ماجرای اعتراض پزشکان به یک سریال تلویزیونی

سعید کمانی با اشاره به اینکه سریال «همه‌گیری» از خودگذشتگی و خدمات کادر درمان را به تصویر کشیده، درباره مباحث انتقادی این سریال گفت: ما به دلالان دارو و برخی افراد سودجو هم پرداختیم و آن‌ها را مورد انتقاد قرار دادیم و به نظر من فقط دلالان دارو می‌توانند به «همه‌گیری» اعتراض کنند.
کد خبر: ۱۱۸۶۹۰۳
|
۱۷ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۴:۱۵ 08 August 2023
|
42304 بازدید
|

به گزارش تابناک به نقل از باشگاه خبرنگاران، سعید کمانی، تهیه‌کننده سریال «همه‌گیری»، اظهار کرد: سال ۱۳۹۹ رهبری در یک سخنرانی تأکید کردند که درباره کادر درمان و خدمت‌رسانی آن‌ها در دوران شیوع کرونا فیلم و سریال ساخته شود. همان زمان ما ایده مدنظر خود را ارائه دادیم و قرار بود این سریال در ۲۱ قسمت و در همکاری با سه کارگردان کار اولی ساخته شود که در نهایت موفق شدیم با دو کارگردان همکاری کنیم.

کمانی بیان کرد: این سریال در نهایت به دو فصل تقسیم شد، فصل اول با عنوان «موج اول» سال ۱۴۰۰ پخش شد که شروع کرونا را روایت می‌کرد و متأسفانه آن زمان آقای سیامک اطلسی را هم به دلیل ابتلا به این بیماری از دست دادیم. حتی با علی سلیمانی هم برای این فصل قرارداد بسته بودیم که متأسفانه ایشان هم به کرونا مبتلا شدند و از دنیا رفتند. ما عملاً وارد جنگ شده بودیم و با همه سختی‌ها و کمبودها این سریال خوشبختانه ساخته و پخش شد.

وی افزود: همزمان با پخش سریال «موج اول» دوباره رهبری به این مورد اشاره کردند که ساخت فیلم و سریال درباره خدمت‌رسانی کادر درمان کار بسیار خوبی است و بهتر است این روند ادامه داشته باشد. با رضایتمندی که حس کردیم ساخت فصل دوم این سریال را در دستور کار قرار دادیم و فصل دوم را با کارگردان جوان دیگری مقابل دوربین بردیم.

ماجرای اعتراض پزشکان به یک سریال تلویزیونی | اعتراض نکنید؛ این ماجراها واقعی‌ست

کمانی درباره لزوم پرداختن به موضوع شیوع کرونا و خدمات کادر درمان گفت: هر اتفاقی که در آن افرادی جان خود را برای نجات جان افرادی دیگر فدا کنند، باید ثبت و ضبط شود. این اتفاق می‌تواند جنگ، مرزبانی یا حتی مبارزه با ویروس کرونا باشد. باید این رشادت‌ها و از خود گذشتگی‌ها را ثبت شوند و هیچ دلیل بزرگتری وجود ندارد که بخواهیم بگوییم مهم‌تر از نشان دادن این از خود گذشتگی‌ها است. ابزار، امکان و بودجه ما خیلی کم است و ما با همان ابزاری که در دست داشتیم سعی داشتیم سهم خود را در این عرصه ادا کنیم.

این تهیه‌کننده در ادامه درباره حاشیه‌ساز شدن برخی سریال‌ها که به موضوع پزشکان می‌پردازد، گفت: ما تصاویری واقعی از حوادث و اتفاقات آن دوران را به مخاطبان ارائه دادیم و کسی نمی‌تواند به آن اعتراض کند. باید بپذیریم که در کنار از خودگذشتگی‌های کادر درمان، برخی پزشکان با شیوع ویروس کرونا ترجیح دادند که به خانه بروند و هیچ کمکی برای مقابله با این ویروس انجام ندادند. ما درباره دارو و تخلفاتی که برخی پزشکان داشتند هم در این سریال صحبت می‌کنیم و این طبیعی است که همانطور یک مهندس می‌تواند در کارش دچار تخلف شود این اتفاق ممکن است برای یک پزشک هم رخ دهد.

وی افزود: خیلی از دلالان دارو در دوران کرونا اختلال شدیدی در دسترسی مردم به دارو ایجاد کردند، یک بسته داروی پنج هزار تومانی را به دویست و پنجاه هزار تومان رساندند و در آن وضعیت بحرانی برخی افراد تنها هدفشان به سود رسیدن بود.

