به گزارش «تابناک» به نقل از اسپوتنیک، لاوروف با بیان اینکه خطر وقوع یک جنگ جهانی در حال افزایش است، افزود: دقیقاً برای مقابله با چنین خطری روسیه اصرار دارد که همه مفاد منشور سازمان ملل از جمله برابری حاکمیتی کشورها، عدم مداخله در امور داخلی آنها، احترام به تمامیت ارضی و حق مردم برای تعیین سرنوشت خود بدون استثنا رعایت شوند و این طور نباشد که مفاد منشور سازمان ملل به طور گزینشی اعمال شود.
وزیر خارجه روسیه تاکید کرد: روسیه مذاکرات با اوکراین را رها نمیکند و ولادیمیر پوتین رئیس جمهور بارها از جمله به تازگی در این مورد صحبت کرده است، بنابراین اگر آمریکا بخواهد میتواند به کییف دستور دهد تا فرمان منع مذاکره با مسکو را لغو کند.
دیپلمات ارشد روسیه با اشاره به اینکه کشورهای غربی از گفت وگوی اساسی در مورد علل درگیری در اوکراین اجتناب میکنند زیرا آنها هیچ استدلالی برای ارائه در یک گفت وگوی صادقانه ندارند، تاکید کرد: امروز در لفاظیهای مخالفان خود فقط شعار میشنویم؛ شعارهایی مثل تهاجم، تجاوز یا الحاق اما در مورد دلایل اصلی بروز مشکل، در مورد اینکه آنها چند سال است که یک رژیم نازی را پرورش میدهند که آشکارا نتیجه جنگ جهانی دوم و تاریخ مردم خود را بازنویسی میکند، هیچ حرفی نمیزنند.
وزیر خارجه روسیه خاطرنشان کرد: در عین حال، اتحادیه اروپا میخواهد به نازیها (دولت اوکراین) عضویت بدهد بدون اینکه آنها در صف منتظر بمانند، در حالی که صربستان و ترکیه باید سالها منتظر پیوستن به این اتحادیه بمانند.
لاوروف با تاکید بر اینکه کشورهای غربی با اخلال در اجرای توافقات مینسک، زمینهساز و دلیل اصلی وقوع جنگ در اوکراین هستند، خاطرنشان کرد: امروز به نظر میرسد نمایندگان کشورهای غربی از بحثهای عمیقی که عوام فریبی آنها را افشا کند میترسند و با صحبت در مورد تمامیت ارضی اوکراین، اجرای تصمیمات سازمان ملل در مورد الزام پاریس به بازگرداندن جزیره مایوت به مجمعالجزایر کومور (اتحاد قمر) یا الزام انگلیس به خروج از مجمعالجزایر چاگوس و نیز آغاز مذاکرات لندن با بوئنوس آیرس در مورد جزایر مالویناس را به بوته فراموشی سپردهاند.
دیپلمات ارشد روسیه با بیان اینکه این قهرمانان تمامیت ارضی اوکراین اکنون وانمود میکنند که هدف از توافقات مینسک را به خاطر نمیآورند که شامل اتحاد مجدد منطقه دونباس با اوکراین با تضمین احترام به حقوق اساسی بشر (حق خودمختاری) بود، افزود: کشورهای غربی که در اجرای توافقهای مینسک اختلال ایجاد کردند، مسئولیت مستقیم فروپاشی اوکراین و آغاز جنگ داخلی در این کشور را بر عهده دارند.
لاوروف تاکید کرد: علاوه بر این، غرب با حمایت از اقدامات رژیم کییف پس از همه پرسی در کریمه و دونباس، اصل تعیین سرنوشت ساکنان این دو منطقه را نقض کرد.
وزیر خارجه روسیه گفت: اگر ناتو پیشنهادهای همکاری با سازمان پیمان امنیت جمعی (CSTO) را رد نمیکرد، میتوانست از بحران کنونی اروپا جلوگیری کند.
دیپلمات ارشد روسیه در ادامه با اشاره به اینکه شورای امنیت سازمان ملل باید پیش از ارائه پیشنویس قطعنامههایی با اقدامات محدودکننده، پیامدهای انسانی تحریمها را ارزیابی کند، خاطرنشان کرد: روش درست این است که از این پس معرفی هرگونه پروژه تحریمی در شورای امنیت با ارزیابی پیامدهای آن توسط آژانسهای بشردوستانه سازمان ملل همراه باشد، نه اینکه با توصیههای عوامفریبانه کشورهای غربی مبنی بر اینکه مردم عادی از این تحریمها متضرر نمیشوند، اقدام به تصویب و اجرای آنها شود.
دیپلمات ارشد روسیه در پایان با بیان اینکه غرب از اصول منشور سازمان ملل مطابق با نیازهای ژئوپلیتیک خودخواهانه خود بهرهبرداری میکند، تاکید کرد: مجمع عمومی سازمان ملل باید به جای اینکه تحت فشار کشورهای غربی، بررسی استفاده از حق وتو را مورد توجه قرار دهد دلایل عدم اجرای قطعنامههای قبلی شورای امنیت سازمان ملل را بررسی کند.