به گزارش «تابناک»، فولیک اسید شکل مصنوعی ویتامین ب 9 میباشد. این مکمل را به اسم فولات هم میشناسند.
این ویتامین برای سیستم عصبی، خون و همچنین یاختهها حیاتی و مهم است. فولیک اسید میتواند به شکل تزریقی و خوراکی مصرف شود و بدن ما را در مقابل بیماریهای چون: بیماری قلبی، نقصهای مادرزادی، پوکی استخوان و همچنین سرطان حفظ کند.
فولیک اسید در فراوردههای جوشیده و حرارت داده شده از بین میرود همچنین نگه داشتن غذا با دمای اتاق به مدت طولان نیز از بین میرود.
فولات به طور طبیعی در بیشتر مواد غذایی وجود دارد و فولیک اسید شکل ساختگی ای ویتامین میباشد. این مواد غذایی فولات به شدت بالایی دارند
محصولاتی چون:
سبزیجاتی مثل اسفناج،برگ شلغم، بروکلی و کاهو، مارچوبه، بامیه، میوههای مثل موز، ملون، لیمو. لوبیا، قارچ، گوشت جگر، آب پرتقال و آب گوجه فرنگی، آرد، سویا، نخود چشم سیاه، لوبیا قرمز، بادام زمینی، کدو تنبل، سبوس برنج، عدس و کدو حلوایی.
برخی افراد برای جلوگیری از سرطان روده و جلوگیری از سرطان رحم فولیک اسید مصرف میکنند. این دارو از بیماری قلبی و مغزی نیز جلوگیری و پیشگیری میکند. همچنین فولیک اسید برای افرادی که درگیر بیماریهای چون آلزایمر،کم شنوایی، بیماری چشمی، پیشگیری از کم شدن بینایی، پوکی استخوان، مشکلات خواب، افسردگی، دردهای عضلانی مصرف میشود.
خانمهای باردار و خانمهایی که قصد باردار شدن را دارند اسید فولیک مصرف میکنند تا از سقط جنین و نقصهای مادرزادی جلوگیری کنند.
برخی افراد نیز برای جلوگیری از عفونت لثه اسید فولیک مصرف میکند.
فولیک اسید برای اکثر بیشتر افراد بی خطر میباشد اما ممکن است که عوارضی داشته باشد:
مصرف غیر قابل اندازه فولیک اسید باعث بیماری قلبی و خطر احتمال سرطان نیز میشود.
میزان توصیه شده عبارتاند از:
کمبود ویتامین در خانمهای باردار میتواند به جنین خود آسیب وارد کند
مصرف زیاد فولیک اسید در خانمهای باردار به چند دلیل میباشد
بهترین زمان مصرف فولیک اسید برای جذب بهتر نیم ساعت قبل از مصرف غذا یا نیم ساعت بعد از مصرف غذا میباشد.
از خوردن همزمان این قرص و مکملهای آهن با لبنیات جلوگیری کنید زیرا لبنیات سرشار از کلسیم میباشد و با جذب آهن تداخل دارد.
با مصرف هر دو لبنیات و یا قرصهای کلسیم با آهن، جذب آهن در بدن کاهش مییابد.
توصیه میشود برای جذب بهتر تا چند ساعت چای مصرف نکنید.