در فصل دوم دارو تنها هدف ما بود و به این مسئله پرداختیم که در کنار این ایثار و فداکاری یک عده چگونه به فکر منافع خود بودند و برای آن دست به هر کاری می‌زدند؛ مثل دوران جنگ که یک عده به جبهه می‌رفتند و جان خود را به خطر می‌انداختند اما عده‌ای کالا احتکار می‌کردند. این یکی از مشکلات اصلی ما در دوران کرونا بود و ما در این سریال تصویر مثبت و خوبی از پرستاران و پزشکان ارائه دادیم و در این شرایط قطعاً می‌توان انتقادات را هم مطرح کرد و فکر می‌کنم اگر کسی قرار است به محتوای این سریال اعتراض کند همان دلالان دارو هستند.

کمانی درباره عدم انتقاد سریال «همه‌گیری» از عملکرد برخی مسئولان گفت: این سریال برای تلویزیون ساخته شده و باید مطیع قوانین تلویزیون باشیم. تا حدی می‌توانیم برای انتقاد جلو برویم و در حال حاضر انتقاد از مسئولان از اولویت‌های تلویزیون نیست. ظرفیت انتقادپذیری در جامعه ما بسیار اندک است، ما فقط می‌توانیم از دزدها که صنفی ندارند انتقاد کنیم و شاید بشود از صنوف دیگری مثل وکلا و... که از منتقدانشان شکایت نمی‌کنند هم انتقاد کرد.

ماجرای اعتراض پزشکان به یک سریال تلویزیونی | اعتراض نکنید؛ این ماجراها واقعی‌ست

هر سریالی که قرار است مسئله‌ای را نقد کند در این خطر قرار می‌گیرد که از سوی اعضای صنف مورد نظر مورد انتقاد قرار بگیرد و وارد چالش‌های بزرگی شود. به همین دلیل سخیف‌ترین و بدترین سریال‌ها و برنامه‌ها در شبکه‌های ماهواره‌ای دیده می‌شوند و بعضاً همان شبکه‌ها انتقاداتی را هم مطرح می‌کنند ولی اگر تلویزیون به صورت شفاف به یک موضوع بپردازد ممکن است همه دست به اعتراض بزنند و سریال را به چالش بکشند. این جریان‌ها باعث می‌شود که کیفیت برنامه‌سازی در تلویزیون کاهش داشته باشد.

این تهیه‌کننده درباره زمان پخش سریال «همه‌گیری» گفت: فضای سریال واقعاً تلخ و غم‌انگیز است و در قسمت‌های بعدی مشخص می‌شود که چرا این سریال برای پخش در ایام محرم انتخاب شده است. قطعاً هدفگذاری ما این بود که این سریال در ایامی پخش شود که مناسبت‌های مذهبی باشد و اینکه توفیق نمایش این سریال در ماه محرم را داشتیم به فال نیک می‌گیرم و اتفاق ارزشمندی است که شهادت برخی عزیزان را به ماه محرم گره زده‌ایم. اگر «همه‌گیری» در هر زمان دیگری پخش می‌شد قطعاً به دلیل میزان غم‌انگیز بودنش مورد انتقاد قرار می‌گرفت اما پخش آن در این زمان به دلیل ایام سوگواری امام حسین (ع) مناسب است و مورد پذیرش قرار می‌گیرد.

وی افزود: من؛ مادر و خاله‌ام را به دلیل ابتلا به بیماری کرونا از دست دادم و بی‌تردید پرداختن به این دوره تاریخی مملو از تلخی و غم است. مادر من به دلیل تحریم داروی آمریکا نتوانست درمان بیماری سرطان خود را ادامه دهد و در همان زمان به ویروس کرونا نیز مبتلا شد و جان خود را از دست داد. نبود دارو و یا تجویز داروهای بی‌کیفیت باعث شد خیلی‌ها عزیزان خود را از دست بدهند و من فکر می‌کنم اگر مردم سریال ما را عمیق‌تر نگاه کنند متوجه می‌شوند که جای این نوع سریال‌ها در تلویزیون خیلی خالی بوده و ما در «همه‌گیری» مسائلی را مطرح می‌کنیم که تا امروز خیلی کمتر به این مسائل پرداخته شده است.

