به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا از خبرگزاری تاس، رئیس سازمان سیا در مجمع امنیتی آسپن در کلرادوی آمریکا با بیان اینکه صدای تهدیدهای هستهای، بی ملاحظه و به شدت غیرمسئولانه است، افزود: امروز هیچ آمادهسازی مشخصی از سوی روسیه برای استفاده بالقوه از تسلیحات هستهای مشاهده نمیشود.
برنز در ادامه صحبتهای خود با اشاره به شورش ماه گذشته گروه واگنر در روسیه، تاکید کرد: ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه اگرچه اکنون در رابطه با این مساله از خود خویشتنداری نشان داده است اما در آینده از رهبر این شورش انتقام خواهد گرفت.
رئیس سازمان سیا همچنین با بیان اینکه شورش ماه گذشته در روسیه به وجههای که به دقت از پوتین به عنوان یک حاکم مقدر ساخته شده بود لطمه زد، افزود: او به دنبال انتقام از مردی است که این چهره مقدر را مخدوش کرد.
برنز گفت: قیام شبهنظامیان گروه واگنر به رهبری یوگنی پریگوژین نقاط ضعف قابل توجهی را در سیستمی که پوتین ساخته است نشان داد و به نظر میرسد که سرویسهای امنیتی، ارتش و تصمیمگیرندگان این کشور به مدت ۳۶ ساعت سرگردان بودهاند.
رئیس سازمان سیا در ادامه افزود: شورش ۲۳ و ۲۴ ژوئن (۲ و ۳ تیر) تصویری را که پوتین به دنبال ترسیم کردن خود به عنوان داور نظم در روسیه است، تهدید کرد و در عوض برای مدت کوتاهی نیروهای واگنر بدون هیچ مقاومتی به سمت مسکو پیشروی کردند.
به گزارش ایرنا، یک مقام ارشد اطلاعاتی آمریکا در اوایل ماه مه سال جاری (۲۰۲۳) با ادعای تلفات سنگین روسیه در جنگ اوکراین گفت: بسیار بعید است مسکو از سلاحهای هستهای خود در اوکراین استفاده کند.
آوریل هاینز مدیر اطلاعات ملی آمریکا به کمیته نیروهای مسلح مجلس سنا افزود: بر اساس ارزیابی فعلی ما، استفاده روسیه از سلاح هستهای در اوکراین بسیار بعید است.
همچنین ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه نیز روز پنجشنبه ۲۵ خرداد در نشست خبری در حاشیه بیست و ششمین مجمع بین المللی اقتصادی سن پترزبورگ روسیه گفت: سیاست بازدارندگی هسته ای روسیه کاملاً تدافعی است و استفاده فرضی از سلاحهای هستهای به وضوح توسط شرایط فوق العاده در چارچوب اهداف کاملاً دفاعی محدود شده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه گفت: مسکو کاملاً به اصل غیرقابل قبول بودن جنگ هستهای متعهد است.
وی ابراز امیدواری کرد که همه طرفهای دیگر در بیانیه رهبران پنج کشور هستهای در مورد جلوگیری از جنگ هستهای به شکل پیوسته به این بیانیه پایبند باشند.
سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه نیز در اواخر سپتامبر ۲۰۲۲ خاطرنشان کرده بود که تمام موقعیتهایی که مسکو ممکن است به طور بالقوه از تسلیحات هستهای استفاده کند، به وضوح در دکترین نظامی روسیه توضیح داده شده است.