بین الملل تابناک: پانصد و دوازدهمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور میگذرد؛ تهاجمی که رویدادهای بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.
«ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین روز جمعه با «محمد بن عبدالرحمن آل ثانی» نخست وزیر قطر دیدار کرد.
رئیس جمهور اوکراین در این باره گفت که با نخستوزیر قطر درباره اقداماتی جهت تضمین امنیت غذایی جهانی و ادامه عملیات ایمن کریدور غلات رایزنی کرده است.
به گفته زلنسکی، طرح صلح، بازسازی اوکراین و سرمایهگذاری قطر در این کشور از دیگر موضوعات مورد بحث دو طرف بوده است.
رئیس جمهور اوکراین همچنین افزود که با نخست وزیر قطر در مورد بازگرداندن کودکانی که به ادعای وی به طور غیرقانونی از سوی روسیه اخراج شدهاند، گفتگو کرده است.
نخست وزیر قطر نیز در این دیدارگفت که دوحه خواستار پرهیز از توسل یا تهدید به زور است و آن را محکوم میکند. قطر خواهان باز نگه داشتن تمامی کانالهای ارتباطی برای حل بحران اوکراین است.
آل ثانی تاکید کرد که قطر ابتکار عمل برای ارائه کمکهای بشردوستانه برای کاهش پیامدهای بحران اوکراین را بر عهده گرفته است.
نخست وزیر قطر افزود که این کشور ۶ میلیون دلار برای حمایت از طرح صادرات غلات اوکراین اختصاص داده است و ۱۰۰ میلیون دلار نیز به عنوان کمک بشردوستانه در اختیار اوکراین قرار خواهد داد.
نخست وزیر مجارستان اعلام کرد که اوکراین اختیار خود را از دست داده و غرب برای این کشور تصمیم میگیرد.
«ویکتور اوربان» نخست وزیر مجارستان روز جمعه اعلام کرد که اوکراین یک کشور کاملاً مستقل نیست، زیرا برای تامین هزینه های خودبه کمک های مالی غرب وابسته است.
نخست وزیر مجارستان تاکید کرد که بر این باور است که این آمریکا است که تعیین می کند که آیا این کمک ها به اوکراین ادامه خواهد یافت یا خیر.
اوربان در مصاحبه ای افزود که درست است که اوکراینیها بیشترین آسیب را از این جنگ متحمل شدهاند، اما وابستگی این کشور به غرب به این معنا است که این جنگ را نمیتوان اوکراینی نامید.
نخست وزیر مجارستان استدلال کرد که کشوری که نمی تواند هزینه های خود را بپردازد، حاکمیت خود را به اهداکنندگان کمک ها واگذار می کند.
اوربان تاکید کرد که قدرت اوکراینیها تمام شده است. تنها چیزی که اوکراین را سرپا نگه می دارد، پول غرب است.
نخست وزیر مجارستان، ضمن انتقاد از جنگ افروزی های اروپا دراوکراین، گفت که بروکسل در حال حاضر قادر نیست به تعهدات خود در قبال کشورهای عضو خود از جمله مجارستان عمل کند. حمایت اتحادیه اروپا از اوکراین یکی از عوامل کسری مالی این اتحادیه است.
وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که بسیاری از حملات ارتش اوکراین در شبانه روز گذشته به دست نیروهای روسی دفع شد.
وزارت دفاع روسیه روز جمعه در گزارش روزانه خود اعلام کرد که تمامی حملات ارتش اوکراین در منطقه زاپروژیا دفع شد. در اثر درگیری در این منطقه ۵ تانک ارتش اوکراین به دست نیروهای روسی منهدم شد و ارتش اوکراین حدود ۱۸۰ نظامی خود را نیز از دست داد.
بنا به گزارش وزارت دفاع روسیه، در درگیریها در محور کراسنولیمانسکی میان نیروهای روسی و اوکراینی ۴ حمله ارتش اوکراین دفع شد.
وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که نیروهای روسی هفت حمله نیروهای مسلح اوکراین در محور دونتسک را دفع کردند. در اثر درگیری در دونتسک بیش از ۲۶۰ نظامی اوکراینی کشته شدند.