البته متأسفانه سلیقه مردم سال‌هاست که تغییر کرده و بیش از هر چیز به فیلم‌های اکشن، پلیسی و طنز علاقه دارند و با این حال ما نباید تولید سریال‌هایی چون «همه‌گیری» ‌ را متوقف کنیم و معتقد هستم این سریال می‌تواند بستری فراهم کند که سریال‌های متنوعی در تلویزیون ساخته و پخش شوند.

این تهیه‌کننده در ادامه تأکید کرد: میزان استقبال از «همه‌گیری» به اندازه‌ای که انتظار داشتم نبوده اما فکر می‌کنم در بازپخش‌ها این سریال بیشتر دیده شود و اگر پس از مدت‌ها دوباره مخاطبان این اثر را ببینند متوجه می‌شوند که از زمان خودش خیلی جلوتر بوده است. ما با وجود بودجه اندکی که داشتیم اثری ساختیم که به نظر من توانسته با بهترین سریال‌های تلویزیون رقابت کند.

کمانی در پایان اظهار کرد: از آنجا که خودم به شخصه با شیوع کرونا مادرم را از دست دادم دقیقاً با این جریان دلالی و سودجویی برخی افراد از نزدیک برخورد کردم. بارها برای به دست آوردن دارو با این جریان مواجه شدم، به داروخانه‌های مختلفی مراجعه کردم و دست خالی برگشتم. از طرفی حجت قاسم‌زاده اصل نویسنده این سریال به شدت درباره جزئیات آن تحقیق کرده و واقعاً یکی از نویسنده‌ها و کارگردان‌های خوب تلویزیون است.

ما تا جایی که امکان داشت به این موضوع پرداختیم ولی می‌توان سریال‌های بیشتری درباره آن ساخت و اگر یک روز به من اجازه دهند در بحث دارو سریال بسازم یکی از جذاب‌ترین سریال‌ها را خواهم ساخت و اتفاقاً با ساخت اینگونه آثار می‌توان به راحتی با مفسدان دارویی برخورد کرد. امیدوارم تلویزیون این اجازه را بدهد که درباره دارو سریال بسازیم.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۲۷
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۲۶ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۷
کسی هم می بینه این سریال رو؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۰۷ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۷
واقعا. من که اصلا اسم این سریالم نشنیده بودم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۲۵ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۷
کلا مگه کسی هنوزتلویزیون میبینه؟؟
فاطمه ش
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۵۷ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۷
افتزاحه این سریال تمومم نمیشه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۵۹ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۷
منم ندیدم.
سریال های هزینه بر بی محاطب.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۱۲ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۸
مگه هنوز صداوسیما کار میکنه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۱۵ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۷
تو سریالهاتونم که‌پرستار مرد کمه. قرارنیست جبران بشه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۰۸ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۷
مگر هنوز کسی تلویزیون میبینه؟!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۳۰ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۷
در حال حاضر انتقاد از مسئولان از اولویت های صداوسیما نیست !!! مگه صداوسیمای میلی اولویتی غیر از مجیزگویی مسئولان داره.
ناشناس
|
Germany
|
۱۷:۳۴ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۷
درباره دروغهایی که اول کرونا به مردم گفتین مثل گزارشی که یوسف سلامی درست کرد و رفته بود به یه شرکت دارویی و طرف گفت ما داروی کرونا رو کشف کردیم و کرونا تموم شده هست، درباره ممنوع کردن واردات واکسن معتبر، درباره بودجه های بی حساب که به اسم تولید واکسن و ساخت کارخونه واکسن گرفتن هم فیلم بساز
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۱۰ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۷
چقدرزود همه فراموش کردن ان دوران سخت را.این دست سریالها بنابه فرموده اقا بسیارخوب است.زحمات کادر درمان تلاش مردم باتمام کمبودها ودراخرهم این ملت ایران بودند که باهمه تحریم های ظالمانه پیروز شدند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۰۹ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۷
سریال‌قشنگیه‌اماکجااین‌همه‌به‌بیماررسیدگی‌میشه‌آخه‌خیلی‌توهم‌زدن‌توبخش‌مراقبت‌
های‌ویژه‌ازاین‌خبرانیست‌چه‌برسه‌به‌بخش‌معمولی‌
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۴۲ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۷
سریال خوبیه واقعیتها ا به تصویر کشیده
علیرضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۴۳ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۷
دلال دارو باید مجازات شود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۱۱ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۷
با سلام
به نظر من این سریال یکی از بهترین سریال های است که از تلويزيون بخش شده .
واقعا این سریال بی نظره، ایکاش از این سریال ها بیشتر ساخته بشه...
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