی نسبت به حل سریع آن نیز اقدام کنند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.