بنا به گزارش وزارت دفاع روسیه حملات گروههای خرابکار اوکراینی در حوالی روستای ورمیوکا دفع شد. در درگیری در این منطقه ۱۱۰ نظامی اوکراینی به دست نیروهای روسی کشته شدند.
رئیس جمهور روسیه طی سخنانش در نشست اجلاس سران روسیه و آفریقا گفت که مسکو برای مذاکرات صلح آماده است ولی غرب نمیخواهد چنین مذاکراتی برگزار شود.
ولادیمیر پوتین طی سخنرانی در نشست عمومی دومین اجلاس سران روسیه و آفریقا گفت: ایالات متحده و ناتو مذاکرات با روسیه در مورد تضمین امنیت برابر برای همه کشورها را رد میکنند و در همین حال ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین قانونی را وضع کرده است که مذاکرات با روسیه را ممنوع میکند.
پوتین گفت: تمام تناقضات باید از طریق مذاکره حل شود، اما مشکل این است که آنها از مذاکره با ما خودداری میکنند. آنچه که زمینه ساز این مناقشه است، ایجاد تهدید علیه امنیت روسیه توسط آمریکا و ناتو است.
وی گفت که بارها اعلام کرده است که روسیه برای مذاکره آماده است، اما مسکو آنها را به کسی تحمیل نخواهد کرد.
پوتین از توجه همتایان آفریقایی خود به این موضوع قدردانی کرد و افزود: لازم است با طرف مقابل نیز گفتوگو شود.
رئیس جمهور روسیه در ادامه صحبتهایش از پیشنهاد ایزایاس افورکی، رئیس جمهور اریتره برای ایجاد مکانیسم مشارکت استراتژیک بین روسیه و کشورهای آفریقایی و همچنین امکان گنجاندن کشورهای آمریکای لاتین و آسیایی در آن، حمایت کرد.
پوتین گفت: من کاملاً موفق هستم. البته در کوتاه مدت دستیابی به نتایج مثبت این طرح دشوار خواهد بود ولی ایجاد چنین مکانیسم استراتژیک دارای اهمیت است که مثل چراغی جهت حرکت را نشان میدهد.
وی خاطر نشان کرد که روسیه و آفریقای جنوبی تلاش خواهند کرد مشترکاً پیشنهاد رئیس جمهور اریتره در مورد خطمشی گروه بریکس را تقویت کنند. رهبر روسیه خاطرنشان کرد که اگر بخواهیم در این طرح به نتایج مثبتی دست پیدا کنیم، نیاز به تفکر و تامل در بخشهای مختلف دارد.
دومین اجلاس سران روسیه و آفریقا در نمایشگاه سن پترزبورگ در تاریخ 27 تا 28 جولای با عنوان صلح، امنیت و توسعه برگزار شد.
حمله اوکراین به خاک روسیه با موشک اس-۲۰۰
روز جمعه، وزارت دفاع روسیه اعلام کرد، رژیم کی یف با استفاده از موشک اس -۲۰۰ زیرساخت های مسکونی منطقه تاگانروگ در روستوف را هدف حمله تروریستی قرار داده است.
بنا به اعلام وزارت دفاع روسیه، موشک اس -۲۰۰ اوکراین از سوی سامانههای پدافند هوایی روسیه شناسایی و رهگیری شد.
وزارت دفاع روسیه گفت که قطعات موشک ساقط شده در منطقه تاگانروگ سقوط کرده است.
اورژانس روسیه ساعاتی پیش اعلام کرد، در اثر این انفجار که عصر روز جمعه در مرکز منطقه تاگانروگ به وقوع پیوست، ۱۵ تن مجروح شدند. در پی این انفجار، تعدادی خودرو آسیب دیده و شیشه های ساختمان های نزدیک به محل انفجار نیز شکسته شده اند.
فرماندار منطقه روستوف روسیه نیز در این باره اعلام کرد که انفجار در تاگانروگ روستوف، ممکن است ناشی از پرتاب موشک باشد.
بایدن و ملونی درباره چین و اوکراین گفتوگو کردند
جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا و جورجیا ملونی، نخست وزیر ایتالیا در کاخ سفید دیدار و درباره روابط دوجانبه، اوکراین و چین رایزنی کردند.
