به گزارش تابناک به نقل از عصرایران، امریکا اعلام کرد برای بازدارندگی در برابر ایران، جنگندههای اف ۱۶ به خلیج فارس اعزام میکند.
یک مقام مسوول ارشد در وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد جنگندههای اف ۱۶ در اعزام به خلیج فارس، برای کشتیهایی که از تنگه هرمز عبور میکنند؛ پوشش هوایی فراهم میکند. همچنین شفافیت نگاه ارتش امریکا در منطقه را برای بازدارندگی مقابل ایران افزایش میدهند.
به نوشته خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس، این مقام ارشد ادامه داد: تا چند روز آینده، این کشور جنگندههای اف ۱۶ به خلیج فارس اعزام میکند.
این جنگندهها قرار است به هواپیماهای های امریکاییای ۱۰ ملحق شوند که از بیش از یک هفته قبل، گشت زنی در این منطقه را آغاز کرده اند.
یورونیوز هم نوشت: یک مقام ارشد وزارت دفاع آمریکا روز جمعه ضمن ابراز نگرانی فزاینده این کشور از روابط رو به رشد ایران، روسیه و سوریه در خاورمیانه گفت که آمریکا به منظور حفاظت از عبور و مرور کشتیها در تنگه استراتژیک هرمز و پیشگیری از توقیف آنها توسط ایران، حضور هواپیماهای جنگنده خود را در این منطقه تقویت میکند.
این مقام ارشد آمریکایی که به شرط محفوظ ماندن هویتش صحبت میکرد گفت که در پی توقیف دو نفتکش به دست ایران در هفته گذشته در نزدیکی تنگه هرمز و همچنین تیراندازی نیروهای ایرانی به یکی از آنها، ایالات متحده در پایان این هفته برای تقویت ناوگان تهاجمی هواپیماهای A-۱۰ در منطقه، چند جت جنگنده اف-۱۶ به خلیج فارس خواهد فرستاد. این جنگندهها قرار است علاوه بر پوشش هوایی کشتیها برای گذر از مسیر دریایی مزبور، به عنوان عامل بازدارنده برای نیروهای ایرانی، حضور نظامی آمریکا در منطقه را تقویت کنند.
یورونیوز اضافه کرد: بر اساس گزارش نیروی دریایی آمریکا در هر دو مورد وقتی ناوشکن یواساس مکفال وارد صحنه شد، شناورهای ایرانی عقبنشینی کردند. این ناوشکن آمریکایی قابلیت پرتاب موشکهای هدایت شونده دارد.
این مقام ارشد دفاعی آمریکا میافزاید که ایالات متحده همچنین در حال بررسی گزینههایی برای مقابله با حضور افزاینده نیروهای روسیه در آسمان سوریه است. او میگوید که حضور نیروهای روس هفته گذشته انجام حملات نظامی علیه رهبر داعش را دشوار ساخته است.
از سال ۲۰۱۹ تاکنون منطقه خلیج فارس شاهد برخی حملات علیه نفتکش هاست. همچنین ایران برخی نفتکشها یا کشتیهای باری را در خلیج فارس و دریای عمان توقیف میکند. ایران احکام قضایی یا حوادث دریایی را دلیل این توقیفها اعلام میکند، اما این توقیفها با انتقاد کشورهای غربی و نارضایتی کشورهای منطقه از جمله امارات روبه رو است.
خلیج فارس و تنگه هرمز یکی از مناطق دریایی محل حمل ونقل کالا و نفت جهان است.
یک پنجم حمل و نقل دریایی کالای جهان شامل نفت خام ومحصولات نفتی از تنگه هرمز عبور میکند.
خلیج فارس محل صادرات نفت و گاز ۶ کشور ساحلی (ایران، عراق، کویت، عربستان سعودی، قطر و امارات) است.
ارتش امریکا در ۷ کشور از ۸ کشور ساحلی خلیج فارس مستقر است. ارتش امریکا در کویت پایگاه نیروی زمینی، در بحرین پایگاه دریایی، در قطر پایگاه فرماندهی مرکزی دارد. نظامیان امریکایی در امارات و عمان و عربستان سعودی هم مستقر هستند.