به گزارش «تابناک» به نقل از روزنامه خراسان، اگر پدر و مادری متوجه شدند که نمرات دانشآموزشان در پایان سال تحصیلی قابل قبول نیست و افت کرده، باید چه کنند؟ به تازگی معاون حقوقی و پارلمانی وزیر آموزشوپرورش گفته در امتحانات نهایی پایه دوازدهم امسال، ۲ نمره معدل دانشآموزان پایین آمده است(منبع خبر:ایرنا). این اتفاق ممکن است در بقیه مقاطع تحصیلی هم افتاده باشد. چند توصیه به والدین در همین باره داریم.
دانشآموز را ضعیف و نالایق نخوانید | نحوه برخورد والدین هنگام مواجه شدن با کارنامه ضعیف و نمرات پایین فرزندان، بسیار حائز اهمیت است. بسیاری از والدین موقعیت را مناسب میبینند که بر نقاط ضعف او دست بگذارند و او را ضعیف و نالایق بخوانند و پیاپی برای زحماتی که برای او کشیدهاند و متحمل میشوند، اظهار پشیمانی کنند. اینگونه برخوردهای آمرانه و خشن، اگرچه ممکن است مقداری از میزان عصبانیت والدین بکاهد اما یقینا فایده منطقی در پی نخواهد داشت. والدین به هنگام مواجه شدن با کارنامه ضعیف فرزندان، ضروری است بر اعصابشان مسلط باشند و در وضعیت پریشانی و ناراحتی به بحث درباره کارنامه، وضعیت و نمرات تحصیلی نپردازند.
بهجای معدل، تکتک نمرات را بررسی کنید | کارنامه نشان دهنده عملکرد و تلاش، نقاط قوت و ضعف فرزند شماست. وقتی کارنامه را دیدید با دقت و تامل به تکتک نمرات نگاه کنید. میتوانید کارنامه را در حضور خود دانشآموز بررسی کنید. نباید فقط به معدلش نگاه کنید و تمام کارنامه را در یک نمره خلاصه کنید، بلکه باید با دقت و درس به درس جلو بروید و تمام نمرات را با دقت و تامل نگاه کنید. این کار شما باعث میشود فرزندتان احساس کند درس خواندن و نمره آوردن برای شما مهم است و شما درباره او و نتیجه کارش تامل نشان میدهید.
دنبال مقصرها نباشید | هیچگاه کارنامه فرزند خود را با دیگر دوستانش مقایسه نکنید چون توانایی هر دانشآموز متفاوت است. همچنین اگر نمرات او ضعیف است، دنبال مقصر نباشید. یک کارنامه با نمرات بد دلیل خوبی میشود برای مقصر کردن دیگران. دانشآموز می گوید «معلم خوب درس را توضیح نداده» و پدر و مادرها هم هرکدام سعی میکنند طرف مقابل را مقصر بدانند. این بهانهتراشیها فایدهای ندارد. به جای آن سعی کنید ببینید علل واقعی نمرات پایین دانشآموز شما چیست؟ برای این کار میتوانید با فرزندتان بنشینید و از او بخواهید دلیل نمرات پایین اش را برای شما توضیح دهد و علت واقعی را پیدا کنید و دنبال راهکار مناسب برای آن باشید.