بایدن در این دیدار ـ که پنجشنبه به وقت محلی آمریکا برگزار شد ـ گفت که وی و ملونی «دوستان یکدیگر شدهاند»؛ اما نخست وزیر ایتالیا بعد از این ملاقات گفت که وی جمهوری خواهان را ترجیح میدهد؛ با این حال این مساله باعث نمیشود «ارتباط خوبی» با بایدن نداشته باشد.
ملونی گفت که وی در دیدار با بایدن درباره مشارکت ایتالیا در طرح کمربند و جاده چین گفتوگو کرد؛ اما آمریکا رویکرد خود در قبال چین را به ایتالیا تحمیل نمیکند.
ملونی که در کنفرانسی خبری در سفارت ایتالیا در واشنگتن صحبت میکرد، افزود: هیچ رویکردی وجود ندارد که ما مجبور به انتخاب آن باشیم. ایتالیا تنها عضو گروه هفت است که در سال ۲۰۱۹ به طرح کمربند و جاده چین پیوست؛ اما به نظر نمیرسد که ایتالیا توافق با چین درباره این طرح را که در مارس به پایان می رسد، تمدید کند.
ملونی و بایدن در دیدار خود درباره اوکراین نیز گفتوگو کردند. رئیس جمهوری آمریکا گفت که ملونی «حمایتی بسیار قوی از اوکراین در قبال بیرحمیهای روسیه کرده است.»
رئیس جمهوری آمریکا همچنین اظهار کرد که حجم روابط تجاری آمریکا و ایتالیا در سال گذشته میلادی، به یکصد میلیارد دلار رسید و «هیچ دلیلی ندارد که این رقم افزایش پیدا نکند.»
پولیتیکو: آمریکا در ماه سپتامبر تانکهای آبرامز را به اوکراین تحویل میدهد
تارنمای پولیتیکو بامداد جمعه به نقل از شش منبع آگاه که نامشان فاش نشده است، نوشت که تعدادی از این تانکها در ماه اوت برای تعمیر و نوسازی به آلمان فرستاده میشوند و یک ماه بعد، یعنی سپتامبر اولین محموله آنها به اوکراین تحویل خواهد شد.
بر اساس این گزارش، این دقیقترین تاریخی است که تاکنون در مورد تحویل تانکهای آمریکایی به اوکراین مشخص شده است.
مقامهای پنتاگون پیشتر گفته بودند که احتمال میرود این تانکها در پاییز به اوکراین فرستاده شوند؛ آمریکا به جای تانکهای A۲ قرار است تانکهای مدل قدیمیتر M۱A۱ را به اوکراین بدهد.
به گفته مقامهای آگاه، آمریکا در نظر دارد در مجموع ۳۱ تانک آبرامز به اوکراین تحویل دهد؛ اما در اولین محموله شش تا هشت تانک تحویل خواهد شد.
آمریکا اعلام کرده است که قصد دارد، هر چه سریعتر تسلیحات بیشتری به اوکراین بدهد تا هم به ضدحمله علیه روسیه کمک کرده و هم استحکامات دفاعی اوکراین را در طولانی مدت تقویت کند. علاوه بر این، آمریکا میخواهد آموزش خلبانهای اوکراینی برای به پرواز در آوردن جنگندههای اف-۱۶ را شروع کند. احتمال میرود این جنگندهها اواخر سال جاری میلادی به اوکراین تحویل شوند.
وزارت دفاع روسیه: پهپاد مهاجم اوکراینی را در مسکو ساقط کردیم
وزارت دفاع روسیه امروز (جمعه) اعلام کرد که یک پهپاد اوکراینی که قصد حمله شبانه به تاسیساتی در منطقه مسکو را داشته، سرنگون کرده است.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، وزارت دفاع روسیه در بیانیهای اعلام کرد: تلاش دولت کییف برای حمله به تاسیسات منطقه مسکو با یک پهپاد، بامداد امروز خنثی شد.
در این بیانیه آمده است که این رویداد هیچ تلفات جانی یا مالی نداشته است.