سياستهاي اشتباه صادراتي شرکت ملي نفت ايران اکنون شرايط صادرات نفت در مبادي خروجي ايران را با مشکلات جدي روبهرو نموده است.
بنا بر اين گزارش، در ماه گذشته، تعداد نفتکشها 10 عدد بود که حدود بيست ميليون بشکه نفت را در مخازن خود جاي داده بودند و اکنون ايران سه کشتي خارجي به نامهاي «استيپاليا»، «صفاو» و «ايستوي» را نيز اجاره نموده است تا به صورت شناور نفت ايران را در مخازن خود ذخيره کنند. اين سه نفتکش خارجي که روزانه هزاران دلار بابت دموراژ از شرکت ملي نفت ايران اجاره ميگيرند، اکنون دو هفته است که در حوالي جزيره خارک به سر ميبرند.
بلومبرگ افزود: ميليونها دلار ضرر اجاره 14 کشتي ايراني و چند فروند تانکر خارجي در حالي از سرمايه بيتالمال پرداخت ميگردد که سياستهاي غلط صادراتي باعث ايجاد اين بحران شده است که هزينه آن از بيتالمال پرداخت ميشود.
تعميرات و بيبرنامگي براي صادرات نفت ايران که داراي درصد گوگرد 5/3 در بعضي از ميادين نفتي است باعث گرديده که نفت سنگين ايران در طي چهار ماه گذشته داراي بالاترين تخفيفها در طي دهههاي گذشته براي فروش گردد و اکنون قيمت نفت سنگين ايران که با شاخص نفت دويي و عمان قيمتگذاري ميشود اکنون بيش از سه برابر چهار ماه گذشته به مشتريان براي خريد نفت تخفيف!!! داده ميشود.
ميادين نفتي سروش و نوروز که نفت سنگين ايران را توليد ميکنند داراي 5/3 درصد گوگرد هستند که خريداران نفت سنگين ايران کمپانيهاي بزرگ نفتي ريلاينس هندوستان و «اس -کي کورپ» کره جنوبي به همراه تعداد ديگري از کمپانيهاي نفتي جهانند که نفت سنگين داراي درصد گوگرد بالا را پالايش ميکنند.
گفتني است، سياستهاي غلط و اشتباه شرکت ملي نفت ايران در زمينه برنامهريزي براي فروش و تعميرات اساسي پالايشگاهها نه تنها باعث شده مشتريان نفت سنگين ايران، هماکنون با تخفيف بيسابقهاي نفت ايران را خريداري کنند، بلکه ضرر و زيان ذخيرهسازي نفت در تانکرهاي نفتکش باعث وارد شدن ميليونها دلار ضرر به کشور شده است و ناوگان نفتکش ايران اکنون به مانند يک مخزن سيار براي نفت ايران عمل ميکند و نفتکشهاي خارجي هم اکنون در صف ذخيرهسازي نفت ايران قرار گرفتهاند.